17-годишен ученик е арестуван за имейлите с бомбените заплахи в училищата в страната

По-рано бе задържан и 16-годишен младеж от Пазарджик, който бил автор на сигнала за взрив в една от професионалните гимназии в областния град

Обратно в новината

Коментари - 17-годишен ученик е арестуван за имейлите с бомбените заплахи в училищата в страната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки гейт поддържа лог на протоколите, никакъв не е проблемът да те издирят по съдържанието на имейла - Ай пи протокола съдържа изпращищя адрес, така че веригата от адреси пак сочи към вас - може да сте записали каквото си искате в изходящия ай пи пакет ама от гейта от който излиза ще ви намерят по съдържанието. Дори и да сте го криптирали - няма значение, криптираното съдържание също се повтаря в логовете

А де е онзи льольо министера Иванчо, дето го атакуваха хибридно. Хибридно тъпи министри, хибридни атаки.

Чакайте бе, нали беше Русия и едва ли не Путин ?!! Как так 17 годишен ученик !!!! Не го е срам

Ама нали са им спонсори, ще ги покрият, както обикновено... Ти какво си представяш, две хлапета да създадат такава организация...???

А ти от психиатрията ли си?

Това всеки го знае че много от Vpn компаниите подържат протоколи и са ненадежни, когато случаят стане национален и медийно известен ! Децата са били достатъчно глупави, че са използвали ненадежден Vpn, който е бил по-всяка вероятност безплатен и общодостъпен за широките маси. С програми като NORD, EXPRESS или Cyber Ghost с прикрепена към тях допълнителна програма за смяна на Mac адреса /от типа на PBDownForce/ и предварително изчистени бисквитки и кукита от браузера, те все още щяха да бъдат на свобода ! Защото тези малолетни глупаци според мен са използвани като бушони, срещу дадени им няколко стотачки, за да свършат мръсната работа на други "по-тъмни" сили стоящи зад гърба им ! Защото никой не може да ме убеди, че тези дървеняци са работили сами, тъй като са притежавали адресите на толкова много училища, пръснати из четирите краища на страната. Защото кой друг освен, от добре "известните ни" посолства в София, е заинтересован от това хората да не отидат да гласуват МАСОВО в утрешния ден !? Хайде, от три пъти познайте бе . . .умници ! Естествено че ще са уплашените, подредени на "челни места" евроатлантически партии, от предварително спуснатите ни списъци от Брюксел и Вашингтон. Същите тези разпространявани денонощно, по овладяните ни средства за масова информация !

Стига глупости бе льольо. Няма как да се скриеш ако те поискат. От 35 години се занимавам със IT security.

Трябвало е да си купят VPN от Русия с биткойн, купен от автомат докато носят качулка и очила. После е трябвало е да навържат няколко VPN един след друг, примерно с няколко raspberry pi-та, като всеки следващ raspberry е default gateway на предишния. Руският VPN трябваше да служи за крайна изходна точка, за да може всички да кажат хибридна атака от Русия. А и докато им отговорят от там, какво има в логовете и дали въобще биха им отговорили...е щяха да ги препратят към следващия VPN, който да е в някоя друга държава. Колкото повече юрисдикции се сменят, толкова по-добре. За по-сигурно можеха да се свържат от някое интернет кафе или друг безплатен, анонинем или хакнат аксес пойнт. И още няколко socks проксита отгоре. Вярно, всичко това ще даде голяма латентност, но за пращане на имейл става. Обаче това са били едни тъпи лапета. То не е проблем, че са лапета, защото на тяхната възраст други са правели чудеса. Просто са много тъпи и това е проблем. Е нищо, вдигна се имиджа да службите. Бързо ги хванаха.

Ако това, което направи министърът на МВР не е промиване на мозъци и умишлено и непроверено подвеждане на зрителите, какво е тогава? Най безочливо се изправи на телевизията и каза,че това било руска хибридна атака.

А гдбоп шефа ми разказваше оня ден за руска атака.. промити уроди..

Като четем само заглавието така става. "...Младежите са били подтикнати да направят това от първите медийни публикации за първите заплашителни писма, получени на 27 и 28 март в част от училищата в цялата страна. При разпитите 17-годишното момче е признало, че на 29, 30 и 31 март от личния си телефон..."

Е как,за всички злини на света на американоуродите са виновни русите,дори без разследване,веднага платените подлоги заключиха че руски хакери са виновни....сега излезе че е ученик от София но пък ще кажат че руснаци са го подучили или платили за да го направи....смях в залата.Само един истински евроатлантически боклук може да се върже на антируските обвинения на "медиите" в българия.

Това човекоподобно и родителите му дали не би следвало да бъде съдени за стреса който причиниха на децата по време на евакуацията и за финансовите загуби на родителите поради проваления работен ден???

