143 години от Освобождението на София

В митрополитския храм "Света Неделя" ще бъде отслужен благодарствен молебен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

значи в храм света недела, в 10 цаса, ще се съберат комунделите да празнуват някакво освобождение!? да, ама същите комундели, на връх велики четвъртък, през 1925 година взривиха точно този храв, под ръководството и с финансирането на същите российси "освободители" комунятите намат ни срам, ни съвест!!

112! 112 години от освобождението на България, и в частност на софия! 22 септември 1908г! российския император е бил твърдо против да има независима България, и добре че се е гътнал, та ние сме се се освободили и обявили независимостта си!

Ще ни съобщишли кой е този лош император, бе чичко милиционер ?

юрдечко, името на този император и сашко три! пълното му име е александър александрович романов, а династията на кретена е : холщайн- тоторп-рованови! баща -александър втори майка -мария фон хесен-дармщад

радини вълнения.. От османско владичество ни освободиха украинците, румънците, поляците, финландците, и от много други народи. ...и естествено българските опълченци. От руско иго ни освободи Рейгън.

Т.е. признаваш Освобождението през 1878?

от османците се освободихме ... а кога ще се освободим от руските нашественици и окупатори.

Почти всички руски воиници са били доброволци.Този факт никога не се споменава.

1 . защото руската армия не е била само от руснаци. 2. защото всички в руската империя са крепостни селяни и това им дава право само колкото едно куче което си има господар..

кои са били доброволци ??? до 1907 година россияните са крепостни бе! крепостни!!!

гледам минусче? тази част на историята на алкашите ми е любима! цитат: в тази енория живеят крепостни-лионти никитин 40 годишен, отценен на 30 рубли, женаму, марина степанова 25 години-10 рубли, децата гориан- 4 години оценен на 5 рубли, василиса- момиче на 9 години оценено на 3 рубли, матрона на една година оценена на 50 ко

Сега по американската телевизия БНТ1 ще видите патосен и приповдигнат репортаж за освобождението на София. Ама репортажа ще мине, а кой е освободил София, няма да стане известно. Същото върви от години, както и за 3 март. Което си е доста грозно ззолизане. И е тъпо да бъдат манипулирани исторически факти. Така изпадаме и започваме да приличаме на македонците. Благо дарение на новите ни американски "братя".

А на 10.11. нищо не се празнува , защо ?

но само определени хора-с куфарчетата!

А какво точно трябва да се празнува на 10.11? Началото на американския колониализъм ли?

пак западни небивалици! как ще ни освободят от Османско Робство като не е имало Османска Империя, ?а?

това в северозапада сте отчайващо тъпи, затова сте и бедни! османска империя е имало, турско робство е нямало, тъпако, щото ние българите никогане сме били роби! за разлика от россияните, които са били 600 години роби на златната орда, и после до 1907г . крепостни на помещиците!

Поклон пред тези които ни освободиха от турско робство!Цветя за българските опълченци,а по едно цветенце няма ли да има за загиналите руски,полски и румънски войници? Редакторът на тази статия определено е русофоб,или така пу е наредено!

Напишете в заглавието от кого се е освободила София..

Ало редактора, не знам откога си в София, но това на снимката е храма "Света София". Поне като пишете си публикувайте правилните снимки. Храм "Света Неделя" е този пред бившия хотел "Шератон" и има доста интересна съдба и история.

Смениха я ;)

Какво освобождение, бе господа журналисти!!! Нали по медиите постоянно се тръби, че не е имало робство. За какво освобождение говорите??? Хайде да бъдете малко по-последователни. Ама пък, вие няма как да пишете това, което трябва, защото зависи какво ще ви наредят гъ.олизачите от политическия „елит”. Та , питайте си господарите имало ли е робство или не, и тогава пишете…… По-точно питайте разните там НПО–та, които твърдят, че не сме били под робство. Не напразно, Орбан се стреми да изгони, всички соросоиди от Унгария.

Повтарям са кой ли път - ТУРСКО РОБСТВО! Владичество има в кратуните на Сорос и неговите глобални бандити.

да те светна, понеже виждам че с историята не си на ти. Робство е имало в древността, когато е имало робовладелчески строй. Българите и другите покорени народи в османската империя не са били роби, дори крепостничество не е имало. Правилно е да се казва ИГО или ВЛАДИЧЕСТВО а не робство. Иван вазов правилно е озаглавил романа си ПОД ИГОТО, а не Под робството.

нали така?

А Козяк казват, че те са влезли и са ни освободили, или пък беше , че са влезли но са ни бомбардирали...

Русия освобоси България от турско робство и отново я постави на картата на света. А София е един български град ... В световната история няма друг случай, когато една държава освобождава друга и осигурява пълен суверенитет и самоуправление

е с руски и съветски паметници и улици, посолството на СССР/Русия е колкото Пентагона, с Хотел и тн. Няма такъв град по света, верно си е.

Преди 140 г турците как са шиб прабаа ти

Българският народ е признателен и вечно ще помни подвигът на Русия. Руснаците заслужават, защото дадоха реки от кръв за освобождението на България