17-годишен ученик с ваксина е първият, заразен с коклюш във Велико Търново

Момчето е на домашно лечение, под медицинско наблюдение са контактните му съученици от великотърновско училище

Обратно в новината

Коментари - 17-годишен ученик с ваксина е първият, заразен с коклюш във Велико Търново | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както казваше храбрият войник Швейк - направили са едни маски, газови им викат, слагаш ги и веднага си умрел. Та и ваксината тъй, почти.

Ваксината е предимно за деца и подрастващи.За съжаление в България няма нито ЕДНО, ЕДНО!!!! място да се имунизираш , когато си възрастен. Да, за възрастните не е фатално, НО бабите, дядовците, бащите,майките....се превръщат веднъж заболели в смъртоносна опасност за бебета и малки деца. На практика България е една от малкото Европейски страни, където бременните не се имунизират в последните седмици от бременността срещу коклюш. Заедно с баби, дядовци и всички възрастни, които ще бъдат в контакт с бебетата до поставянето на тяхната собствена ваксина. На практика се очертава период, в който да изключително уязвими, а в България няма как да им се осигури защита. Поредната административна тъпотия... компетентните органи отговарят просто и кратко- в България за тази болест, няма ваксина за възрастни, а дозите за деца са полични и не достатъчно силни за възрастни. Съболезнования на близките на загиналите дечица. Това е тъжно и абсурдно, но най- вече напушмо предотвратимо!

ХА-ХА ! Същите мантри ,като при ковида повтарят платени драскачи ! НЯМА КОЙ ДА ВИ ВЯРВА ВЕЧЕ !

Как измериха тежко или леко е спрямо съучениите му? А неваксинираните съученици, заразени ли са или не?

Не бъдете прости! То бива антиваксърщина, но наистина неграмотността е по - плашеща. Ваксината против коклюш е създадена през 20 те години на миналия век. Какви паранои ви гонят пак и за какви заговори чета в коментарите.

ПОБТАРЯМ! Няма нито една работеща ваксина. Запомнете това ! Всички клинични проучвания се манипулират в полза на производителите .

Няма нито една работеща ваксина. Запомнете това ! Всички клинични проучвания се манипулират в полза на производителите .

Е заради такива тъпанари като тебе мрат децата от това, щото бай Ганя знае всичко, затова 90% са бедни алкохолици

Трольо, това с Ганьо,ганьовци се изтърка вече ! Сменете репертуара ,че си личите драскачите за заплата.

хахахаха! Хората поумняха и спряха да ваксят децата след цирк 2020. Браво! Само така!

Хайде да си напънем мозиците и да помислим... НИКОЙ НИКОГА не е казвал че ваксината предпазва на 100%. Това дори не е нужно. Ефекта, който е нужен е около 95% при около 90% ваксиниране и дори тогава няма 100% вероятност, че някой ваксиниран няма да се разболее. Това си е чиста математика и нея все още никой не я отменил. Получава се обаче едно друго нещо. Намаляване процента на ваксинираните, увеличава възможностите за разспространение на вируса сред неваксинираните. Това от своя страна води до мутации, които намаляват ефекта на ваксината! За съжаление не навсякъде имунизационите календари са задължителни и на всичкото отгоре не покриват едни и същи ваксинации. Към тази хубава западна Европа, към която ни влече има много либерална политика относно имунизационите си календари, като в повечето страни те не са задължителни (парадокса е, че от друга страна ваксините срещу Ковид в същите тези страни пък бяха задължителни и то при положение че доказаната им ефективност беше далеч под 60%, че дори и тя беше съмнителна). Това от своя страна предполага разпространение на вируса и евентуалните му мутации. На мен ми прави впечатление, че подобни ... чак епидемии не са, но подбни случаи се разрасват точно след ваканции. Тази година бум на коклюша имаше точно след нова година, сега отново след пролетната ваканция на учениците... явно доста се е пътувало ....

Глупавите ти тези ги слушахме само до преди 2 години . Къса памет ??

Мои тези? Интересно, какви мои глупави тези сте слушали преди 2 години?

какъв вирус бе ? Коклюш се причинява от бактерия.Неграмотник !

И странно защо се разболяват първо ваксинираните деца?!?

И тези ли ще ги броим всеки ден

Интересно е да разберем с коя ваксина е ваксинирано момчето. горе-долу преди 16-17 години смениха старата ваксина против Диф Тет Кок с новата петвалентна.

Да не забравяме, че според обновеното определение за ваксини на сзо, зелевата чорба също е ваксина.

Ваксините не са това, коета са..

