2 години от инвазията: Най-важните битки на украинска земя

Окопната война и фронтални атаки ще продължат, докато една от страните не се сдобие с голямо количествено преимущество

Обратно в новината

Коментари - 2 години от инвазията: Най-важните битки на украинска земя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Силите са изравнени тактически, но не и стратегически. Без НАТО няма да остане нищо. А когато сравняват Путин с Хитлер е добре да припомним, че Хитлер нямаше ядрено куфарче и природните ресурси на Русия. И слава богу. Путин също няма ресурса да победи НАТО и мисля, че му е добре известно. Но има други регионални сили, които са наясно, че победи ли Запада идва техния ред и те ще подкрепят руснаците до край, а и за тях е изгодно много. Тук нещата стават много сложни.

Каква инвазия бре олигофрени, руската армия защитава руски граждани, нападнати от фашистите украинци, начело с наркомана им еврейо-президент

Битката за Одеса , укронацитата си позволиха да демонтират паметника на Екатерина Велика, ще е шамар от прогресивното човечество върху международната общност

Внимание! Тази статия е атакувана от организирана група руски поддръжници!

Засега обаче силите са изравнени???????????????? Да бягаш от Авдеевка като бито куче давайки по 1500 жертви на ден и да казваш, че силите са изравнени. Днес Ласточкино е освободено. Руското знаме се развя и там. Хохлите смело контра настъпват на запад. С изравнени сили.

Каква позиционна и окопна война, като позициите на Русия не са спрели да се придвижват на запад? Какви фронтални атаки, като единствените места, където укронацистите успяват да забавят напредъка на въоръжените сили на Руската Федерация е по позиции, укрепвани с години? Доста жалък опит да се внуши как укронацистите успяват да им противостоят :))

На имитаторите с моят ник нейм не им обръщайте внимание. Защо никой не пише нищо за Краснолиманският възел, където Сирски чака пробив на 122 хиляди руска войска готова всеки момент да навлезе там.

Светът на хищническия руски империализъм, на агресивните войни и анексии, на порочните евразийски ценности и рашизма е излишния свят. Светът на труда, на мира и справедливите войни, на евроатлантическите ценности и антирашизма е необходимия свят. Този планетарен антагонизъм между двата свята трябва да приключи така, че да има нормален живот на Земята.

Почвай да си стягаш багажа.

до 999 (нерегистриран) "500 000 евро, 450 000 долара и 100 000 паунда в банковите ми сметки- как ти се струва? Аз не се смятам за беден и за мизерник. А да сравниш скапана Лада 2101 с Ф-16 е доста нелепо :) " А УМ ИМАШ ЛИ МИЗЕРНИКО?! И какви са тези долари и паундове?! Тоалетна хартия за наивници! А пък Лада 2101 и Ф-16 са на една и съща възраст. Но ладите са повече от фордовете по софийските улици! Защо ли! ЗАЩО ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ НЯМА АМЕРИКАНСКИ КОЛИ!!!! ВСЕ СА ЕВРОПЕЙСКИ ИЛИ АЗИАТСКИ. Сигурно защото американците вече не могат да правят конкурентни коли. НЯМА АМЕРИКАНСКИ ТЕЛЕВИЗОРИ. НЯМА АМЕРИКАНСКИ КОМПЮТРИ. НЯМА АМЕРИКАНСКИ ТЕЛЕФОНИ. НЯМА АМЕРИКАНСКИ ПЕРАЛНИ..... АМИ НЯМА ЗАЩОТО ПРАВЯТ ВОЙНИ, ОРЪЖИЯ И СЕЯТ СМЪРТ ПО СВЕТА. ИНАЧЕ СА ФАЛИРАЛИ!

Доста са ви объркани нещата в главата. В София американските коли са в пъти повече от руските, но този факт или ви убягва, или се правите на луд! Смятате ли че една държава която има високи технологии не може да прави телевизор (всъщност прави), компютри (всъщност прави), телефони (всъщност прави) и перални (е тук ме хванахте, не знам дали САЩ в момента правят перални)? И не е ли по-добре да ги произвеждаш някъде евтино и да ги внасяш? Очевидно не сте наясно как работи глобалната икономика, за разлика от китайците? Ф-16 се произвежда и до ден днешен, не се излагайте, последния модел няма нищо общо с онзи от 1970, освен външния вид! Тоалетната хартия за наивници (интересно защо пропуснахте еврото) е израз който показва че не ви е стъпвал крака извън Европа (а вероятно и България). Еврото извън Европа не е особено популярно, за разлика от долара. А паунда е резервна валута, както йената и швейцарския франк. Ама това вие няма как да го знаете. С една дума, заврете си мнението където слънце не изгрява.

