28 години от "изгорелите" тайни в Партийния дом

Десетки щурмуват цитаделата на БКП, огънят лумва от 33 страни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко е смешна манипулираната жалка тълпа от управляващите след толкова минали години!

ПАРИТЕ СА НАЙ МОЩТНОТО НЕЩО ,А И ТЕ НЕ МИРИШАТ!

ние сме на всеки милиметър прости наивници!за тази власт ние жертви сме давали какво си въобразявате,нито Евросъюзът НАТО и валутният борд ще ви спаси от нас защото ние сме по хитри и опитни от 09.09.1944 та до днес!Да не забравяме,че БКП беше единствената партия вярна и подчинена на КПСС на Москва!Със този преход ние си осигурихме спшокойно бъдеще за нашите верни милиционери,военни,борци против фашизЪма и капитализЪма ,партизани и ятаци! Какво е БСП,ДПС,ГЕРБ,Обединени патриотари,и така нататък другите партийни бизнес групуировки без корените и произхода на БКП!

Смешни сте...

В бъдещето ще бъдат разследвани всички комуняги от Вашингтон до Москва през Париж, Берлин и София от миналото, настоящето и бъдещето до Народния съд в година 1-ва, който ще осъди комунягите за техните престъпления и ще ги накаже подобаващо. Повече четете в моя блог. Бойко Методиев Борисов ще бъде съден като масов убиец, а всичките му лъжи ще бъдат разконспирирани от игла до конец! Радвайте се и се веселете, защото голяма е наградата на всички, които се освободят от гнета на комунягите!

Една от многобройните причини за това днес да сме кочината, която сме!!!

се "разгаря" повече от 8 часа. Броят на хората загинали до Своге расте. Бъдете хора! Престанете!

Този палеж беше хитро организиран от комунистите,за да се насочи недоволството срещу "нездравите сили"т.е.срещу нас.Софиянци се надигнаха мощно и за да бъдат оплюти от цяла България и отклони вниманието от комунистите,те си спретнаха палежа.Такава,спонтанна,организация не беше възможна от нас,които бяхме на улицата.Едновременно се палеха стая след стая.Целият партиен дом гореше.Какво търсеха другарите след работно време там?Кого чакаха?Тубите със запалителна течност за какво бяха внесени,предварително?Кой беше наредил на полицията да не реагира?Всичко беше по сценарий.Комунистите умираха от страх.Беше задължително документите да изчезнат.Един палеж ги оневиняваше във всичко,а не можеха за отрицателно време да изнесат и укрият тоновете улики.България беше вече пред света.Нямаше я желязната завеса.Чужди журналисти снимаха всичко.Сигурен съм,че палежът е тяхно дело.Жалко е,че докато софиянци бяхме денонощно по улиците,хората от провинцията ни наричаха"безделници","лентяи""София не е България"...Омайваха ги с разни обещания,настройваха ги срещу нас.Те не се надигнаха когато им унищожаваха земеделието,селското стопанство,малките предприятия,когато нямаше какво да ядат,нямаше ток,нямаше пари....Сега обвиняват,че в провинцията няма работа,че няма животни,че селата са запустяли.Еми защо не подкрепихте София и всички заедно да се борим.Комунистите успяха да се спасят.Успяха да настроят хората един с/у друг.Успяха да заграбят нашите пари.Успяха да унищожат всичко до което се докоснаха.Станаха милионери на наш гръб.Успяха,благодарение на безучастието на провинцията.Сега не плачете за нищо.Вие им помогнахте.Те продължават и днеска с вашата подкрепа.Окопаха се.Изпраха се.Спете си спокойно на чист въздух и не хленчете.София няма да предаде България!!!

Толкова ли "мощно се надигнахте" колкото бяхте "мощни" и на всички , проведени по същия сценарии, последващи протести?! Използваните за тогавашните протести парични средства далеч надхвърлят личните парични възможности на всеки един от участващите в тях, което се повтори и доказа и от проведените след години протести на "софиянци"! Не се прави на герой, какъвто не си, защото и ти, както всички други, си жестоко използван! Използван си защото вярвайки че правиш нещо по свое лично убеждение и вътрешна нагласа в същност ти, както и всички останали, добре вършиш работата на тези, които са организирали и провели тези, наричани по тяхному, активни мероприятия! Нещо да си спомняш за заливащата по това време всички "социалистически" страни от Централна и Източна Европа синя вълна ?! Даваш ли си сметка че намиращите се тогава у нас чужди журналисти до един бяха отлично владеещи български език служители на чужди централи, които под прикритието на журналистическата си дейност вършеха и друга работа?! Имаш ли някакво обяснение как бе създадено СДС и защо лично приближеният на тогава вече покойната Людмила Живкова доктор по марксистко-ленинска философия човек от коридорите на тогавашната власт Жельо Желев оглави протестите, а след това и държавата?! Преди да пишеш вземи та се върни назад във времето и внимателно се вгледай в цялостната картинка на ставащото в държавата ни и в целия тогавашен соцлагер, защото това което стана у нас бе вече репетирано и добре проведено и в други страни! Та кога, защо точно така и в какъв момент и обем, точно, от тогавашната обща история на събитията и ставащото във всички страни от бившият соцлагер стана всичко и у нас?! Първо дай отговор на всичко това и тогава пиши! И още нещо, помни че историята не се пише от масите, а от тези които режисират събитията и използват масите за своите цели и нужди по същият начин по който ги хвърлят и в кървавата фиеста на войната, а индивидите героически отдават живота и здравето си за постигане точно на техните цели!

Прочети какво ти е написал "Софиянецо, не се изхвърляй!"

