Психично разстройство във всяко 4-то семейство

Във всяко четвърто семейство има поне един, който страда от психично разстройство. Приблизително 200 000 души са измъчвани от депресия или биполярно разстройство.

Обратно в новината

Коментари - Психично разстройство във всяко 4-то семейство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вместо да говорите за последствията, а не за първопричините, намерете програмата Ран-Ът, стриктно прилагана в България от началото на 90-те години. Подписана е и прилагана от национални предатели и престъпници, каквито не липсваха във всяко правителство и парламент. youtube: Как САЩ разруши България.

според мен психичните разтройства се развиват, когато спреш да се бориш и паднеш духом. каквото и да става, човек трябва да намира щастие или удоволствие в нещо, макар и напълно незначително. иначе е загубен.....започва бавно да се движи по наклонената плоскост.

не е като грипа, по - скоро е като хипертонията, диабета и др. такива. Пиеш лекарства до края на живота си, но това не те прави по- малко пълноценен. Ако се грижиш за психичното си здраве, можеш да живееш пълноценно.За срама - да , съгласна съм, че някои мислят, че това е срамно. Болният от психично разстройство не се чувства болен, а хората около него ако се срамуват, не му помагат. Задължително трябва да се потърси помощ. Да, никой не е застрахован. В този динамичен живот всеки от нас е малко психично разстроен.

Мили българи- всички сме за Карлуково щом още търпим-това ако е например Германия- да са ги сравнили не със земята, а със канавките!

Болните с психически заболявания, които са на ръководна длъжност никога не си го признават, а да го докажеш без тяхното съдействие е почти невъзможно. Затова сме на това дереже! Шизофренична държава!

Абе всяко четвърто българско семейство, а всеки четвърти парламентарист? Я вижте Яне, Волен и други!

Има само двама политици, по-луди от Волен и Филип Димитров - Хитлер и Горбачов. И у четиримата има поведенчески отклонения. Резултатите от политическата им дейност са разрушителни.

Имаш право и на лекарства и на пенсия и на карта за грАдския транспорт.Трябва личният ти психиатър да те предложи за ТЕЛК.Състоянието,което описваш е достатъчно да ти дадат 1-2ра група,без придружител.Майка ми беше така,сега състоянието й е по-тежко-биполярно разстройство заради дело с "Топлофикация".

Писах това за простия селянин от 10:13ч.

Най-интересният феномен е, че повечето от тези от `четвъртите` семейства се изявява точно в този форум...

Ами кат не пиете ракия редовно кой ви е виновен !

Редовното пушене на трева към психичните заболявания ли спада?Ако да, какъв е изхода, да вземем да се гръмнем, то пак е ход на психическо разтройство......

В моето двучленно семейство лудите са 50% ;) И никакви хапчета не ми помагат!

за всичко са виновни свекървите

Не думай!...май само на мързеланките свекървите са им виновни?Ако може свекървата да изпере ,да изчисти домът ,да зареди с продукти хладилниа,да прибере детето от детска градина и да изчезва,защото пречи!ДА-АМА НЕ!

Ами като си работна си върши само твоята работа и остави половината на мързеланката. Ти хем искаш да си работна, хем вършиш всичко, хем и дуднеш. Те такава бях и аз. Сега си върша само моята работа и ако ми каже ,,добър ден,,- казвам и аз, ако не си пускам музичката и не ме интересува. Снахата си има своите задължения и не и се бъркам кое как да върши.

всички вие не заслужавате да имате семейства - това ми дойде на ума, след като прочетох смешната ви препирня.

