100-годишен нацист от "Заксенхаузен" се изправя пред германски съд

Окръжният съд в Нойрупин е допуснал представените от прокуратурата обвинения в съучастничество в убийството на 3500 лица

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да бъде наказан с 25 години строг тъмничен затвор и ако не го излежи съдиите да бъдат ЖЕСТОКО наказани...

Не-повече от лейтенант. Във всички армии във всички времена....неизпълнение на заповед по време на война се наказва с разстрел. Това че е служил в лагер не е било негово желание. Кога живите НКВД офицери и подофицери от ДЕЙСТВАЩИЯТ ОЩЕ ГУЛАГ ще застанат пред съд? Те изклаха собствените си съгролаждани, не говоря че от германските пленници се връщат 500 човека от ГУЛАГ. От няколко милиона офицери и войници. Че след 9-ти май 1945г стотици хиляди германски цивилни, предимно жени, момичета и момчета буквално са ОТВЛЕЧЕНИ от Германия и пратени в Сибирските лагери. Вината им е че са родени в Германия. Използвани за за това, за което и в нацистките лагери затворниците - безплатен труд. С тази разлика, че в Сибир 6 месеца е минус 40 градуса.

Нерде Ямбол, нерде Стамбул!

Вярно е, а Гуантанамо още си функционира, на фона ва оглушително мълчание..

Тука, направо е за реване

Защо чакаха 76 години ако този човек е наистина престъпник?

Защото си ги криеха 76 год

Само едно сравнение с умъртвените хора от болшевиките и жертвите на национал-социализма, Показва ужасяващият геноцид на болшевиките. Само трябва да се чете. Информация има за всичко. Признатите с половин уста от Хрушчов - 20 милиона убити в СССР, приблизителната оценка на историците за 40 милиона и това, което посочва Солженицин - 60 милиона убити, Са неща, много далечни за братската националсоциалистическа партия на Хитлер. Но за тези убийци никога не е имало възмездие. А времето безвъзвратно отмина.

Същото казва ЕВРЕЯ г-н Марк Солонин по неотдавнашното Признание за вина на германския президент. Който президент е роден 1956г. Г-н Солонин пита риторично, вината на Германия е пределно ясна, но къде е ПРИЗНАНИЕТО ЗА ВИНА на Путин за Русия, наследника на СССР? Защото двамата евреи г-н Марк Солонин и г-н Виктор Суворов доказаха безапелационно а цял свят, без Русия, призна, че Сталин и Хитлер са еднакви сатрапи и СЪЮЗНИЦИ. Не идеология а борба за Световното разпределение скарва Хитлер и Сталин. Нещо повече, Хитлер е принуден да воюва срещу ПЕТ ПЪТИ ПО-СИЛНИЯ СТАЛИН военно и икономически. С пакта Рибентроп-Молотов Хитлер СЕ МОЛИ НА СТАЛИН са му разреши да нападне Полша. Цената е половин Полша за Сталин и всички германски технологии. Кога Путин ще се извини за ГЕНОЦИДА на СССР над другите народи и особенно над съветските граждани? Кога България ще повдигне въпроса за ГЕНОЦИДА над КРИМСКИТЕ БЪЛГАРИ - основното население на Крим до 1944г? Изселени са от Крим в Казахстан и ГУЛАГ само поради това, че са българи по кръв. На френските военни атласи от 1918г ясно се вижда преобладаващото българско население по черноморското крайбрежие от Дунав до Крим включително.

На 100 години и чак сега да го съдят, тъпотия до шия, това показва колко струва германската правосъдна система или друго, нарочно не са закачали човека, било каквото пбило, такива си били времената, така е било, вина няма.

Оставете германците а нашите журналисти да пишат колко Българи са пострадали,прокудени или убити от всички през годините смени на правителства и политсистеми.Само през турско робство са избили и изнасилили няколко милиона във пъти повече от евреите но затова никои не говори,После капиталисти,кумонисти,фашисти,и сега либерали.Колко са емигрирали колко са изселени аз знам и съм видял до 76год изселвания.Имаме си собствени нечовешки постъпки във изобилие а сме тръгнали да коментираме швабите.Като във вица я тоя я тая и като влака си тръгнал Я ПА Я.

Този човек е герой

Принципът е важен ! Да нямат мира докато са живи ! Ама ,на 100 години ...сам ще иска да е в затвора .При тези европейски законодателства ...!? Подслон ,храна ,мед.обслужване ,"мониторинг" ,"права на човека " ..... Принципът се обезценява !!!!!

А защо когато тук някой иска да съди български комунист, веднага почват знайни и незнайни "адвокати" да скачат в негова защита: "Бе комунизмът отдавна свърши, какво все срещу комунистите говорят? Крайно време е да спрем да преследваме комунисти, нали сме 21-ви век, те вече са остарели, дрън-дрън, вече няма смисъл да се съдят комунисти, тинтири-минтири..." Съд, съд, съд и пак съд до дупка за всички комунисти проклети, хиляди пъти по-гадни от нацистите!!! Комунист е и Бойко Методиевич Борисов, който така и не намери време да премахне паметника на Червената Армия Окупаторка на България в София!!! Съд за агентите на Комитета за Държавна Сигурност! Съд за възродителния процес! Съд за Белене и Скравена, надзирателите Газдов и Ръжгева, съд, съд и пак съд и затвор!!!

