10 пъти по-ниски гаранции определи съдът за двама от обвиняемите по "Нексо"

Сумите от по 1 милион лева са изменени на 150 000 лв. за Траян Николов и 100 000 лв. за Калин Методиев

Обратно в новината

Коментари - 10 пъти по-ниски гаранции определи съдът за двама от обвиняемите по "Нексо" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Nexo е типична финансова пирамида независимо от това, че работи с криптивалута, токени и пр. Просто прибира парите на хората, като ги примамва с високи лихви и после не ги връща. Парите ги краде. работи без банков лиценз, данъчни измами, пране на пари, обслужване на терористи и т.н.

Е не разбирам какво става тук. Някои ,,специалисти,, пишат, че бълг. разследващи търсели пари като такива, а пък парите на умните момчета били флашки и далаверите били там . И са във възторг от такъв начин на крадене, едва ли не това не е престъпление. А глупавите гербаджии изнасяха пари с чували ..и на тях не им търсят сметка

Е нали са партизански внуци....отваряш фирма с 4 лв. взимаш от ББР 200 безплатни милиона,които не е нужно да връщаш ,завърташ бизнес.. какъвто и да е...правиш скандал и съдиш държавата за 1 милиард ....е всичко е на гърба на бедният българин...сега ходете да гласувате за когото и да е......

Българският съд не им подхождат титли 'МАГИСТРАТИ' Това са безподобни парцаливи тоги и цървулеси тава е старческа смет от категорията на абсолютната на която най подхожда име' миризлива вволач от абс. корумпирани мърши. В едни хубави древни времена властвал мъдрият и добър цар Хамураби.С такава безмозъчна мърша (като гореописаната) той процедирал по следният начин .Тя, бивала жива одрана във вани пълни със суха сол на прах. С кожите на тези имбецили били тапицирани столовете на Съда. Следвало представление с лъвове, гледано от децата на мършата които наблюдавали внимателно как полуживите останки били разкъсвани на парчета и ядени от лъвовете. Техните деца след представлението били публично назначавани за Съдии ,които били задължени да стоят в/у тапициранитет столове и от тях да доживот да отсъждат и правораздават. Времената на Хан крум е редно да се върнат в България. Той е бил много по добронамерен и жалостив.

Започва да намирисва,как ще плаща народа 1 милиард долара,а може и милиард и половина да е с лихвите заради простотиите на ГРОБ и каскературата,която,ако се стигне до там трябва да се разформирова и разтури...

Ти идиот ли си? Какви милиарди ще плаща - това, че някакъв мошеник се изхвърлил с нагли закани има ли стойност? Или си тъп като галош.

Разбрах за два превода на смешно малки, незначителни суми! И то от (или на) лице, които ГОДИНИ СЛЕД ТОВА е било обявено за замесено в някаква терористична дейност или група! Това ли е? За това ли толкова много шум вдигнаха как били учавствали (подкрепяли - подразбирай съзнателно, като ОПГ) тероризъм ли? От 94 милиарда транзакции и обороти били минали $ 1,500 “проблематични” - както се разбира години след това да нова лице!!! Тъпо! Много тъпо! Направо не е истина! Ако е (само това) ще им скъсат задника в съда на гешефТчетата!

ПАРТИЙНИТЕ КАСИ НА МАФИЯТА ГЕРП-ДПС СА МНОГО ИЗТЪНЕЛИ, ОТКАТО НЕ СА ВЪВ ВЛАСТТА И НЯМА ОТКЪДЕ ДА КРАДЯТ. ИДЕЯТА БЕШЕ ДА СЕ УДАРИ НЕКСО И ДА ИМ СЕ КОНФИСКУВАТ И ИЗЗЕМАТ ВСИЧКИ ПОРТФЕЙЛИ С БИТКОЙНИ ЗА МОЖЕ МАФИЯТА ГЕРП-ДПС ДА СИ КУПЯТ с тях ЦИГАНСКИТЕ ГЛАСОВЕ НА ИЗБОРИТЕ. Обаче нещо не им се получиха нещата. Ще ударят на камък с тези нексаджии... По същия начин герп-дпс удариха на Цветан Василев банката и после и окрадоха активите.

Съда в България е символ на корупцията.

Не им отстъпва .

Съдът не намира обаче доказателства, че тази организирана престъпна група е целяла извършване на финансови сделки, без съответно разрешение, както и престъпления, свързани с манипулиране на компютърни данни ...............Е за какво е това

Така е! Ако съдът не намира доказателства за финансови сделки без разрешение и за престъпления, свързани с манипулиране на компютърни данни, ТО ТОГАВА ЗА КАКВО ТОЧНО Е ТОЗИ ЦИРК?!? Ами нали точно това е ЦЯЛАТА ИМ ДЕЙНОСТ, бе - транзакции и работа с компютър:) Не са краднали с чували пари от банки - за магистрали, или рекетирали - като други наши всеизвестни “бизнесмени” правят години наред!

Съда е с тях!!! Гласувайте още за евроатлантическата пумия,крадът ни по сред бял ден после обвиняват Путин.ВЪН ОТ ЕСЕС!!! ТЕ ПОДКРЕПЯТ МАФИЯТА ТУК!!!