Щял е да се запали през Партийния дом толкова, колкото се запали и на плаца на бившата ракетна бригада в Самоков след арестуването му поради бягство от казармата! И тогава този лайнар буйстваше в ареста и плашеше че ще се самозапали, но когато всички войници от бригадата се строиха на плаца и пред целият им строй му бе донесена туба с бензин и му бе дадена личната запалка на коменданта на гарнизона същият лайнар се разтрепери от страх пред насмешливите погледи и присмехите на всички войници в строя! Всички които тогава бяха в бригадата добре помнят този случай! Категорично цялата работа с палежа е предварително подготвена и добре режисирана, защото и сега има мраморни масички и други скъпи мебели и апаратура от оборудването на този партиен мастодонт които са по домовете на хора които са имали свободен достъп (вход) до и в него! Цялата тази нагласена работа е толкова лайнярска колкото и самозапалването на Станчев и всички участници в тези събития са предварително много добре инструктирани кога какво да викат и да правят, а притеклите се и присъединили се към тях криминални лица са дали "естествения привкус" на "спонтанното народно недоволство и бунт", при това под погледите на бездействащите органи на реда и при предварително подготвен безпрепятствен достъп и палеж а сградата! Просто след години чрез палежа на архива на Министерския съвет повториха този палеж и дозаличиха и малкото останали следи от престъпленията непосредствено преди и по време на прехода!!

Много си прав! Тренчев старши беше отличен и уважаван хирург в Ст. Загора. Синчето му тренчев-младши обаче не струваше. Беше съден за разпространение на фашистка литература и наркотици. Дойде 10-ти и се писа дисидент. После стана синдикалист, а когато костов има раздаде имоти из страната, "синдикатите" станаха послушни марионетки. кошлуков е съден не за друго, а заради това че си прострелва ръката за да избегне казармата. Лежа в Старозагорския затвор и е бил библеотекар. Дойде 10-ти и стана дисидент. Един от акивните подстрекатели на Партийния дом. След поредица от такива дейности, накрая получи награда - стипендойка да учи в САЩ. След като не го огря там, се завърна в България. Мина през още някоя партия и те ти булка спасов ден - директор на БНТ! Това е положението в тая държава - престъпник да си!!!

едва ли комунистите са имали нужда от демонстративен палеж, можели са тихомълком да унищожат всичко, което не им изнася. Това е била някаква провокация, кой знае от кого измислена, да се радваме че не успя да предизвика голям катаклизъм

Досещате ли се че се готвеха кървави размирици, като в Румъния, та дори и предизвикването на твърде удобната за тогавашните западни сили гражданска война! Повтарям, преди тези събития чрез подставени лица се търсеха хора, камуфлажни дрехи и оръжие! Всеки може да се представи какво щеше да стане ако всички това не бе осуетено и по време на всички тези събития се произведеше дори един изстрел или се пролееше дори капка кръв!!!

Написаното е самата истина, казана от първо лице на участник в тези събития! Дали някому му се ще това да не е истина си е негова работа, но тогава така стояха нещата и това е част от тогавашните събития и за тези неща има документирани факти и живи участници в събитията!!!

От тук започна демократичния преход извършен от комунисти които забогатяха по престъпен начин.

Алкохол, платени протестъри и ИДЕОЛОГ... "И в това цветно множество се появи групата на „Инициатива Гражданско Неподчинение”/ИГН/, което ще играе тепърва централната роля в спектакъла. Тези двадесетина души се обявиха за свръхрадикални, за блюстители на „истинската опозиция”, за „душата и тялото на гражданската съвест”. Всички с изключение на тях бяха предатели и мошеници. Опитаха се да заживеят в палатковия лагер, но бяха отпратени. Настаниха се в градинката до бившия царски дворец срещу входа на Партийния дом/южния/. Опънаха две-три палатки и цял ден бълваха с мегафон послания. Формален ръководител бе Евгения Саман, а най-близките и` сподвижници Пламен Станчев, Ивайло Мутафчиев, Ани Зографова, Живко Джундреков, Калоян Саман, Олег Тенев, Олга Рамаданова и една пловдивчанка – поетесата и екстрасенс Дора Начева. Но истинският вдъхновител, шеф и идеолог бе една странна птица Георг/Георги/ Лунд, който им пишеше декларациите, обръщенията, плакатите и посланията. Този Лунд бе започнал кариерата си в дружеството на Румен Воденичаров, после се пренесе при това неподчинение и след палежа изчезна. Преди няколко години срещнах името му като АКТИВИСТ НА "ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО". Нещо да ви навяват такива превъплащения?" Из "Палежът на партийния дом сложи началото на голямото замитане" toross. blog. bg Христо Марков, пряк участник в мелето ... Почеркът е един същи - мацка прегръща и целува полицай по време на протестите срещу Орешарски; Мацка прегръща и целува полицай по време на Майдана в Румъния... А затрогващите снимки обиколиха света...

Жалкото е че мнозина от днешните млади и на средна възраст хора дори нямат никакъв, дори и съвсем бегъл, спомен от всички тези събития!!!

и въпреки това, те още управляват България. Те още са там в партийния дом...

се нанесоха в този партиен дом като депутати!

Трябваше и цялото политбюро навързани с бодлива тел да изгорим оная нощ! Вашта .... семка болшевишка!

Прочети какво е казал Хитлер когато членове на бившата, тогава, германска комунистическа партия са започнали да подават документи за постъпване в СС и ще разбереш същността на много неща "майоре"! Не трябва да се пренебрегва или преиначава истината, нито пък да се отричат нечии положителни неща или да му се приписват несъществуващи заслуги или отрицателни качества и дела, та дори да си нечии отявлен противник !

Ех. Поредните глупости. На БСП и комунисите това не е им е било необходимо. Могли са да унищожат документите много бързо и по ефективно по друг начин. Цялата работа е дело на ЦРУ и техните боклуци в България по това време. Помните ли протестите за по 6$ на човек тогава?? А историята за "Танковете"? Извикайте танковете :-) Това се дава на американското посолство и изпраща със спешна молба до Лангли да променят да звучи Извикайте Танковете. На вторият етаж на американското посолство тогава се намира техният офис за свръзка. Съобщението е прихванато от РУМНО - които никога не са били ДС и не са работили на територията на България - и на следващият ден репорта е представен на Жельо, който даже не е искал и да го прочете. Това не оневинява хора от бившето БКП които определено имат много грехове от този период (кражби, мутри и прочие) но не недейте да бъдете глупаци и да си мислите че зад всичко са стояли те. Не е така!!!

