Руската църква празнува 100-годишен юбилей

Храмът "Св. Николай Мирликийски Чудотворец" в София, известен като Руската църква в събота и неделя празнува 100 години от своето освещаване.

Обратно в новината

Коментари - Руската църква празнува 100-годишен юбилей | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много хубава църква, всеки път когато идвам в София и имам възможност отивам там. Благодарение на тази църква много изпитания ни преминаха леко и с добър край.

Руиз

Русия е православна страна! Руснаците са благородни хора, славяни, в момента чета Достоевски, слушам Бородин. А разни тук индивиди мразейки Русия мразят и човечеството и са способни да убиват като есесовци.

Нали си знаете..ха..ха

Честит юбилей на руската църква ! Имам страхотни спомени от там ! А на русофилите пишещи под статията за вяра и религия казвам : 1. Не забравяйте как седяхте и докладвахте кой влиза в църква на великден ! Сега станахте най ревностни "православни" . Господ гледа. 2. Проверете дали не са ви се протрили анцузите на колената от толкоз коленичене пред Матушка Рус !

Хане, не ползвай шлема за нощно гърне. И след това не го нахлупвай на главата ...

Хан Тукту, не си ли чувал, че има класова борба против угнетителите, че църквата е крепител на реакцията, че също е избивала неудобните, се десните са много едностранчиви и неубедителни... Въпросната църква никой не я е докосвал с пръст, свещениците й са сволодни хора и руското у нас винаги ще се тачи, кафява мордо!

Някои не толкова нашенци страстно искат руската църква да я няма, Русия да се закрие и вместо паметника на културата, каквато е църквата, да има пантеон на незнайния есесовец. Ете това щеше да е истинска демокрация по местному...

Ще има и 1 000-годишен на Руската православна църква в центъра на София. Защото винаги ще има и православни българи ...

Нека Руската църква празнува и 1 000 годишен юбилей в центъра на София. Признателни българи-християни винаги ще има

На входа на храма редом до програмата на богослуженията се редуваха обидни за българите статии, написани на руски и български език, в които богомолците бяха наричани гости на чужда територия, байганьовци и др.РОБЪТ ОБИЧА ДА ГО НАЛАГАТ С КАМШИК ДАЖЕ И 1000Г

Сгоден случай да прокълнете антихриста Путила Евразийски Грозний ! Та кат' го стигне, народа ви да "прекове мечовете на плугове" ! Амин!

Вярвам в нашия Господ-Спасител Иисус Христос. Вярвам в доброто у човека. Вярвам, че България ще пребъде въпреки многото зли сили, които я дърпат надолу. Вярвам, че Русия като велика сила и знаме на Православието има изключително голяма роля в борбата срещу злото в света. И вярвам в близкото духовно родство между България и Русия, което ще се запази и пребъде.

Абе хора,тези хамериканци си седят на континента мирно спокойничко,само сеят размирици по света /не и у тях/,изхвърлят си старите оръжия,а ние братските славянски народи се изправяме едни срещу други-дали не е от глупост?

ами ако кажеш къде е глупостта в ситуацията в която един славянски народ напада друг за да завзема територии ок - глупост е и според мен имперската алчност е глупост в съвременните условия и според мен путин е глупак

Недей да разсъждаваш толкова елементарно, чети повечко и не само форуми. Това е геополитика, Путин се опитва да спре опитите на САЩ да наложат еднополюсен модел на хегемония. Този модел е опасен и нестабилен, дори и западните аналитици го осъзнават (справка - Хенри Кисинджър).

Неблагодарноста според религията е голям грях. В случая имам в предвид тия, които смятат, че Брюксел ни е освободил, а не Русия.

да се опиташ да използваш всички средства за да ни направиш роби на руската имперска политика е най-големият грях!!!

Приказваш така защото за нова година вече не се редиш за банани.Едно време всички банани и портокали ги пращаха за зоопарка СССР.

Шило

Хане, а поне тук да не намесваме политиката?

Hапред да колонизираме русия!

колеги,почваме ли?

Честит праздник на Руската църква ! Благодаря на Русия, че ни направиха Третата Българска държава и че съм българка, а не туркиня. Благодаря на Русия и затова, че ако я няма, за 2 години ще станем мюсюлмани.

...2-месеца. ( само да уточня )

Е много ми е чудно като как така - за 500 години ние с тебе не сме успели да станем мюсюлмани, та сега ли ще ставаме тепърва???

Ivan Petrov

Че ти ако искаш и сега можеш да стенеш мюсулманка. Ако не искаш ... никой не може да те "направи". Ама то си е така, на тъпия мат'риал все му "правят" нещо.

Русия и България наистина са образи на духовното единство и никаква сатанинска сила няма да успее да разруши това единство.