17-годишен ученик бе поразен от ток, след като се качи върху вагон в София

Разстояние от 2 метра и по-късо до контактната мрежа е директен риск за живота, напомнят железничари

Обратно в новината

Коментари - 17-годишен ученик бе поразен от ток, след като се качи върху вагон в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дупчи, режи! Ший ги!

Токът е добър слуга, но лош господар. Тази приказка 17-годишното тъпанарче е разбрало по най-якия начин. Дано му се размине ампутацията!

Премия Дарвина нашла своего героя. Поне е останал жив.

Ако на 17 не знаеш какво ще ти се случи когато се качиш на покрива на вагон, значи си заслужаваш последствията.

Значи не ги знам днешните 17годишни, ама едно време на Подуяне като се качвахме ние много добре знаехме какво ще ни се случи - секс.Там водехме съученичките си. Е, ние не се качвахме по таваните на вагоните, а вътре в тях, но това са подробности.

Като бях на 17 преди 13 години и през акъла не ми е минавало да се качвам на вагон, а движех само с влакове. Няма как да вършиш тъпотии и да очакваш да ти се размине. Тука никой не е виновен, освен самият той.

ааааа, виновен е Путин, и Путин

17 годишен продукт на чалга поколението.

безопастно разтояние е ОТ един метър, няма кой да се сети да се обсни в училищата от учителите защо е опсно , скапна държава

То остава даскалите в училище и тва да им обясняват - как безопасно да се катерят на вагони , за да си правят селфита...:))) Пък и те не могат да им обяснят по начин да възприемат елементарни основи на правопис и правоговор , ти искаш да ги занимават със сложни природни науки као физик, математика...

Кажете етноса, етноса на този ученик ... тръгнал е да си бере железо

Чист българин, на практическо обучение по биология, на тема естествен подбор. Ти да видял скоро 17 годишен берач на желязо да е все още ученик и да посещава училище ?

Номинации Дарвин

ми на това му се вика естествен подбор! С други думи казано тия дето НЕ знаят НЕ могат и явно нямат и голям късмет тия просто си отиват където трябва! Дарвин го е писал преди век век и нещо! Ако могат да четат с рачбиране то да се прочете таз Дарвинова теория!

Ако не е на вагон ще е в 20 годишно бмв със 160 по треторазряден коларски път.

Балони с райски газ знаят какво е ама за електричеството не знаят че не се бърка в контакта или да четат табели за високо напрежение..

Еднокнижните

Награда Дарвин ще му дадат ли или ще оцелее кретенчето?

Това нещо трябва да се забрани със закон. Явно се е качил да си прави "селфи", или поне преди така беше модерно...

Тъпака винаги ще намери къде да се покатери.

То си е забранено, да се качваш върху вагони. Или искаш елетричеството да се забрани със закон?

Да беше влизал по физика

Ма кви експерти пишат тука Едва ли не училището р виновно че там не те учат да не си играеш с тока и щом човек на 17 не се е научиш че тока е опасен значи комунистите отпреди 35 години са виновни Евала!

едно време и в училище ни учеха: как се пресича на кръстовище, къде не може да се катериш или ходиш и т.н. Ама тогава и родителите ни учеха и те така.

Щот като са те учлини някой гп е спазвала. Айде стига старчески спомени. Едно време си е едно време и децата с изадени очи от фунийки ги помним

Децата на децата на демокрацията по рождения са елтехници!!!

Дарвин работи - не мож го спря....

Нямал е възпитание от родителите

Бил е цървул. А цървула обувка не става.

Каквото е търсил си го е намерил

и то точно по главата

Младите са неграмотни. Нямат никаква идея за какво става въпрос.