"На БСП и комунистите това не е им е било необходимо. Могли са да унищожат документите много бързо и по ефективно по друг начин." Напротив - БИВШИТЕ комунисти, НАСТОЯЩИ антикомунисти са най-загрижени да си изгорят миналото на БКП функционери. Заличиха си дори родовите биографии в интернет...Голямо пране е паднало.

И накрая - вижте, опитайте се да погледнете нещата и от друг ъгъл. Само за момент се опитайте да се абстрахирате от всичко останало и на база само на безспорните факти опитайте да се замислите и да си отговорите на един прост въпрос: Представете си онази вечер, Партийния дом - монолитната му каменна сграда, центъра на София.. На що за същество, що за създание може не само да му мине през акъла, но и да организира и осъществи ... ПОДПАЛВАНЕТО не НА, а В подобна сграда!?! Ами само това мисля дава профила на извършителите и господарите, поръчителите им! На кой нормален човек ше му хрумне подобно нещо, за какво ще го прави АКО НЯКАКЪВ МНОГО ГОЛЯМ ЗОР НЕ ГО Е ПОДГОНИЛ!?!? Да ви припомня ЛК ПАК ОТ ТЕХНИТЕ ДУМИ, ТЕХНИТЕ ИЗЯВЛЕНИЯ и дори ПРИЗНАНИЯ от онова време к какъв им е, бе този ЗОР?

Прост народеее, и къде си сега ? Онова поколение е било откровенно МАЛОУМНО, изиграха ги и сега изччезваме!

но благодарение на ГМО-тата си пораснал изведнъж та си станал толкова "умен"?!

Днес Станчев живее в неописуема мизерия в нещо като барака

та да му намери работа в телевизията и да го спаси от мизерията! Нали са били активисти на прехода, да го търси за помощ, но тогава сам ще прозре цялата истина!

Един соросоид, останал без финансиране. Няма какво да го мислим. Герой ли го изкараваш? Мъченик! Ти да видиш...

та да му намери работа в телевизията и да го спаси от мизерията! Нали са били активисти на прехода, да го търси за помощ, но тогава сам ще прозре цялата истина!

Важно е, според мен, да се отбележи, че това бе и е де факто ВОЙНА, която червената върхушка водеше срещу собствения си народ, срещу държавата и държавнистта, макар и упорито и до смърт (като партизанин на разпит пред Гешев преди да пропее) криза и отричана! Респективно к жертвите, дадени от народа в нея!

ВЕЛИКОТО ДЕЛО НА СТАРИТЕ СЕДЕСАРИ Е НЕДОВЪРШЕНО,НЕДОБИТИТЕ ЧЕРВЕНИ ОСТАТЪЦИ ВСЕ ОЩЕ ПРЪСКАТ ЗЛОВОНИЯ И САБОТАЖИ СРЕЩУ ПРЕМИЕРА И ДЪРЖАВАТА ОТ ВТОРАТА БЪРЛОГА НА ЗЛОТО- ПОЗИТАНО И БУЗЛУДЖА!

Тъпаци сте мозинството от пишештите тук, единствено поради факта че не познавате механизмите на управление и политическите нюанси при всяка власт ... Когато Б. пада под Византиска власт, императора запазва привилегийте и власта на българските боляри, даже някой правят иеметна сариера... Османския султан, също се обляга на болярите, като им раздава бейлици а, други прави местни управници, т.н. чорбаджий ... Защо сега очаквате да е нещо по различно, чичо Сам се облегна на зваещите и можешите, бивши управници от БКП! За всяка власт на първо място стои въпроса за гражданския мир! Парите обичат тишината ... Чудя де на идиотизма ви, защо си мислите че, чичо Сам ще се довери на гарги като вас, които даже не са и померисали власта, без управленски опит и т.н. От хора без опит във власта, стават идеални на никуму ненужни лакей!

Само да попитам - и ако е така и след като е така ЗАЩО ВСИЧКИ и ТЕЗИ ТОЛКОВА ДЪЛГО И УПОРИТО ГО КРИЯТ И ОТРИЧАТ!?! Дори и до ден днешен, след като всичко е пределно ясно на всички? Обясни ни на нас, тъпите, като си толкова голям умник!

И от кога имаш властови учения и по какъв начин си ги придобил?! От личен опит не е, това е сигурно! Чрез инструктаж, след нечия вербовка и ръководство?! Може би! По наследство?! Едва ли, защото незаконно родените не се допускат до властта, а законните наследници на бившите властимащи, от преди прехода, отдавна са зад граница, главно при янките или другаде из Европа!

Както забелязваш няма разбиране от четящите, даже дежурния презокеански амбразурчик веднага те репликира. Хората не искат да се занимават и за това сме в това окаяно положение почти 30 години. Комунисти, Кремъл, Русия, Мафия, това са мантрите. Все едно и също. Крадецът вика - дръжте крадеца! Няма как някой да признае че сме продадено на чичо Сам. Прекалено голямо посипване с пепел ще им дойде, никой не може да го понесе, въпреки че си личи от километри.... Абсолютно прав си за методите, практика стара като света! Псевдобуржоазия оставена да дерибейства над народа си...

