13 г. след мощните експлозии, разтърсили София: Няма виновни

Върховният касационен съд потвърди оправдателните присъди за взривовете във военни складове и полигон за обезвреждане на заряди в Челопечене на 3 юли 2008 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правя си склад за стари експлозиви и оръжия продавам на Африка квото може и останалото го взривяване. И после отначало. Щом в бг нема закон за съхранение и работа с експлозиви. Като свърши тоя бизнес. Отварям мина и взривяване работниците вътре всеки 29 дена, за да не им плащам заплати. Благодаря за статията, много свежи идеи се раждат от нея.

Неам думи.

Ами забравихте ли руснаците ? Те са виновни.

Вижте кой е управлявал тогава

Гледаме кой е разследвал.

Няма прокуратура - няма виновни! Лесно е!

Колко стратегически прегледи на отбраната минаха. "И Лъжлив Съби не може им хвана края" - както казва Чудомир. Как в нито един не става дума за остарелите нормативни документи, които създават и сега нелепи ситуации в БА. Защо не се разгледат легитимните натовски документи. Нали, като сме влезли в НАТО автоматически приемаме доктрината и останалите натовски нормативни документи. Значи е те са изучени формално, по-точно никой не им обръща внимание. Като няма документ, има наложила се практика. Има мерки за безопасност, които всички спазват, има устави, които регламентират действията на командирите (началниците). Това е замазване на отговорностите на длъжностните лица от БА, за да се скрият крадците на държавното имущество. Не е случаен факта, че по цяла Европа гърмяха такива места за утилизация на боеприпасите.

Правосъдната система и независимата прокуратура работят ! Противоконституционно е да им се пречи....

Правосъдието ни е светкавично. За залятото село Бисер от държавен язовир с 11 умрели преди 9 години, делото тръгна тази година и го върнаха. И не знам как прокуратурата може да се хвали, че за дело внася 300 тома хартия. Кой ще чете това? Бих им наложил еко глоба за всеки лист. И определил примерно, че може да е до 10 листа. И без това в България се съди по най-тежкото престъпление, а другите се взимат в предвид за по-висока присъда от най-тежката. Интересно как тук не са го приписали на руснаците, както е по съвременни стандарти.

Ами за всеки освободен очевиден престъпник, да се изтръгва по един пръст на каскета и свитата му. Така ще видите как ще почнат и да си вършат работата!

Какъв каскет те гони преди 13 год.?!? Не четеш ли че "Военна прокуратура" са си измили ръцете със заповед на Др. Джуров от 82 г.,ха,ха!!!

В заключението на повторната експертиза се съдържа разковничето. Невъзможно без външно въздействие. Да припомням ли, че се издирват два руски цървула за такава намеса във взрива в Мъглижкия цех на Арсенал!

Петров и Баширов пак са били тук!

В ганьостан никога няма виновни за нищо. Ганьо е алергичен към поемането на каквато и да е отговорност, за каквото и да било. Той иска само "права".

Съдът е още Тиквен и никога няма да кажат че , ГЕРБ са виновни !!!

за антигерберите не съществуват юридически основания на които се позовава съда. За тях е важна само датата на дадено събитие за да се обвини ГЕРБ. Макар, че в случая даже и това не издържа - през 2008 г. ГЕРБ не е бил на власт. Но може би Бойко Борисов като кмет на София по онова време е отишъл в Челопечене и сам е взривил боеприпасите.

Държавата ни в момента е в нищото. За това умрелият ни съд реши да го изтърси това точно днес. Ще мине леко. Стдото в момента е объркано и зашеметено. Какъв по-удобен момента да отсечеш "Решението не подлежи на обжалване." Просто перфектно замислено! Адмирации!

Добре де, всички са съгласни, че там е имало боеприпаси (колко като количества заради дадени злоупотреби не е ясно) Всички са съгласни, че е имало строги правила на съхранение. Всички са наясно, че боеприпасите не се взривяват от само себи си ей така, без причина. С други думи или правилата за съхранение не са били обмислени добре, позволявайки такава причина да се появи,. Или тези правила умишлено са били нарушени. И някак си всички участници в разследването и съдебния процес, стигнаха до заключението че няма виновни? АМи хората отговорни за разписването на тези правила, и хората отговорни за прилагането им кои са и къде са?

но съдът работи с документи. И щом според него правилата нямат правна сила, следователно никой не може да се позовава на тях, независимо дали се спазват или не. И следователно на тяхна база не може да се търси и доказва вина, въпреки че според нормалната човешка логика щом има инцидент, значи има и виновни. За съжаление юридическата логика не винаги е в унисон с формалната такава.

Тогава този, който не е документирал правилата както трябва, той да поеме вината. Ясно е че някъде по веригата някой не си е свършил работата. Въпросът е защо не се търси отговорност.

Пълен цирк...лошото е ,че 70.г .гледаме едно и също пдставление...

Повръща ми се от цялата управленска помия, алчна за влас и пари. Беззаконието в България е ежедневие

Всички знаем, че тези взривове бяха за прикриване на злоупотреби. Друг е въпроса, дали обвинението не може, или не иска да намери виновните...

Към днешна дата. Няма виновни. Няма държава. Всичко точно. Не подлежи на обжалване. Ничий рейтинг не пострада, Институцията с най-нисък такъв обяви - край, точка, толкова...

