Коментари - 2023 година е била най-горещата на планетата от 100 000 години насам | dnes.dir.bg
назад

2023 година е била най-горещата на планетата от 100 000 години насам

Заключението е на европейски учени от Службата за климатични промени "Коперник" на ЕС

Обратно в новината
| Редактор : Ива Капкова

Коментари - 2023 година е била най-горещата на планетата от 100 000 години насам | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

измишльотина я пробутват заради милиардите, които дерат и възнамеряват да дерат от хората. Има доказателства, че данните са манипулирани

ㅤ

С този стратосферен инженеринг, сами си предизвиквате химерата, наречена "глобално затопляне". Химера, защото природата винаги намира начин да компенсира онези 0,0016% да не стават повече от допустимите за живот. А да си режете сами клона, на който седите и да обвинявате, че трионът го държат зяпачите отдолу, това не е нищо повече от шизофренизъм с висока доза лицемерие.

Кой е измервал температурата преди 100 хил години?

Това е лъжа, която разчита на това, че хората няма да ровят за данни.

Най-високата лятна температура в България от 45.2 градуса е измерена през 1916 година

Глупости на търкалета! Затова за трето поредно лято тревата в двора не изгаря лятно време. Ако мерят температурите в бетонните градове без зеленина - ами нормално е да отчитат по-високи температури.

Аз умирам от студ те пак към глобалното затопляне

А мамутите открити в Арктика да не би да са яли сняг. Планетата е била с изправена ос и навсякъде е имало лято.

Тъз Фредерике Ото бая вряка, ама ако й га тикна у ръките Менделеевата таблица дъл ша успей да найде тоз въглерод и тоз кислород дето правели СО2 и га затопляли земята. Пък от коя валентност са ич биля няма и да га питам да не са запетлай нещо. Ей ни изляна хубав човек тоз Менделеев, мамка му!

+

Като има климатични проблеми, си включете климатика. Ако пък са клизматични, потърсете си специализирана помощ.

Такава жега не съм виждал до сега. -10 е в момента, камината бичи, конвектори те бичат и се мотам по вкъщи със зимна шапка. Заради небивалата жега, разбира се.

Чудя се, защо изобщо има институти в света, след като нашите таксиметрови шофьори ще решат всеки проблем в прочивките. :))))

Верно ли ???? Ами в Австралия беше доста студено миналата година. Що така? Освен това валеше почти всеки ден??? Лято почти нямахме. Средна температура 24-27 при нормална 30-35. Къде я видяхте тази гореща година?

В останалата част от света

само пълен идиот може да повярва в тая глупост!

това сигурно е най-старата служба в света

А кой е водил статистиката толкова дълго??

То за това в Норвегия чупят рекорди за най-ниски температури откак се води статистика. Такива фейк новини си ги пробутвайте на зелените терористи

в най-старите университети и метеорологични институти работят учени от поне 200.000 години насам. Все пак трябва да помнят, как е било навремето, когато са били млади.

В Китай има много китайци! Стара Люлинска поговорка!

Ха ха ха хаххххх,аз пък лично проверих с термометър в ръка,че е била най гореща от 100 000 000 години насам! Който не вЕрва да пита зелените човечета с антените на главите....

И как го разбрахте? От 100000 години се правят климатични замервания? Айде у лево, моля.

Е как бе още Урко и планетата на маймуните са водили статистика :))))))))))))))))

Ебати тоталната лъжа. Това само информация за масите овце е нали?

Ние българите не се ловим на тъпи лъжи, но американци и западняци им вярват сляпо :)))

Гладни грантаджии-алармисти лъжат, та се късат. Сигурни ли са, че не е от поне 1 милион, а защо не и милиард години? Я пак да сметнат, може още пари от грантове да изкарат!

Въпросът е, дали е най- горещата през последните 5 000 години. В сравнение с температурата през последният ледников период ми е ясно и без да съм учен, че е по- гореща.

Lyubomir

Вече така ще е...2024 и нататък все по-горещи докато турци и гърци избягат на север...

Пълна пропаганда.Една лъжа като се повтаря става истина. Защо не да е най горещата от 198 000 години.?? Всичко е за пари.Да могат хитреците да живеят в лукс а глупаците да вярват и да им финансират живота.