Само тези два факта да вземем: “Сградата пламва ЕДНОВРЕМЕННО от поне 8 места ОТВЪТРЕ!!!” и “Според някои доклади по случая в сградата е имало бидони със запалима течност. Анонимен свидетел разказва, че "ПОЧТИ ВЪВ ВСЯКА СТАЯ откъм "Дондуков" и Пресцентъра (по време на изборите там е предизборният щаб на БСП с шеф ген. Любен Гоцев) ИМАШЕ БИДОНИ С НЕЩО КАТО СПИРТ ЗА ГОРЕНЕ, АЦЕТОН, ЛАКОЧИСТИТЕЛ - така миришеха. БЕЛИ БИДОНИ, ЧЕТВЪРТИТИ, С МЕРНИ КАПАЧКИ, ПЛАСТМАСОВИ, 5-6-литрови!!!!!НАМЕРИХМЕ ГИ ВЪТРЕ!!!!! НЕ ВИДЯХ НЯКОЙ ДА ГИ ВНАСЯ, НО ВИДЯХ ДА ГИ РАЗЛИВАТ НАОКОЛО!?!?!? В стаите на първия и втория етаж имаше по един-два бидона." Та пак да попитам автора на статията на Дир-а - и кое точно още не ги е ясно по умишленото подпалване на архива с Партийния дом отвътре, БС! Ти какво искаш - да излезнах подпалвачите, да се изтъпанчат ервените боклуци и да ти разкажат стъпка пл стъпка как са подготвили и подпалили пожара ли!

Ако документите не бяха изгорени и имаше останали факти срещу комунистите,в България щеше да пламне гражданска война! Всеки трети българин е бил замесен по един или друг начин във мърсотиите на комунистите. Не се знае и колко са били доносниците на ДС-брат срещу брата,и син срещу баща. Тази мръсна система роди уроди,които днес са превзели икономическата власт във България и продължават да създават уродлива сбирщина от богаташи и дерибеи. Не може да се говори за демокрация във една държава ,когато едни имат повече власт над другите чрез заграбените пари имоти фабрики и национални съкровища!

Знаеш ли, още помня един пиян човек в трамвая през 90-91а година, който плюеше по цялата политическа система и крещеше, че без кръв, промяна няма да има. Оказа се прав.

Не знам, не съм сигурен дали наказанието непременно трябваше да е с проливане на кръв - това е по-скоро техният манталитет, техният начин на мислене - С кръв сме я взели к прочие простотии..., но е ясно, че когато ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО не е санкционирано с НАКАЗАНИЕ, и то адекватно и своевременно, за превенция, става това, което стана с и в България! Което - по жертвите и демографската катастрофа има всички признаци на умишлен и планомерен, съзнателен ГЕНОЦИД!

Каква кръв бе, приятелю!?!? Българският народ търка като пощурял и с оргомно удоволствие талончетата от националните лотарии на тези "червени" другари и се реди на опашка да си купува от Лафките им, а ти(или пияниет човек в трамвая) за кръв пишеш :-) Ние сме мирни.....граждани. :-(

до info Знаеш ли, ако навремето бяха разстреляли няколко човека от ЦК, ДС, БНА и УБО както направиха в Румъния или бившата ГДР, нещата можеха да потръгнат много по-добре. до ??? Абсолютно си прав. За съжаление тези хора продължиха да управляват страната и през следващите 30 години, независимо от това как се казваше политическата партия която е на власт. Най-лошото е, че вече имат едно чувство за безнаказаност, а груповата безотговорност в държавните институции се е превърнала в стандарт.

И Пикаещият във Финтани, всеизвестен любител на ДС досиета и черни каси в БСП, преди да си образуват с ДС доносника партийката “Ти, аз и съседа” го каза на времето в прав текст - че ако народът разбере истината ще се разпадне държавата! (Но този каза и друго откровение - ме каквото каже Москва - това ще става в България, а другите да си е.авали майката”! И това е този, който държеше чантата на Кръстника на българската мафия, на “чичата” - земляк от Плевенско Луканов, основен участник с първата от серията обири на банки с з България, аферата “Акрам”, оставила над дузина трупа!!! Вижте прпсловутия протокол от онова събрание с НЕР - това се факто директно заявява и Семерджиев на присъствашите полицаи - че ако народът разбереш (за огромния състав на МВР, който бил много повече от ... МНО!?!?). щялл да стане революция! Абсолютно същото съдържание можем да видим и в изказването и на Любен Гоцев на същото събрание, на което този дава и инструкции и нареждания на състава... Ако ви прави впечатление, точно тези са и сред основните “герои” и при прочистването и унищожаването на досиетата! на ДС, най-престъпният им репресивен орган на ПРЕСТЪПНИЯ им режим!

Точно!

А Желев бе просто послушна пионка в ръцете им! Както и Доган! Както и Тренчев! Както и много други, да не изреждам имената им - Ахмед Доган, Димитър Луджев, Стоян Ганев, Венцислав Димитров, Мичковски, Георги Марков,... Независимо колко крещяха какви велики антикомунисти били и колко сд биеха в гърдите пред хората, всичките бяха техни мекерета!

Може много българи и да са били “замесени в мръсотиите на тези престъпници”, НО НЕ ПО РАВНО!!! Не и с една и съща вина и обстоятелства! К това ще го видиш и разбереш сега, в днешно време при разплитането на кълбото на много престъпления, когато едни от посветените ще станат най-яростни разобличители и обвинители на довчерашни техни свети и господари - само гледай? Защото никой с малка вина няма да поеме к чужда, голямата ако е наистина на пандара!к никакви омерти няма да го спрат да опита да отърве кожата!

Е са трябва да се повтори същия сценарий, правителствата на Борисов кво направиха замислете се, по - добре ли живеем?

Сценарият се повтори при подпалването на парламента и идването на Костов на власт, досущ като в Украйна, ликвидирането на икономиката, унищожаването на опозицията, за да няма за кого да гласуват българите освен само и единствено за Костов. Но при войната в Косово, край София взеха да падат ракети, а връщането на царските имоти върна и царя в България, българите гласуваха за него, защото Костов за четири години им стана толкова неприятен, че досега не искат да чуят за него.

Костов стана премиер защото червената клика около Виденов ни докара до дъното. Помниш ли как в магазините не можеше да купиш нищо с левове? Или как фалираха 16 банки за по-малко от година?

Пешеф, а как така стана за 1-2 мес. $ от 130 лв. да стигне 3000 лв. - земетресение ли имаше в Б-я, борси ли затвориха, заводи ли се сринаха, цялата селскостопанска продукция ли я изми дъжда. Това беше толкова изкуствено - кашкавала от 50 лв. за 1 ч. - 150 лв. - как става това????!!!! А после зимата като дойде Костов и пак взе да има всичко, долара падна до 1000 лв. и нещата почнаха да се оправят. В същото време хората производителността беше същата, валутния резерв и т.н., айде моля ти се.