Те краде тебе бе Ганьо?!? Намаляват гаранцията защото обвиненията издишат....гледай сега как ще се плащат обезщетения

От кога прокуратурата стана любимец на пишещите по-долу? Питам за приятел.

За ташак!

Както полицаите, така и мутрите много добре са знаели, че в Опицвет се правят амфетамини, само съдът е го разбра. Така аферата бе потулена! Оказа се, че и химикът не е знаел Какво прави!

Българските съдии окончателно доказаха, че са шайка корумпирани престъпници и че в България правосъдие няма - вместо това има корупция! В този Съд, българските съдии - соросоиди са били членове на ДБ и лични приятели на Христо Иванов! ФАКТ!

Тъпи заключения ... Дай нещо друго.

приемеш ли?

Споко! На изборите ще им спукаме гъъза. Ще реват като убодени мечета пепейци и дебейци. Ще се борят зо почетното трето място.

Българските съдии окончателно доказаха, че са шайка корумпирани престъпници и че в България правосъдие няма - вместо това има корупция!

Доказателства имаш ли?

Напишете имената на съдиите! От прокопиевите послушко-корупрта ли са? Тези суми / 100 и 150 хиляди лева са проблем за обикновен българин, за крито фараони са дребничка сума....Срам, срам, срам.

Скъсан....ти ли само не разбра че намаляват гаранцията защото обвиненията издишат?!?

Всички далавери с газа гориво батерий , са минавали през nexo

прокуратурата иска, но съдът е снизходителен! когато изчезнат, ще е виновна прокуратурата, естествено!

то оедно е да искаш , друго е да докажеш иска си. Къд са железните доказателства на прокуратуата? Същата работа като и с Божков, Баневи, Арабаджиеви.....димки, димки и пресконференции

Да откраднеш 9 милиарда преди година от киро и Асен, и да ги дадеш на нехо , да окрадеш 1 милиард от магистрала хемус ,и да ги дадеш на нехо ...... и само по про100 хиляди гаранция ...ЕВАЛА

Гешев ще се снишава ама тоя път няма да отмине като с кюлчетата :). Тия ще го въртят на шиш делата извън България няма как да ги спрат и ще се връща темата постоянно.

Прокуратурата се е захванала да води дело с компания, която плаща на 600 човека заплати в БГ. Това са ИТ, Финансисти, Човешки ресурси и др. Това е компания, която НЕ предлага услугите си в България! Т.е. реално е център за развитие на продуктите, не по-различен от другите ИТ компании. Парите на Нексо не са от дейност в България. Та питам защо разтуряте една компания, която работи за нашата държава и бюджет? Кой ще плаща обезщетения на тия хора ако отидат на бюрота по труда? Кой ще внася осигуровки и ДОД? На мен лично не ми дреме дали дейността им е 100% на светло стига да внасят пари за тая държава... А Прокоратурата изпълнява поръчки, както винаги!

Защото не става с крадене. Разни британци и немци са завели искове, че са обрани. А, България е партньор на тези държави и съдейства

Умник правиш ли разлика между дела от частен характер и обвинения от прокуратура за пране на пари и всякакви фантасмагории на каскета които се оказват лъжа и се менят на 2 дни?!?

уважаеми пътници, самолета за Дубай излита от 4-ти изход.

Хитър е Българският съд така се почва смешна гаранцийка , таксичка, бонусче нещо слабичко така за заблуда. Чакалите и те сами по малко ядат мърша ,но обикновенно я ядат и глозгат , докато е жива. Като се съберат повече чакали на куп тогава гледайте какво става. Те БГ съдът още не са се събрали чакайте... На НМексо всичките пари и имоти няма да им стигнат да си платят само децата на първите 3 инстанции.

След акцията на българската прокуратура - Нексо за 1 нощ извадиха и платиха на Щатите 45млн, изгониха ги от Ню Йорк за 5 години и ги задължиха да се разплатят с всички клиенти, поданици на Ню Йорк.. А, тук, за БГ съда пак няма достатъчно факти..., докато американците вече прибраха 22млн от първите 45млн. Но така е, когато съда работи за интереса на гражданите...

А случайно Прокуратурата няма ли да им преведе и по някой милион на сметките?

Ами явно са платили подобавъщо и за това са ги глобили малко, нищо че са за затвора и конфикация !

Това не е глоба.

Лошо обвинение-споделено обезщетение!

Завалиите.. Ма, що не им направите гаранциите по 1000лв, за да може с една заплатка от десет бона да си предплатят за 7-8 обвинения напред?!?

Не, че са намалили гаранциите на 2ма от обвиняемите. Просто съдията е променил процентното съотношение. Сега вече 10% от милиона са за държавата и 90% за съдията

Нека помислим, ох тази дейност не ми се отдава. "Да мисля?" Я по-добре да си сипна уискито върху ледчетата.

