17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно е на Добринова скала и Царица Йоана, аман от неграмотни журналя.

Напоследък все повече тежки инциденти се случват точно на пешеходните пътеки. Хора, не учете децата си, че имат "права" и "предимства", когато пресичат на пешеходна пътека или зелен светофар! Истината е, че стъпиш ли на шосето е въпрос на оцеляване, а това е най-добре да не оставяш в ръцете на абсолютно непознат водач идващ насреща ти... и дай Боже, да не се стига до това да се разглежда, кой какво право е имал.

Информацията на Дир за мястото на инцидента е 100% вярна. Умозаключенията на някои гении на градската география (особено за град Люлин) не само, че ме удивляват, а направо изчегъртват представите ми за света (Люлин). Дали се пресичат Царица Йоана и Дж. Неру в Люлин? Не. Може би на друго място или в друга вселена. За строителите на подлези: На мястото на инцидента подлези няма, не е имало и вероятно няма да има. На това кръстовище (още когато беше Т-образно и нямаше светофари) се случваха подобни инциденти. Дано се оправи момичето.

Ето Ви линк за картова схема на локация на проблемното кръстовище http://go.bgmaps.com/map.aspx?sid=17EF04A53FDB0DB51968BDA84A2AD5D4&x=0&y=0&s=m25k^bg , & свръх богатите съедин. амер. щати чието посолство е в същия Зап. парк да построят за тяхна сметка осветен денонощно пешех. подлез с вграден асансьор за бебешки колики& такива за човеци с двигат. особености; съжалявам че не мога да се кача на първия самолет оттук - Англия & след кацане му в София да ида да даря безвъзмездно кръв за момичето което е една бъдеща майка ,живи & здрави

Не е това кръстовище. Кръстовището е последното в посока изнод от София. Автобусът е 111.

У вашата държава това не е новина. Утре пак. И пак. Там е така. Вие сте си свикнали и се молите да сте зад волана , а не на пътеката. Чукате по дъски и цъкате с език. Никой нищо не помни, не знае и не протестира. И така ви маават един по един докато се свършите.

а ти бр комунде окраде ли на хората заводите изнесе ли куфярите на Запад бок лук крадлив

не сте съвършен, без ни една грешка че да даваш ум без да сте се опитал за секунди да се поставите на място на пострадалата пешеходка !! на поне метър преди пешеходна пътека тип зебра (с широки бели успоредни ивици т.е.) всичко на гуми що не е линейка,пожарна,полиция е длъжно да спре & да почака докато пешеходеца я премине напълно ,& стъпи на отсрещния тротоар, живи & здрави

А каква е тая царица Йоанна?

Дано да се възстанови момичето; царица Йоанна Българска (лека ѝ пръст) е майка на цар Симеон II & жена на цар Борис III (лека му пръст) ; кръстовището на именувания на покойната бълг. царица булевард в пресечката му с починалия д-р Петър Дертлиев (да почива в мир) . Разположените м/у соф. люлински квартали 7 & 10 цитирани в статията булеварди са край станция на столичен метрополитен & на ~100 м от Западен парк . Вероятно недостатъчно осветена което от своя страна, комбинирано с включени ослепително ярки дълги (което е ненужно в селищна зона) електрически автомобилни светлини е довело до ефекта когато човек все едно гледа слънцето !! предполагам че ако законово общината + парламента забранят ползване на автомобилни крушчици с нажежаема жичка ,а разреши само неонови такива - в бъдеще ще бъдат избегнати потенциални конфликтни ситуации: пешеходец водач на моторно ш превозно средство , живи & здрави

Човек би трябвало да е пъргав като козичка, все пак времето за НОИ е още далече. Аз отдавна не се доверявам на правата си по закон върху зебри и пешеходни пътеки и се оглеждам подозрително, защото знам какви се наемат и въртят чекръка. Все пак София е малко по-голяма от Койнаре и това не са няколкото селски сокака, иска се солиден запас от знания, информация и практика, но къде ти. И ето го резултата когато двете страни буквално воюват на пътя. Дано г-цата се оправи, защото водачът едва ли.