То и днешната ЛАДА, няма нищо общо с предишната. Дори и външния ѝ вид! Може би за това я бъркаш с американска. Но се загледай по емблемите. Няма фордове или шевролети както някога преди 15 години. А бе ти да не си "завършил" УНСС (ум нямал студент станал) та си толкова вещ по икономическите въпроси на производството. ВИСОКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ НА САЩ СЕ ИЗЧЕРПИХА СЪС СОВАЛКИТЕ ДЕТО ЛЕТЯХА В КОСМОСА ПРЕЗ СТУДЕНАТА ВОЙНА. От там насетне е само затъване в дългове и неизбежен фалит, без война по света в която да си продават оръжието и отпускат заеми на аборигените. Същите ще трябва да работят дълги години за да си върнат на борчовете на сатанинските американски щати! АМЕРИКАНСКА КОЛОНИАЛНА ПОЛИТИКА В ДЕЙСТВИЕ.

Момче, прост си и прост ще останеш, при това - и беден!

"Надяваме се на украинската армия и очакваме скорошен мир", заявиха за БТА българи от Болград, Одеса и Запорожие навръх втората година от нахлуването на Русия в Украйна.

България и Украйна- винаги заедно!

Смърт на Рашисткая!

вЯРНО Е. Трябва просто да обърнат оръжието срещу фашистката хунта в Киев и техните поддръжници!

"999 (нерегистриран) И защо да е глупост? Българският език е богат и интелигентния човек може свободно да борави с него, вкл. и да измисли нова дума, чийто смисъл е очевиден. Ако това за вас е трудно - си е ваш проблем. " . В голяма заблуда си. Интелигентният човек е свободен, а ти си слуга и роб. Написал си много коментари, лишени от смисъл и логика. Заради такива като теб България е била с векове под робство. По-добре се скрий, а не да даваш оценки за неща, от които не разбираш. Такива подлизурки като теб са срам за България.

А през това време доде бугарския тролякопитек квичи доганя им оправя кочината... ББААХАХА Тъпо стадо Доган се обяви против предсрочни избори: Може да дестабилизират страната с наказателен вот

А може би Дотам са стигнали нещата из ЗемитеНи (Имайки предвид що става Дори в Дир.бг) - че НЕ си заслужава Човек да се Опитва на Вразуми НЕвразумяемото ?

Светът на хищническия капитал, на агресивните войни и санкции, на порочните евроатлантически ценности и неофашизма е излишния свят. Светът на труда, на мира и справедливите войни, на традиционните ценности и антифашизма е необходимия свят. Този планетарен антагонизъм между двата свята трябва да приключи така, че да има нормален живот на Земята.

Идете Опитайте да го обясните на КремълБесовете и подотчетнитеИм Вси”наште” !, включая Дирянниките.

Имаме и "философ" - само прочетете неговите "избрани съчинения": "Светът на хищническия капитал... Светът на СПРАВЕДЛИВИТЕ войни, на традиционните ценности и антифашизма е необходимия свят" Сякаш четем слово на Хитлер от "Майн Кампф" - "капитализмът е зло, националсоциализмът е решението на вековните проблеми, трябват справедливи войни - да окупираме колкото се може територии и да унищожим колкото се може нации". Путинисти и хитлеристи в "единен строй" както през 1939 г., така и днес...

Никой не то е виновен, че си умствено недоразвит и не можеш да разбираш това, което четеш! Прочети го многократно на глас докато го проумееш!

Тези "мутренски" мурафети ги разказвай на Митрофонова. Нарекъл си се "Мутра" и така се държиш - с фашизоидните пропутенски пропаганди. Какво да чета, анализирах хитлестко/питунстките" ти напъни" - и това е много. Заслужаваш твоите "мисли" да бъдат изтрити - толкова фашистко "мнение" е повече и за тази "форумна клоака".

Очевидно Ясно#Кой Е Бесен. ..респ. ДежурниятТук Дирянник - ДъСъ разпищоли хептен.