...ще видя мъжа си в къщи!--крещи пияна жена пред кръчма в Лондон. Това е цитат от хроника по повод завършилата битка на Кралския военен флот при нос Трафалгар. Там загива адмирал Нелсън като герой за едни, руган и хулен от други. Дали хората, които са изпращали близките си на война и не са знаели дали повече ще ги видят, са имали по-здрави нерви от нас. Тогава освен бедност и безработица са царували чума, мракобесие и неграмотност. Идва ми наум "Декамерон",написан по време на чумна епидемия. Да се спасят от нея и черните мисли, група млади хора се събират извън града и се забавляват. Нервната система е главна функция на организма ни от времето, когато човек е тръгнал на два крака. До сега. Епохата на глобализация, ТВ, радио, интернет. Психичното състояние на човек се определя от милион фактори. Ако те зареже гаджето, преди му викахме любовна мъка--сега депресия. И куп още и още неща--лоши кредити, необслужени лизинги, астрални влияния, професионален срив и т.н. Само че тия неща ги е имало и преди 100г. Вярно, сега наляво и дясно се пръкват служби и комисии, които разследват проблема. Но той не съществува само у нас. Има го по целия свят и за да знаем къде точно ни е мястото, нека да се направи съответното сравнение.

Супер. А битовия алкохолизъм е във всяко семейство...

Защо ли, защо ли? Защо ли се крием? Че аз и ти вече. Това не сме ние Че аз и ти вече сме двама различни, които се срещат - съвсем , съвсем безрезлични.

Иване ! Ти си много прост.Или си от тези ,с които жените си правят каквото си искат .Сиреч си п...а. А може би си от тези ,които ги ритат и те пак там се връщат .Така, че трай докато окончателно те изритат братко, ти си си глупак и ще си остарееш сам.При такива никой не стои. Защо ли познавам такъв !!!

Ами дайте тогава да направим Партия на луди-тите - който луд-ит види мутро-комуноид и бам с бухалката по главата :) ... Уверявам ви - след първите 100 пациенти мутро - комуноиди нещата ще почнат да си идват на мястото

До Мели от Лондон - помогни и на мен

Хванали сме правия път...

При такъв живот - такъв резултат. Това са само констатации. Как да се помогне?

Ние обичаме да се оплакваме,да се самосъжаляваме и да плачем от тежестите на живота!А живота си го правим тежък ние самите!Ако се заредим с желанието да правим позитивни неща,да се трудим дори съгласно поговорката "Залудо работи,но залудо не стой"навярно няма да сме толкова зле!Все са ни виновни политиците,но никога не се попитаме:а ние добри ли сме?

А такива като тебе,които нагнетяват непрекъснато напрежение и се стараят да създават представа за безнадеждност,навярно са с най-голяма вина за състоянието на народа!

... не виждаш ли, че преписва коментари- не обръщай внимание.

При всяко заболяване е задължително да се открие и терапира причината, а не да се лекуват" симптомите! Те са стъблото, а причината е коренът. Ако се отреже стъблото, ще израсте ново. Трябва да се отстрани коренът, т.е. причината! А основната причина у нас е хроническият недостиг на пари поради постоянно растящите цени, такси, данъци и т.н. и замразените заплати и пенсии, особено т.нар. социални! Това е и една от причините за растящата престъпност. Хората са принудени да нарушават законите, за да оцелеят! А и самите закони се създават, за да обслужват своите създатели, т.е, богатите! А ситият не мисли за гладния!... Оттам и печално известната поговорка За кокошка няма прошка, за милиони няма закони!. ГЕНОЦИД е точната дума, скъпи съграждани! Започва се с депресиии, после се развиват мании, жизофрении, и накрая не ставаш за нищо! Впрочем ставаш - или за скачане от високо, или... за сериен убиец! Направо съм потресен от безнадеждността в България!!! Адът в такива страни като нашата не е там долу!!! Народното недоволство расте като налягането в прегрят парен котел и рано или късно ще последва експлозия с непредвидими последствия! Крайно време е да променим половението! Как ли?! Като излезем на улицитe и последваме примера на североафриканците! Навремето в предреволюционна Русия е бил разпространен такъв плакат - най-отгоре императорското семейство - Ние царуваме над вас!. По-долу - министрите - Ние ви управляваме!. Следвали поповете Ние ви оглупяваме!. Под тях полицията и войската - Ние стреляме във вас! И най-отдолу - народът. Той държи цялата пирамида! Ако се разклати основата, пирамидата ще рухне! Това никога не трябва да забравят тези, които са на върха!

