17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а НАП на хюмнето Горанов нещо за SHA номерата на наште момчета шъ ли да каже или нье?))))

И защо само български? Това си е чист расизъм!

В Български съд лесно ще се докаже, че не е управлявал той! ;)

Пълни ГЛУПОСТИ написани от неграмотен журноля

естествено че са такива...щом Ньой е в "Северан Франция" каков да очакваш от тия пръчки

Ибо доживех, Господи, грък да кормува с българска книжка! Какъв скок направи България само за 10-ина годинки... Браво на България!!!

писател, а не читател. Не е с българска книжка. Не че не се продават. Не че и ДИР пишат разбрано.

МУ

На византийците да им го туря до мъдете. Всичко до Солун включително и Западно от него е Българско!

крума

ама умният Кобур съ уосра тотално....за сведения Сърбия никога не е имала ЧУЖД крал , същото важи и за Гърция...та толкоаз за вчерашното пенявяне за чистата и святата....

Хммм, Ако имаш претенции към Византия, тръгни към Цариград. Иначе, ако ти е притрябвало Бяло море, само се надявай. Не щем комплекси като "Слънчев Бряг" по нашето крайбрежие.

Ами ако и в Б-я направим така - има ли фирма или имот, да може да кара само с българска книжка.

Ами да направим, ама кой да го направи? Политиците? Те нещо хубаво да са направили досега? Не, само кроят закони така, както най-много ги устройва, за да се задържат на власт!

нали по ЕС директивата е така, както са написали в статията! Защо не се спазва ??

Глоба 25000е за кола която вече не струва повече от 10 000 евро. Mercedes-ML 400 е стара кола от 2002-2003г.

Нищо не разбрах! Живея в Гърция, шофирам с БГ книжка автомобил с гръцки номера, т.е. съм извън закона?!

и затова не разбираш, Проблема е ,чре поне 80 % са като теб а са с БГ паспорти.

Е, ще научи. По трудния (скъпия) начин, най-вероятно...

Шест месеца след като си за постоянно там, демек имаш АФМ и работиш, трябва да си преведеш книжката и да ти издадат гръцка. Нищо работа е, глупаво е да отнесеш глоби от някой надъхан полицай, при това ще е прав...

Това някаква гръцка тъпотия за пълнене на хаазната ли е ? Защо мога да карам с бг книжка навсякъде из Европейския съюз докато тя изтече ?

Ако е международна кво правим Тези наредби -закони противоречат на едина Европа Нали за това някой се бори да живее и работи където реши в Европа

Кой вади международни за ЕС, стига глупости... Ако си временно няма проблем, става въпрос за постоянно пребиваване. Навсякъде е така, след 6 месеца, май някъде може да е 1г, ди длъжен да си издадеш местна книжка на базата на твоята, малко бюрокрация, нищо работа.

да не бъркаш с регистрацийките а? щот там едни пари а у нас други чат ли си

Добър пример за НАП - В България се напълни с автомобили с Английски Номера - а не си плащат Данъците в БГ - особено се отнася за циганските кланове .

Четеш ли че е шофирал с БЪЛГАРСКИ, а не с гръцки номера?

С български в Гърция, пича ти прави аналог - с английски номера в България.

защо само 20 000 евро ? - 150 000 е по добре !!!! де да бяхте ги фанали сичките престапнизи, даржавата да е забогатяла, а сега само 20 000 евро. Оня дето утрепа 2- ма на тротоара, за него условна стига, Да ви го таковам в управниците, прокуротурата, престъпните полицаи и цялата миришеща кочина.

Объркал си се. Гърците са си го хванали. Нашите си гонят Михаля...

нищо не се е променило от 1300 години насам малко ще е да въведем реципрочни мерки - Крумови закони са нужни! е... кога ще се събудим

У нас имаме ли реципрочна мярка? Щото нали иначе наш Бойко много го уважават и каквото каже, това правят (той така казва де, всеки път като види камера)

Ако беше прочел новината, щеше да знаеш отговора на въпроса си.

Нищо не разбрах за шофьорските книжки. Българин съм, имам имот в Гърция и данъчен номер, но работя в Германия. В Германия трябва да имам немска книжка след 6-ия месец, в Гърция трябва с гръцка книжка, или ...? Колко книжки трябва да имам?

Където живееш постоянно - там трябва да имаш местна книжка! А постоянно местоживеене е там, където пребиваваш повече от 180 дни годишно. Кое е неясно?

А ако съм от категорията "перманентен" турист и живея по 4месеца в три различни държави една от които извън ЕС- какво правим. Познавах такъв преди години.

Нищо не разбрах.

Пи.ая на такава "Обединена Европа"!

Бай Ганьо иска да е тарикат, но му замириса на изгоряло. Да получава гръцка заплата, но да плаща български данъци.

Тикво зелена, каква е целта на "Обединената Европа"?! Фрапиращите разлики в стандарта на живот си ги имахме и без нея!

Грък, ама балканец - дребен мошеник, мразещ по-богатите, дето са му по-влиятелна конкуренция в дребния "бизнес".

Ще съди България за 2 пъти по толкова, за нарушаване на европейските права за мобилност. Ако трябва и жълта жилетка ще получи от Франция (подарък), но няма да се спре.

Това ти ли си на снимката? Ако си ти, това обяснява причината за малоумните ти драсканици.

и правилно ще направи няма само Цвъко да съдят ав ЕС направо РъБъ да и доде акълът ама йок...

Малко му са 20 000 евро, да му се ударят публично 50 тояги на голо, та другия път да има едно на ум.

