МВР удари мафията с фалшивите болнични

Започна специализирана полицейска акция „Болничните” срещу източване на средства от НОИ, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Обратно в новината

Коментари - МВР удари мафията с фалшивите болнични | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво се хващате за бременните бе смотаняци, могат правят го. Те ли са ви проблема в тая държава или по добре да издържаме цигани. Ужас

Може да има и такива случей.Всеизвестно е че много фирми назначават бременни роднини,ама пък да са много чорбаджиите които да посмеят да им дадът високи заплати не го вярвам.Тази парктика е още от социализма.Тогава бременните задължително се назначаваха на работа.Когато бях ръководител група в електрониката в моята група се водеше на работа извстен баскетболист.При друг колега се водеше футболист.Има още по драстични случеи,футболисти назначени като миньори копачи и сега си получават миньорските пенсии.Връх на всичко са партийните секретари назначени като копачи-миньори и никога не слизали в забоя и сега си получават пенсии на максимално ниво.Тия от НОИ се правят на божи кравички и не знаятАми военни и ченгета къде са им перонализираните вноски?Тука държавата се прави на кравичка.

как е бездомен като си е продал оградата. или е имал само ограда без каща? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не знам мошеник ли си, глупак ли си, но явно не четеш какво съм написал! Въпросното "джи пи" работи в стая по наем в тази клиника, както други работят другаде. По същия начин и другите могат и ТРЯБВА да издават касови бонове!Това, че не искаш някой да издава касов бон ясно показва мошеническото ти мислене! Колкото до умственият ти багаж - надали имаш такъв, или пък е пренебрежимо малък! Както се изразяват математиците - клони към нула!

Всеки инспектор от НОИ може да провери по един булстат има ли осигуровки и такива съмнителни болнични лесно могат да се установят. Само че нашата държава стана толкова социална, че имаш намамаш внесени осигуровки получаваш болнични щом имаш подадени данни в НОИ. Същото е и с здравното осигуряване. Можеш да сключиш договор, да поработиш малко след това изчезваш и никой не може да те уволни защото не си подал молба за напускане и си пожизнено здравно осигурен. Никой не прави засечка в тези информационни системи. Мисля че трябва да има наказани за това източване и когато се пишат закони и правилници да се мисли повече. В нашата държава само баламите внасят данъци и осигуровки.

И ако това е мафия, то МВР какво е ?

Ей,приятелю жалък,ходи си в частната клиника и си живей живота! Идеята ми е ,че не може да ги карат като олигофрени да пишат,издават касови бележки,извършват счетоводни дейности и т.н.Учили са да лекуват хората,а не да пишат,смятат и тн.Колкото до мен,не че ти влиза в работата , но не съм никакъв мошеник!Това че правиш такива бързи изводи говори за умствения ти багаж!Не сравнявай Джи Пи-та с лекарите в частни клиники,разликата в задълженията и заплащането е огромна!

Ше дават, ше дават билежки... Щом здравеопазването се превърна в търговия няма къде да ходят. Доста по прости хора, които не са учили да лекуват хора, са принудени да се занимават и с издаване на билешки и смноооого по сложни неща. Да пробва например тоя учиния доктор да кандидаства за змеделски проект по сапард... дето по принцип селяните се занимават със земеделие. Хранителен магазин да имаш с три години търговско право трябва да си... Ако ни им отърва, да утиват в Замбия в корпуса на мира. Никой няма да им търси билешките.....иначе като раята, или се отказваш или четеш и си наемаш счетоводител. Аман от богупомазни в тая жалка държава

Защо не се проверят фалшивите диагнози на хората ползващи безплатни курорти по НОИ.Едни и същи лица почиват всяко лято с различни диагнози.

не си мислете, че само в БГ е така. имаше коментари за фалшиви инвалиди - ето пример от Вашингтон Д.С. карам си колата след един супер наточн "лексус" купе. пред университета на 22 улица спира на митера и излиза една КАКА ама ...... един път, закача на огедалото в колата табелката инвалид и тръгва по живо, по здраво. гледах я и си казвам на тая освен да са и отрязали оная работа и да няма дупка за друг инвалид не може да става въпрос. така, че навсякъде е е едно и също

сега ли се сетиха да правят провекиркаго се нагушиха,а аз ве4е месец чакам да ми платят 5 дена болнични

Цветанов да проведе акция "Безмозъчните". Пред огледалото. Стига толкова прах в очите, с колко ще ощетят държавата с един болничен и с един тир с бензин?

