10 милиона украинци са без ток след руските удари

Рязкото застудяване допълнително усложни и без това трудната ситуация в електроенергийната система

Обратно в новината

Коментари - 10 милиона украинци са без ток след руските удари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЦАРЕ СА НА МРЪСНИШКИТЕ НОМЕРА ТИЯ ПРОТИВНИ АЛКОХОЛИЦИ

Докато шмъркан се прави на голям така ще бъде хората страдат заради един наркоман

Хората страдат заради Путлер и фашизоиди като теб

Минават на резерви в подстанциите....проблема е какво става като издумкат резервите, следващия път? Подстанция се прави 3-5 години.

Западните експерти се чудеха как да спасят инфраструктурата на Украйна. След като въоръжените сили на РФ унищожиха повече от половината от енергийната инфраструктура, Украйна фактически живее без електричество и отопление. Междувременно западните партньори решиха да доставят на APU системи за противовъздушна отбрана NASAMS и IRIS-T. Според тях броят на доставените системи ще защити цялата инфраструктура на Украйна от Русия, но последните 2 атаки показват друго. ,Броят на ракетите за доставените системи за противовъздушна отбрана и броят на безпилотните самолети камикадзе, с които разполага Руската федерация, са несравними. Дроновете са десет пъти повече. А цената на дрон е 15 пъти по-малка от цената на натовска ракета.

Ами не е хубаво това което се случва в украйна дано по-бързо да свърши войната 2014 и 15 година украинската армия направи същото с донбас луганск бомбардираха електроснабдяването и водните съоръжения и ги бомбардирваха всеки божи ден умираха хора там продължение на осем години Украинския народ време е да се събуди поискат смяна на правителството и на президента си

Каквото повикало, такова се обадило! Сега е ред и на подстрекателите довели положението до тук, за да вкусят и те от удоволствието, до което докараха Украйна!

77 години след края на втората световна война,фашизма отново е на мода!!!

Като не щеш мира, на ти секира.

Същите дето сега пишет "Кеф!" след това ще пишат, че не е човешко така да пишем под новините за злополуки в русия и как мразят лицемерието и двойните стандарти по принцип. На практика работата е различна, разбира се...

Браво... изкара ли някой цент а???

Като слушаш информацията на укрите колко ракети са свалили ще останеш с впечатление че останалите поразяват по двайсетина цели.Както са подкарали скоро ще трябва да им пращаме като военна помощ свещи.Хем ще бъдат с двойно предназначение-хем ще си светят , хем ще палят за умрелите.

Свещите могат и за евростандарти да им помогнат

Браво!Уточнението РУСОФО и РУСОФИЛ трябваше да се обясни на тъпаци като Б. Борисов/балканския любовник, без нито една прочетена ДОКРАЙ книга,на който подражават именно тези соросоиди и мисирки,които пишат минуси за точното пояснение какво е Русофоб и какво е Русофил.Вместо минуси поне благодарете за пояснението неграмотни мисирки и соросоиди!!!

Соросоидите и русофилите са един дол дренки национални предатели. Ти си го знаеш това много добре, защото си един от тях. И двете групи от хора са срещу Борисов. И не само срещу него, също така сте срещу Янев, Каракачанов, Гешев и всички които са ви неудобни.

За тъпите мисирки и неграмотни соросоиди,ЕДНО УТОЧНЕНИЕ:1/ РУСОФОБ е човек/мъж или жена/които мразят Вл. Вл. ПУТИН и РУСИЯ.2/РУСОФИЛ е човек/мъж или жена/които харисват и предпочитет Вл. Вл. Путин и Русия.Четете и се ограмотявайте мисирки и соросоиди,не подражавайте на тъпите сащ и противна протестантска Англия!!!

Републиканците в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ са представили законодателна инициатива с искане да се извършат проверки на средствата, отпускани от американските власти на Украйна. Това обяви членът на долната камара на законодателния орган Марджъри Тейлър Грийн. Инициативата е предложена от група конгресмени, водени от Грийн. Те настояват в рамките на 14-дневен срок да бъдат представени документи и други материали, свързани с отпускането на средства от САЩ на Украйна. Това се отнася за финансовата подкрепа и военната помощ, предоставена при президента на САЩ Джо Байдън на Киев.

Има и мислещи кравари!!!!!!! Еленски прибира част другата и Бидончо И Сие

10 млн били без ток... нищо, нали е студено?

БРАВО НА БРАТУШКИТЕ СЪР

Не се интересуваме от украинците, а от украинките.....Който каквото е дробил това сърба,питайте Любо Пенев.