Като става дума за обвинения в данъчни престъпления в особено големи престъпления и Гешев и покуратурата, какво стана с това: Четете внимателно за хода на разследването и как се трансформират обвиненията, за развръзката и за главния “герой” Гешев: Бомба! Публикуваха документи уличаващи Гешев в неправомерни и престъпни действия в интерес на НЕДОСЕГАЕМИТЕ и срещу общественият интерес 14.10.2019 Владимир Алексеев, България „Предвид това, че сдружение БОЕЦ е известно със своята принципност и безпристрастност, с липса на каквито и да е връзки с подсъдими лица и с яростна защита на телесния интегритет на българските граждани (особено журналисти), изключвам вероятността всичко това да е част от съвместна координирана компроматна атака срещу ПРБ и в частност процедурата за избор на главен прокурор на РБ от страна на икономически и политически кръгове с голям медиен и финансов потенциал. Смятат, че сдружение БОЕЦ неволно е подведено от неизвестен за мен източник на „информация“ с кверулантни и/или когнитивни проблеми, пречещи му да възприеме, респ. да възпроизведе фактите от обективната действителност. Липсата на базисни правни познания на същия като начало може да бъде попълнена след запознаване с НК, НПК, съдебната практика и научната литература.“ – Така завършва кандидатът Иван Гешев своя отговор от 09.10. до ВСС по зададените от БОЕЦ въпроси и становището на сдружението до ВСС, качено на страницата на съвета. Арогантно, с цинизъм и без задръжки – такова ще бъде и управлението на прокуратурата в следващите седем години, нямаме никакво съмнение в това. А на всеки, дръзнал да му постави питания, ще бъде отговаряно в този стил. Нашите въпроси бяха свързани с делото станало известно, като НЕДОСЕГАЕМИТЕ – лицата от групата, които си останаха такива – недосегаеми. А споразуменията на прокурора Гешев с подсъдимите от организираната престъпна група с налагане на наказания лишаване от свобода – по две години условно и при невъзстановени щети за бюджета от поне десет милиона лева, Иван Гешев нарича безпрецедентен успех! ДЕСЕТ МИЛИОНА лева срещу две години условно, това е цената, която плащаме за „успеха“ на Гешев. Групата ДДСари са на свобода с условни присъди, а милионите откраднати от бюджета потъват в офшорните джобове на господарите им. И на споразумителите… БОЕЦ разполагаме с множество документи и други доказателства за „дейността“ на Гешев по делото ‘НЕДОСЕГАЕМИТЕ“. Можем не само да изразяваме съмнения, но и да твърдим, че Гешев е защитавал интереса на обвиняемите лица от групата за сметка на общественият интерес. Можем и да го докажем. Първоначално групата задържани лица е привлечена за пране на пари (чл.253 от НК) и данъчни измами (чл. 255 от НК) и обвинение за ръководене и участие в ОПГ с цел престъпления срещу данъчната система. С командироването си в СГП и включването му, като трети наблюдаващ прокурор по това дело и излизане на първия наблюдаващ прокуро Димитров в дълък отпуск по болест , Гешев рязко сменя посоката на обвинението. Първо разделя делото, като отделя част от него по недопустим начин и изважда обвинението за пране на пари и данъчни измами от общото дело и обвинението за ОПГ. В резултат по едното дело имаме обвинение за ръководене и участие в Организирана престъпна група за данъчни престъпления, но без обвинения за самите престъпления, които нанасят действителна щета за бюджета. !Разбира се, че е така, защото самата законова дефиниция за ОПГ(чл.93, т.20 от НК)сочи, че групата се създава и съществува с цел да се вършат съгласувано в страната или чужбина престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години. И както първоначално делото е образувано от предшестващите Гешев прокурори по трите текста, така е следвало той да продължи да води делото по този начин, а не да отслабва неговата тежест, като безпринципно отделя материалите по него. САМИЯТ ГЕШЕВ ЗАЯВЯВА НА ОБВИНЯЕМИТЕ „ПО ТОВА ДЕЛО НЯМА ДА ИМА ОБВИНЕНИЯ ЗА ДАНЪЧНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, А САМО ЗА ОПГ“, както е видно от другите материали, с които разполагаме. Абсурда е в това, че имаме ОПГ за данъчни престъпления, но нямаме данъчни престъпления! Към момента на включването на Гешев с обвиняемите е постигнато споразумение за 4 години ефективна присъда, лишаване от свобода за тартора на групата и по две години ефективно за участниците, както и ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЩЕТИТЕ НАНЕСЕНИ НА ФИСКА!. Гешев започва повторни разпити, пазарлъци и договорки с обвиняемите! Стига се до там, че той МОЛИ съда да намали мярката за неотклонение на ръководителя на ОПГ-то от задържане под стража на домашен арест! МОЛИ и самият обвиняем да съдейства, за да приемат и другите членове на групата споразумения с прокуратурата. Предложените от него споразумения са с драстично намалени присъди! Ръководителя на ОПГ-то получава 2 години ефективно (почти изцяло излежани преди присъдата в следственият арест и под домаше арест), а всички други получават условни присъди! КАТО НИКЪДЕ В СПОРАЗУМЕНИЯТА С ТЯХ ДОРИ НЕ СЕ СПОМЕНАВА ЗА НАНЕСЕНИТЕ НА БЮДЖЕТА ЩЕТИ И ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО ИМ! Това е така, защото Гешев е отдедлил тези обвинения в друго дело! Какво се случва по другото дело с обвиненията за пране на пари и данъчни измами? САМИЯТ ГЕШЕВ СЪС СВОЕ ПОСТАНОВЛЕНИЕ ОТ 04.04.2013г. ГО ПРЕКРАТЯВА С МОТИВА, ЧЕ НЯМА ДАННИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ! В СЪЩОТО ВРЕМЕ ТЕЗИ СЪЩИТЕ ЛИЦА СА СЕ ПРИЗНАЛИ ЗА ВИНОВНИ ЗА УЧАСТИЕ В ОПГ ЗА ДАНЪЧНИ ИЗМАМИ! В СВОЯ ОТГОВОР ДО ВСС ГЕШЕВ УДОБНО ПРЕМЪЛЧАВА, ЧЕ СЕ КАСАЕ ЗА ЕДНИ И СЪЩИ ЛИЦА – ОСЪДЕНИТЕ ПО ЕДНОТО ДЕЛО И СКЛЮЧИЛИ СПОРАЗУМЕНИЕ С ПРОКУРАТУРАТА ИЗЛИЗАТ ЧИСТИ ПО ДЕЛОТО ЗА ДАНЪЧНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ! Въпреки, че сам посочва, че групата е нанесла щети на фиска, като е укрила данъци за над 9 100 000 лева и е източила ДДС в размер на над 1 900 000 лв.! Това е успеха на Гешев! Всички дела по „НЕДОСЕГАЕМИТЕ“, по които Гешев е бил надлюдаващ прокурор завършват със СПОРАЗУМЕНИЯ! ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ! Щетите за държавата са огромни, а присъдите за обвняемите са фиктивни и минимални. Има и още един важне момент, който показва докъде стига Гешев в услуга на обвиняемите! По делото за Организираната престъпна група, при пазарлъците за споразумениято с тартора на групата, Гешев приема една от участниците в ОПГ-то, Камелия Господинова да бъде „извадена“ и срещу нея да отпаднат обвиненията за участие в ОПГ! Това се нарича „осуетяване на наказателно преследване“ и само по себе си е престъпление извършено от Гешев! В чл.381 от НПК (Гешев бърка НПК с НК, но не е изненада за нас) ясно е посочено какви са условията при които МОЖЕ да се сключи споразумение! Необходимо е възстановяване на насените щети и самопризнание за извършените престъпления! НЯМА ПРАВО ДА ДОГОВАРЯ ОТПАДАНЕ НА ОБВИНЕНИЯ КЪМ ТРЕТИ ЛИЦА, ИЛИ КАКВИТО И ДА Е ДРУГИ УСЛОВИЯ ИЗВЪН РАМКАТА НА ЗАКОНА! Това е справка изготвена от ВКП, от която е видно, че Камелия Господинова първоначално (преди включването на Гешев) е привлечена с обвинение за участие в ОПГ за данъчни измами по чл. 321 ал. 3 от НК. Стремежа на обвиняемите и на Гешев тя да отпадне е защото по делото има данни, че „усвоените“ от групата милиони са били инвестирани в неджижими имоти и активи на нейно име и с отпадане на обвиненията към нея се осуетява възможността държавата да си събере парите чрез налагане на запори, обезпечителни мерки и конфискация на имуществото на престъпната група! Желяз Иванов и Ивайло Йорданов са две от лицата, част от НЕДОСЕГАЕМИТЕ срещу които Гешев прекратява наказателното преследване за данъчни измами и пране на пари и сключва споразумения за участието им в ОПГ, след като самитя Гешев посочва, че има данни за умишлено нанаесени щети на държавата в размер на милиони! От този документ – таблица, изготвена от ВКП Е ВИДНО, че Иван Гешев е предложил СПОРАЗУМЕНИЕ със Желяз Иванов и Ивайло Йорданов, което е отхвърлено от съда, защото НЕ Е ВЪЗСТАНОВЕНА ЩЕТАТА НАНЕСЕНА НА ДЪРЖАВАТА! Съда връща споразумението на прокуратурата! Гешев прекратява производството. В тази справка изготвена от ВКП за действията на Гешев през 2017г. изрично се посочва, че причината за неодобрението от съда за предложените от Гешев споразумения с Желяз Иванов и Ивайло Йорданов от НЕДОСЕГАЕМИТЕ е НЕВЪЗСТАНОВЕНИТЕ ЩЕТИ НА ФИСКА В РАЗМЕР НА 1 969 000 лева! Самото внасяне на подобно споразумение без да е възстановена щетата е неправомерно! Гешев за пореден път нарушава закона в интерес на НЕДОСЕГАЕМИТЕ! А това е част от постановлението на Гешев, с което ПРЕКРАТЯВА наказателното производство срещу НЕДОСЕГАЕМИТЕ за пране на пари и данъчни измами! Припомняме, че преди това Гешев е сключил със същите лица и СПОРАЗУМЕНИЕ за участието им в ОПГ, с което постига условни присъди за всички, а за тартора на групата – две години ефективно, като присъдата е излежана под домашен арест и в предварителния арест! ИМАМЕ ПРИЗНАНИЯ ЗА УЧАСТИЕ В ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА, ИМАМЕ ВЛЯЗЛА В СИЛА ПРИСЪДА ЗА ОПГ ЗА ДАНЪЧНИ ИЗМАМИ, ИМАМЕ ДАННИ ЗА МИЛИОНИ ИЗТОЧЕНО ДДС И УКРИТИ ДАНЪЦИ, НО НЯМАМЕ ОБВИНЕНИЯ ЗА ДАНЪЧНИ ИЗМАМИ И СПОРЕД ГЕШЕВ НЯМА ДАННИ ЗА ДАНЪЧНИ ИЗМАМИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ! С КАКВО СЕ Е ЗАНИМАВАЛО ТОВА ОПГ ТОГАВА И ЗАЩО СА ОСЪДЕНИ? ТОВА Е СХЕМАТА, с която МИЛИАРДИТЕ източено ДДС потъват безнаказано в джобовете на мафията с помощта на прокуратурата, дори когато са били разкрити извършителите на тези престъпления! БОЕЦ разкрихме, че за последните години са източени над 16 МИЛИАРДА ДДС, като това е само размера на установеното с ревизионни актове. По анализа на експерти общият размер на източеното ДДС в България за последните 20 години е между 40 и 50 МИЛИАРДА ЛЕВА! Също така публикувахме и документ, от който става ясно, че прокуратурата е сключила 2135 споразумения с лица и ОПГ-та обвинени в данъчни измами и източване на ДДС! Шумно отразената акция „НЕДОСЕГАЕМИТЕ“ в началото на първият мандат на Борисов, имаше за цел само да сложи каишка на големите „играчи“ и да пренасочи потоците от БСП и ДПС към ГЕРБ и ДПС. А вътре са всички от така наречените „големи бизмесмени на прехода“. Резултата от това дело е катастрофален за държавата и „радостен“ за мафията! Може би за това техните мутри бяха с плакати на проетстите в подкрепа на Гешв – „Гешев е РАДОСТ“ и скандираха „И ПРЕДИ И СЕГА, ГЕШЕВ ЗНАЧИ СВОБОДА“! Свобода и радост за престъпниците и грабителите на държавата! През следващите дни БОЕЦ ще публиквуаме подробен анализ на действията на Гешев, като ще публикуваме и огласим всички документи и материали, с които разполагаме. Гражданите имат право да знаят истината за това, КОЙ и защо иска да назначи Гешев за главен прокурор. Ще изпратим документите и материалите във ВСС, като допълнение към Становището на БОЕЦ и Искането ни за незабвно оттегляне на кандидатурата на Гешев за главен прокурор и спиране на процедурата по избора! Ще внесем и сигнали до ВКП срещу Гешев за извършени престъпления по служба, злоупотреба с власт, корупция, осуетяване на наказателно преследване и други престъпления от общ характер, както и сигнал до ИВСС за незабаваното отстраняване на Гешев от заеманият от него пост и разследване на действията му уронващи честта и престижа на съдебната власт!