Става банално с това "качи се на вагон" и това у СОФЕТО. На 17 вече бях минал две наборни комисии. Ако не завършех курса -отивах в казармата. С тока имахвече и лично запознанство, от съученик който включи шалтера -въпреки надписа "Не включвай, работят хора!" вече бях станал кандидат майстор на спорта от ресора на Марсел Коен. И още и още, освен професионалното обучение. Тези "самоубийци" под похлупак ли растат. Какъв член е търсил на вагона -не пред блока и на съседната улица. Прави впечатление, неприятно при което, Че днешната младеж или се дрогира, или без размисъл се отдава на тъпото -"да се покаже" мое да е безсърдечно, но родителите му трябва да бъдат благодарни за загубата днес -утре не се знае какво е можело да сътвори

Хайде бе! Ток го ударил. Глуоости! Аь си мислех, че до проводници при 20kV напрежение хвърчат само яйчица киндер сюрприз, шоколади Милка и чат-пат няколко вафли Троя. Единствената опасност е, ако вземе да мине някой буркан с течен шоколад Нутела и да те удари в главата! Шегата на страна - децата правят глупости, но на 17 трябва да имаш малко повечко акъл в главата. Дано се оправи и да си помисли!

Баце, Стоичков беше на 34 и кусур кат го прасна тока.

Мдаааа. Под "тока" сигурно имаш предвид ръцете на Жоро Илиев

При експлозията в "НИТКА" колега на Стоичков е имал късмет че е бил малко в страни от вратата на трафопоста. Не може да сравняваш професионалното с безумното. Ще захранвам кораба от брегово табло, от което захранват крановете. Вадя с устройството за предпазители. Къса се едната клема и предпазителя пада върху шините -500 А предпазител избухва гръм, осколки и едно розово кълбо. Три дена не виждах нищо, козината ми опърлена като на коледно прасе четината. Дори не го признаха за трудова злополука. Така че коментара ти е безсмислено глупав

Но на 17 са били Антонивановци в Сухото дере. Кой с днешна дата ще си сложи главата в торбата и да демонстрира несъгласие с държавния строй ? Никой.

Колко може да се доближиш до жицата без да умреш. Слагам пуканките.

О, да - и упътването е - като умреш, връщаш ръката една педя назад. Най-готино ставало, когато вали! Не знам - на тия деца трябва да им се презентират подобни случки в училище. Това е все едно да скочиш в пропаст.

По висящата жица има 20 киловолта най-малко, независимо дали е на железен стълб или към БДЖ. Затова никога не се качвайте на стълбовете на енергото или на вагоните, 20 киловолта са достатъчни за лавинен пробив при доближаването им. При работа с тях се изключва напрежението. Това следва да се набие в тъпата тиква на всеки един гражданин на републиката, научил се вече да псува

Ти чий го крепиш в близост до някакви стълбове на влака ?

Ами лапе, отвътре му идва да се катери. Ти кат си дърт и вече отдавна си забравил ... кой ти е крив, хахаха

То табели сигурно е имало, ама дали тоя е можел да чете е друг въпрос.

17 годишен... с акъл на 3 годишен...

Контактната мрежа била на 5.8-6 метра височина. Под 2 метра разстояние от нея е вече опасно. Т.е. аз ако съм висок 3.8 метра и вече може да ме пере тока. Ами егати тъпите влакове. Аз ще се возя с автобуса.

висок 3.8м ???????????????????????????????????????????

Забиват на височина почти 4 метра без малко.

зашо бе... да не си висок 3,8 метра :)?

Най-високият регистриран човек е 2,20 метра. Ти като си 3,80 оди си на село и подпирай някой простор.

онзи коментар не е сарказъм, драги ми смехурковци?

Ако тоя имаше ЕЛЕМЕНТАРНА ОБЩА КУЛТУРА...Ама явно пак държавата, училището, укрите, магнитните бури и фазите на луната са виновни, а родителите са цветя и рози...Дарвин ОДОБРЯВА!!!

Според мен Киро Канадеца има достатъчно интелект да се качи на същото място, само трябва да му се подшушне, че едно селфи горе ще е от полза за изборите.