Тъй като има няколко тролчета, които пропагандират фашизоидната пропаганда на фюрера, трябва да се напомня очевидното. Както се казва: "Повторението е майка на знанието", та затова: "Както изяснявахме - многократно, след Авдеевка следват множество "Авдеевки" - през 5 км. всяка една от тях. Какво означава това - войната е изначално безумна. Тя никога няма да доведе до постигане на "неясните" цели на фюрера - възстановяване на съветската/руската империя. Тази парадигма е в мъглявината на неговото разбиране за "Света". Трагично е, трагедия е - загубите са чудовищни. Безумството на "величието" - Чарли Чаплин го е пресъздал. Доживяхме това чудовищно опустошение - на мирна държава. Защо?! Приключвам до тук, защото другото е ясно: "Путин загуби тази война още на 24.02.2022 г. - останолото е само история, кървава, но героична за Украйна". А който говори за "укри", за това, че няма украинска нация, украинци, че Украйна не трябва да съществува, просто е чел "Мейн Кампф" на другия фюрер. Точно и еднозначно!!!"

Колкото има македонци, толкова има и украинци. Ама къде толкова мозък у трол?

За последните 24 часа 1000+ са се срещнали с Бандера. Лично.

И това - Ви радва ? ..и Ви Дава право ДъСъ ЗалагатеПредварително “баланс +/-“. ?!

Не че има някакво значение с играта "+" и "-", но много бързичко се появиха "плюсчета" - тролфермата пак се е задействала. Може и по-добре, не ли?!

Не съм влизал от три дни във форума, тъй като вече няма нужда да бъда активен - пропагандата на нашите "източни партньори" е вяла, но все така примитивна и фашизоидна. Какво е това "укри", "укровермахт" и пр. глупости?! Тук няма ли модератори, които да знаят, че езикът на омразата и проповядване на фашистка и друга антихуманна доктрина е престъпление. Русия се превърна във фашизоидна диктатура с тоталитарна структура на взимане на решения, с откровени политически убийства, а тук нашите "източни партньори" ни говорят за "укровермахт". Да, тази пропаганда е примитивна и безсмислена, но опростачава говореното и е цинична. С една дума погнуса, "мила Редакцио". По-добре да се спре "форума", ако не може модераторът да се справи с пропагандата и езика на омразата, бликащ от най-различни лагери (също и "руснаците на кайма" е фашизъм - има достойни руснаци, които се борят срещу путинисткия режим). Тук се вършат престъпления - вече изяснихме какви, а не вярвам "милата Редакция" да е съучастник в тях.

укри- тва е древен народ изкопал черно море , сътворил луната и дращил с лаина в хотела по стената. много си глупав троляко питек след като не знаеш такива важни неща... ББААХАХА

Като прочетох великите "мисли" на ваксинирания "антиваксър" и единственото, което мога да констатирам, че е злоупотребил с алкохола или пък някакво наркотично средство. Всеки човек с нормално развита култура би го установил!

От около месец (поне) - из Цялото Наше инфоПространство - Е Задействана Бясна СвръхАригантноНагла проКремъл СпециалнаОперация. ——- НЕсамо тук. Навсякъде.

Гледай постните репортажи бТВ, изпратили са цял лайнометен взвод който да създава виртуални реалности за обстановката в Посрайна и да ви лъжат идеологически, щом това те успокоява.

Тонята ли ? ….Перфектни Плъзгавинности.

А прещ това време доде бцнаристанскио тролякопитек квичи доганя му оправя БЪЛГАРСКАТА кочина... ББААХАХА Сиешни и жалки гурбетживотни Доган се обяви против предсрочни избори: Може да дестабилизират страната с наказателен вот

Помпозно Напомпани проКремъл Кретении. “Умели” “анализи”,”сравнения”,”примери”. Откровени ЖивотинскоПървосигнални Изблици. ——- “КласикаТА” на “работата” на Дир.бг Персонала.

само гледайте как тукашната мафия ще иска да ни превърне в 16-и ре-сс-публика, . като преди това използва бежанците от австрия, за да всее страх и смърт сред българите ! . не им знаем дс- номерата на шумкарите ! . никога българският народ няма да бъде повече подчинен физически, психологически и иокномически на москалите ...за нищо на света !

дано на руснаците да им вземат излаза на черно море

Това ще донесе спокойствие за всички черноморски държави, Русия е длъжна да го стори за нашето благо!

Подкрепата за украинските въоръжени сили се срина, паника сред армията на укровермахта и наемниците е тотална! Украинските въоръжени сили вкараха и танковете Айбрамс в битка, за да спасят фронта от срив, но това с нищо не променя обстановка на фронта. Село Северное вече е във владение на Русия, отново ....