Като одъртея тегля на някой куршума и си осигурявам килийка и топла храна три пъти дневно.

в състав Абдул, Мустафа и Бонго-Бонго, реши: - да бъде кастриран!

Голяма работа са германците. Понеже го привикват набързичко пребполагам са призовали и родителите му

Някой просто е седнал и е измислил тази история. Ей тези журналисти.

Бързо пипа немеца.

Навреме

Тоя старец немците винаги са знаели какви ги е вършил. Понеже му де вижда краят са решили да се направят на мили душички. Хора чуйте, немците са най-долната измет на планетата. Във всеки един от тях дреме нацист, който може да се пробуди по всяко време.

И във всеки евреин тлее убиец на невинни инаковерци, четете стария завет! И едните, и другите са гадни убийци!

Да молиш да дойдат чужденци да ти изградят срутената държава наново и после да ги обиждаш на канакен... Трябва да си абсолютен лицемер и неблагодарник.

Да не бързат да го съдят. Толкова ценен кадър в днешните нацисткоевропейски ваксинационни въжделения може да бъде много полезен. Да го направят министър на задължителното ваксиниране в ЕС и да му дадат Аушвиц и Заксенхаузен за главни затвори. Само трябва да сменят надписите на "Ваксинирането ще ви освободи".

Гостите на Меркелица ги колят и ебът по улиците, те на 100 годишен дядо търсят сметка за нещо станало преди 70-80 години. Либерастията на тези ще погуби Старият континент.

A Clinton I & Co. koga ste sadjat za Jugoslavia …?

Супер и как ще докажете нещо той сигурно е единственият жив от този лагер, вие се сетихте можеше и още да изчакате да минат не 76 , а 106 години, това е абсурдно

А защо да не изчакат 21 май 2099 година, когато свършва американската окупация на Федерална република Германия?!

Едно не може да се отчете, трябва да се пишат глупости. А dir-ниците са експерти. Иначе от гледна точка на историята Националсоциалистите изглеждат като ангелчета в сравнение с американеци, англичани, китайци, руснаци, африканци, испанци, португалци и тнт.

Шибани лъжливи евреи...

Остава едно място ГУЛАК в Русия

Доколкото разбирам той е бил пазач. Участвал ли е в убийствата ... И как един пазач е можел да откаже да изпълни дадена заповед?

Ако откаже е същият резултат само дето и той е между жертвите. Ама ако беше от евреите, които са правили същото за да не ги убият веднага щеше да се води жертва.

Заксенхаузен е перфектният конзлагер на Хитлер на около 50 км на север от Берлин Тойе бил предимно за западноевропейски комунисти, евреи, хомосекси и т.н. Работата им е била лека - правели са алуминиеви канчета за храна на войниците и предпазни метални каски. Саботьорите ги минавали на шмиргел за да ги изтънят и войниците да бъдат убивани лесно. В центъра на лагерния олац има две бесилки (механзирани). Натискаш едно копче, подут пропада и обесеният остава да виси докато съдебния лекар удостовери смъртта. Има и санитарна амбулатория с две маси, където са правени медицински изследвания на трупове. От одрана човешка кожа са правили абажури и подвързии на книги. Тук е бил център за изследбане на БЛИЗНАЦИ с научна цел - до каква минусова температура саиздържали живи и т.н. Които види всичко това НЕ ПОВТАРЯ РАЗХОДКА ИЗ КОНЦЛАГЕР. Водили са ме до Бухенвалд и освиенцим, но не съм влизал вътре. ТОВА Е СРАМЪТ НА ГЕРМАНЦИТЕ КАТО НАЦИЯ !!!

Концлагерът (според Хитлер) е перфектен, понеже е проектиран от архитекти, изпълнен е от майстори строители, дърводелци и техничари също перфектно - със сигнализация за пожароизвестяване, течаща вода и канализация. В бараките наровете са на два етажа от рендосани чамови дъски, а самите бараки са изработени по-добре от нашите Велинградски бунгала от 80-те години. Тоалетните и умивалните са в бараките, с бели порцеланови плочки и писоари, а гърнетата са седящи, а не клечащи – луксозна грижа за еврообитателите им. Такива същите могат да се видят днес в двореца Врана край София. Алеите са покрити със ситен чакъл, а лагерът е обграген с два реда бодлива тел, като по едната ограда тече ток, а между тях са обикаляли въоръжени есесовци с обучени кучета. Няма известен случай на избягал концлагерист.

Дедо, Това къде го прочете ? В "Работническо дело" ?

Ще го осъдят на 3 месеца.Демек доживотен

Нацист?!

Национал-социалист. Най ужасните престъпления на 20-ти век са извършени все от разни социалисти и комунисти. Хубави хора.

и атомната бомба над японците я фърлиха комунистите

Но като си помисля, има оператори на дронове в американските военни бази в Германия, които се конкурират с него в убийствата включително на жени и деца и то 70 години по-късно

А тук комунистите са на пиадестал, вместо да понесат съдебна отговорност.

но ти защо не си в психиатрията. Хора с тежки параноидни психози и страх от комунисти са за лечение с медикаменти

Дайте му доживотен да гние в затвора

СЗО, НОЩ, лойко мутрисофф кога?

След 75г по същия график... явно