А бе и за малките деца всичко е ясно. Гадните комунисти инсценираха цялата тази простотия в отчаян опит да се задържат на власт. Ако бяхме избесили тогава върхушката им (по румънски модел), бяхме направили лустрация и бързо разкриване на архивите, както и изритване на тъпите комунисти от всякакви ръководни постове, днес България щеше да е процъфтяваща държава. Трябваше да направим и музей на съветската окупация, да взривим идиотските партизански и съветски паметници, а не днес да стърчат в центъра на София. Тогава щяхме да си спестим комунделско-мутренските времена, виденовите гладни години, изродите стил Станишев и Курнелия нямаше да ги има - и да сме наистина балканската швейцария!

Фантазията ти нещо много работи седесарче, ама карай. Ама да те питам, я кажи какво остана от великото някога СДС дето пълнеше улици, площади и цели булеварди? Къде са сега СДС -център, СДС либерали, СДС-национално движение? Що уж "успешното" Костово управление не получи втори мандат, а след него много бързо почна упадъка и залеза на някогашната синя идея в която наивно мнозина повярваха, а тя се оказа една голяма ЛЪЖА?

Ако се следва твоята линия, в България ще останат само циганите, те не са били партийни членове, не са участвали в никакви правителства, не подлежат на лустрация. Е, натам вървим и България става все процъфтяваща. А като чета изявленията на Желю Желев, нищо не се е променило, все някой друг виновен, защо влизат във властта, когато с нищо не могат да се справят.

А седесраите кога?

До голяма степен е така, всичко е ясно какво се опитаха да направят червените. Чистка от типа на румънската обаче си е краен инструмент, който може би щеше да роди още по-големи изроди и извращения и комунистите пак щяха да го използват в своя полза. Колкото до паметниците - не мисля, че унищожаването е нормален начин да "изтрием" части от историята, които не ни харесват. Не става така - миналото - хубаво или лошо си остава и е добре да се учим от грешките си, а не да мислим, че винаги откриваме топлата вода.

Гашистите са изроди, които обаче са избивалк само чужди хора - врагове и невинни! Червените уроди, комунистите, Сталин са избивали всички - и чужди, и невинни и беззащитни, и СВОИ! Десетки милиони свои! И са избили цялата ни българска интелигенция, чрез мекеретата си в България, когато с оръжие ги инсталират на власт на 9 септември 194; ход. и после над половин век имат перверзната наглост да представят поробянето ни, робството за ... освобождение!?!?!? Е няма такъв престъпен цинизъм! Просто няма, не може да има! Затова сме на това детедже! И затова!

Измислици от хиляда и една нощ за забуждаване на хората. Решетките от прозорчетата на дървените врати бяха премахнати в събота, през деня, защото хората отвън искаха това и бутаха милиционерите в тях. Не съм очаквал , че такива масивни врати могат да се огънат при натиск. Никакви бидони не е имало нито отвън , нито от вътре. От предаването Панорама се вижда много добре как стана всичко. Тренчев и Дертлиев предния ден бяха докарали един "Фолксваген транспортер" пред банката и с микрофон , сочеха Партийния дом и казваха на хората, че знаят, че искат да превземат Бастилията. Умишлено подпалване не е имало, защото тогава нямаше да намерят и хартийка от партийния архив, който сега да го разнася Антон Тодоров, както и този на МВР, който също уж бил унищожен. Използваха настроението на хората да подпалят по-голям конфликт , но не им се отдаде, просто хората се оставиха да ги водят стадните чувства и омразата.

“Използваха настроението на хората да подпалят по-голям конфликт , но не им се отдаде, просто хората се оставиха да ги водят стадните чувства и омразата.. ===== Да, опитаха се да използват объркването к хаоса, който създадоха умишлено след вътрешнопартийния си преврат, който представиха за революция, и то - демократична:), но хората “не бяха водени от стадното им чувство”, макар и провокирани от мекеретата и подставените им лица сред тях, а просто така им се искаше и така представиха нещата. Сърби не езикът да разкажа много интересни ФАКТИ със съвсем конкретни имена на преки участници тогава - не пиши лъжите и манипулациите им! Хората, българите НЕ сме толкова големи бунаци и дебили, нито вие и господариъе ви сте мак толкова хитри и умни, за да представяте непрекъснато, дори и десетилетия наред желаното от ВАС за действително! Сега вече всички знаят КОЙ и ЗАЩО умишлено подпали Партийния си дом отвътре! Впрочем както един от героите и знамената ви, и руско мекерд и национален предател и доказан страхливец Георги Димитров каза: В коя държава комунистите не са диваци к варвари! И подпалвачи, убийци и крадци!

Не мога да разбера, защо редовите подръжници на червените обикновено са прости, ограничени или мързеливи хора. За функционерите е ясно - имат интерес използвачите.

Комунисти и фашисти са едни и същи престъпници. Действията им също са едни и същи. Фашистите запалиха Райхстаг, комунистите партийния дом.

Партийния дом бе запален от ченгетата, тези, които взеха икономическата власт и се стреляха по улиците, те запалаиха партийния дом. Вярно, че комунистите ги създадоха, за да запазят властта си. Но нещата им се изплъзнаха с убийството на Луканов.

Аз не смятам за удачни по принцип сравнения между изверги и рецидивисти, но снятам, че безбройните исторически факти категорично сочат, че комунистите са учители на фашистите, много по-голямото зло, всъщност фашистите са пионерската организация на комунистиъе, не случайно Хитлер к Сталин започват ВСВ като съюзници - един Пт многото исторически факти, които много старателно се криеха десетилетия в България!