Целта на войната не е да се побеждава Русия или да се връща Крим, а да се разрушка Русия и да смени Путин с американска подлога. И понеже това някак си не се получава, целта се прехвърли към отслабване и ограбване на Европа. За украинците и държавата им, не му дреме на никой. ФЕД и чакалите около него се напечелиха като за 100 години напред. И не им дреме, че печалбите им са напоени с много кръв.

Айде дайте му и на наркомана една 5-звездна стая на Слънчака и да мирясва.

Желая пълна и безусловна капитулация на украинските нацисти. Победата е за РФ.

Русия е сила и тя ще покаже на САЩ кой командва. 

Светле, ти не беше ли Николай от гей-парада срещу паметника на съв.армия в София?

Развълнуван си. Ще получих инфаркт. По-яваш де. Ти дне и без туй изработи и за бонус. Не се напъвай вече толкоз.

Не се нерви,скъпа.Ще вдигнеш кръвното.   

...ами....желанията са едно,реалността .друга...Киев за 3 дни,мисията невъзможна!!я,фащай влака и отивай в москва,военкомат и чао...!!!!

Отново десетина русотролчета с различни IP-та и никове създават камара от простотии, характерни за нискоинтелигентни хора.

Шегобиец мамин! Остроумен идиот А ти нахрани ли кравите?

Искаш ли да ти дам да сучеш от едно определено място на "кравата"?

Тъпичък си. И да ти обяснявам защо, нищо няма да разбереш.

Гггг ъъъ ззз, Забрави да кажешч це си педераст

Мандръсаш ли го?

Докато Путин и крайнодесните нацисти в Кремъл не бъдат отстранени за винаги, мир няма да има.

Наслука братушки.   

Трябва да обесят наркомана. И всичко ще си доде на место

Селянино прост, научи български.

Не е ясно защо украинците се оплакват. Те искат да се сражават срещу РФ, да побеждават и даже да превземат Москва. Зеленский щял да командва някакъв парад на Червения площад ...

На пръв поглед 10 милиона засегнати изглежда малко. Но всъщност основно токът е спрян за ЖП-подстанциите както и за фабриките и ремонтните цехове. А тези които произвеждат ключови оръжейни компоненти са калибровани отделно. Доколко нещата вървят по план не знам, но се работи усилено.

За съжаление САЩ и ЕС не са рационални участници в световните дела. Не е редно, че влязоха в тази война на едната страна. Дори житейски погледнато, ако двама души се спречкат, третият е редно да отиде да ги разтърве, а не да влиза в боя на страната на единия, за да накаже и набие другия. Шизофренното поведение на Запада говори за безотговорност и склонност към опасни приключения.

Че то останаха ли толкова украинци там? Едните са дали фира, другите се мандъхерцат по петзвездните хотели в Европа и България! Ся ще видят, кон боб яде ли, ракети сере ли!? Да го гърмят оня зеленясалия и да сядат на масата за преговори, че много народ измря!

Бачкай, Ганьо, дебелите украински тьотки трябва да ядат, да не пропускат масаж и джакузи, пък и тия коли искат подръжка, иначе няма да могат да правят екскурзии по черноморското крайбрежие. Е няма по.прост народ, няма.

Прави и здрави украинци лежат по 5* хотели и реват ако им се развали кефа, а продажниците от парламента искат да пращат българи да умират за Украйна. За мен който гласува в подкрепа на това, е за незабавна смъртна присъда.

Сложих ти + за цялостно творчество. Не виждам обаче защо тези "здрави и прави" украинци трябва да вървят да се бият за каузата на зеленски (разбирай САЩ).

10 милиона домакинства сигурно има в предвид, ама домакините ги няма :)

Невъзможно е тези две съседни държави, практически един народ, да продължат мирното си съществуване с победа на единия над другия. Решението е дипломация, а бъдещето е в политическо единство под форма на демократична конфедерация. В момента безсмислено се унищожават човешки животи и инфраструктура. Западът трябва да излезе от тази война и да съдейства за мирно уреждане на конфликта.

Много си прав, друже, но целта на Запада е войната! Да не мислиш, че руснаците и украинците искат да се трепят? Не, не искат! Говоря за нормалните хора, които са 99%!

..хамериканската дипломация е пагубна за всички многонационални държави и федерации. Римското правило разделяй и владей е в пълна сила. Насъскват хората едни срещу друг на етническа, религиозна, полова и каква ли не принадлежност докато не се пролее кръв,а един път кръв пролее ли се..връщане назад няма.От тази ситуация се възползуват единствено янките,които по подразбиране са нация от крадци,разбойнци и авантюристи...продаващи /не може да се отрече добре/ илюзии и химери. Да му мислят тези които им вярват..