Явно укрите все още не са осъзнали, че за да има мир, трябва да се изпълнят целите на Специалната Военна Операция, а именно денацификация и демилитаризация, така че пътят е пълна и безусловна капитулация, тотална демилитаризация, без право на армия и въоръжени сили, денацификация, деидеологизация и деджендаризация, трибунал за всички съпричастни с укронацисткия режим!

Механизмите за подмяна на очевидното, не работят! Пропагандната журналистика не може и няма как да донесе победа на Украйна, която е обречена.

999 "Я кажи колко години "чакаш" за автомобил, апартамент и т.н. дори и да имаш парите?? Телевизор с връзки от задната страна на склада?" ПО-МАЛКО ОТКОЛКОТО ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ "САМОЛЕТИ" И БТР–ри. Мизернико, ето за това ще бъдеш беден цял живот, защото се кланяш на сащ, империята на злото и войните!

500 000 евро, 450 000 долара и 100 000 паунда в банковите ми сметки- как ти се струва? Аз не се смятам за беден и за мизерник. А да сравниш скапана Лада 2101 с Ф-16 е доста нелепо :)

Въй, ма ти си бил точно като за мен, ва! Откога та чакам да се появиш. Дай си телефона, ша та ощастливя, доволен ша останиш!

Две събития у нас изненадващо намериха своето логично обяснение! Първо - най-после се откри тунелът Железница! "Голямо постижение" - похвалиха се държавни лица. Второ - Пуснаха с три месеца закъснение пътят Ботевград - Мездра. Близките до Мездра села се оказаха отрязани от него, но важно беше да се пусне СЕГА! Тук нямаше много шум, защото след месец ще го затворят отново - много работа имат още по него! И всичко това, защото колона с американска тежка техника ще мине от Гърция за Румъния за учението на НАТО!

Това му се вика "да търсиш под вола теле". Първо, маршрута не е този. Маказа-Русе е. И второ, от 20 години всяка година минава такава техника, понякога повече от един път. :)

Всеки който е ходил на лов за меки, а ние в Америка напролет ловуваме черни меки (кафявите не стават за ядене, миришат мърша) знае, че освен пушка или карабина трябва да имаш и резервно оръжие, обикновено пистолет Колт и подобрената му съветска версия ТТ. С голи приказки мечка не се убива и до сега никога не съм срещал ловец, който е успявал да върне обратно в леговището и разгневена мечка, тя ще ви преследва и дебне без да я виждате, а миризмата и ще е навсякъде около вас. Ако не убиеш мечката с първият изстрел след това си носиш последствията сам.

Митрофанова - Е ли Експулсирана ? Заданието отн. Кремъл”собствености” и “авоари” - Е ли Изпълнено ?

На майка ти путката

Сега ще ви разкажа на по-младите мъже от мен, тези които сте на годините на децата ми, които сте между 40 и 50 годишни, даже и още по-младите до 30 годишни, защо ние родените българи и българки до 1965 година успяхме да направим България от 5,5 милиона население през 1945 година до 9 милиона население през 1989 г. Ще има много мъже от вас, на които никак няма да се хареса това което ще напиша(не сте го преживяли), както и много мъже на които ще се хареса (защото са го преживяли това време), но смисъла не е дали да се хареса или не, а защо днес, след 35 години „велика демокрация“ и „по-добро и успешно гъзоводство“ отново сме жалките 5,5 милиона, от които тръгнахме през 1945 година. 1.Социално управление (изучаваше се в АОНСУ, днес е смешният на САЩ и Сорос НБУ) 2.Равномерно икономическо и селскостопанско развитие на всички области на България. 3.Държавна грижа за човека. 4.Държавна грижа за най-важната социална единица на обществото ни – семейството. 5.Личната житейска отговорност на мъжете. Започвам по ред на точките: 1. Социално управление и АОНСУ – малко сте тези, които днес знаете какво означава това съчетание от букви Означава Академия за Обществени Науки и Социално управление – АОНСУ. В АОНСУ се обучаваха ръководителите на държавните учреждения, заводи, предприятия, вътрешни и външни фирми, училища и университети, как да се управляват успешно. Иначе казано – АОНСУ подготвяше кадрите за управлението на цялата ни държава България. Резултатите, колкото и да не ви се вярва или да ми противоречи на написаното са следните: До 1989 г. България е 25-та икономика в света по данните на МВФ и СБ. рез 2022 г. България е 81-ва икономика по данните пак на същите МВФ и СБ. МВФ е международният валутен фонд а СБ е световната банка. Данните ги има даже и в уикипедията във вид на таблици и на сайтовете на двете организации. 1