Кафявите фашисти - национал-социалисти;червените фашисти - социалисти-интернационалисти

След 1989 година от почти милион членове на БКП от промените се облагоделстваха далеч не всички, а предимно най-долната пасмина партийци, мързеливци , интриганти и доносници. Предимно хора, които и преди 1989г. са се облагодетелствали незаконно и които винаги са се хвалели с направеното от друг. Затова и подпалиха партийния дом, затова се опитаха да прехвърлят цялата вина на Тодор Живков, който безпорно е виновен, защото е бил лидер, но НЕ Е САМО ТОЙ. 28 години търпим под една или друга форма политиката на държавата да ес контролира не просто от комунисти, а от най-големите боклуци от комунистите. ЗА съжаление се оказа, че има приемственост - и новите хора в политиката са със същия манталитет на тези боклуци. Доносници, интриганти, прехвърлящи отговорност и с мнението, че всички трябва да бачкат за жълти стотинки и да им осигуряват непрекъснат грабеж.

не боклуците на комунистите, а наемниците на комунистите, онези с привилегиите. Тези, които вършеха черната работа на комунистите през соца, след промените станаха милионери, а после взеха властта и гласуваха закони само за себе си. Ей, това е истината. Тези хора трябваще да им се даде шанс да се потрудят, а не да си запазят привилегиите, да се превъзпитат и да работят за България, а не за себе си.

Така е, съвършено и доказано си прав! И това е безспорен факт! България попадна в смъртна хватка на комунистите, които крадоха и ченгетата им, които озлобени и амбицирани с комплексите си поради усещането си, че не са получили и и те задлуженото и са пренебрегвани СД хвърлиха да крадат, рекетират и грабят и така тези две групи се намериха в интересите си като големият губещ бяха естествено държавата и народа, България и населението й!

Кой каквото иска да говори, внушава, манипулира или лъже, онези събития и всичко, което последва след това в България мина под знака на страха к паниката на няКОИ, извършили много и чудовищни, с нищо неоправдани престъпления и ЗАМЗВАНЕ на дледите и унищожаване, крадене и манипулиране на съответните документи и архиви. И удавянето и забравянето на тези престъпления с ... ОКЕАН ОТ НОВИ! Аз често съм се питал (и съм ГИ питал) и съм се замислял дали само от тази пуста неистова патологична страст към властта и задоволяването на патологичното си его и неистова алчност избраха този път на България - да я разграбят и разрушат, а след тях и порой. И съм убеден, че нд е, че не бе само това! И това безспорно го имаше и има, но нямаше да стане така скл не беше гузността им и стрмежът им на ВСЯКА ЦЕНА да отърват кожите, да избягнат вината и отговорността си! Това е трагичната истина за най-новата история на България, под този страх и паника мина този прословут, перверзен гибелен техен преход на България от един престъпен режим към друг, към пропастта!

Прав си, но аз си мисля, че нещата са прости. Чл. 12 от закона на досиетата е антиконституционен, защото всички са равни пред закона. После последваха нови и нови законови промени, които укрепиха властта на тези извършили приватизацията. Аз и друго си мисля, че отмъщението е лошо нещо, то съсипва, то не променя. Защото службите, обслужвали тоталитарното управление, останаха да управляват държавата. Просто на тези хора трябваше да се даде шанс да се променят, като им се вземе властта и им се даде възможност с труд да си изкарват прехраната, а не с привилегии. Но те си запазиха привилегиите от страх, останаха във властта и настъпи падението за всички. Не може хора, привилигировани при един режим, при смяна на режима ПАК да си запазят привилегиите и да управляват. Абсурдно беше.

Има логика и много истина в думите ти. П отношение на службите и това което стана с тях, ТО СТАНА ПАК ПОД ДИРИГЕНСТВОТО НА ТЕЗИ. Отново - виж прословутата стенограма, протокола от срещата на разширенуя състав на МВР - макар и да са много внимателни в изказванията си, за умния човек всичко става пределно ясно, там СД изказват и Любен Гоцев, и Семерджиев и още поне дузина подобни “герои на прехода”. Много е показателна и поучителна, сега когато се погледне в ретроспекция и се апликира върху събитията, вкл. подпалването им на Партийния дом за да унищожат к партийни архиви, освен ДС досиетата и да ги прочистят!

Толкова дълга статия и толкова пропуснати факти с първостепенно значение! Нека си спомним, че в нощта на пожара новоизбраният държавен глава Желю Митев Желев удобно се оказва извън София. На свиканото след пожара извънредно заседание на Народното събрание, вицепрезидентът Атанас Семерджиев прави изявление, че председателят на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев му е предлагал в нощта на пожара да въведе президентско управление. Истинността на това изявление на Семерджиев не е опровергано до ден-днешен... Отказът на вицепрезидента да въведе такова управление лишава кръга около Тренчев от идеална възможност да предизвикат Майдан (който да доведе до държавен преврат), обвинявайки комунистите, че се опитват да установят диктатура. Такова развитие напълно би съответствало на амбициите на Желев да установи еднолично управление (да си спомним тезата му, че трябвало да има президент на прехода, който да разполага с големи, едва ли не извънредни, пълномощия)... Отделен въпрос е как Желев щеше да се наложи над д-р Тренчев, който по онова време също носеше маршалски жезъл в политическата си раница... Така или иначе станалото вече е история, а в историята няма "ако".

Сега, от дистанцияа на времето може основателно да попитаме - и кой точно е Тренчев, кой точно стои и стоеше зад него о кой го е упълномощил да прави подобни предложения за въвеждане на ... президентски управление? И то на Семерджиев, който уж бе почтен, а знаем и неговата вина и престъпления, вкл. за унищожаване к прочистване на досиетата к др. (отново - справка протокола от срещата с МВР). И умишления хаос, заблуда и нихилизъм, всявани и поддържани и катализирани в българското общество от същата групичка кукловоди! Я си задайте простия въпрос - и от кого и кои точно и следователи - по техните признания, и полицаи к техните началници БЯХА ТОЛКОВА УПЛАШЕНИ за да да парализирани и да не свършат онова, което им е работа, да са съучастници в явни престъпления!?! Кой дори теоретично може така да уплаши к пасивира всички тях заедно? Да е който и да е от т.н. опозиция е очевидно абсурдно! Тогава кой? Дори и от този ъгъл да погледнем, така да поставим въпроса пак е пределно ясно. МАФИЯТА! И по-точно КУКЛОВОДИТЕ Й, БОСОВЕТЕ Й! Които, за тяхно и на Дир-а и такива “журналисти” като тях СА ВЕЧЕ ПРЕДЕЛНО ИЗВЕСТНИ!!! Така че Дир-с отново има много здраве от арменския поп, че нищо не било ясно - всичко важно и съществено д пределно ясно, вкл. участниците, независимо че толкова време ги крият!

