Експерт: Самоубийствата по време на криза растат

Зачестяват самоубийствата през последните години. Има пряка връзка между това и кризата в страната. Мъжете извършват много по-рядко самоубийства, но за сметка на това по-успешно.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Самоубийствата по време на криза растат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

те в българия много ги и самоубиват, така че статистиката не е много вярна!

Абе ЧОВЕКО, опомни се бе! Я седи тука, на земята, бори се! Какво толкова трудно има в това??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Да МРАТ бе! Така ще се спаси човечеството от болни гени! Не стига че има един живот и се е пръкнало на тази прекрасна земя, ми вече ще са убива само. тъпо,тъпо, тъпо.....

Кой те знае пък и тебе какви дефекти даваш.

Така ли? И що ли е така? :-о Ама то да не вземат да растат убийствата на самозабравили се и мислещи се за анонимни в заплахите си банкови служители, пък и на други подобни гадове, че тогава купона ще е пълен ;- .....

Това вече са реални доказателства!

Нали разбирате, че всички не можем да останем на тази земя. Ще останат само най-издръжливите и то временно. Това е форма на естествен подбор - какво лошо има?! Колкото и хуманни да бъдем и да искаме да предпазим тези хора от фаталния им край, това ще е само една временна заблуда. Така, че благодарим на всички, които участваха в шоуто живот и... ще се видим някъде в отвъдното!

Всеки който казва логични неща ли е експерт ? Чакаме следващи умозаключния от "експерта" като: Зимата топлинните удари намаляват; През лятото намаляват инцидентите със скиори.

Да, и затова финландците са на първо място по самоубийства в Европа.

Уважаеми д-р Христо Хинков. Аз съм един обикновен българин. Със средно образование съм и сам стигнах до тоя Ви велик извод. Та да Ви питам, колко тъп трябва да е един българин та да не се сети че по време на криза се случват такива "инциденти" ? А журналистите дали не отклоняват вниманието ни от нещо по важно изнасяйки тая стъкмистика ?

А,по какъв начин един доктор да ти каже, че основната причина за самоубийствата е "грижата" (некадърността или липсата на социална политика) на политиците да намалят избирателите си.

Да благодарим на ДИР-а за статистиката. С тая свежа информация вече мога да умра спокойно.

Нали през 2000-та година бяха повече? На тоз професор май му куца нещо статистиката.

да се самоубиеш е - да угодиш на тези, които доведоха BG до това абсурдно състояние! моля ви, не им правете реверанс! по-скоро аз ще убия някого, отколкото да се отчайвам! дръжте се момчета и момичета, дръжте се БУЛГАРЕ!

Станахме двама :)

Много сме !!! и чакаме само капката да прелее ЯЗОВИРНАТА СТЕНА !!!

НИЕ СМЕ БОЛШИНСТВОТО. ТЪРСИМЕ ВОЙВОДАТА.

Така ли ,а какво става на летище Бургас-ТИМ

ми то българия се самоуби...пак вие за некви хора говорите

И тоя взема пари за да дрънка очеизвадни факти?

Не може да бъде! Ние 2010 изкарахме страната от кризата. Сега сме с най-успешна дисциплина в света. Както казаха от МВФ България е рай....

Рай за МВФ бе Дянков, ад за българите.

Докторче, прав си! Баба ми носи колан на доктор Ливайн, а дедо ми носи служебен "Макаров". Безотказен бил, чул съм го да се хвали, вечер със салатката и ракията.

Самоубийствата по време на управлението или по време на разграбването на държавата от Гроб се увеличиха драстично,но това няма нищо общо с така наречената криза защото просто такава няма.Криза се нарича състояние на икономиката при което приходите в държавата намаляват.Сега приходите се увеличават нормално,а разходите на държавата нарастват светкавично,за какво само управляващите си знаят.Ако става въпрос за криза в управлението на държавата то аз съм съгласен,че такава има.Криза в управлението е да харчиш много повече,за народа да има много по малко,а ти като управник да не знаеш къде отиват парите.

Как така ще растат? Кой им е разрешил? Криза няма - не чухте ли Дянкoff?

Наистина е глупаво решението да се самоубиеш преди да си убил КМЕТА,или МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ си - осъдили НАРОДА СИ НА МЪЧИТЕЛНА ФИЗИЧЕСКА СМЪРТ !!!!!!!?

и аз съ на много малка крачка от самоубийство.но при мен кризата няма нищо общо.при мен проблемите са съвсем други

Самоубийството няма да ти разреши проблемите, само ще ги задълбочи. Просто в другия свят, в който ще отидеш неподготвен, нежелан и нечакан, по ничие време /не по волята на Бог/ този свят, от който си избягъл ще ти се стори рай. Но няма да можеш да се върнеш. А в следващя си живот ще плащаш много. Повярвай и обичай себе си, /и Бог също те обича ,трябва само да повярваш в това/ и ще намериш утехата и светлината вътре в себе си. Наистина, повярвай! Светлина и любов ти пожелавам!!

И после всички яли, пили и се веселили. Нанкай мило сънчо доди, из горица да те води, там играйти колко щеш, мило, тъй ще порастеш!

Дамян

Други светове може и да има,но като умреш не отиваш в друг свят,а изчезваш това е доказано.

Толкова ли нямаш какво да правиш, че се замисляш изобщо над такива неща? Животът е прекрасен и като вземе някой да ми се жалва от него, така се ядосвам, че ми иде да му ударя една гьостовица за успокоение!

Аз ли загубих днешната статия или просто изчезна??? Моля те, вразуми се и не върши глупости!!! Нали виждаш в статията преди малко, колко много хора ги е грижа за теб!!! Вдигни глава!!! Всичко ще се оправи!!! Излез сред природата, обади се на прияте, сподели!!!

Ето докъде ни докара некадърното и престъпно управление на Бойко Борисов и ГЕРБ!

Самоубийците са страхливци.

Ти пробвай да го направиш и после говори кой какъв е...

Моето мнение е ,че след 1989 г. независимо от добрите намерения цялата нация се самоубива много успешно!Всъщност,както е известно,пътят към ада е постлан само с добри намерения!Почти като Бойковите магистрали!

li

Я посочете статистика колко се самоубиха от алкохол и наркотици в България от тогава до сега.

браво бе тъпаци вия открихте луната,докато стигнат до тоя гениален извод то неостанаха хора

Добре е да добавят информация в статистиката за наличието на заеми на самоубийците. Мисля, че ще се забележи взаимовръзка.

Питайте Дянков от темата за пенсиите защо?

Като държавата и правителството са толкова загрижени за катастрофите, които са 775 за 2010 г. защо не се замислят и не вземат мерки и за самоубийствата. При 90 % от тях са на битова основа /нестигане на средства за оцеляване, издържане на семейство, плащане на сметки или всеобща безисходица/. И вместо да отиде в Парламента или в някое Министерство и да ги убие онези изедници стоящи на тлъстите си задници решава проблема само за себе си, като прекъсне жалкото си съществуване. За бога братя и сестри решили да се самоубият насочете агресията към когото трйбва и помогнете на целия народ.

li

За това не са виновни политиците, а системата наречена Демокрация и пазарна икономика.