1/3 от сигналите за опасни храни в ЕС са от България

Най-силните токсини се намират в ядки, kисненето във вода не може да отмие пестицидите, защото са мастно разтворими, заяви молекулярния биолог д-р Сергей Иванов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Храненето повече от два пъти на седмица е опасно за здравето. Води до напълняване, куп болести и често завършва с фатален край. Затова се хранете максимум два пъти на седмица. Най-добре с борш от кора на картофи.

Сиренце от гранясал иди на... хапваш ли?

гранясалия ти го е подал дребничкия ти вожд.

Докат подадеш сигнал и хоп- гътваш се от опасните храни.

От селото на бившия имаше един ан 96 години съм си работеш лека-полека и си ядеше яйца от кокошкие на двора. У EU като са толкова спец, защо при 10 000 евро месечно не могат да хванат нещо и по 70 години, а?

това какво значи, че пращат тук най-големите боклуци и отрови, да ви пикая на съюза да ви пикая и на демокрацията

Чукча писател, а не читател. От Турция идват отровите, не от Европейския съюз. Прочети статията преди да я коментираш.

"Може да се сложи оцет или лимонов сок, но ПРИРОДНИТЕ отрови са термоустойчиви", обясни Иванов.' За какви природни отрови говори този " специалист " от БАБХ? Това , с което се пръска, са синтетични вещества. И после - какво общо има лимоновия сок с термоустойчивостта, което означава устойчивост на температури.

Може би някой им плаща да разпространяват дезинформация и глупости. Да беше една статия с нещо невярно или глупаво, да го приемем. Няма и една писана от професионалист. И да беше само тук в дира, но такова е положението във всички медии. Журналистиката вече е на ниво - загубени в превода :)

После, защо сме най-болната нация?! Ядеме боклуци.

Никой не те принуждава да ги купуваш.

а кво да прави ве гладен ли да стои? хахаха

дреме ли ми?

Повечето са намерени в България но са внос. Там не ги гледат както трябва. Слагат торове да има печалба. Ако се забра и вноса се отреждат нещата.

Като се забрани вноса, ще ядеш домати само втората половина на Август. Пак ще са помпани с нитрати, но от лакомия няма да имаш време да се усетиш.

А ти ще пукнеш , ако не празнуваш 1 май с домати Кретен

Не е нужно да показваш на всички колко си прост.

И въпреки това вноса като цяло е на по-евтини цени от родното производство. Дори и при високият процент доказани нотификации за вредни и опасни храни от Турция!? Ами ето една идея нека вноса да е по-скъп от родното производство и може би ще спадне значително броят на некачествени продукти! О но забравих, че е много важно да се грижим за чуждите интереси защото те ще бъдат в сложно положение и ние поради някаква неназована причина трябва да сме съпричастни към това за своя сметка и здраве.

Викаш, родните производители не помпат продукцията си с нитрати, и не гледат отделна лехичка за собствена консумация?

Нали го плюехте Кирчо бе, възрожденци? Искате да ни троват ли, питам?

те те тровят от много години насам, пий една кола в Германия и пий една кола в България и ще усетиш разликата, може и с бира да пробваш

А знаете ли какви опасни неща се влагат в така наречените български продукти от тях можеш да се отровиш а турските зеленчуци се продават в цяла Европа и са качествени

Турските цитруси са направо отровни!многократно хърватия ги унищожава затова!

За чий грездей е БАБХ тогава?!Или ги уволнявайте,или им дайте по един зад врата ,за да работят като хората!Данъчна проверка от НАП на всички бивши началници на БАБХ от близкото минало!

От много отдавна се знае, че турските зеленчуци съдържат много пестициди, някои от които забранени за употреба в ЕС. Резонният въпрос е: защо през въпросните години нищо не се направи по въпроса със засилване на контрола върху вноса? За един преател питам ;)

Се беше навел на Ердоган.И не смееше да мръдне .Освен това си пълнеше чекмеджетата.

Най голямата отрова на света са .... българските колбаси. За Бога братя, не купувайте!

Защо българские колбаси са тъпкани с подправки и не миришат на месо?

Ааааа не! Ковид пЛандемията доказа ,че са много "загрижени" за нашето здраве!

Изглежда тебе Ковида те е ударил между ушите.

В тъжната губерния е така - всички апетитни бизнеси са на синовете и внуците на старата власт, а народа нагъва отровния зарзават и пак гласува за тях.

Да гласува, като му е толкова акъла на тоз народ, пък и да нагъва, като се е отучил да си произвежда сам. Кой каквото сам си направи ...

Едно не разбирам: Защо гърлата на картинката е с намордник? И защо не е с каска? А защо не е облечена в жълто-зелено? Аман от Гьобелсовки номера...

В случая вероятно жената се пази от австралопитеци като теб, вярващи в кемтрейлс и всякаквите други. И между другото журналистите от дир са предали с доста неточности интервюто по телевизията

Каква беше тая щуротия вноса на зеленчуци от Турция да се контролира от частник ?!?

Ягоди като домати, домати като круши, внос от Турция, проверени от ГЕРБ - йок проблем!

Частната ГЕРБ лаборатория на Капитан Андреево от 10 години пуска пестицидени домати и отровни цитруси, но до миналата седмица всички си траеха. Аз съм "за" засилен контрол върху храните и тяхната безопасност.

Не бой се, сега частната лаборатория, ще е от четворната коалиция. Колелото се върти, върти... Мислиш ли, че тези са по-малко крадливи.

А ти врачка ли си? Почакай да видим как ще е и тогава говори.