И какво като не са плод-зеленчук? Да издават и да плащат данъци, че дяволите ще ги вземат! Издаването на касов бон е много лесно и бързо. В частната клиника, където е кабинетът на моя личен лекар, още на входа те записват и издават касов бон - за преглед, за лаб. изследване и за каквото още си дошъл. Никого не затруднява, но отчита постъпленията. А ти явно си някакъв мошеник, щом пищиш така неистово!!!

АМИ КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ФАЛШИВИТЕ МАЙЧИНСКИ. КАТО ЗАБРЕМЕНЕЕ ОТИВА И СКЛЮЧВА СДЕЛКА С ШЕФА СИ,КОЙТО И ВДИГА ЗАПЛАТАТА НА 2000 ЛВ КАТО ТЯ СИ ПЛАЩА ГОРНИЦАТА ЗА ОСИГУРОВКИТЕ И ПОСЛЕ ЛАПА 1 ГОД ОТ НОИ ПО 1800ЛВ

Поредният милиционерски бюлетин!

Хитрите българи се опитват да пре.бат другите, но по тая схема накрая всички се оказват пр..бани.

Да въстановят сумите в троен размер и да погостуват в затвора-та дори и за малко-2-3 години,след което да не могат да упражняват професия ,която да дава възмойност за такива злоупотреби-до живот.

Какъв касов бон бе ?!?! Да не си в плод и зеленчук !??!?! Не стига че пишат повече отколкото преглеждат,а и магазинери искате да са !!! Няма такава наглост и простотия !

Сега наистина е време да се проведе акция за фалшивите инвалиди, които са много повече от действителните. Познавам човек ,който срещу скромната сума от 800лв. те прави какъвто искаш инвалид и доста хора се възползват.

За съжаление, заради такива като тези хора, сега ние ще плащаме... а също за 6 години съм ползвала само 3 дни болнични. И не съм си и помисляла да злоупотребявам. Въпреки това сега когато ми се наложи, ще ми бъде платено по-малко.

След като всички се изпразнихте авторитетно ще ви задам идин беблейске въпрос. ВИЕ ПОСТОЯНО ОПЛАКВАЩИТЕ СЕ ДЕВСТВЕНИ ЛИ СТЕ? НЕ ГЛЕДАТЕ ЛИ ДА МИНЕТЕ ТЪНИЧКО? ДОКТОРИТЕ ЛИ ВИ НАСИЛВАТ ЗА БОЛНИЧНИ? КОЙ ПИШЕ ПО ФОРУМИТЕ В РАБОТНО ВРЕМЕ? ВОНЯЩИ НИЩОЖЕСТВА !КРАДЦИ КИРЛИВИ!

В тази държава само измамници и крадци ли са останали??? Сега ще ги пуснат, а за техните измами ще плащаме пак ние. Този театър започва много да дразни.

Не знам за другаде,но в Русе нито едно джипи не дава КАСОВ бон за преглед,а ако поискаш,бедна ти е фантазията какво ти идва до главата! Да не говорим какви пари вземат за частен преглед! Всеки ден опашки пред частните им кабинети,защото не дават направления,а предлагат своята частна практика!! От мин,30 лв нагоре им е тарифата! Проста е сметката за какви пари говорим!! Съпругът ми го накараха три дни да влезе в болницата за да му мерят очното налягане-не стига ,че си плати престоя,ами такава епикриза му дадоха,че му призля! Три пъти са му мерили очното налягане ,а описани толкова манипулации,че той се стресна! Образовани хора сме и такива далавери ни идват в по-вече!!!!!

Иди при адвокат и нотариус и тогава ще разбереш какво означава пладнешки разбойник.Те са по големи изманици от осъдените престъпници.Само не се захващайте с такива.Най-доброто решение да се хвърли един бой като мечка,обаче без тояги и пръти.Жена не се бие,затова се обръща в някой хотел и случайно чистачката вижда виднагнатите крака.Поне малко удоволетворение идва от приложената и оттеб хватка.

Напълно съм съгласна с написаното за неиздаването на касови бонове в България и то не само от джипитата.Живях в Македония и ми се наложи да ползвам медицински услуги /лекар и зъболекар/ и мога да кажа, че тук за ВСЯКА независимо каква услуга първо се издава касов бон и после ти връщат ресто независимо дали си купуваш вестник,баничка или ти мерят кръвно. А какво става в нашата мила родина?

И на мен ми се наложи да лежа в болница - в Пловдив, изкарах 4 дни, на 5-я ме изписаха с 38 градуса температура, а в епикризата ми пишеше, че са ме оперирали, за което ще получат пари от Здравната каса, а аз продължих да ходя по доктори и да си плащам, защото GP-то естествено нямаше направления. Това получавам срещу редовно внасяните ми здравни осигуровки!