...как не те домързя да напишеш 50 реда глупости. А ти ги пишеш едни и същи всеки ден за всяка тема. И ако приема, че си права, кажи ми що Лиз Тейлър изпадна в депресия и прави опит за самоубийство, когато няколко пъти и падаха изкуствените цици? И не е само тя. Ако си наистина голяма интелектуалка, хайде обясни на публиката научно за причината на проблема. Стига се вживява като ораторка на партийно събрание.

Ти не знаеш ли мила сестро, защо? Защото не парите са виновни, нито липсата им, нито излишъкът им! Но защото хората оставиха Бога, Който ги пази от злото и вървят в своите си пътища на злото си сърце. И, когато нямат тази защита ВЕДНАГА, в тях се настаняват ДЕМОНИТЕ! Не сте ли чували и виждали пълно, бързо излекуване на хора с депресия, с шизофрения, с епилепсия, с натарпчива психоза, със страхови неврози и т.н. Търсете, намерете, прочетете и вижте десетките случаи. Има дори сведетелства на освободени от зъвисимост наркомани, алкохолици, пушачи и др. НО трябва да се обърне човек за помощ към Великият Лекар Исус Христос. Ако не вярвате в това си е ваш проблем. Тогава не търсете причините, нито пък успешно лечение, защото медицината до днес НЕ МОЖЕ И НЕ Е ИЗЛЕКУВАЛА НИКОГО СТРАДАЩ С ТЕЗИ "ДИАГНОЗИ"

Недостйни комуняги спекулират с тежестите на народа ,за да вият срещу ГЕРБ,а в действителност те се намърдаха и в ГЕРБ-разните Калинки,Запрян Атанасовки и т.п.мушмороци!Но ако ги докараме на власт,тогава 100% от българите ще са с психични разстройства!

Глупости!!! Психичните заболявания, както всички останали заболявания са много по-често срещани отколкото се твърди тук, и те са болести като останалите. К`во толкова!?

При другите заболявания нямаш сила да правиш нещо- при психичните- нямаш желание и воля да правиш нещо.

А ти не си ли чувал,че анорексията не е хранително разстройство!Чети повече!

вместо българина да живее природосъобразно и да се занимава с традиционните, земеделие, животновъдсто и занаяти, от които спокоино може да прехранва себе си и семиството, всички решиха,че е срамно да си селянин и се набутаха в гетото наречено софия. резултата е налице. диагнозата е "глупост", а лечението е " връщане към природата и традициите"

сложим средното семейство 3.5 души. 4 семейства = 14 души. 1 разстроен на 14 си значи над 7%. Мого добре... днес 7%- утре 17%. защо е така - всички знаем и няма нужда от коментар.

Аз като страдам от манио-депресивна психоза,с шизофренно раздвоение на личността,и с налудничави помисли-какво да кажа-държавата не си мърда пръста да ми отпусне безплатни лекарства.Нито пенсия,нито заплата-всеки работодател като ме види как изглеждам-"Опасен за себе си и за околните"-не иска да ме назначи на работа.Добре че се събирам често с себеподобни(а казват че неадерталците били изчезнали)

Естествено, че мъжете ще сме по измъчени. Все пак се опитваме да угодим на психираните си жени които вечно се чустват не достатъчно добре осигурени и ни измъчват за да ги удовлетворим. Мойта квото и да направя за нея все е недоволно и това ми разказва играта....

Подкрепям те брат.