Обществените науки бяха всичко свързано с управлението на държавата – икономика, здравеопазване, образование, военно дело, селско стопанство и най-важното СОЦИАЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ. Последното (СУ) бе застъпено в много голяма степен. Социалното управление е наука, която те учи, какви ще са последиците от едно твое управленско решение , като ръководител на повереното ти предприятие. Как ще се чувстват твоите подчинени от определени твои решения. Тогава се мислеше за това като първостепенна задача, а днес не се изучава в нито едно висше училище в България. И резултатите са видими – пълна социална катастрофа в България. Най-застаряващото и най-бързо умиращото население имаме на планетата земя. Някои ще ми кажете: Нали сме демокрация. Ще ви отговоря така: Имаме свръх некадърно управление и тежък българоомразен геноцид от български управници срещу народа български. 2. Равномерно икономическо и селскостопанско развитие на всички области на България. Такова имахме до 1989 година. Равномерно разпределено във всички области на България. Имахме и планиране на икономиката и на развитието. Такова планиране извършват всички , които работите и получавате някакви доходи, и всички които имате фирми и ги управлявате. Кой по-добре се справя, кой по-лошо, но го правите. Всички хора на земята ни го правят. Приказките за това, че планирането и плановото развитие са погрешни, ги разказвайте пак на задната си част. Големите държави и фирми се развиват по точно същият начин, по който и ние в България го извършвахме до 1989 година. И след нея го закрихме първо. Във всеки окръг на социалистическа България, имаше стотици заводи, фабрики и цехове към тях. Всякакви консервни комбинати, даже и в по-малките населени места. Целта беше същото социално управление да достигне до всички населени места, и населението да се задържи равномерно разпределено по села и градове, но с осигурен поминък за живот. И бе постигната тази цел , къде по-успешно, къде по-неуспешно, но като цяло успешно .

родоотстъпниците, АЕЦ Белене щеше вече да работи и нямаше да купуваме на тия цени ток от Турция и Румъния.

Човече, страшни глупости си написал. Лошото е че си вярваш. А по-лошото е че сме хора които живяхме по онова време , и да ти кажа, изобщо не е така както си го написал. 2) равномерно икономическо и селскостопанско развитие на всички области на България? Затова ли имаше "жителство" (и най-вече софийското) да спира хората да не бягат от селската мизерия? 1) Специалното управление доведе до жалък фалит на измислената планова икономика, която не можеше да плати дълг който в момента България като БВП произвежда за 5 до 6 седмици? 3) Държавната грижа за човека? Хахаха. С телена ограда в която се стреля в гръб като искаш да напуснеш "рая", и толкова се грижеше, че за виц те пращаха да те ядат комари на един дунавски остров? 4) Държавна грижа за семейството? Я кажи колко години "чакаш" за автомобил, апартамент и т.н. дори и да имаш парите?? Телевизор с връзки от задната страна на склада? 5) Лична житейска отговорност на мъжете - това пък що за щуротия е? СИВ и Варшавския договор няма да се върнат, никога В любимата ви Русия е брутален капитализъм + диктатура, много по-зле от омразния ви Запад. Ако не вярвате, ходете да поживеете там, ако имате късмета да не ви мобилизират.

до тук беше руската романтика на окупант и властелин на пръстена.. Руската велика империя се оказа една художествена измислица и лирическия герой с име на женски полов орган- който му отива се оказа един комплексар и фашист който потопи в кръв и разрушения два народа. В следващите 100 г руснака ще бъде мразен и презиран и ще е синоним на разбойничество, убийства и най нишата прослойка на човечеството.

обясни ти защо мраазиш Русия. Сигурно защото благодарение Русия я има България.

Това е абсолютен факт, дори и сега, но нашите малоумни идиоти и платени тролове не могат да го разберат - в главите им е "руснака" който дошъл да освобождава, а в същото време той е дошъл да ни завладее и "унищожи" като нация. Точно както правят в Украйна в момента. И както правеха 100 години с етническите си малцинства, особено в перифериите.

Нагазени сме от еврофашистите, които с НПО на Сорос даже пренаписват нашата история. Създава се поколение да мрази Русия, както в Украйна работиха след Майдана. За да ги вкарат във война, която започнаха нацистите в Източна Украйна след2014! Централните медии са само пропаганда срещу Русия. Който има различно мнение го оставят извън кадър! Демокрацията е изродена в брутална диктатура! Цензура на цели телевизии и всички централни новини се управляват от "ПРавила за фейка"! Такова психологическо насиле над хората нямаше при социализма. Живеехме спокойно! Това мога да го кажа от личен опит.

