240 лева заплата в заведение в Слънчев бряг

Масови проверки в заведенията за хранене започнаха в най-големия ни морски курорт Слънчев бряг.

Обратно в новината

Коментари - 240 лева заплата в заведение в Слънчев бряг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много Ви моля братя и сестри я се вземете в ръце.Какво е това 160 лв заплата.Така не се пълни хазна.Почнете да се осигурявате върху минимум 1000 лв.Не е важно,че не можете да ги изкарате,важно е на някой да им добре.

А защо НАП не провери 18-20 годишни пикли, които се разхождат по кафенетата с автомобили за по 100-200 хил. евро? Защо не провери другарите, които нямат нито ден трудов стаж, и на тяхно име има хотели и бензиностанции, защо не провери холдингите, от къде им са парите, кой ги налива??? Нито лев няма да дам на държавата. И в момента съм безработен по документи. Когато ме осигуряваха на 1300 лв. като инженер, след като ме съкратиха от борсата ми плащаха обезщетение 250лв., съседа ми който е чистач в банка, и осигуряван на 340 лв, от борсата в момента получава 240 лв обезщетение. Може ли някой да ми обясни защо е нужно да се осигурявам на пълната си заплата? За да храня неграмотниците. С какво право военните имат най- високи пенсии, без да са произвели нито един продукт с довабена стойност, каква е мярката за производителност на техния труд? Предпочитам да си спестявам вноските и да си купя жилище което да дам под наем, ако стигна изобщо пенсионна възраст. В противвен случай тъй като нашите деца ще са в чужбина трябва да чакаме днешните циганчета да проработят, да се осигуряват, за да има вноски, които ние станем пенсионери. Нормално работещите граждани са най- прецаканата част в обществото. И 100 години да направят необходимия стаж, държавата е пред фалит, въпрос на време.

Ако търговския работник плаща всичко както е по закон ,то той ще фалира.И в момента печлбата ми е в магазин около 200лева,а разходи колкото искаш.В най-скоро време ще фалираме тия които плащаме и наем

Стига сте ревали! Всички знаем, че частниците мамят държавата от зората на демокрацията. Няма нужда да се правите на "ощипани моми"... Плащайте си реалните данъци!

Откакто се помня, сервитьори и бармани винаги са получавали минимална заплата. Навремето обаче се караха някакви курсове и им изискваха професионална квалификация, а сега е пълна скръб... Даже и толкова не заслужават, след като не разбират нищо от това, което работят.

много е лесно даначните да хванат всички "бизнесменини"който не плащат пълния размер на осигуровките само че не искат,по лесно е да вземат рушвет за това.пример можели едно заведение да работи по 14часа на ден 365 в годината и да има 3-4 сервитъора който са осигурени на по 4 часа?."

Когата има голямо предлагане на работна ръка,ще има и ниски заплати.Сега всички млади момичета са се юрнали към морето,и се предлагат за какво ли не,само купонът да продължава.Дебелите и мазни и похотливи хотелиери,ресторантьори и други /...ри/потриват ръце.

пЪрвият, анонимчо, пЪрвият и свЪршат. А да се ограмотим малко и да драскаме тогава

пЪрвият, анонимчо, пЪрвият. А да се ограмотим малко и да драскаме тогава

Те работят за 200 лв,а им плащат 240лв.В повечето случаи обслужването е супер аматьорско.

Висшето образование не е нищо повече от квалификация за определен вид труд/дейност. То не е мерило нито за просперитета, нито за културата на дадена личност... И защо все още някои хора си мислят, че работника/служителя е дал съгласието си да бъде осигуряван на 240лв.? Как да отида и да кажа на работодателя си, че искам да ме осигурява на реалната ми заплата...та нали до месец няма да съм в офиса?!

защо трябва само лятото да се правят такива проверки?Всички магазинерки в центъра на Бургас работят на половин работен ден по документ ,а иначе от 10ч до 19ч всеки ден без неделя и 2 седмици отпуск защото роботят на"половин ден"

А във Велико Търново кога ще започнат тия проверки?Тук също е туристическа дестинация и е пълно с ментета и нередовни търговци...

Ами дайте сигнал на информационния телефон на НАП. има го в сайта на агенцията.

Охаааа данъчните сега ще изкарат по една почивка безплатно :)

не ви се угоди, бе ганьовци. Когато дремат защо дремат, когато проверяват, защо проверяват, с далавераджии на дребно е населена страната, от тошово време сте си такива, такива ще си умрете и булгаристан няма да го има, плювачи, със злобата ще си живуркате на дребно

И какво от това, че са на минимална заплата? Те нямат нищо против да получават минимална пенсия като се пенсионират. Или може би НОИ иска с техните осигуровки да плаща на сегашните пенсионери? Но това е пирамида, господа чиновници!