Иване, вземи се в ръце:) Сипете си по една ракийка и си пуснете любима музика или филм, намерете общо хоби и правете всичко заедно- забравете за материалните неща. Да си виждал ,,джипси,,в депресия?

Що? Що да се занимава с нея, като може да й бие шута и да му се решат всички проблеми генерално!? На него жена му му е проблем, той самият проблеми няма! Ако на нея й трябва нещо, да запрята ръкави и да си го осигури - било то пари, къщи, развлечения и т. н.;)

батко, не знам на кого се опитваш да угаждаш. знам само, че откакто съществува човечеството (няколко хиляди години), за първи път от има-няма 100 години жената наравно с мъжа се грижи за прехрана, сметки, лукс и т.н. де да знам.....ние ви носим заплата вкъщи, отделно домакинстваме, пък вие се психирате. излиза, че депресията е знак на безделие.

значи и тук пишешище всеки 4-ти е такъв

Не си ли личи? Само всеки четвърти?!

достатъчно е да покараш 10 мин. по улиците и да се убедиш, че всеки втори не е добре. Идиотията, маниакалността и комплексите на българина му личат най-много зад волана. Иначе, в работата той е мазен, подъл и страхлив. Луда работа...

Много точно описание на българина, напълно си прав.

Типичен пример за ЧЕТВЪРТИ НОМЕРА: КГБ, Калитко, Аврора!

в тая територия луди бол ,те читави останаха ли ???

Това е сигурно официалната статистика, действителното положение е доста по-различно. Българинът не си признава, пък и не е достатъчно информиран, за да може сам да прецени, че се нуждае от психиатрична помощ. Това го разбрах, когато един ден мой близък се разболя. Научих много за психическите болести. Първо, че не са нещо по-различно от другите болести, като грипа например - разболяваш се, пиеш малко лекарства и се оправяш. Второ, никой не е застрахован. Трето, отричането на психичното заболяване, не го лекува. Четвърто, НЕ Е СРАМНО!!!

Много точно казано, само с момента с пиенето на лекарства не съм съгласен - психиката е нещо много по-фино и неуловимо от вирусите и бактериите например. При психическите разстройства е задължително да се открие и терапира причината, а не да се "лекуват" симптомите.

Виж, Веселине, това което казваш е изключително логично, прекалено малко знам (те май и психиатрите не знаят много) за да мога да казвам на лекарите как да лекуват. Причините за заболяването могат да бъдат външни (обкръжаваща среда) и вътрешни (предразположение към заболявания), най-често комбинация от двете. Хубаво е да се борим с тях, но когато си на границата м/у два свята, се борят за спасяването ти. Причините за заболяването се борят когато болния вдигне глава, така да се каже. И на мен ми беше чудно, как с хапчета за две седмици от един абсолютно неадекватен човек става съвсем нормален "стария" какъвто си го знаем.

Много си прав. Мога само да допълня, че това е резултат от ниската "психологическа" култура на българина. У нас, като се каже, че имаш такива проблеми, ти лепват епитетът "куку" и те запращат на 4-тия км (или еквивалентите му по другите градове), в резултат, това се счита срамно и от там и нежеланието за признаване дори и пред себе си за такива проблеми. А НИКОЙ не е застрахован срещу такъв проблем. На практика, това би могло да се самолекува с добра профилактика, но пак иде въпросът за културата. Как да лекуваш нещо, което според теб, не съществува. Необходимо е хората да познават вътрешната си (менталната) структура и да се самоанализират всекидневно. Отнема по няколко минути дневно, веднъж усвоено. И увеличава успеваемостта на индивида във всяка една сфера, както и доброто му психическо здраве. За съжаление, на това в нашите училища не учат.

"Четвърти километър" - Ето и ти слагаш етикети. Там е лечебно заведение, за хора. Проблемите за които се говори в статията са не психологични, а психиатрични, има разлика. Когато имаш такива проблеми, ходиш на ПСИХИАТЪР, а не на психолог!