_stankow

Деянието е наказуемо. А родителите са отговорни за децата си. Според НК: Чл. 326. (1) Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години. (2) Ако от деянието по ал. 1 са настъпили значителни вредни последици, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет хиляди до петдесет хиляди лева.

Това ли е първоаприлската шега? Само прокремълските български мърши си мислят, че са по-красиви.

Нека позная, ученикът е вербуван лично от Путин.

О да. А Медведев му е дал списъка с мейлите на училищата. Щото те сегашните олигофрени са толкова отчайващо тъпи, че и това не могат да направят. Що не заплаши американското посолство или на някоя мутра офиса. Няма да си е изпил млякото и ще го вдигнат във въздуха нещастника

На глупака-министър кой му нареди да дрънка онези глупости в първите дни? За всички беше ясно, че са някакви хлапетии.

Аз тия бих ги наказал за глупост само. Някакви гадове се опитват да разрушават нашето общество, а на тях им е игра и не им се учело. Много умно! Някой каза по радиото, че финансовата глоба за подобно нещо ще направи семейството им бедно за десетилетия. Но всъщност новината е пак някак замазана. Вследствие на изпратените преди дни заплахи от руски хакери се активизираха местни имитатори

Къде ги вися тия руски хакери бе? Ня накое недоклатено хюмненце не му се ходило на училище и решило да се гъбарка с простите малоумни полицаи, пратило 2 мейла и стана баси филма.

Тъпанар си

Аз си мислех че управляващите ще се опитат да забършат нааканото и да кажат че са казали хакери от Русе а не Русия . Харакири с мебелни компоти има в Пазарджик .

Ама чакайте... нали бяха руснцаите???? и кво стана ся? Хахахах.

Кто вчера в моём подъезде Лифт зассал до потолка? Мне, товарищи, поверьте- Это Путина рука!

Да уточним: 1. Първите два или 3 дни заплахите идват извън страната! 2. Последният ден е дело на български ученици! Дали е така и дали е случайно би трябвало ама дали да се установи. Ученикът и тези, които са били с него при всички случаи е наложително да понесат наказание, след като от 16 г. имат право да работят, мотат да носят отговорност! Младите хора трябва да научат, че нямат само права, а имат и отговорности като членове на българското общество!

Ей, путляци дирнишки що ми изтрихте коментара бе, дейба ваща мама некадърна?

Хибриден ученик?:)))

ко ? не

Едно време милицията биеше. И сега един хубав пердах би оправил работата.

Милицията биеше за съвсем други неща.

Така е. Ама един хубав бой на говненцето няма да му е излишен.

Сценария наподобява тоя на КОВИД 19 ! Има ли го, няма ли го , Рисия , предизборни урдурми, ученици, хакери, следователи и т. н. Материал за пресата и стадото !

но много надежден източник - атентатора-дебил е имал путинско самосъзнание, повлияно от заобикалящите го 80% подръжници на таталиристичния диктатор

разправяше,че заплахата идвала от вън...

Тулупи от "служби" и "органи" твърдяха, че атаката е от руски спец. служби. Забележете какви некадърници хрантутите. Пуснете го тоя дебил и арестувайте тези некадърници, които политкоректно ви лъгаха до сега.

Всъщност аз го чух единствено от устата на министърчето. Главният секретар на МВР, каза така, "на път сме да установим извършителя".

Е той каза, че разследването до сега сочи към Русия. В това "разследване" , ако не си го е измислил той, следва да участват бая хрантутници.

Какво стана с руската намеса, а помияри?

Питай министъра, той го каза това!

Руска намеса има. Това си е отделно. Дали обаче е от руската държава или от тамошните откачалки,това не е ясно.

Нали Путин беше

Това е първоаприлска шега, нали?

Трябва и малко бой с ратанови пръчки публично на голо. Да му дойде ума в главата.

Ай сега, да видим дали соросойдите публично ще се извинят за лъжите бълвани няколко дни, или тактично ще си замълчат, както правят в момента и дори не пускат статиите, опровергаващи десетките им дълги обсяснения, с лъжливи разследвани и некомпетентност?

Мечтай си, соросоид и извинение! Няма такъв филм!

и тогаз давай акъл, неграмотник не може да ми казва какво да мисля

Ще ти казва, понеже и ти си зле с правописа!

Притеснителното е, че младежът е ученик в IT училище. То бива срив на качеството на образованието ни ама чак пък толкова не съм очаквал. Точно днес, точно всеки има нечувани възможности да остане анонимен пък тоя се издънил клошар.

Притеснителното е, че използва без притеснение наученото в ущърб на обществото и не съзнава, че извършва престъпление!