Ко да става, мой?! Сигнал на Гошо Тъпото от БОЕЦ... Даже и противниците на Гешев не хранят надежди за тоя оръфляк Гошко, че ще извади нещо годно поне за компромат

Изобщо не ме интересува от кого е сигналът - важни са ФАКТИТЕ и ДОКУМЕНТИТЕ! А иначе мутрите хептем не пращат от мозък, ако това ще обсъждаме, и да това им се налага да се правят на луди, смятайки се за много хитри и умни!

И какви доказателства има? Явно нищо годно за МВР, иначе Рашков Дамаджаната отдавна да го е използвал. Все пак Белият беше пратен в МВР с единствената задача да окошари Борисов и да разклати Гешев. А, относно свидетелски показания - кошаревските свидетели сме ги гледали

В Дубай,сме,в Дубай сме. Ей,брато аз съм в белградска каданс.

Че Гошо Тъпото работи на заплата при Цветан Василев. Ти да не очакваш да си признае Цецо Сръбския, че е повлякъл 7-8млрд

Нека позная! Прокуратурата няма нищо. Съдията го е шубе да ги пусне да си ходят, че ще го емнат медиите. Дал им там по 100 000 лева гаранции, за да си измие ръцете. След няколко години България ще бъде осъдена да плати масрафа на прокуратурата за пореден път. Крайно време е да се приеме правило - прокурор, който е допуснал българия да бъде осъдена за незаконни действия на прокуратурата плаща глобата от джоба си.

А съдията дето го е шубе? Той ще плаща ли? Или на него ще му плащат?

“ Съдията го е шубе да ги пусне да си ходят, че ще го емнат медиите. Дал им там по 100 000 лева гаранции, за да си измие ръцете.…” Ами предният затова си е направил отвод! При Иванчева онзи Гешев уж щяха да го наказват за очевадните му нелепи присъда и обосновка, но и него го покриха - за сега!..