Зеленият наркоман до момента се опита: 1. Да избие мирното население в половин Украйна – не му се получи и Русия го подпука. 2. Да взриви АЕЦ Запорожие, за да предизвика ядрена катастрофа в Европа. Руснаците го усетиха и поставиха централата под контрол. Пак се провали. После малоумно твърдеше, че руснаците сами се обстрелват. 3. Взриви Кримския мост, като замеси и България с цел да разшири конфликта – пак не сполучи. 4. Подготви взривяването на Каховската АЕЦ, за да обвини Русия, но те се изтеглиха от Херсон и го прецакаха. 5. Изстреля умишлено две ракети по Полша, докато неговите придворни палячовци ревяха НАТО веднага да нападне Русия. Пак не сполучи. Ами то е така с клоуните и наркоманите. Нашите жълтопаветници да гледат и да се учат.

Днес провалиха кворума на НС и с това зайбаха усилията на амбасадите, да ни дикисат 4 годишно правителство от колаборатори (Курчо простото). "Петата "руска колона", тази сутрин "удари" КВОРУМА НА НС. (От пленарната зала отсъстваха депутатите на ПП, ДБ и ГЕРБ.)

...има тук! Чели ли сте писатели като Л.Толстой,Чехов,Д.Лондон? Що за необразована измет сте?

Необразовани, но пък затова са БЕЗСМЪРТНИ 6 МИЛИОНА АНТИГЛОБАЛИСТИ.

Така ли ти казаха да напишеш ?

По-добре инфраструктура да се унищожава отколкото хора. Войната тепърва започва и украинците скоро ще осъзнаят тази проста истина. Единственото възможно решение и за двете страни е Украйна да влезе в съюзната структура на Беларус и Руската федерация. Войната няма да реши нищо. Бъдещето на тези три държави е заедност под някаква политическа форма. Географията и здравия разум изисква е това.

Две ракети - две цели - двама души. Нямат пропуск, наистина са експерти!

Спасяват хората, освобождават... я от ток ще те освободят, я от къщата ти или майка ти, плащаш си после със златния резерв за освобождението и готово

Съгласно тезата на Ленин (създателят на Украина), комунизмът, това е съветска власт плюс електрификация. Е, те демонтираха не само паметниците на Ленин, но и съветската власт. За да се затвърдят успехите, обаче, трябва да се ликвидира и електрификацията.

Русия е тази, която трябва да направи мирът възможен. и как ще стане това?! На територията, в пределите на която се казва "Украйна", вече освен Генерал Армагедон, започна действия и Генерал Сибирски Студ. Сега те с общи усилия оставиха 10 милиона украинци без ток. Използването на "китайската капка" е запазена марка на СИ, в усилията му да стане втори полюс в света. (Цай Уей или приказка за упоритата китайска капка и камъка)

Вероятно мнозина се учудват, защо Зеленски така упорито отрича , че ракетата паднала в Полша е от украински ЗРК, след като и най-големите ястреби във Вашингтон и Брюксел признаха това ?? Причината е много проста : След значителното увеличение на руските ракетни удари, голяма част от разрушенията по жилищната структура в големите градове на Украйна се дължат точно на украински ракети за ПВО, които са пропуснали своите цели и не са се самоунищожили. По - паметливите помнят, че при първия масиран руски ракетен удар,някои украински телеграм-канали пуснаха видеа в които се виждаше как точно такива зенитни ракети попадат в жилищни сгради . Веднага след това Зеленски издаде заповед с която забрани на украинците да пускат в интернет снимки и видеа от поразени обекти. С цел да бъде прикрит факта, че голяма част от пораженията в жилищната инфраструктура в Украйна са от украински зенитни противоракети пропуснали своите цели, от украински и западни медии беше разпространен фейкът, че на руснаците са свършили крилатите ракети и за това те използват за обстрел ракети предназначени за С 300.

а който не вярва да сравни дупките по блоковете с огромните взривове. едното е зенитна ракета, другото е руската.

Трябваше да започнат така - твърдо, и от раз да решат проблема. С меки мерки е като с мек хуй - станаха за смях, а зеленчука си помисли, колко е голяма работа и почна да твори глупости ПС преди да сте ревнали - войната щеше да е свършила, жертвите - минимални.

проблем бе бастун крив. Това е агресия от най-изостаналата страна в света. Бензиностанция с ракети, това е любимата ти русия.

А до колко ще им помогнат подобни мерки? Да, сриването на енергийната система ще е силно деструктивно за гражданското население. И ще спре промишлеността. Обаче армията на Украина не разчита много на своята промишленост, а чака на вносно. И слабо зависи от това има ли ток в контакта или не. Спомни си Афганистан и Виетнам, които изобщо нямаха електропреносна мрежа. Спомни си Югославия, която с изключени подстанции, заради бомбардировките с графитни бомби, остана без ток, нямаше никакъв проблем да свали ултра модерния (дори днес) F114. Та не знам до колко този натиск ще повлияе на способността на ВСУ да води военни действия. Ситуацията около Херсон показва по-скоро обратното.

