Европа критикува България, че ще вкарва журналисти в затвора

Промените в българския наказателен кодекс може да застрашат свободата на медиите, предупреди Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), критикувайки София, че е приела поправките без обществени дебати, предаде Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Европа критикува България, че ще вкарва журналисти в затвора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази Европа идейно и финансово насърчава политическо, икономическо и социално безумие у нас чрез своите фондации, установили се след 90-та г. под формата на институти изследващи демокрацията. И същата Европа неуморно критикува България. Любопитно е единодушието на партиите в НС при приемането на тази поправка в НК.

тази тъпата от герб ,първа да влезе по новия закон в затвора !!! всички гербери май са предатели на българската национална кауза и са подлоги на всички и руснаци и американци и европейци ,затова и приемат такива закони !! цялата политическа "класа" в нашата мила родина България трябва да я изгоним заедно с цялата им рода извън пределите на "преславната провинция България .." както не напразно е озаглавил труда си францисканския монах Блазиус Клайнер през далечната 1761 г. в българския манастир в Алвинц в карпатите ,натеритирията на днешната измислена държава Румъния.

СИДЕРОВ ОТ ЕДНА ГОДИНА СЪДИ ТРИМА ЖУРНАЛИСТИ, ЗАЩОТО НАПИСАЛИ ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПРЕМИЕРА БОРИСОВ, В КОЕТО ГОВОРЯТ КРИТИЧНО ЗА ЛИДЕРА НА АТАКА - ТОВА СА КРИСТИНА ПАТРАШКОВА, ЯВОР ДАЧКОВ И ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ. ДА ВИДИМ ЩЕ ГИ ВКАРА ЛИ В ЗАТВОРА ВОЛЕН СИДЕРОВ. СТРАШНО ИНТЕРЕСНО.

Полицейската държава,която тихомълком се толерира от ЕС трябва да се справи с инакомислещите с бухалки,възпитание на подрастващите в любов към ГЕРБ,и затвор за противниците на диктатурата!

Държавата хляб не меси,Тя само коли и беси!

Държавата хляб не меси,тя само коли и беси!!!

Ц ц ц...този закон що ли ми звучи като "Който щем ще плашим със затвор." Хайде да започнем с Бойко, който призовава към политическа омраза срещу социалистите (например).

Когато политическата полиция на ЕТ герб контролира със сересета медиите и журналистите, това е диктатура. Когато гражданското общество контролира МВР-то, това е демокрация!

Законът не уточнява дали става въпрос за журналисти, а за лица които пишат и разпространяват в писмен, електронен или друг вид неща които подбуждат омраза. За пореден път законът е написан по такъв начин че да може да бъде разтълкуван по начин който е удобен на когото иска. В предишните постове на новината много граждани се почустваха засегнати от този закон. Смятам че с него се връщаме назад към тоталитарното минало. И дали този закон няма да доведе до доноси на хората едни срещу други особенно сега когато сигурно мнозинството от хората са онлайн и пишат какво ли не?

А аз бих добавил-именно те опроостачиха нацията,като издигнаха в култ за герои на деня и вип персони престъпниците и чалгата!

Абсолютно вярно.0007. като се започне от БТВ и НОВА , които най- нагло без допитване до народа лансират чалгата , турските сериали , пошли и низки предавания като БИГ БРАДЪР и техните разновидности , и се стигне до разлните му там кабеларки , които им подражават . А , и да не забравя култа към вожда ни - Боко Тиквата и неговата некадърна пасмина , на която продължават да се мазнят и да се кланят до земи .Според мене тези пошли предавания , чалгата и турските бози и бълвочи трябва да се забранят официално , като насаждащи ппростотия , морален упадък , култ към материалното , култ към бездуховното .

То че им куца малко интелекта и знанията и общата куптура и смелостта и безпристрастността на журналистите е факт ама у тая вмирисана псевдодемокрация как да се развие по-добра журналистика. Посегателствата над демокрацията братя българи са очевадни. Просто демокрацията у нас е насадена, тя не е ценност и никой не я брани.

Много тъпо заглавие. ОССЕ е организация на 56 държави, не само европейски, има и повече от 15 американски и азиятски в нея. Не е точно да се каже "Европа ни критикува ...", също и защото писмото не е резолюция или документ на ОС на ОССЕ, а само едно писмо от служителката по медийната политика Дуня Миятович, която може и да си критикува нещо, ако не й харесва, но нейното мнение не може да бъде меродавно за промяна на националното законодателство на нито една суверенна държава. Дуня да се погрижи първо за родната си Босна, пък после да се занимава с нас, там не са прокопсали повече от нас, нито журналистите, нито някоя от многобройните им, но импотентни власти ...

Мога само да цитирам един журналист/Ю.Фучик/: "Хора, бдете!!!!!!!

Свободата на словото, като всяко друго човешко прово не може да бъде неограничена. За прекалени изказвания, нарушаващи чужди права трябва да има наказание, дори и затвор.

В България нито медиите са свободни, нито журналистите са честни. Напротив журналята са едни неграмотни, евтино продажни негодници, които са готови да бълват всякакви простотии, без да проверяват истинноста на информацията, без да носят отговорност за това което пишат. Има десетки примери за това. И трябва да ядат бой и да носят наказателна отговорност за низоста си. Например те са отговорни за анти лекарската кампания която ще доведе до масов мор всред населението.