"Очевидно нещата отиват към пряк сблъсък НАТО - Русия." Ох, дано да си прав. Време е НАТО да реши проблема с Бивша Русия веднъж завинаги...

няма оръжие - даде го наа бандеровците.

НАТО не са готови за това и топат топката. Както беше с Минските споразумения. САЩ не искат да влизат директно сами, защото тяхната идея войната да остане само в Европа. Те използва прокситата и ще подтикват такива като България, Румъния и Полша да тръгнат на бой. За САЩ е важно да не полетят ракетите, защото тогава вече няма да са недостижими и само да трупат печалби от войната!

Дали пък Русия ще реши проблема на загниващата западна демокрация в сблъскъка?

до 999 (нерегистриран) "Аз съм ходил на война и съм убивал хора. Преди около 30 години. Гадно е, но или те, или ние. " ХОДИЛ НА ВОЙНА. Ти дори калашник с вързани очи не можеш да разглобиш и после да го сглобиш, американски мизерник с 2$ на ден! Ако трябваше да работиш за мен, бих те изпъдил още на първия час. нещастник

Много се радвам че работя за себе си, и то за доста повече от 2$ на ден ;) Второ, мога да разглобя и сглобя повече видове калашници от вас, щото се е налагало да ги ползвам. Далеч по-важното е да знам как да ги ползвам правилно, щото вие сигурно сте разглобявали и сглобявали калашници като ненормален няколко месеца, а вероятно сте изстреляли от 3 до 12 патрона с него, и се мислите за най-великия калашникар ;) хахаха А идеята да го правя "с вързани очи" издава колко си зле (ползвам твоята дума) нещастник.

вече измисли нова глупост - калашникар.

И защо да е глупост? Българският език е богат и интелигентния човек може свободно да борави с него, вкл. и да измисли нова дума, чийто смисъл е очевиден. Ако това за вас е трудно - си е ваш проблем.

нещата отиват към пряк сблъсък НАТО - Русия. Това Путин не го иска, ама Байдън го иска. Даже англичаните натискат източноевропейската част от нато да влезе с войски в нея. Сега ще правят учение, ама и Русия правеше учение с искане за преговори, но САЩ се правеха на ударени. Затова руснаците навлязоха в Украйна за да покажат, че са сериозни и времето за преговори е отминало. Сега НАТО прави учение. Русия предлага мирни преговори, ама САЩ ги иска да са от позицията на тяхната сила. Лошото е, че Камерън дойде у нас с тайна мисия - дали да си дадем черноморските ПВО, дали да си дадем 20-30 хил. човечета за фронта, няма кой да ни каже. И Русия не е глупава, както западните управляващи. Тя знае, че НАТО ще я нападне и пази в резерв и развива допълнителни войски.

Вие ще умрете от глад, ако в това което работите сте толкова кадърен, колкото и сте като стратег. Първо, руското учение срина всичко в източната част на Украйна. Е€€€ба това учение, минус 400 000 орки, 3000 танка и т.н. Много успешно това учение. Второ, какво черноморско ПВО, ти изобщо знаеш ли какво представлява в момента българската армия. Явно не, щото споменаването на 20-30 хиляди "човечета" може да накара някой да пукне от смях. :)

само, че в момента сме в окупация. Правим бази за чужди войски! Летищата подготвяме за американски самолети. Пътищата - за да могат да преминават американските конвои! Говорим за нашата армия, ама даваме пари на САЩ за техника в бъдеще време. А колко военни имаме - Тагарев ще обещае два пъти повече! Защо се разходи до САЩ и обеща милиартди разходи?

Интересно, а 45 години как беше? Аз помня, за разлика от вас. Всичко беше подготвено за СЪВЕТСКИТЕ войски - доктрината беше да издържим няколко часа, докато дойдат руснаците. Е, как ще стане това, питам аз, ако не са били подготвени бази за чужди войски, летища, пътища? А колко пари дадохме на СССР за техника в бъдеще време? Знаете ли на какви цени? 25% от БВП, че и отгоре - пари с които можеше да живеем малко по-добре в измисления и смотан социализъм.

Какво са се разквичали мурзилките. Нали начело на Русия е най- великия ръководител - супермена дядя Вова. Да му сложат перка на задника и антени в ушите и да кръжи в небето. Много по-добре от падналия самолет вчера.

Име нещо объркано в заглавието, битките не се водят на украинска земя, а на руска.