отивай и ти си направи селфи

И помнете, Бог прощава, тока - не

Предлагам БДЖ след като купи новите мутриси да предостави по един стар вагон на всеки областен град през който минава жп линия. Та този вагон да бъде поставен на видно и безопасно място на което младежите да си правят безопасни селфита на воля. Освен това на всеки един от тези вагони да бъде поставена информационна табела с имената на пострадалите от волтови дъги тинейджъри и разкази с картинки за това как не трябва никога човек да се качва върху локомотив или влак. Децата от детските градини също трябва да се водят там за да могат още от малки да разберат, че качването върху влак е нещо много опасно.

Откога на "брането на мед" казват селфи?

където един качил се на вагона и точно протягайки се към жицата и всичко стана бяло за секунда а човека въглен..... и да видим дали някога пак някой ще се качи на вагон на влак

Тик Тока бие лошо ! Ние се катерихме по дървета .

Сега някой ще каже че да беше учил в училище нямаше да се стигне дотука.... да бе... точно в училище ще ти кажат така да не правиш нали... а и няма ли някой да осъди БДЖ за това че не са обезопасили жиците си? Защо все търсим виновните сред децата?

Щото децата са тъпи и лесно се поддават на натиска на обществото.

Защото, ако наистина си беше отворил учебника по физика, щеше да е жив. Естествен подбор!

бях слаб по химия и биология също.... но знам как да процедирам с тока и много добре знам още от както бях лапе да седя далеч от жици. Някой от нашите ми е казал нещо като съм бил малък и съм го възприел така. Не ми трябва учебник по физика да знам, че като правя нещо в апартамента ми трябва да изключа главния бушон на апартамента. Веднъж трябваше да правя дупка в стената, но не бях сигурен дали има жици вътре в нея.... викнах човек който разбира.... ЕТО... не ти трябва учебник по физика за да знаеш неща който се учат в живота

И колко още БДЖ да ги обезопасява тези жици? Намират се на поне 5 метра над земята и са трудни за достъп, на стълбовете има табели, че е опасно за живота и да не се катериш, на вагоните няма лесен начин да се качиш върху тях. Колко трябва да си гениален, че въпреки това да се качиш и да си направиш селфи?

Естествен подбор!

А мовчето може ли да чете?

Имаме навика да оправдаваме простотиите на любимите хора. Сега майка му на този ще каже: ами авантюрист си пада, малко прекалено смел понякога, но съм горда, че съм възпитала истински мъж, а нв пъзльо. Друг в пълен хулуган и ни се води, ни се кара, непослушен, вироглав. За него ще кажат - свободолюбив е, не обича да му налагат неща. После се продължава - алкохолик, разбиващ семейството си и живота на хората около себе си! Майчицата му ще каже - абе пийва му се. Ще изневерява и ще гони всяка фуста? Лесно ще го оправдаем: абе по живота е! Пръска всичко по оргии: щедър е към приятелите си, не е стиснат и меркантилен! Докато не започнем да наричаме нещата с истинските им имена, няма да има полза за децата ни. Този 17-годишен мъж в случая е малоумен, невеж по физика, като цяло - глупак. И колкото по-бързо му стане ясно това, толкова по-скоро ще може да предприеме мерки за изправянето си. Не щадете прекомерно децата си - не им правите услуга!

невеж по физика човеко.... и аз не съм от най образованите особенно по химия физика и биология.... но много добре знам да не си играя с тока. Дори като сменям крушка спирам тока в целия апартамент

стига бе,и как виждаш къде да завъртин новата крушка,нали е тумно,по предполагане!?!

Оправданията спираш като станеш депутат. Оттам нататъка си планирал всичко до секундата. Ако момчето беше депутат щяха да го обвинят че е крадял ток от народът.

ㅤ

"Разстояние от 2 метра и по-късо до контактната мрежа е директен риск за живота." В електротехниката правилото е "киловолт на милиметър". 2 метра са 2000 милиметра или това означава, че да те удари ток на дистанция 2 метра ти трябва потенциал от 2 000 000 волта. Но тук проблемът е във възпитанието на децата, а не в познанията им по електротехника.