Аз мисля, че почти няма българин без психично заболяване. Не може да живееш сред толкова мизерия, несигурност и всичко останало, което произтича от това и да не си малко луднал. Когато бях в България и безизходицата беше около мен на всяка крачка по няколко пъти на ден се питах дали не съм откачила. Дори и на лекар ходих - увериха ме, че нищо ми няма. Не зная как оцелявате, братя и сестри. Опитвам се от тук да помогна, подавам ръка и на новодошли... толкова са ми възможностите! Престанете да се спотайвате, да мълчите и да чакате някой друг да ви оправи. Аз се опитвах дълги години в България да променя нещо, но... не успях защото никой не ме подкрепи. Тук се чувствам по-добре, никой не ме познава, върша си работата, до която те допускат, но е малко по-спокойно. Винаги има изход, повярвайте ми. Но само трябва да си го намерите! Успех!

Уважаеми Петре един развенчан социалист беше казал че битието определя съзнанието смятам че когото всички около теб те правят на луд неминуемо ще откачиш

Уважаеми Вальо, бъркаш понятията! Това за което говориш няма нищо общо с темата, вЕрвай ми! Това което цитираш, е отговора материалистите на основния философски въпрос - и определя дали мателията или съзнанието е първичното и по този начин философията се дели на два основни "клона" МАТЕРИАЛИЗЪМ и ИДЕАЛИЗЪМ.

Всичко това е вярно, но според мен отключването на психичното заболяване е свързано най-вече с наследствено предразположение. За съжаление, моите наблюдения показват, че у нас има страшно много страдащи от психични отклонения, а обществото ни и държавата не са готови да ги приемат и да помагат.

пиеш маалко лекарства и се оправяш :)))))))).. браво бе.. толкова си научил *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Чудесно формулирано! Аз бих сложила НЕ Е СРАМНО на първо място или по-точно - като отправна точка.

Това уважаеми сънародници е защото всички искахте да сте негри в алабама това са странични ефекти не можете да отречете приноса на ГЕРБ за всеобща негроинтеграция

ето един от лудите... а извънземни отвличали ли са ви?

Жертвите на психичното разстройство във всяко 4-то семейство - пожарникаря, Цецо Лъжецо, Волен Луфтханзата, Цацка Цачева, Фидосова, Веждито и останалите от тиквения герб!

Ха така, пий си лекарствата и не излизай навън, че плашиш хората.

ГЕНОЦИД е точната дума, скъпи ми съграждани?! Започва се с депресиии, после се развиват мании, жизофрении, и накрая не ставаш за нищо. Впрочем ставаш-или за скачане от високо, или за сериен убиец. Направо съм потресен от безнадеждността в БГ!!! Адът е в такива страни като нашата-не е там долу!!! Крайно време е да променим шибаното статукво! Как ли? Като излезем на улицитe и попитаме Североафриканците какво да направим от :-((

Това за Жизофренията ме накара да се усмихна- пише се шизофрения. Освен това има и олигофрения- малоумие,слабоумие. Тя от своя страна се дели на:идиотия,имбецилност и дебилност.

Геноцит, създалата се ситуация си има и своите предимства, можеш да си пукнеш без да те е жал за живота ти! Хумор черен ама верен!

И какво е общото между хранителни разстройства и психически такива?

ти за анорексия не си ли чувал?

не е само анорексия, а и пристрастяването към "здравословни" храни, вече си има име това заболяване, но го забравих

Освен анорексия има и друго заболяване- булимия.

Бих казал всяко второ семейство.Всеки 3 пациент пие антидепресанти и успокоителни.Като причина сочат ниския стандарт на живот и притесненията,че парите не стигат дори за сметките и храната за месеца.

Подкрепям, и аз съм на същото мнение.

Истината е, че по "БДС" всички страдаме или сме страдали от депресия в нашата обичана майка БЪЛГАРИЯ!!!