Свързани с тероризъм ;)) Какво ще правим с мангалите, които са пазарували в Кауфланда, а после са изнасилили или убили някой ?? Арестувайте всички в Кауфландя, чистачки, касиерки, управители - за спомагачество при убийство/изнасилване и т.н. ! !

Ето ви съвсем пресен пример как трябва да се действа и се преследват престъпления в този сектор, от бюлетина на Американското Министерство на Правосъдието и прокуратурата, всеки сам може да сравни (ако може:), разбира се) - няма предварителен шум, бомби, телевизионни изпълнения и обвинения! Department of Justice Office of Public Affairs FOR IMMEDIATE RELEASE Wednesday, January 18, 2023 Founder and Majority Owner of Cryptocurrency Exchange Charged with Processing Over $700 Million of Illicit Funds The founder and majority owner of a cryptocurrency exchange, Bitzlato Ltd. (Bitzlato), was arrested last night in Miami for his alleged operation of a money transmitting business that transported and transmitted illicit funds and that failed to meet U.S. regulatory safeguards, including anti-money laundering requirements. Anatoly Legkodymov, 40, a Russian national who resides in Shenzhen, People’s Republic of China, is scheduled to be arraigned this afternoon in the U.S. District Court for the Southern District of Florida. French authorities and the U.S. Department of the Treasury’s Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) are taking concurrent enforcement actions. “Today the Department of Justice dealt a significant blow to the cryptocrime ecosystem,” said Deputy Attorney General Lisa O. Monaco. “Overnight, the Department worked with key partners here and abroad to disrupt Bitzlato, the China-based money laundering engine that fueled a high-tech axis of cryptocrime, and to arrest its founder, Russian national Anatoly Legkodymov. Today’s actions send the clear message: whether you break our laws from China or Europe – or abuse our financial system from a tropical island – you can expect to answer for your crimes inside a United States courtroom.” “As alleged, the defendant helped operate a cryptocurrency exchange that failed to implement required anti-money laundering safeguards and enabled criminals to profit from their wrongdoing, including ransomware and drug trafficking,” said Assistant Attorney General Kenneth A. Polite, Jr. of the Justice Department’s Criminal Division. “The National Cryptocurrency Enforcement Team’s tremendous efforts to disrupt Bitzlato and arrest the defendant demonstrate that we will continue to work with our partners – both foreign and domestic – to combat cryptocurrency-fueled crimes, even if they transcend international borders.” According to court documents, Legkodymov is a senior executive and the majority shareholder of Bitzlato, a Hong Kong-registered cryptocurrency exchange that operates globally. Bitzlato has marketed itself as requiring minimal identification from its users, specifying that “neither selfies nor passports [are] required.” On occasions when Bitzlato did direct users to submit identifying information, it repeatedly allowed them to provide information belonging to “straw man” registrants. “Institutions that trade in cryptocurrency are not above the law and their owners are not beyond our reach,” said U.S. Attorney Breon Peace for the Eastern District of New York. “As alleged, Bitzlato sold itself to criminals as a no-questions-asked cryptocurrency exchange, and reaped hundreds of millions of dollars’ worth of deposits as a result. The defendant is now paying the price for the malign role that his company played in the cryptocurrency ecosystem.” As a result of these deficient know-your-customer (KYC) procedures, Bitzlato allegedly became a haven for criminal proceeds and funds intended for use in criminal activity. Bitzlato’s largest counterparty in cryptocurrency transactions was Hydra Market (Hydra), an anonymous, illicit online marketplace for narcotics, stolen financial information, fraudulent identification documents, and money laundering services that was the largest and longest running darknet market in the world. Hydra users exchanged more than $700 million in cryptocurrency with Bitzlato, either directly or through intermediaries, until Hydra was shuttered by U.S. and German law enforcement in April 2022. Bitzlato also received more than $15 million in ransomware proceeds. “The FBI will continue to pursue actors who attempt to mask their criminal activity behind keyboards and use means such as cryptocurrency to evade law enforcement,” said Associate Deputy Director Brian Turner of the FBI. “We, along with our federal and international partners, will work relentlessly to disrupt and dismantle these types of criminal enterprises. Today’s arrest should serve as a reminder the FBI will impose risk and consequences upon those who engage in these activities.” “As alleged today, Legkodymov knowingly allowed Bitzlato to become a perceived safe haven for funds used for and resulting from a variety of criminal activities,” said Assistant Director in Charge Michael J. Driscoll of the FBI New York Field Office. “The FBI and our partners remain steadfast in our commitment to keeping cryptocurrency markets – as with any