Фирми източвали НОИ чрез бременни

Фирми са източвали НОИ, като са регистрирали на работа бъдещи майки на високи заплати. В същото време дружествата не са имали никаква реална икономическа дейност.

Обратно в новината

Коментари - Фирми източвали НОИ чрез бременни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всяка самоосигуряваща се жена да може да се осигурява на избран от нея доход в периодите преди да излезе в майчинство,ако докаже семеен доход .Защо посягате на най-святото в този свят-жената,която създава света.И колко ще източи от НОИ една обикновена жена-нали ще се върне на работа скоро.Ами ромките дето раждат на по 12-13 и нямат стимул дори да учат.Защо им давате помощи?На нас ограничавате парите за майчинство,че все пак сме дали нещо за държавата,а те живеят с помощи,че и тока им плащаме от джоба си.Данъци пък дали знаят,че съществуват.

E, ако направят тази глупост заплатата на лекаря да зависи от болничните, познайте кой лекар ще даде болничен, ако ще и да умира пациентът му! Какво има да го проверяват дали 24 часа си стои вкъщи! Това е абсурдно! Не знаят ли тези хора, че повечето заболявания изискват разходка, чист въздух, а не застой на едно място? Не са криви болничните, крив е контролът върху тях. Не може ли след 3-ия ден - хоп отново на преглед, но не при личния само, а да се псретне една тричленка за 10 минути от лекари, които са на смяна и да решат човекът здрав ли е или има нужда от още 2-3 дни болнични. Какво пречи? Нито изисква средства, нито нищо - само една добра организация в поликлиниката или болницата. Ако ли пък на болния му е даден 10 дни болничен, нека го привикат на 5-ия и да решат. Ако треябва и изследване да му пуснат, ако имат съмнения.

така ще е като не ги каушат ефективно и по бърза процедура.

Хората са болни и не могат да си вземат болнични и са принудени на робски труд в момента, а те започнали да си съчиняват нови сценарии как да отрежат още болничните... Новите управляващи се доказаха, че не струват повече от предходните - или по-общо казано всички в затвора особено мафиота начело на държавата...

Болничният се заверява от работодателя и представя от него в НОИ. Работодателят не е медицинско лице, за да удостовери с подпис, че работникът е болен. За това отговорността да си носи лекарят. Не може да хукне работодател да проверява спазва ли работникът режима, предписан му от лекаря или е на нивата. Това да се проверява от НОИ, тъй като той и платецът. При внимателен преглед на статуквото, много пробойни могат да се запушат. Трябва просто воля. Поздравления за операция "Болничните". Крайно време беше.

Лекарите ще издават минимум болнични - гражданите които са принудени да работят болни ще си го наваксват по един или друг начин. Работникът може да контролира количеството и качеството труд. Румъния има друга идея. За да бъде действителен болничният лист се проверява и подписва и от работодателя в деня на издаването му. Болният е длъжен да пребивава на адреса си 24 часа или на адреса, на който ще боледува-по-възрастен гражданин може да отиде при роднина, млад член на семейството - при родителите си и пр. Работодателят има право да проверява дали работникът наистина "боледува". Май дори и за полицията се предвиждаха контролни функции. Не казвам - идеално. Какато и не съм сигурен дали ще я прилагат. Само информирам.

Може да има и такива случей.Всеизвестно е че много фирми назначават бременни роднини,ама пък да са много чорбаджиите които да посмеят да им дадът високи заплати не го вярвам.Тази парктика е още от социализма.Тогава бременните задължително се назначаваха на работа.Когато бях ръководител група в електрониката в моята група се водеше на работа извстен баскетболист.При друг колега се водеше футболист.Има още по драстични случеи,футболисти назначени като миньори копачи и сега си получават миньорските пенсии.Връх на всичко са партийните секретари назначени като копачи-миньори и никога не слизали в забоя и сега си получават пенсии на максимално ниво.Тия от НОИ се правят на божи кравички и не знаятАми военни и ченгета къде съм и перонализираните вноски?Тука държавата се прави на кравичка.

Точно така. С болничните беше начин на съществуване на доста фирми и всички по веригата го знаеха много добре.Изцедиха ни отвсякъде...вярно е, че е стара традиция.Чувала съм и за доста известни естрадни певци, че са били на щат в няколко града.

На назначените бременни изобщо не се плаща заплата, всичко е само на хартия, за да може след това да се вземат парите от НОИ. Аз лично познавам такъв Андрешко, който плаща най-високите осигуровки за жена си, само за да прибират после обещенията от НОИ. На практика той изобщо не може да си позволи толкова висока заплата за жена си, а дори и за себе си ;). Съмнявам се, че въобще има такъв оборот.

Хайде сега спрете и на бременните обезщетенията.