Сега компетентните органи следва да разберат, дали този младеж не е получил пратка подарък от Русия, нов китайски таблет с едничката цел, извършване на тази отвратителна хибридна атака, целяща дестабилизация на националната ни сигурност, подронване авторитета на ЕС и подкопаване устоите на демокрацията в Европа, С.Америка, Украйна и целия нов демократичен ред!

А уж младите хора били на "ТИ" с телефони, компютри!!! И този келеш си е мислел, че може да остане анонимен Расте абсолютно неграмотно поколение!

Аз познавам двама младежи с IQ 155. Това значи ли, че всички младежи са гениални? А ако ти познаваш двама, които не са чак толкова умни - означава ли, че всички не са умни...? По начина ти на мислъл (по-скоро липсата на такава) съдя, че ще гласуваш за Възраждане.

Гениално проZт

Путин явно не е на 71 години, а на 17 и е ученик в Пазарджик.

Първите атаки подбуждат следващите. Първите атаки и да не идват директно от Путин са засечени с произход Русия. После вече има деца, които си мислят, че като си скрият caller ID не могат да разберат от кой номер звънят. Или като ползват нова поща не остават следи за IP адреси...

Гениално проZт

Мдам, и как точно ги засякохте, че идват от Русия? По ИП адреса ли? Я си дай мейла - веднага ще ти изпратя от САЩ, Канада, Австралия, Албания.... Просто недколатеното хюмненце, което е пратило първите заплахи е ползвало ВПН....

Ама това беше ясно още от първият ден бре! Само на министърчето му се привидяха "хибридни атаки". Всъщност дилемата е друга, някой не трябва ли да си подаде оставката или пък друг да му я поиска служебно?

сатанист, агент на Путин...

Ку-Ку!

Ей ама в Пазарджик много РУСНАЦИ имало , според вътрешниот ни министър/ олигофрен/

Деа долния руски агент. Предайте го на ЦРУ.

Путин го е накарал!!

Голяма изненада

Нищо чудно и Наталия Трифонова да участва с цел учениците като не учат, повече хора да и гледат карабаджаците сутрин по телевизията.

Не знам за учениците, ама явно ти доста си гледал нейните "карабаджаци" сутрин!

Момчетата руснаци ли са? или са вербувани от Митрофанова! Идиотизмът на българските политици и слугинажните медии достига застрашителни висоти!

А стига нали беше руски хакер ве лайна ва еба в кретените :-)

Това е първата учебна година от 4 години насам в която има толкова много реални учебни дни (в 50% от училищата това са 99% учебни дни, другите училища паднаха на 90%). Учениците свикнали с "онлайн" просто очакваха повечко прекъсвания и липсата на такива им дойде леко шокова терапия. Но пък избутат ли тази УГ ще се върнат нещата в релси.

Глупости на търкалета! Едва ли е така.

Пак казвам, беше грешка да се оставят учиулищата да реагират всяко по свое усмотрение за ковида и другите повови. У част от децата остава чувството за несправедливост, а у други остава усещането ,че може и така и онака според скимването на този или онзи. Правете ги тези неща централно, а ръководствата по места да се съпобразяват.

Значи все пак се сетихме, че става дума за детска игра с огън. Седемнадесет годишен от София, шестнадесет годишен от Пазарджик, а преди това един господин от Варна. За обикновения човек беше ясно кой може да е авторът, но за вътрешният министър ясно беше това, което му нареждат да каже. Авторът е Русия и Путин. Нищо, че по същото това време главният секретар на МВР заяви, че са на път да определят автора на бомбените заплахи. На път са, ама министърът вече знае кой е. Това предизвика и декларация на посолството на Русия в София. Твърденията на министъра не се оправдаха, но за сметка на това получи потупване по рамото от наши и чужди политици. Министърът е тотално неадекватен и Президента трябва да е наясно, че негативите ще обере този, който го е назначил!

Оня набеден за министър кому уя е налапал че мълчи като пръднал

То не беше руска следа, то работеха заедно с цру и ми 6 по случая, то страховита хибридна руска атака беше, а накрая някакъв 17 годишен... Смешни сте!

умните, големите заплахи бяха на чебурашките на 27 и 28 март, а малката мутричка е пуснала после всичкото мазало щото го мързи да учи и се мисли за голямата работа. Сега ще е записан в полицейските анали до живот. Така му се пада, друг път да не побърква хората

тва Путин ти се обади да ти го каже ли или от Пентагона те информираха?

трябва да е в затвора, задето уплаши хиляди деца и постави стотици училища в ужасно състояние

100 на 100 е от антивакс негрите. Те не обичат да учат.

антивакс? ахахахахаха

нали беше руска атака! извинение ????

Със вид на даунче, само простотии ръси