Дойде време и България да обяви война на Русия. И веднага да обяви пълна и безусловна капитулация. Ще посрещнем братушките по стар български обичай с хляб и сол, цветя, духова музика и всенародни тържества. А сегашните управляващи ще украсяват дърветата, полюлявани от вятъра.

Кажете на личния си лекар да ви смени хапчетата, тези не ви действат добре на психичното здраве! Или пък по-добре да не ги сменя...

да счупиш някой паметник. Като си толкова смел иди при бандеровците да убиваш руснаци.

Аз съм ходил на война и съм убивал хора. Преди около 30 години. Гадно е, но или те, или ние. Други ТЪПИ въпроси имаш ли?

Оглеждай се, като пресичаш ...

когато Русия е воювала с Турция, за да има България тогава Русия е била агресор.

Русия е воювала с Турция защото винаги е искала свободен достъп до "топлите" морета, т.е. Средиземно море, а и се е самоцанила като Третата римския империя и много иска да завладее Константинопол, т.е. Истанбул. Това е доктрина на стотици години и България е просто пречка по пътя. Никога не са имали идея да ни освободят, а само да ни завладея и контролират. Именно затова се противопоставят (заедно с Австро Унгария) на идеята да има голяма българска държава на Балканите. Затова в началото сме България и Източна Румелия, а Македония и Беломорите остават в Османската империя. Запитайте се защо ни правят сечено за Съединението 1885 и кой подкокоросва сърбите да ни нападнат в гръб?

Каква хубава статия по случай годишнината! И още в първите изречения от няколко думи - 2 лъжи. Първо, това не е най-кървавия конфликт от новия век - Клането в Газа е десетки пъти по-кърваво. Второ - това не е война, а специална наказателна военна операция. Трето - от приложената снимка се вижда ясно, колко от територията на Украйна е била отделена преди 2022 и каква е ситуацията днес, след икономическата, военна и хуманитарна помощ на НАТО и Запада към Украйна. Колкото повече помагат, толкова повече територия губи Украйна, но богатеят банковите сметки на Зеленски, компания и милиардерите от БПК на САЩ.

Ако вие сте интелектуално затруднен, ние не сме. Газа не е в Европа, слаб 2 по география, па и история, марш обратно в основното училище! ЦИТИРАМ изречението което наричате лъжа: "В ранните часове на 24 февруари 2022 година започна най-кървавият конфликт в Европа от началото на този век. " ЕВРОПА! , след 2000-та година.

за няколко долара продаваш родината.

Как я продавам, като посочвам очевидния и също толкова тъп опит за манипулация? Айде върнете се в статията и пак, но бавно, прочетете първото изречение, като си водите бележки. Или, извинявам се, продължавате да твърдите че Газа е в Европа?

Газа е в Европа. само констатираме, че си родоотстъпник.

Ти прочете ли първия малоумник какво е написал? И второ, откога дупенето към Русия (която ни го е навирала няколко пъти и пак се дупим) е родолюбие? Остава да кажете че Васил Левски е предател, щото е пречел на домогването на Русия да ни завладее?

Даааа 2г от началото на края на Украйна, като държава която познаваме. Не след дълго част от нея ще е в РФ а другата под управлението на някой друг наркоман. Няма да се учудя ако и Полша не предяви някакви претенции за част от западна Украйна. Така, че честито на икрофашистите.

Русия ще загуби, Украйна ще спечели, а всичките вие платени тролове и безплатни и безполезни идиоти сте идентифицирани и СБУ на Украйна след края на конфликта ще ви намери и разбира се, ще си платите!

от първите усетили "народната любов" в Белене

разсмивай! Така се побеждава ядрена държава, ако беше толкова лесно до сега вече да е победена!

Две ядрени държави загубиха войни - САЩ във Виетнам и СССР в Афганистан. Още факти искаш ли, безполезен смешник?

Московията ще го духа така, както майките на московските помияри у нас - мощно, продължително и с кеф.

БРАВО!!! САМО ТАКА!!! Точно както ти казах да казваш. ПРОДЪЛЖАВАЙ ТАКА И ЩЕ ТИ ПЛАТИМ ПАРНОТО. А ако се стараеш повече може и тока!

Бае Ганя

И ти ще го духаш, Галине, травестите ненагледен.

Като падне Биден от власт с него ще паднат завинаги и погребани съучастниците в тези военни престъпления - Зеленски, Подляк, Буданов, Сирски, Залужни, Денков, Фон дер Лайнен, Макрон, Кърби, Доналд Туск, дядо Борел, Столтенберг, Киро Канадеца, Тагарев Украинския нацист. Има Видов ден.