Не разбрахте ли, че са менте, дори и СЗО го признава: "Защо Ваксината Срещу Магарешка Кашлица Не Работи, Както Се Рекламира" "Ваксината срещу магарешка кашлица е по-малко ефективна, защото бактериите мутират, предлага проучване" "СЗО: ваксината срещу магарешка кашлица не е толкова ефективна, колкото преди" "Серията ваксини срещу магарешка кашлица е неефективна и опасна, показват доказателства" "Ваксината не предпазва от магарешка кашлица"

За някои недоразбрали - никоя ваксина не ти осигурява и гарантира на 100 %, че няма изобщо никога да се разболееш, но ако все пак се разболеееш, ще го изкараш много по-леко и няма опасност да умреш! Изключително важе е така нареченият "колективен" имунитет - когато в едно общество /нормално и цивилизовано, без изтрещели/ има ваксинационно покритие напракика епидемии няма т.е. дори някъде да има случаи, те си остават единични и не се разгръщат в епидемия. Аз лично смятам, че ваксинацията не може и не следва да бъде личен избор, а задължение и липсата й трябва да се наказва като противообществено деяние, което застрашава другите в особено големи размери - пример двете бебенца на по 1 месец, които не доживяха да се ваксинират срещу коклюш, защото ваксината се поставя на втория месец /може и в напреднала бременност, но тук има други фактори и като цяло не знам у нас да е практика/.

Най-изявените антиваксъри са сред "джипките".

да не ту купуваме ние нормалните. Никой не те пита какво мислиш за ваксините, винаги ще са въпрос на ЛИЧЕН ИЗБОР. Особено след фиаското около Ковид-19 експериментиралите сиропи, които вършеха точно НИЩО. Нещо повече натръшкаха сума ти овчедушен народ със сърдечни , ракови и автоимунни проблеми.

дори да ми извикаш истината в ушите ефект няма да има, само ще чуеш ехото от собстените си думи.... Едно време ваксините предпазваха да не се разболееш на 99%, а сега малоумниците ти обясняват, че само караш по-леко и ама въобще не са вредни съставките, за които на са си мръднали и пръста да прочетат и да се образоват....

Едно време предпазвали 99% сега НЕ....ХАХАХАХАХАХАХАХАХА....дообре! Изтрещял народ! Едно времеее каааакви домати имаше..ехеееее! Едно време какви ВАКСИНИ ИМАШЕ ехеееееее! А за ковид фиаското, дам така е, нищо не папрвиха....само там, където не се слагаха изтрепаха сума народ в ПЪТИ повече от другите места! Съвсем НИЩО!

Кои сте вие нормалните? Антиваксърите за нормални хора ли се имате? Дори не ми се занимава да споря с такива индивиди - няма смисъл, защото логика, факти и доводи са едно, фантасмагории, измишльотини, митове, легенди, безотговорност и егоизъм друго!

Със сигурност не си нормален ако се инжектираш с експериментален препарат, за който никой не носи отговорност във фургон на паркинг за да може да ходиш до мола или на ресторант... 100% Нещо ти има на главата.

да ваксините са въпрос на личен избор и познание аз лично предпочитам да имам вместо да нямам, особено когато става въпрос за заболявания с предимно летален изход Коклюша обаче не е сред болестите срещу които бих се ваксинирал усложненията се наблюдават много рядко и то предимно при бебета и майки. Тази ваксина силно намикрисва на бизнес начинание .. май неуспешно

Колко утешително звучи "'само при бебета'' - пък, дори да е твоето, нали? Щото ти друго можеш направиш, само където жена ти ще трябва да се мъчи да компенсира загубата на първото във всякакъв аспект.......

Е ся...."само при бебета", ем чи кво те тормози тогава ТЕБЕ??? Ибез това се слагат на бебета, кво те тормози теб тази ваксина? Май я обърка с ковидната а? И пишеш без да мислиш???

Тия пълни идиотщини ги ретранслирахте и по време на чумата. По-елементарни сте от вирус, честно. Заради такива като вас и дефиницията на ваксина промениха. Ти смяташ, че гнетът трябва да е повсеместен, а аз смятам, че подобни на теб са проблемът на света. Обидно елементарни същества. Винаги готови да слушкат и изпълняват. Отвращавате ме. Примитиви.

Ти въобще знаеш ли какво е колективен имунитет? Я бързо отвори някой учебник и малко да се осведомиш. Ще ти дам жокер, няма нищо общо с ваксинацията.

Сега ганьо "Ето , ваксините не работят!!! Това е химия , искат да ни избият " ..... понеже Ганьо е толкова важен ... :)

целия свят полага всички възможни усилия да убие Ганьо. С всички възможни средства - война в региона, крадене на златото му, построяване на Козяк и умишлено ръководене от там към падение и смърт, повишаване на цените, понижаване на заплащането на труда, пласирането на смъртносни "ваксини", прогонване на виталната поулация зад граници и оставане на цеиганската и долнопробна утайка в страната за да се развали уникалният геном на Ганя, поставяне на некадърни ръководители, които да го ограбват и да служат на господарите зад граница. Всички по всякакъв начин искат да убият Ганьо. Но Ганьо не умира - той е като червей на гумно .. плува с наслада

Убийте го с брадви, иначе ще кажат, че ваксините не действат!

Чудя се дали остана поне един заблуден баламурник, който все още да вярва, че ваксините пазят от нещо! Всъщност пазят само от едно - да не изтънее портфейла на фармафията!

Ваксината не е броня! Явно нямаш и бегла представа как работят ваксините и какъв е принципът на масовата ваксинация!

"Ваксината не е броня!" Евала, бе дебил!