Имат много против, ама работодателят не дава и всички са така. Алтернативата е безработен или съгласен. Виновен е този, който определя нещата, а не последният, от когото не зависи нищо.

Ами да декларират бакшишите. Учителите са длъжни да декларират доходи от частни уроци. Така и барманите и сервитьорите да задължат да декларират доходи от бакшиши.

с тези пиар публикации.Какво искате ,проверяващите ,че не са взели под масата или правителството на оня келеш си върши работата и други внушения-няма кой да ви се хване.Оставете хората да си гледат бизнеса и приходите,а държавата да си вземе данъка,а контролните или на съд или да си вземат само заплатата.Е ако са от ГЕРБ или близки на плешивия не им позволявайте да ви изнудват.

чак сега разбрах, че да се облагат реалните доходи във всеки "бизнес" в булгаристан е изнудване. Добре, че след 20 години ще е населено само с мангали и ще има реално оправдание за лъжите и далаверите, също и за кражбите на дребно и на едро

В много страни е нормална практика сервитьори да получават минимална заплата и да разчитат на бакшиши, няма нищо нередно. Вече друг е въпросът, ако само се водят на 240, а реално получават повече.

Седесарска демокрацийка, а? Добри заплати за робите...

И какви седесари те гонят, бе!

Всеки ден нови полицейски акции, нови заведени делаа, ала-балаа, проверки..............Хазната празна, хората мизерстват, по пътищата дупки, затворите пълни с кокошкари.

ми като мизерствате не ходете на море. Какво точно оправдаваш - пладнишките обири, пълненето на гушките с необявени доходи, лъжите, прекарването на дребно и измамите. Да не са ти свалили цените като те мародерстват и мамят. кВо по-евтиничко ли ти излиза или те товарят повече от нормалните държави и си плащаш с преклонена главица, радостно и щастливо, че са измамили държавата. И на тебе са ти го нахендрили, но явно ти харесва. Кръгът е един, всичко ставащо засяга всички, но то няма мозък в бетонираните тикви. Важното е да се върне тошо, когато по хотелите и ресторантите обслужваха само "чужденци" стоящи на една водица

с този процент,който трябва да плащаме за осигуровки е нормално.С ширещата се корупция навсякъде не виждам смисъл да се плащат реалните осигуровки,като не можем да ползваме нищо насреща.Без връзки и без да си платиш никой не ти обраща внимание.За жалост това е действителността в Булгаристан

За мошениците работодатели - ЗАТВОР ! Който не може да дава нормални заплати, да си затваря смешната фирма и да става наемен работник !

кво ти пука бе,важното е да има пиене,секс и телефона да е на масата.И искате хората да се върнат да живеят и работят във тази "държава" :)))))))))))))))))))))

не е проблем, че хора с основно образование са осигурявани на 240 лв за изваршване на труд без квалификация. ПРОБЛЕМ е че държавата осигурява хора с висше образование (лекари, учители) на 500 лв.

Защо си мислите че лекарите и даскалите са единствените с висше образование. И барманите и сервитьорите са образовани и владеят по няколко езика. До днес не съм чула учителка по история например да владее и чужд език, а и част от лекарите не стават и за чеп за зеле.

защо си мислиш че само хора с основно образование се осигуряват на 2ч0 лв.ти ако си с висше да не си нещо повече от другите хора.не мислиш ли че ги обиждаш по тоя начин?

Заплатите наистина не недвишават 300 лв. С кризата се сринаха. Управниците пак търсят под вола теле. Виденов дет идва.

Не, проблема е, че държавата осигурява и хора с висше образование на 240 лв

Кой те е излъгал че в този бранш сме с оновно образование,простако?Много хора работят тази работа,за да се издържат,докато следват!И за жалост много от клиентите ни са тъпанари като теб,които не могат да ни стъпят на малкия пръст,разни псевдоучители и псевдолекари,лежащи на държавната службица,и мяукащи че не получават достатъчно за техните минимални знания и умения!!!!!!!

И толко са им много

При турисама, състемата е следната: предлагаш ли хубави условия- имаш туризъм. Хубавите условия значат: сигурност, нормални цени, учтивост, държавен контрол. с 2 думи-"даваш-вземаш"

На минимална заплата са стотици хиляди българи. Това го знаят всички.