Както повтарям от самото начало: целите на СВО ще бъдат постигнати, политическия режим в Киев ще падне, а заедно с него и най-върлите му поддръжници в Европа, щото няма да могат да обяснят как е могло това да се случи. Русия ще овладее Киев, Харков и Одеса, целия северен бряг на Черно море. Това освен чрез атомна война или пряка намеса на ОТАН няма как да бъде предотвратено. А луди да се бият за Украйна освен по форумите няма. Ясни са сигналите на морално разложение в украинската армия. Авдеевканго показа.нека мишоци като Денков си повтарят заготовките за това кой виновен и кой ще бъде наказан. Наказва по-силният. А това не е ЕУ, и съвсем не Украйна.

А теб ще те шибаме пред паметника на съветския педераст, дето сега е разфасован. После и ти ще си като него - тиквата в Лозен, краката в Пазарджик, а пишката...то па вие немате пишки, руски помаци, забравих.

Руската армия е все по-силна, модерна и технологично преоборудвана. Украинските фашисти ги чака неминуем разгром и смърт. Да живеят братушките, слава на руското оръжие, смърт на фашизма, включително смърт на соросоидния фашизъм и неговите проститутски слуги!!

*руска земя

Ето последните абсолютно точни и потвърдени от очевидци данни за загубите на Украйна: 218 танка Абрамс 190 танка Леопард 177 системи Хаймарс 4 атомни самолетоносача (всеки по 6 милиарда! Смятай!) 12 атомни подводници 108 Ф-35 219 Ф-16 99 Б-112 12 летящи чинии 86 еднорога 2.3 милиона римски центуриона 1 Звезда на смъртта (ТАСС сообщает!)

2018 танка Т-122 1990 танка Т-254 1877 системи С-800 32 нАфтови самолетоносача 86 дизелови подводници 1008 МИГГ-35 219 ЛАГГ-16 9090 А-112 1002 летящи чинии 860 еднорога 23 милиона римски центуриона 10 Звезда на смъртта УНІАН ПОВІДОМЛЯЄ

Научната фантастика не беше ли в друг раздел?

Чаика ви ПЪЛНА и БЕЗУСЛОВНА КАПИТУЛАЦИЯ и бой

Изпиках ти се в остата от страх! Мръсен, американски мизерник и нещастник на заплата при Козяк.

.

Руски сополи, Къде ще се скриете ? "Три дневната война", която започнахте преди две години НЯМА ДА СПРЕ докато Русия не се разпадне на много, по-малки лудници. ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА Я СПРЕТЕ А НИЕ НЯМА ДА Я СПРЕМ Предателите ще отговарят за кланетата през 1945 та. Семействата им ще бъдат изпратени на каторга за да възстановят онова, което руските им господари потрошиха. Милост няма да има ! ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ ОКО ЗА ДВЕ ПРЕГОВОРИ С РУСИЯ НЯМА ДА ИМА РУСИЯ НЕ СПАЗВА нито МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО нито МЕЖДУНАРОДНИТЕ ДОГОВОРИ които разписва нито ТЪРГОВСКИТЕ СИ СПОРАЗУМЕНИЯ затова ПЪЛНА И БЕЗУСЛОВНА КАПИТУЛАЦИЯ И РАЗПАД НА АНКЛАВИ ще работят наказателно докато възстановят щетите на всички в цялост и ще говорят през посредник на китайски НЕ НИ ПУКА ЗА ВАС РУСКИ ДИВАНЕТА И ВАРВАРИ 1. Русия ще върне Крим на Украйна, Абхазия и Осетия на Грузия 2. Русия ще плати Репарации 3. Всички руснаци идните 50 години ще пикаят по три пъти на ден върху знамената си, а веднъж годишно в Деня на Позора ще серат върху тях 4. Фърчилото, Копейкин и Цялата тролска "стратегическа сган" руски хибриди и русофилски паразити ще пере парцалите на убийците с език. НИКАКВА ПОЩАДА ЗА СИБИРСКИТЕ СОПОЛИ

Абе Раша се бие едновременно с НАТО, САЩ и галактическата армия на Дарт Вейдър. Затова тридневната операция навлиза в третата година.

И САЩ не бяха ли едно?Или вече се разтури задругата сине мой?

Едно са, ама така изглеждат повече и рашистите се кефят. Не са ги били украинците.