Коментари - 14-годишното момче с тротинетка е с опасност за живота след сблъсък с кола в Русе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Май е време да се забранят тротинетките! То е трудно с велосипедите и моторите, та тия тротинетки допълнително усложняват положението. Дано се оправи момчето

И следващия път да не прави така.

В една друга държава - тротинетките бяха разрешени за движение само по уличното платно и като водач на електрическо превозно средство трябва да притежаваш и документ за управление на МПС. Трябва да си с каска, наколенки, активна шофьорска книжка и т.н. и т.н. Чух, че последно са умували и как да им вкарат задължителна застраховка, за да може при инцидент застраховател да покрива щети - както материални, така и нематериални. А иначе Русе няма как да прави контрол тъй като има 3 патрулки, като едната е за ремонт, а за втората няма пари за гориво.

Жалко за водача на автомобила. Сега ще има разкарване по следствия, прокуратури и съдилища, заради безразсъдния тротонеткаджия и не се знае дали няма той да излезе виновен в случая.

Тая сган - тротинеткаджийте са по големи отпадъци и от колояхачите и от ненормалните, качени на картечници. Нагли до безобразие, минават през теб и заминават, а когато им теглиш една дълга или ги докопаш да ги съветваш бащински, вият като сарански мечки. Със закон да ги забранят тия отрепки. Опасни за най-вече за околните. Те да се трепят, загуба няма.

В развитите демокрации отдавна забраниха тротинетки по уличното платно. Ама тук лобистите и корумпираните политици са по-силни и не сменят закона. Дано някое тяхно дете да пострада, за да се сетят. Но техните деца не се движат с тротинетки, а с кабрио автомобили.

Те и на тротарите нямат място. След като са (електро)моторни превозни средства, би трябвало да подлежат на регистрация и ценз за правоспособност. А не да се явяват изключение от ЗДП. В случая, ще тежи на съвеста на собствените си родители.

Общество от дебили ,отглежда и възпитава дебили. Жалко за водача на автомобила. Водача има свидетелство за управление на МПС, ГТП, Гражданска отговорност, а защо разрешихме на тротинетките и какво ли не още да се движат по пътното платно .? Сега ще се вайкаме и ще се правим на състрадателни, НО ще се оправят ли нещата по този начин?

така или иначе ги има и няма да изчезнат. трябва да се карат с каска, това са изключително опасни "превозни" средства, вероятността да си паднеш на главата е изключително голяма, при скоростите които развиват ударът на главата при падане е неизбежен. 10-15 км/ч и толкоз, ама кой ти мисли... Дано се оправи момчето, в сегашния им вид тротинетките са животозастрашаваща идиотия.

Те да се трепят, не ни интересува, ще се прочисти света от ненормалници. Проблемът е, че те са опасни за пршеходци, за велсопедисти и за водачите на МПС, пред които те излизат внезапно с висока скорост.

Пътищата са за мпс а не за тротинетки.

Още един захапва прахта