А вие оплакахте ли се? Не, нали. Ето затова ще продължават да го правят и на други и други и още много други.

Защо използваш моя ник?Измисли си нещо по-атрактивно!

А какво да кажат друго, че е сериозно ли? :-)

Браво! След това да поеме ТЕЛК-овете, че близо милион инвалиди са май множко за България!!

Истината е,че в някои болници се правят шашми.В петък на обяд болните ,които не са толкова зле,се изпращат вкъщи и им се дава рецепта,да си купят лекарствата.Но се изписват лекарства и храна.Питам,кой взима лекарствата,за храната съм видяла,че я изнасят сестрите и санитарките. Това е истината,видях я с очите си,защото аз останах в събота и неделя,защото бях с инжекции.

Така ще е, докато всеки 9 от 10 Българи са "тарикати"! Питаме се къде са ни парите, ами ето къде са! Само че, колкото са виновни едините, че са източвали, толково трябва да са виновни и тези, които са им позволили, като са измукали законите от пръстите си!

до wilma63 : Ей по кротко - да сте чували , че договорите се регистрират в НОИ / което означава фирмата да е регистрирана в НОИ/.Само в АВ не стига.Министъра знае а защо предишните министри са спали и са оставили такова източване.Тези схеми не са от 1 година.А и не ги коментират - само питат защо няма Белене, Бургас - Александрополис.Далаверата е в тях.Някой сетил ли се е да попита дали президента си е ползвал отпуските и с колко повече обезщетение ще вземе от Станишев / неговото беше 30000лв/.

Всички коментирали статията не са наясно със Наредбата за изплащане на парични обезщетения, реплика на някой от коментарите: - на автор 63 - в АВ се регистрират фирми, но фирмите не ползват обезщетения, а работещите в нея, за които се регистрира: трудов,граждански договор или ДУК, както и една регистрация не значи, че фирмата упражнява дейност. Преди да се правиш на велик си провери добре силите. - останалите са или пристрастни към форумите или просто със закостенела изостаналост на развитие, или се възползват от всички облаги на обезщетения и помощи.

ЩОМ ДРУГАРКАТА "НА" ПИШЕ НА ИЗУСТ ГЛУПОСТИ И АЗ ЩЕ СЕ НАМЕСЯ. НА, В ТАЯ ЦИГАНИЯ В БОЛНИЦИТЕ ПЕРСОНАЛА НОСИ ОГРОМЕН РИСК И РЕАЛНО НОСЯТ ВСИЧКИ БОЛЕСТИ НА ПАЦИЕНТИТЕ СИ. НЕ СЪМ ЧУЛ ДА СЕ ВЗЕМАТ МАСОВО БОЛНИЧНИ, НО ЗНАМ ЧЕ ЖИВЕЯТ ДО 50 Г. ОСВЕН ТОВА КУХА ЛЕЙКО АКО НЕ СИ ЧУВАЛА НЕ СА ВЗЕМАЛИ ЗАПЛАТИ 2 МЕСЕЦА.

абсолютно си права!!!!!! То като министрите ни не знаят закони и документи,които сами са измисляли, какво да говорим за "населението"....

НЯКОЙ НАПРАВИ ЛИ СИ ТРУДА ДА ПРОВЕРИ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО КАКВО ЛУДО ТОЧЕНЕ НА ПАРИ ЗА БОЛНИЧНИ СТАВА.ДОКТОРИТЕ ПО-БОЛНИ ОТ ПАЦИЕНТИТЕ.

Това са пълни глупости,не е възможно такова нещо.

Цветанов да проведе акция "Инвалидите".Познаваме толкова фалшиви инвалиди,които смучат от НОИ.

Ама да проверяват не тия с по 3-7 дни болнични, щото там не е чак толкова страшно. Да проверят фирмите, които са осигурявали жените на по 300-400 лв. и като забременеят изведнъж заплатите им станат 1000-1500лв. След това цяла година точат фонда на болничните от НОИ, а ние ревем като имаме нужда от 3-4 дни, защото ни е тряснал поредния грип в офиса. Ей там господа е голямото цицане, защото мацките вкарат 2000лв. осигуровки и за една година източат межд 8 и 10 хил.лв. И не ми ревете, че това били майки и дрън дрън. Да законно е. Както знаем закона е врата у поле и само балъците минаваме през нея, но накрая всички ревем че 50-60 лв. болнични ни ги превеждат след 3-4 месеца, ами за това е. И тези случаи ама никак не са единични.

Сигурно точно майките източиха НОИ. Те са най-големитре престъпници, затова че раждат деца в тази държава! Ти излез майчинство и тогава коментирай колко са майчинските!