financial market – free from illicit activity. Today’s action should serve as an example of this commitment as Legkodymov will now face the consequences of his actions in our criminal justice system.” As alleged in the complaint, Bitzlato’s customers routinely used the company’s customer service portal to request support for transactions with Hydra, which Bitzlato often provided, and admitted in chats with Bitzlato personnel that they were trading under assumed identities. Moreover, Legkodymov and Bitzlato’s other managers were aware that Bitzlato’s accounts were rife with illicit activity and that many of its users were registered under others’ identities. For instance, on May 29, 2019, Legkodymov used Bitzlato’s internal chat system to write to a colleague that Bitzlato’s users were “known to be crooks,” using others’ identity documents to register their accounts. Legkodymov was repeatedly warned by colleagues that Bitzlato’s customer base consisted of “addicts who buy drugs at [] Hydra” and “drug traffickers,” with one senior executive even stressing that Bitzlato should combat drug dealers only “nominally,” to avoid hurting the company’s bottom line. An internal spreadsheet saved in Bitzlato’s shared management folder encapsulated the company’s view of itself: “Positives: No KYC. . . . Negatives: Dirty money. . . .” As alleged in the complaint, although Bitzlato claimed not to accept users from the United States, it did substantial business with U.S.-based customers, and its customer service representatives repeatedly advised users that they could transfer funds from U.S. financial institutions. Moreover, Legkodymov – who himself administered Bitzlato from Miami in 2022 and 2023 – received reports reflecting substantial traffic to Bitzlato’s website from U.S.-based Internet Protocol addresses, including over 250 million such visits in July 2022. Legkodymov is charged with conducting an unlicensed money transmitting business. If convicted, he faces a maximum penalty of five years in prison. Concurrent with the arrest announced today, French authorities, working with Europol and partners in Spain, Portugal, and Cyprus, dismantled Bitzlato’s digital infrastructure, seized Bitzlato’s cryptocurrency, and took other enforcement actions. In addition, the Treasury Department’s FinCEN announced an Order pursuant to section 9714(a) of the Combating Russian Money Laundering Act, as amended, identifying Bitzlato as a “primary money laundering concern” in connection to Russian illicit finance. The order imposes a special measure prohibiting certain transmittals of funds involving Bitzlato by any covered financial institution. National Cryptocurrency Enforcement Team (NCET) Trial Attorneys Alexander Mindlin, Scott Meisler, and Matthew Blackwood of the Justice Department’s Criminal Division and Assistant U.S. Attorney Artie McConnell for the Eastern District of New York are prosecuting the case, with assistance from Paralegal Specialist Mary Clare McMahon. The Justice Department investigated this case in close coordination with French law enforcement authorities and the Treasury Department’s FinCEN, both of which took separate enforcement actions today under their respective authorities. The Justice Department’s Office of International Affairs and the FBI’s Legal Attaché in France provided critical assistance in this case, with significant support from the department’s Cyber Operations International Liaison. The NCET and U.S. Attorney’s Office for the Eastern District of New York also extend their appreciation to the Cyber Division of the Paris Prosecution Office and to France’s Gendarmerie Nationale Cyberspace Command (Cyber Crime Investigation Unit / C3N). Assistance was also provided by the Customs and Border Protection, the Transportation Safety Administration, and the New York City Police Department. EUROPOL and Dutch and Belgian authorities have contributed to the overall investigation with respect to operational expertise, coordination, and information-sharing. The NCET was established to combat the growing illicit use of cryptocurrencies and digital assets. Under the Criminal Division, the NCET conducts and supports investigations into individuals and entities that enable the use of digital assets to commit and facilitate a variety of crimes, with a particular focus on virtual currency exchanges, mixing and tumbling services, and infrastructure providers. The NCET also sets strategic priorities regarding digital asset technologies, identifies areas for increased investigative and prosecutorial focus, and leads the department’s efforts to collaborate with domestic and foreign government agencies as well as the private sector to aggressively investigate and prosecute crimes involving cryptocurrency and digital assets. A criminal complaint is merely an allegation. All defendants are presumed innocent until proven guilty beyond a reasonable doubt in a court of law. Attachment(s): Download Complaint Topic(s): Cybercrime Component(s): Criminal Division Criminal - Office of International Affairs Federal Bureau of Investigation (FBI) Office of the Deputy Attorney General USAO - New York, Eastern Press Release Number: 23-51