И как точно са го измерили това ? Ние не можем да прогнозираме за седмица напред времето, а как сме измерили за миналите 100 000 години ? Земята е саморегулиращ се организъм. Измененията в климата са флуктуации, които се случват и ние не можем да им влияем, колкото и да се опитваме да се ласкаем.

В немско нъл си затвориха АЕЦите.. И сега си рутят ВЕТРОЦЕНТРАЛИТЕ.. Дато изградиха над затворените кюмюрени централи.. Та пак кюмюр да си копат. Ток и топло да си пущат.. Досущ кат в първата промишлена рИволюция..

кюмюрени МИНИ.. Не централи..

Няма нещо което не се е случвало.

А пък преди 250 милиона години през пермският период е било по-топличко дотам че 86% от живота на земята си е заминал. Значи пак добре сме сега

"Миналата година е била най-горещата в историята на планетата със значителна разлика и вероятно е била най-топлата през последните 100 000 години", а настоящата 2024г. със сигурност ще надмине по глобално затопляне 2023г.!

кои каквото ще да си обяснява и да не вярва, но годината наистина си беше супер гореща, януари почти целия беше 25 градуса, сняг нямаше изобщо в БГ имаше 1-2 седмици зима, лятото и есента също бяха горещи, само през май беше по хладно от обичайно.

Добре че беше затоплянето, че да изключим парното за 1 месец в Германия.. иначе нямаше време за профилактика

От Топлофикация казват, че всяка година е по-студена от предходната!

да те щото тези учени на издръжка от фондации като на Гейтс са били на земята преди 100 000 години до правят замервания. отрепки продали душите си за няколко сребърника

Доста трият коментари Дираджийте , но пак ще повторя . Страшно е платени псевдо политици да поръчват статии на платени псевдо журналисти , касаещи поръчкови изселедвания на платени псевдо учени . Но най страшно е , че вече създадоха цяло поколение зомбирани мозъци , които им вярват.

А бе, като гледам как са били облечени в древните Гърция и Рим (съдя по статуи и рисунки по съдове) май е имало дълги периоди на по-топли години.

Но пък е по студена от всички 100 000 преди това.

Абсолютна ЛЪЖА!

Ами честно казано ще се мре. Със или без климатични аномалии. Със или без войната на Путин и неговите кретеноиди. Караме я колкото ни е драснато в тефтера и после всички проблеми приключват.

''....е много вероятно да е била...". Това не е научна формулировка, а политическа: "highly likely"

колкото по-голям грантът, толкова по-highly likely

Заглавието - "е била" В статията - "вероятно е била" Приятна вечер!

Е и?

ги питаш какво са яли вчера - незнаят , ама преди 100 000 години знаят . Я се вземете малко в ръце .

Е как ще сравнявате глобалната температура днес, с глобалната преди 100 години? Да, имало е измервания на някои места, главно в Европа, но да се говори за планетарни измервания преди 100 години .... А за сравнение на днешната температура с пред-индустриалната .... я ми отговорете кой, как и къде е мерил температура?

"Учените очакваха този важен момент..." - важен момент за какво?$?$

Да точат пари с измами :)))))))))))))))))

100 хиляди или 66 666 + 99 999 - 66 666 години ?

А хан Аспарух какво е написал за времето тогава :D

Вече ги хванаха в няколко държави как подправят историческите данни, за да си докарат аджендата. Да не ми знаят много. Имало е далеч по-горещи, както и далеч по-студени.

Стига сте всявали паника в народа. Едно време какви жеги съм преживявал, 40+ градуса, а през нощта не падаше под 25. А 2023 до края на юли няма нито един горещ ден.

Статията не е за плоскоземци и фенове на V8-дизели, каращи по финансова принуда 20 годишни 1.9 TDI.

Статията е само за избрани умнокрасиви жълтопаветници, вярващи в науката и телевизора :))))))

Ти маска сложи ли си, че навън паг върлува дебел ковид.

той за дебелия чака

От къде са сигурни, че примерно 95 123 пр н.е. не е била по-гореща?