"Кой не скача е червен!"- хубаво беше да се скача, да се вика и да се използва народната сила тогава. Ами сега си сърбаме попарата, която сами си надробихме в онзи много емоционален момент! Използваха народа, както можаха и сега на боклука същия този народ.

след фалшифицирането на изборите, цялата власт беше в ръцете на комунягите, наричайте ги както искате. И сега, ако ще ни убеждавате, че някой друг е запалил отровното им гнездо, а те просто седели и гледали, ще трябва повечко да се потрудите. Само една власт можеше да гарантира такова престъпление да се случи и това е престъпната власт на комунягите. Комунягите са престъпници по природа.

Браво! Ай ся кошницата на рамо, и наперед към светлата и калана евронива за рекорди по бране на ягоди!хахахаха

от работа не се боя. Предпочитам да копая, ако ще и кал, но да имам свободата да мисля и говоря истината. Вашата работа е страшна - да лъжете и всячески да обиждате казващите истината за жълтите стотинки, които Ви плащат. Това е истинската бедност - духовната. А що касае западняците, наясно съм, че те са големите господари и източник на голямото зло, от тях тръгна всичко, вие бяхте и си оставате техни слуги, от връзката с които се гнусят и се правят, че не ви познават.

Чавдарчето труда обича, на помощ първо се притича.

Какви тайни? Всичко е ясно. Управляват ни тези, които запалиха партийния дом. Чл. 12 в досиетата те го създадоха и така прикриха и запазиха себе си да ни управляват още. Толкова е ясно, че повече не може. Колкото повече време минава толкова повече тайните ставят явни. Карма.

Абсолютно си прав, картинката е напълно ясна! Панорамната картина е кристално ядна, тези са сд хванали като удавник за сламка, ЦИК лейки и вторачвайки сд, и сочейки с пръст дамо едно нейно ъгълче, което толкова време и толкова старателно са крили и замазва ли и си мислят, че са невидими, като слон в стъкларски магин.

българя и сградата беше подпалена от вътре от западните агенти и зомбита! и по-точно англо американците и кобургите! техните зомбита бяха около 25% след ВСВ и станаха над 70% когато запалиха българия и изгоря и държавата и българите! сега са над 90% и са причина за масовата дебилизация, убийства, кражби, отвличания, съдебни решения, закони, реформи, избори, кастрации, ..... Сталин беше ги намалил до около 20%,но те го убиха и се размножиха! и подпалиха света! потопете островите и пожарът ще утихне! иначе край с планетата!

Закови тази дъска, която ти хлопа толкова силно.

Не може, няма смисъл, това е поредният техен тежък, безнадежден случай с отчаяните си припеви по тъпите им опорни за внасяне на хаос и нихилизъм - тях само за това ги бива.

А за най новият палеж Извършителите неизвестни

бКП стана триглава ламя с имена-БСП, СДС и ГЕРБ.И трите партии се управляваха и управляват от ,, наши другари".

Не е истина, че не се знае кой и защо подпали Партийния дом - напротив, отлично СД знае! Както се знаят и онези боклуци к престъпници, които бяха изпратили сред тълпата за да организират проеоксции и с тях да прикривт истинските подпалвачи вътре! Я се заинтересувайте защо след като някой от тях бяха разпознати (и дори някои са се разприказвали) СЛЕДСТВИЕТО ПРИКРИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ! Значи СЛЕДОВАТЕЛИТЕ ПРОЙРИВАТ ОРГАНИЗИРАНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, тоест извършват друго тежко престъпление, и не се знаело КОИ ДА И ТЕ и ЗАЩО!?!? Така ли, бе тъпи дир-аджии:)

PEYTSCH

Грешка, огромна грешка че свърталището на злото не е било запалено заено комунистите и техните кучета от ДС...Да бяха изгорели не бихме чудо видели...вече 28 години същите идиотчета се правят на велики...червени лекета и на Шипка, вчера с Нинова и Прадлев...

понякога си спомняйте, че постоянното нагнетяване на образа, е в интесен само на някои, но не и на нас.

Като става дума за категорично УМИШЛЕНОТО подпалване ОТВЪТРЕ на Партийния дом за да се оправдае кражбата и унищожението на ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОДГОТВЕНИ документи (като досиетата на ДС, знаем по чия заповед и от кого прочистени и унищожени - ПАК НА СЪЩИТЕ, които УБ НЕ СЕ ЗНАЕЛИ !!! - отново, справка СТЕНОГРАМАТА от събранието на разширения състав на МВР - оригиналния протокол от архива, който не са успялк да унищожат...) ГРУПИЧКАТА подставени агресивни лица в тълпата, които са ИЗВЕСТНИ и на полицията (от снимките) и които уж не можаха да намерят и да разпознаят, само да напомня още няколко ФАКТА! Които всеки, който не ги знае може лесно да провери! Понеже криминалния контингент винаги е бил неразривна част от организираната престъпност и съответно много близък и сроден, полезен за нея, тоест за ДС и ръководителите й, да напомня, че едно от първите решения на президента и руски възпитаник Петър Младенов - Мастиката след преврата им бе да пусне престъпниците и тецидивистите от затвора! Така направи и президентът им Първанов - ДС доносникът с псевдоним Гоце, чрез вицето си Марин. По отношение на това, че следователите не могли да разпознаят подставените лица сред хората в онази вечер само да напомня, че Цацаров к Сие не разпознаха и онази шайка развилнели ср човекоподобни от ДПС, които ритаха и удряха паднал на земята младеж в импровизирания му фалшив опит да нападне Доган с дефектен газов пистолет! И нашите велики прокурори, следователи и МВР повече от половин година не можаха да идентигицорат шайката лумпени на сцената на зала - на НДК, които видяха... хиляди в залата, милиони с България и десетки милиони от целия свят по телевизията!?!? Толкова за това дали се. знае или не! “Един няма да види това, КОЕТО НЕ ИСКА (много), не му изнася да диди! Освен ако ... е принуден, притиснат да го види, ако няма друг изход”. Това е!