Двата булеварда се пресичат само на едно място - за да тръгнеш да пресичаш ( вместо да използваш подлезите ) си е опит за самоубийство .

Какви подлези там?!? Инцидентът е станал на кръстовището в Люлин 3 - светофарите преди кръговото на HomeMax. Дано се оправи момичето.

вероятно и персоната е била под алкох. въздействие, живи & здрави

Като бях в Китайй, пробвах няколко пъти да пресека улицата на зелено за пешеходци...ами няма начин. Чакаш няколко минути да се появи един смел китаец и да пресечеш с него ползвайки го за щит. А някога оглеждали ли сте се за мотористи по пешеходната пътека, ами в Китай няма начин да си спокоен, мотористите летят по пешеходните пътеки че и ти свиркат и те псуват ако не се мръднеш. В България движението е направи Рай. ако някога ни дойде до главата това, което е в Китай, ще разберете какъв ужас всъщност може да е движението. П.С. Сега се сетих...кръгово с големината на кръговото на 4-ти километър в Китай ми отне близо 3 часа да изляза от втория изход.

По тази линия има един олигофрен шофьор на 310, който веднъж нарочно почти ме сгази , а даже бях и с кола

Първо не е Петър Дертлиев, а Джавахарлал Неру и второ на това кръстовище няма пешеходни пътеки, а има подлез. Виновна е пиклата. Да я осъдят да плати щетите и стреса на шофьора, а ако не оживее да платят родителите.

От Сливница до пряката с Царица Йоанна е бул. Д-р Петър Дертлиев, който след пряката продължава като бул. Джавахарлал Неру.

Даже и след Царица Йоана продължава да си е Петър Дертлиев и завива наляво, а оттам започва Неру.

Има 2 пешеходни пътеки, като през едната е пътя на автобус 310. Но, преди да пишете поне си направете труда или да помислите или да проверите. В google maps има и опция за street view .

Значи е добре да провериш - къде се пресичат дертлиев и йоана и да пребрпиш пешеходните пътеки там .

Може да е виновна, но малко повече съчувствие трябва да проявяваш. Представи си ти да си родителя и твоята дъщеря да се мъчи да оцелее сега. 17 години да си давал всичко без да погледнеш себе си и сега детето ти да умира. И някой да ти го каже това нещо, което ти казваш с тия думи. Погледни в себе си по-добре и ако не искаш точно такова отношение от другите хора, защо това им даваш?

Първо не е Петър Дертлиев, а Джавахарлал Неру и второ на това кръстовище няма пешеходни пътеки, а има подлез. Виновна е пишката. Да я осъдят да плати щетите и стреса на шофьора, а ако не оживее да платят родителите.

Престанете да пишете глупости!

Кретен, прост! Познавам майката и момичето. Пълна отличника в СМГ. Дано да не се окажеш някога на нейно място!

Стискаме палци да се оправи, но прилича на камикадзетата пресичащи пътя отгоре вместо през подлеза.

В цял свят в големите градове е така. Всеки пресича откъдето си иска и на какъвто си иска сигнал. Не е само в България така. Освен това не се знае дали момичето е пресякло на червено.

Веднъж в Германия се изкуших да пресичам на червено ... 23 часа, огромна централна улица в едно селце, а аз чакам да пресека една отбивка към магистралата, кола не се вижда докъдето ми стига погледът, не се и чува ... и един мъртво пиян германец ми се развика и само дето не ме наби заради това, че стъпих на улицата докато свети червено. Стана ми много тъпо и още ми конфузно като си спомня тази случка.

Е ,те за това не мога да живея в Германия! Шапка им свалям за реда ,но "прекален светец и Богу не е драг!". Идват ми в повече техните "релси".

ами може би отидете в някой по-голям град - там постоянно се пресича на червено, най-вече от колоездачи, които също карат в насрещното по тротоарите :)

Да го изкопае ли този подлез? Вместо да критикувате първосигнално, ако можете, помогнете. Има призив за помощ.