няма производство/ремонти в заводите няма ЖП да превозва брзо огромни запаси/горива/части/машини/оръжия от и към фронта няма вода, канализация, интернет, отопление, горива, магазини, прясна храна за семействата на тези на фронта голям ужас, всъщност, ако се задържи така..

Зеления си е най-добре - по къс ръкав на топличко в бункерчето, маа пръжки с кокаин и кряка. Смее ли да се покаже в тая стад и бесеница.

...в България не подкрепят тези действия на Русия!

След като Русия приключи с украйна, ще продължи напред - до Брюксел, за да плати репарациите за украйна на ръка.. в кеш

Надай се Куре, на пияна булка!

Бандеровските "освободители" бяха посрещнати от има няма 50-100 души в Херсон,а в другия голям град Мариупол нещо няма анти-руски протести,а града се възстановява с бързи темпове.Защо ли?

Педерашките и късокракия лонголоиден педераст ще страдат много

Ще страда, ще страда докато ти го вкара. После ще се успокои.

Щом си траят Зеленски да им се... на главите нека се радват на всичко що на флавите им стовари за да изпълнява чужди интереси.. За какво да ги мислим след като те самите не се замислят за дереджето си.

Хохъла разбира само от бой. Трябва 20 млн. да са без ток. Белким им дойде акъл в главите и обесят наркомана

... и бандата му в Украйна да му се връща стократно! Жалко за страдащите и умиращи ежедневно хора,деца и възрастни. Много путинисти у нас вече променят подкрепата си за Русия заради разрушените електроцентрали,водещи до бедствие обикновените хора,които не заслужават такава съдба.

Да допълня списъка. Путин е убил Мъртво море. Путин е предизвикал големия потоп и се е опитал да саботира Ной, но евроатлантизмът е победил. Затова днес ни има. Путин, също така е унищожил процъфтяващата цивилизация на Марс. Динозаврите - разбира се, че Путин ги е избил. За да им пие кръвта за дълголетие. Знаеш ли, че фиксацията е лечима? Освен ако не си платен. И в двата случая си за съжаление.

ОЩЕ ЕДИН ИДИОТ.....   

Осем години мълчат за 14000 убити цивилни и 500 деца. Фашисткото Нато създаде фашистите в Украйна. Ген Залужни,командуващ ВСУ носи на дясната ръка златна гривна на квадратчета.На всяко квадратче е инкрустиран немският пречупен кръст. Зеленски заявяваше ..Нашата ПВО е Западна и муха не може да прелети над Киев.Освен това руснаците нямат повече ракети. Какво стана бе дребно хазарски чифутче? Защо сега призоваваш да не се ползуват електроуреди? Путин е мек Отдавна трябваше всички центрове за вземане на решения да са ликвидирани. Днес да ударени с преки попадения сградите на СБУ, ГРУ и Министерство на отбраната. Да и моста на Кличко след 20 г.не могат да го пуснат

Така ли ти казаха по новините?   

Което прави Путин..., е ВКАРВАНЕ НА АКЪЛ, а не "мек хуй".

Оскотяло , пропаднало и долно племе... Няма такива сатрапи! Но очевидно това е слабост , когао те бият като тупан а бойното поле ...

така да пишеш за укрите,ще ти изтрият поста;)

Браво на Русия, бавно, но сиурно освожождава братска Украйна от мръсния комунизЪм Коммунизм это власть народа плюс электрификация всей страны

Как ли ще се почувстват руснаците ако така валят бомби в Москва, Петербург?

зеленски ги заплаши с такива бомби. според теб, дали руснаците ще го оставят на мира? дори само за това. 1000 пъти казах, че този друсан кебаб затри и ще продължи да дозатрива Украина. а имаше ВСИЧКИ жокери аса и попове от тестето.

Реагират на САНКЦИИТЕ със СВО, които валят в Москва, Петербург от Запад.

Сега американците ще им носят втечнен ток, а те с кофи щели да си го носят по къщите.

Всеки ДЕН ще е ТАКА ДО ПОБЕДАТА !!!

Още малко ще останат без ток и Зеленски сам ще избяга в САЩ ! Иначе може да бъде линчуван от свои ! Ще прави правителство зад граница като Полша през ВСВ !

Укрите сами ще си линчуват зеленото чудовище на майдана

"с ударите по електростанциите и ж.п.подстанциите се намялава притока на оръжия към фронта с 50-60%" Господи, защо си допуснал да има такава нищета на ума?

Gugnelid

Нищо, баце, ще се оправиш!