17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бях свидетел на случилото се тогава. Днес ровейки в нета попаднах на ето тази джаджа. https://www.ebay.com/itm/High-Voltage-Alarm-Wrist-Watch-Detector-forPower-Maintenance-ETCR1860B-1KV-132KV-/324392823944 Ако работодателят е вложил тези никакви пари, този млад човек нямаше да пострада!

Чета, и се питам някой знаели въобще за какво става въпрос. Тоес 2-та електропровода се казват Волуек-Бригадир 110 kV а сега кажете на кого са. На ЧЕЗ.!!! Как се качва монтьор ма стълб под напрежение може ли не можели. Защо се боядисва под напрежение и защо АПВто не е изведено.

Далекопроводите са на НЕК, то иначе няма какво да е тяхно. ЧЕЗ са местна фирма, НЕК им доставя ток. Лъжат от НЕК, защото е време да си ходят завинаги.

Така се случва, защото никой не му пука за нищо, когато възлага работа, инструктира хората, а с тока трябва и човек, който да провери има ли ток в момента да се разпише и човек да работи, но тук безотговорно ста е национален спорт

В кухина на стълба е намерена делва с жълтици от римско време и 3 Лотарийни печеливши билета от НЛ, МВР търси собственика на стълба.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8899262

"От Енергийния системен регулатор обясниха, че далекопроводите не са техни, а най-вероятно на ЧЕЗ, докато от ЧЕЗ посочиха обратното." ТЕЖКИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ БОРИСОВИТЕ ДЕЙСТВИЯ И БЕЗДЕИСТВИЯ СА ЗА СМЕТКА НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА .ТОВА Е БЕЗУМИЕ,КАК МОЖЕ ДАН Е ЗНАЯТ НА КОИ Е .ИНАЧЕ СЕ БИЯТ В ГЪРДИТЕ КОЛКО МНОГО БИЛИ НАПРАВИЛИ УЖ,А КАТО СЕ СЛУЧИ НЕЩО ТАКОВА ВСИЧКИ ОТГОВОРНИ ЗА ТОВА ВЕЧЕ НЕ СА ТЕ.ЖАЛКИ ПОДЛИ ТВАРИ.

В този случай безхаберността е на един-двама с пропуски в образованието.

Разделянето на Електроразпределение на ЕСР и дружества/ЧЕЗ, ЕВиан и Енергопро/ беше направено от Николай Василев от НДСВ. Т.н. дружества бяха продадени на смешна - равна на печалбата им за една година. Още по-гадно е, че за България останаха 33% дял, при нужнен 34% за да има държавата право на контрол върху инвестициите, работата и печалбата. На снимката е подстанция Модерно предградие, която не е на ЧЕЗ, така, че инцидента е станал в собственост та ЕСР...

Лошо няма да е частна собственост, контрол трябва и по смели хора които да отстояват безопасен и платен труд

Бая силен гръм беше. После и малък пожар. Дано момчето се оправи.

Не е важно чий е стълбът, а чий е работникът, който работи на него. Няма как самоволно да реши да боядиса ей този стълб, защото не му харесва цвета.

А тези защо лъжат, чий е, ако не е важно. Защото знаят повече от теб.

След както и двете дружества отричат трябва да се разбере дали са боядисвали стълба или са му сваляли жиците ...

ЕСО е първото място, на което питат. Следва местното ЕРП, в случая ЧЕЗ.

Нека прехвърлянето на отговорност започне сега!

Не може. Отговорностите са разпределени предварително.

Абе Теменужка е виновна! Кой друг?

В енергетиката всички дейности са детайлно регламентирани. Ремонтът, в частност боядисването, на стълб се извършва с наряд. Там е описано какви изключвания се правят, кое къде се заземява, какво се извършва, кой конкретно го извършва, какви обезопасителни мерки се взимат, какви лични предпазни средства трябва да се ползват, кой допуска до работа бригадата. Този младеж може да пострада само от глупост и самоувереност. За останалите случаи някой друг ще отнесе вината. Дано се оправи момчето, а другите да направят правилните изводи.

Да си бил там, лесно съдиш като дори не си бил там.

А бе, човекът ти казва ПРОЦЕДУРАТА! по която се извършва дейността, още повече в подстанция. И това се учеше /и то така, че и насън да те бутнат, да го изпееш/ още в техникумите по електротехника. Ама къде сега техникуми...

И без техникуми тези знания се преподават сега в обучението по ел.безопасност, след което се полага изпит и се присъжда квалификационна група. Без квалификационна група работникът няма да бъде допуснат дори до косене на трева около ел. съоръжение.

Бря- чудо! Ничй работник ще даде фира, боядисвайки ничий стълб! Реже се стълба и се чака с двуцевката кой ще дойде да отстрани аварията- стълба е негов! Пуцай, куме!

Преатели, първо хващайте с ръка, за да проверите дали тече ток!

Нека друг пробва с ръка. Аз имам високоволтова щанга за измерване.