Български съд и виновни- хахаха- прасета в космоса - то е перфектното съчетание между фрапираща некомпетентност и корупция. Брендо да има нещо общо с наркотици - според българския съд - Неееееее !!!!!?

Винаги ли трябва да търсим виновни. Важното е че няма пострадали

Епа да живее българското правосъдие и съдебна система! рая на мфиотите наркотрафикантите убииците и престъпниците коромпираните политици и други! Е затова нормалните хора НЕ искат да живеят тука по тия земи! Щото каквото и да им се случи даже да ги утрепят посред бял ден пред очите на съдия, главен прокурор полицай и прочие п.а-п-л.а.ч то този дето го е застрелял и убил пак ше е невинен! Та така!

В София кога ли е имало виновни някога за нещо.

:))) Е, след тази присъда, според която "Всичко това е мотивирало експертите да достигнат до извода, че „самозапалването“ може да се осъществи чрез външна намеса (целенасочена човешка дейност), но не и случайно.", ся ще се намеси Най-великата Спецпрокуратура, която ще започне да търси лицата осъществили тази "целенасочена човешка дейност". И само за броени дни Белингкет ще открие, че това са Петров и Боширов, взривили складовете по личната заповед на Путин... Пак ще се наслаждаваме на циркове...

Значи в България руски агенти няма осъдени нито арестувани единия арестуван отиде до Москва да си вземе ордена лично след това направи поредната русофилска партия ! Доказано дори с видео записи руски агенти случаино са се разхождали в нечий дом които според българската прокуратура и съд се е натровил с пестициди от салатата. Най големия атентат кървав и то в божи храм православен залят с кръв също няма нищо общо с Русия. Цяла европа си изрита руските посланници ние Не . Всички бели хора им налагат санкции нашия президент обратно , ходатайства на единственото си междуародно посещение да отпаднат руските санкции. ДПС си уволни председателя чак в турското посолство се скри да не го пречукат защото се изказа в полза на Турция та после Доган трябваше да излиза да засвидетелства вярност към Русия. Борисов носител на 2 медала лично от Путин им построи газопровод напук на европа и то с наши пари български газа в България пак е един от наи скъпите . Когато ЕС осъди газпром да връща милиарди България си затрая въпреки че имаше да взема 1 милиард. Двама руснаци са ни били министър председатели родени и възпитани в Русия на единия даже първия му работен ден беше губернатор на Булхария. Има няколко телевизии по които дават само руски филми повече от колкото даваха по соца. Не е осъдила нто един човек за радиоактивното замърсяване от братушките нито за народния съд които е избивал българи нито за концлагерите няма дори лустрация. България която има руски анклави и руснаците са третото по численност малцинство в България Та такава страна като България която прави толкова много за руските интереси не бива така със сърказъм да иронизираш братле ! Много бих искал в България да има такива патриоти каквито Русия има в твое лице !!!!!!!

Не са ли Петров и Баширов?

ЧЕШКАТА ПРОКУРАТУРА КАЗА ЯСНО КОЙ Е ВИНОВЕН. САМО, ЧЕ В ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ ПРЕДПОЧИТАМЕ ДА СИ МЪЛЧИМ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ЧЕХИТЕ.

Не е верно тва. Ама псулютно не е верно! Значи ние не само си мълчим за разлика от чехите, но и си спряхма руските реактори! На зло Путина! После изтеглихме кредит, не ние де, онзи хераковски селяндур, да гние в затвора дано да гние, та после изтегли 4 милиарда кредит и построи тръба на зло Путина! Ей така да му е гадно на Вовата. Обажда му се лично и вика: Не почвай тръбата ще те бомбандирам, ще изора черноморието, но нашия вика: И бомби да падат от небето, ще строя! Дал съм дума! Та думата ми е, че чехите хич не стават за пример... ама ич.

America - land of the free. България - земята на невинните.

Как може човек да има доверие в българската държава и съдебните й институции? Очевадно престъпление остава ненаказано. Това не е природно бедствие, а човешка грешка и безхаберие, а може би и нещо още. И няма виновни. Такъв мощен взрив, плюс цели 13 години дела и нищо. Що за абсурдна страна сме?

И това е изненада защото..?

Етишопия

Ние сме най-демократичната държава и никой неможе да ме убеди в противното! Не сме осъдили нито един голям мафиот, политик или директор на голямо предприятие за злоупотреби и престъпления. При нас всички са свободни!

Затова има хора, които искат да живеят в страни със закони. При такова провинение в произволна цивилизована страна щеше да има сериозни присъди. А тук каскети и фуражки!

В България освен някой беден циганин ,друг виновен не съм видял....

Що бе, има виновни и богати цигани. Даже има такива лежали в затвора. Аз лично се сещам за един от с.Дръндар.

Винаги има виновен! Поредната издънка на бълграската прокуратура! И пак без последствия за некъдърниците!

нищо чудно тогава да са ни посетили някои агенти на ГРУ

Ако са били агенти на ГРУ най-много да са припикали пияни тарабата на някой запустял БГ военен завод...

Щото никой не е откраднал кокошка. За тва...

Добре, че бяха окрали боеприпасите. Явно целта е била да заличат деянието. Ако не беше така, София нямаше да я има.

Как никой не се сети да обвини Петров И Баширов?

След 7 г. ще получат нареждане да се сетят.

Нищо чудно и да са тези убийци