Имах съмнение, но вече нямам. Дез info рматор, ти си Туньо Шайката. Само ти четеш "правилните" документи. А, иначе казват, че мечтите са безплатни. Това са най - скъпо платените мечти от българите. Е, на около 1%се сбъднаха.

"Светлина, повече светлина!" Румен Радев

PEYTSCH

Демек ... повече пожари, шарлатанин...

На следващата сутрин се родиха бръснатите глави в скъпи коли.

БСП е най-мръсната дума в последните 70 години.

Е някой друг оглави класацията за последните десет години Не бъди срамежлив

Такива рубинено червени петолъчки, досущ същите има изтапанени- вградени на лицевата част - фасадата на много милионерски къщи в Чикаго, НЙ и Тексассити. И въобще нямат намерение да ги свалят и да ги пращат намси къде. Например 1719 Саут Проспект ПР ИЛ, 4612 Уест Тейлър ХН ТХ и др. Време е д-р Тарикатенчев да посети последните огнища на комунизма и да организира пазарлъци за свалянето им.

Символите са историята на един народ Но талибаните не го разбират Хората променят историята а не махането им Няма символ няма проблем това е плитката им логика Най много викат за свалянето им тези които са били част от проблема

Интересно, колко свастики, орли и други символи на Третия Райх бяха оставени по местата си върху фасадите на сгради и други съоръжения в Германия? Нали и това е история? Никой не говори тук за унищожаване на символите, но те могат да бъдат пренесени и съхранявани на места, където няма да присъстват като реална част от онова тогавашно ежедневие, все едно че то още не е свършило. Знам, че на много хора им се иска да не беше свършвало, за да има още лимонада по 5 стотинки и кюфте по 15, ама историята функционира по друг ндачин.

само вашите, нали - т.е. е.рейските

Един гледа сватба а друг брадва Сватбата е и досега За народът брадвата ако има пари за дърва Сватбата на куфарчетата продължава и сега Времената се менят Нравите не Кърмата е яка Майката ЕДНА Юнаците 28 години продължават да сучат

Наскоро посетих едно селце на около час път от София с приятели. Казаха ми да ида да го видя, защото било направено много хубаво - с пари на ЕС - явно кметът е оправен човек и е успял да се пребори за селцето си. Или... Селото се казва Чавдар, на около 80 километра от София. Разгледахме го, след това отидохме на мястото на около 2.2 км. над него, където са построили един малък комплекс с къщички за гости, ресторантче, битово представяне от онова време к нещо като малко музей че с историята на селцето с офис. Заинтересувах се от сравнително постното представяне в снимки, картини и пояснителни текстове. Преди това говорих със старци от селото и като ги питах на кого е кръстено с името Чавдар, те ми казаха, че е на отряда Чавдар, на партизанския отряд Чавдар. Какво ми направи впечатление в музейчето? До 1899 година то се е казвало Коланларе, като името му идва от думата “Колан”, която на турски означавала “Кон”. Тоест, това било село, място на “хората, които отглеждат коне”, на коневъдците. През 1899 година с Указ на цар Фердинанд селото ср преименува на Радославово. И това име е с ясен произход - на името на Васил Радославов, виден български политик и 2 пъти министър-председател. И вижте сега онова, което впечатли - там в музея, където представят историята на селото пише за последното му преименуване на селото с името Чавдар само, че това д станало с Указ на президента Жельо Желев през 1991 година (интересно, че с Уикипедия датата е 1946 година!), и ... ТОЛКОВА!!! Когато отидох да говоря с девойката в музея и я попитах защо за предните имена е описано подробно как к откъде идват, за настоящето не пише и откъде идва името Чавдар, тя ми каза, че ... НЕ СЕ ЗНАЕЛО!?!? Че в АРХИВИТЕ с Указа на Жельо Желев липсвали, нямало аргументите!?!?! И когато я попитах дали не д на името на отряда Чавдар тя ми отговори, че имало такива СПЕКУЛАЦИИ!!! А аз й казах, че точно това са ми казали и разказали хората от селото. вкл. старци!!! К че едва ли те, които живеят от много десетилетия там не знаят къде точно живеят к на кого са наименували селцето им! Тя само се извини... Разбирате ли какво се получава - това й казах и заключих през нея и други хора, вкл. приятелите ми - значи ние с България знаем точно какво и защо е станало преди век, век и половина, НО НЕ ЗНАЕМ какво и защо д станало през последния четвърт век Та до ден днешен!?! К така - кой се бои от истинската ни история, кой я крие и преиначава, кой се страхува от нея и опитва да ни внушава, че не се знае, че не д това, което е? И . ЗАЩО?!?!?!?

Хайдутите и ятаците на ЧАВДАР Войвода

буда е виновен за фалшифицирането и изтриването на историята,изчезването и заличаване на документите е по негова лична заповед

Дез info рматор - МАЙДАНски.

заработва цигането от герп,в неделя клепоухия цецо гуменката плаща двойно

Нещо много са се запенили майдановците днес. Прилича на да са развързали кесията и им дават премии. Другаря info e доста упорит в "разкриването на истината" и "просвещаването" ни. Добре че са цветните революционери да ни изведат от мрачното средновековие в което живеем вече 29 години...

Хората се събраха след призива на Радой Ралин.

Какво се пулите, от ясно по-ясно - решили хората в калабалъка да ловят риба в мътна вода и толкоз.Затова сега ще намерите само празните папки.