V kavala poznavam oshte dvama takiva Garci kadeto ot godini karat s Bslgarski nomera

двама??!!! хахахахаха те са стотици , бе каун...двама познавал:)

Некви византийски номера!!! Че този да не би да е единствен?!

Нали знаеш, че го отнася винаги тоя, който го хващат.

V garciq gi ima mnogo takiva

Аз изобщо не разбирам защо е нужно книжката да е към някаква държава. Нали важи за целия ЕС? Значи е книжка на ЕС! И няма значение къде живееш и от кое село си. Ама не, трябва да му е гадно на народа..... и да има за кво да плаща глоби.

Жалката истина за ЕвроГЕЙския съюз

Не книжката, а номера на колата бе Ганчо. Не плаща пътен данък в Гърция, няма какво да кара там повече от месец..

Византийски шашми.

Ти ли не знаеш, бе, Ю-стиниане? Ако мине, ама не мина. Едно време ги правихте същите номера с имотите - правите фирма в България, регистрирате я по ДДС по желание, купувате ваканционен имот в ски курорт, уж за търговска дейност и си теглите обратно ДДС-то. Отделно го придобивате на цена по данъчна оценка - два, три пъти по ниска от пазарната. Това са византийски пари, законно заслужени за българския бюджет, които крадете.

Как можахте да го напишете толкова криво?! Последно - нямаш право на кола с БГ номера или нямаш право да караш кола с БГ книжка, без значение номерата

Свързано е с данъците

Както винаги са писали с гъза си .... Дори като чужденец, след 6 месеца си длъжен да си преведеш българската книжка (както е навсякъде в ЕС, не че не важи ...) ако си постоянно пребиваващ, демек имаш АФМ - социален номер един вид. Нямаш право и кола с чужди номера да караш, не само български. До 6 месеца трябва колата да излезе, иначе ти я прибиарт и те карат да плащаш внос, който включва и мита и тн, гръцки простотии, съдят ги постоянно, ама те си плащат, защото глобите за тази простотия (митата) за коли от ЕС са нищожни пред печалбата. Всяка кола, дори новата кола, е обмитена. Представи си за какви пари става въпрос ... Имаш право да караш кола с български номера, ако се води на фирма в България, но е леко сложно, понеже такива като тоя са много и те проверяват. Демек фирмата трябва да е работеща и тн ... С други думи - представител на българска фирма там, грък или не, може да я кара. Това, че ако се води и там не може е простотия, можеш да работиш на няколко мета в ЕВропа ... просто фирмата е била фантом и затова са го нажулили, заради измамата. Иначе просто ти прибират колата. Естествено българските журналисти пак са чули оттук оттам само ...

как се удостоверява времето на престой на колата в Гърция?

АФМ /на гръцки се произнася а фи ми/ не е някакъв социален номер, а си е точно гръцки данъчен номер. Тъй като в Гърция нямат единен граждански номер /ЕГН/, за всяка различна цел им се издава различен номер - например имат АМКА, което е социално-осигурителен номер, имат специален избирателен номер /само за изборите/ и т.н. и т.н.

найш ли разбиййш ли колко време карам в Гермнаия с БГ книжка...ич не я бара и при всички провергки е ОК виж ако тарикатееш с номерата е друго...вкарват ти отзад затворен чадър и ти го изкарват отворен

кви митта ЕС бе смешник

две различни теми са, но както обикновено дир.бг така са оплескали нещата, че никой нищо не може да разбере некадърници от класа

милата Европа така ни е вързала с небивалици, че е най добре да си гражданин на държава извън съюза .... това не е само за физическите лица .... ей ги нашите превозвачи .... обмислят да прехвърлят бизнеса в турция, македония, русия

Нищо не разбрах

те законите не са написани за да ги разбираме ...а за да плащаме глоби

Всъщност шофьорските книжки са излишна бюрокрация. Достатъчно е човека да различава педалите, цветовете на светофарите и 3-4 знака. Правото на придвижване с МПС трябва да стои над някакви измислени незнайно от кого правила. Припомням, че никой от нас никога не е гласувал по правилника за движение или някой друг закон по темата. В тази връзка кога ще премахнат коланите, детскигте столчета и дневните светлини ? Също не ми е известна причина за задължителни ГТП или още по-зле - застраховки !

ъхъ, то и лична карта не ти требе, щото нали се вижда, че си жив, а и диплома за образование не ти требе, нали мойш да пишиш и чит'еш. тъй, чи кеф ти шафйор на ахтобус, кеф ти даскал по атомна иниргетикъ. Ко му плащашъ?

To по същата логика ти не си гласувал и за прилагане на наказателния кодекс и както и за законите на физиката. Това означава ли, че трябва да ги махмем!?

те в РъБъ ФФсички ФФсички ги различваит напоследък даже само с два бичат и няма нищо по шосетат само мир и любов...смехуран

Във България кога!!!

А дани това да сложи край на балканския тарикатлък . И да се знае кой кой е ? най после ! Всъщност и проблема с ГО произтече пак от множество фалшиви Българи зад граница . Сметката я плащаме ние-най-бедните в Европа ! Добро начало !

Много са строги гърците на приказки, а надолу по селата даваш 50 евро на полицая и си продължаваш. Имам колега от гърция и такива неща ми е разправял... същия балканкси манталитет.

Тарикати са отвсякъде щом на ферибота за Тасос мога да платя само в брой.

Пробвай да платиш с карта в някой български китайски ресторант!

и с карта можеш да платиш, но на пристанището,,, на самия ферибот нямат пос терминал за билети

ма верно ли ...а нещо така кръц номера и конфискация .а?...тва да не 6е Боколандия там