Браво,info, прочетох бюлетина на щатска прокуратура. Не,че чат чат не го чета,но нямам много време.

Знам, че там сте зле с чуждите езици - английски, испански (Пацо Терасата, дето го пратихте да учи езика като консул във Валенсия), но само да помогна поне малко - Department of Justice (още в заглавието) е всъщност Мнистерство на правосъдието на САЩ, а не щатската прокуратура:)

чаткаш езика, department of justice ( отдел "Правосъдие") Не се сетих, прокуратурата е в отдел "Кривосъдие"

Съдияята ...съдияята ..съдията пе.....

Ти на негово место .... Ще вземеш. Джип ще купиш. Колеги ще почерпиш. Корупцията е далавера в която не участваш лично. Иначе ще кажеш берекет.

Съдията на процент Ли е

В страната на прокопиев , туй е нормално !!! Прокуратурата ги хваща , съдът ги пуска !!! И пол фриймън стана невинен предсрочно

Зрелищна поредна акция на Гешев оака криптошарлатаните с крипто чекмеджетата, криптокюлчетата, криптопачките,виртуалните чували на магистрали и мадуроизборите.

Нека помислим : приемаме, че Нексо са извършили всички престъпления, в които са обвинени. Никое от тях не е извършено на БГ територията и никое не е засегнало БГ граждани. Доколкото знаем за тези предполагаеми престъпления никоя друга прокуратура не води разследване или поне не е искала съдействие от нашата. Защо БГ прокуратурата се е заела да повдига обвинения за извършени в други държави престъпления и от които са "пострадали" чужди граждани? Чуждите прокурори имат нужда от компетентно съдействие от Сийка Милева може би?

Още веднъж - няма доказателства за съда ДОСЕГА за терористи или преводи (улеснявате на терористична дейност), за каквито ореваха орталъка пре обиските от прокуратурата и Гешев? Налице били доказателства за СЪЗДАВАНЕ на ОПГ с определени НАМЕРЕНИЯ!!!!! За ПРЕДСТОЯЩО?!?! (Или вече осъществено ?!?) извършване на данъчни престъпления и изпиране на пари!!! Аз поне не разбрах КАКВИ ТОЧНО престъпления са извършени и кои, какви и колко пари са изпрани, и как!! Съвсем конкретно - сделките и транзакциите! Ако са извършени тези престъпления - виновните трябва са бъдат наказани! Но ако пак се (ни) провалят Гешев и шайката му, и не внесат читаво обвинение или то падне в съда те този път трябва да си понесат отговорността, адекватна на огромните щети!!!

info Има,има доказателства за преводи на терористи,но незначителни,мънички сумички, дребнички,но ние не знаехме ,че са терористи, те не ни казаха,тъй де,откъде да знаем.

няма да кажа по телевизора къде съм. Сключих с Джеймс споразумение и й стиснах ръката.

И дежурният въпрос - ако и останалите гръмки обвинения при зрелищната поредна акция на Гешев паднат в съда, нека Каскета и всеки да каже правилно ли е ние, данъкоплатецът ПАК да плаща поредното безобразие на Гешев?!? И само някой да не опита пак да се прави на убита лисица и да “забравя” колко такива изцепки вече видяхме от този!

Не виждаш добре Трябва да ти се доотворят очите

Така де,щом ти казваш,Гешев ще плати де. Колко простотия има в твойте думи, не можеш сам да схванеш. Хайде,брой си криптовалутата и не му мисли.

Той съдът не намира,но следствените органи ще намерят. Той сега съдът намира основанията само за по-ниски данъци.

Простотиите и лъжите, некомпетентността на Гешев и прокуратурата са вече пословични и пределно ясни, не ми се коментират. Как обаче да разбираме преценката на съда - засега: “ Магистратите приеха, че e налице обосновано предположение Николов и Методиев да са съпричастни към част от обема от обвиненията, които са им предявени. Налице са доказателства за създаване на организирана престъпна група с цел извършване на данъчни престъпления и престъпления, свързани с изпиране на пари. Съдът не намира обаче доказателства, че тази организирана престъпна група е целяла извършване на финансови сделки, без съответно разрешение, както и престъпления, свързани с манипулиране на компютърни данни.” Значи хем са налице доказателства за СЪЗДАВАНЕ!!! на ОПГ с много ясно дефинирана от съда цел - ДАНЪЧНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ и престъпления, свързани с ПРАНЕ НА ПАРИ (забележете - тук не се казва, че СА ИЗВЪРШЕНИ ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!!!, а че с такива намерения била създадена тази ОПГ - сега очакваме от съда и прокуратурата ясно да посочи лидерът и състава й. Но аз си спомням, че като следовател Гешев се бе прочул, че е разследвал ОПГ за данъчни измами на ОПГ-пи да милиарди (мисля 18 милиарда), и нито едно НЕ завърши с присъда, с всичките ОПГ, ПРИЗНАТИ ЗА ТАКИВА!!! той е сключил САМО СПОРАЗУМЕНИЯ?!?), хем съдът не намира факти за “извършване на финансови сделки без съответно разрешение…” И къде останаха гръмките обвинения за терористи?!? И как хем не са извършвани сделки (транзакции) незаконно, без разрешения, хем с тях “са извършвани данъчни престъпления и престъпления свързани с изпиране на пари“?!? От това излиза, че законните сделки и транзакции включват или допускат такива данъчни престъпления и пране на пори, ИЛИ Просто няма доказателства и ги разследват за НАМЕРЕНИЯ, според УСЕЩАНИЯТА на Гешев и шайката му! ПАК! Затова сега е критично важно (за обществеността ) да се представят КОНКРЕТНИ и КАТЕГОРИЧНИ не фабрикувана ФАКТИ за тези престъпления пред съда!!! Да видим! (Защото до сега американските, а и други западни служби НЕ са предявили такива обвинения, а са разследвали няколко години, още повече че Нексо НЯ СА оперирали в България на практика!!!)

и това не са обвиняемите...

Нали те нас щяха да съдят за 1 млрд ? Кво станА?

За голямата фирма въртяла 94 млрд.,$ ....виртуално.

Ще платя когато ти цъфнат налъмите в централния пандиз.

ГЛОБАТА!

Несъизмерими с доходите им и оборота на фирмата

Гешефт обича камерите Ха ха ха ха Ама този път ще му се стъжни Ха ха ха ха Все ми напомня за Ежов и как свърши