"киловолт (1000 V) на милиметър...") Малко е милиметър, къде го пише?

ㅤ

В учебника и в дебелите книги в библиотеката. Не в интернет или тикток.

Искаш да кажеш киловолт на сантиметър във въздуха? Еле ако е влажен.

Ако беше на сантиметър, бобината в колата нямаше да се "мъчи" да ти дава 40-50 хиляди волта, за да предизвика искра, при 0,8 мм разстояние между електродите! Подсказка: общото между твърдението на човека отгоре и плътността на въздуха при цикъл "компресия", последната от които е 12-15 пъти над атмосферното налягане.

"Инцидентът е станал на празника на столицата - 17 септември". Да, за празнуване е - една тения по-малко. И не вярвам да е знаел, къде е училището, в което е записан.

"На всеки стълб на всяка жп гара има поставени знаци за опасност и предупреждения за риска от волтова дъга, подчертават от националната компания". Това е доказателство, че не може да чете,следователно не знае, къде е училището. А за онази/онзи с минуса обяснявам: човек без знания е човек без умения. Човекът без умения за да живее трябва да краде и пребива бабички по селата. Ти на чия страна си?

Явно еволюираме към увеличаване н кожното съпротивление.

То повече няма да прави така.

сам ли гоизмисли този базик.... Евалата българино.... да се кефите и базикате на смъртта....типични комуняги

Това е вследствие на нагласата на много хора, че правилата и предупрежденията са за тъпите. "Абе те ще ми кажат на мен". Е такива жълти табелки му закачили навсякъде ама той знае по-добре. И това далеч не е характерно само за нас, разбира се. Едно време беше смешно като кажат за бай Ганьо, бай Ганьо американеца и така нататък, ама всъщност навсякъде си имат Ганьовци.

Следващият! Да се качва!

Сега родитеите на загиналите деца, качили се на вагони ще организират протеести и ще лепят снимки по парламента.

Наградите на Дарвин в действие!

Работа, работа им трябва на олигофрените. Яко бачкане и учене .Едно време в този я сезон бяхме по ученически бригади. Норма - 20 кашона ябълки. Бачкаш здраво. Вечер си уморен и не мислиш за глупости Майка ми получаваше 120 лева заплата, от бригада съм взимал 18 лева н амесец. Много неща бяха кофти на комунизма, но ни научиха на труд, дисциплина и отговорност. На 18 години съм карал Зил 130 с 30 човека в каросерията, въоръжени до зъби, и те на по 18 години. Днешните лайнарчета не могат задника да си избършат.

като виждам на какво е заприличала държавата ни управляващи от хора живеели по времето на комунизма.....не ми изглеждат добре обучени....не мислиш ли? И не говоря за ПП само...а за всички след Тодор Живков.... макар че и Живков не е бил от най образованите........ЦЕЛИ ПРОВОДНИЦИ :D

Да бе, ти си направи извод по 1000 души от 1000000, които тогава са живели и още са живи?

вие как си правите изводи по много по малко хора?

Не знаеш всичко за целите приводници: Открива завода за полупроводници в Ботевград с думите "тази година завод за полупроводници, догодина за цели проводници". Дотук много смешно. Но следващата година повтори фразата при откриването на кабелния завод и продължи "обещано, изпълнено!"

Естественият подбор си работи на 100%.

В училище не ги учат за волтова дъга....какво друго да стане

"На всеки стълб на всяка жп гара има поставени знаци за опасност и предупреждения за риска от волтова дъга, подчертават от националната компания. По норматив контактната мрежа се намира на височина между 5,8 и 6 метра." И така си е, пътувам с влакове от години и тези знаци си ги има навсякъде.... не е толкова трудно да се усети човек че не е добра идея да си близо до ТОК!!!