Ами била съм до преди 3 години в майчинство, не се коси. Ама получавах заплатата си 45 дни преди и 75 дни след раждането, след това минимална. Така че не ми говори простотии, защото познавам и чистачки в частни фирми с обезщетения от 1200 лв. майчинство. Така че не ми дрънкайте простотии.

Тъкмо и аз това щях да питам... Какво означава не се регистрират в НОИ? Ако трудовите договори не са били регистрирани в НОИ, то те не са валидни. Не са им плащани осигуровки, не е подавана Д1, тогава как ще претендират за болнични .....

осигуровките са им платени, какво ревеш?

Ами платени, ама за 6 месеца по 200 лв. на месец, а после 12 месеца по 1800 лева. Правиш ли една елементарна сметка или си елементарен в мисленето.

Ели, миличка, какво ги оплакваш НОИ заради голямите заплати, върху които се осигуряват бъдещите майки? Ами нали върху пет пъти по-голяма заплата се внасят пет пъти повече осигуровки? Или какво, когато получават повече парички, не реагират, а когато дойде време да се плаща - сакън, не може!Нали всеки месец получават информация кой на каква заплата се осигурява - защо не върнат осигуровките на тези, на които изведнъж им скача заплатата, да кажат, че не може така. Да, ама не! Не ги връщат, а потъват там някъде и после няма пари за майчинство.А за да излезе в отпуск по майчинство, жената трябва да има 1 /една /година ОСИГУРИТЕЛЕН . Дано ме разбра какво искам да кажа.

"Фирмите не се регистрирали в НОИ" - що за глупост?Фирмите се регистрират единствено и само в АВ.Не е зле г-н Министъра да ги знае тия работи.Това говори за некомпетентност.

ахам, съгласна

Бях се притеснил! Тоя циркаджия май 2-3 дена не беше правил операция та си викам - изгорехме с престъпността. А тази акция "Болничните" вече е върхът на сладоледа и за в бъдеще всички сигурно ще са така: Става сутринта Цуцко, решава кого да тормози и измисля заглавие - в случая с тази акция има ровене по болнични книги, листове, НО СЪВСЕМ ВИДНО И ЯСНО Е, че не е насочена срещу някого, а сама по себе си някак си така си протича... Утре може да има акция "Билетите" и барети да нахлуят в градския транспорт, защото има оперативни сведения, че голяма организирана група от най-различни хора всеки ден се вози без билет в транспорта...

Много си прост ,но явно не можеш да го осъзнаеш Комунистите твоите ортаци създадоха държава в която всяка сфера е пропита от престъпност За пръв път България има свестен министър на МВР , но на мизерници като теб това не им изнася Искаш да живееш в клоака и да крадеш на воля ,но в момента в който се сменят корумпираните червени съдии от миналото заедно с техните отрочета ,набутани навсякъде в системата нещата ще започнат да вървят За теб място има само в затвора

Човече, май ти си простия...

Чини ми се,че си доста тъп, да ме прощаваш!

Затова най- доброто решение е да оставим престъпниците на воля. Нямаше да се правят на циркаджии разните там паразити- "хитреци" и да точат някакви си хилядарки, а щяха да се занимават с милионите от ДДС. Прост народ слаба държава. П.С. Това правителство дойде на власт с популизма, нормално е да следва практиката си, нали?

Е НАЙ - СЕТНЕ.АЗ ОТ 4 ГОДИНИ НЕ СЪМ ВЗИМАЛА БОЛНИЧЕН.И СЕГА АКО НЕ БЯХ БРЕМЕННА И АКО НАИСТИНА НЕ МИ БЕШЕ МНОГО ЗЛЕ, ПАК НЯМАШЕ ДА СИ ВЗЕМА ТЕЗИ 5 ДНИ(това са 5 дни за четири години).А САМО КАКВО ПРАВЯТ ХОРАТА.ТОВА СА ИЗРОДИ ЗА МЕН.КАК МОЖЕ ДА СМЕ ТАКИВА ИЗПОЛЗВАЧИ И ПАРАЗИТИ БЕ?????

Ти се радвай че в крепко здраве, че ако ти се наложи да излизаш болнични, тогава ще видиш за какво става въпрос!

Вече цяла година сме в операция "Изпростяване"

Най-точния коментар

Най-точния коментар е на Лили

Да, само че акция "изпростяване" тече от двадесет години вече.

абе кво провеждате пак бееееее....стига сте хвурляли парите на хората на вятара...шушумиги-само заблуждавате народа че отчитате деиност....наи големите боклуци и мафиоти са "невинни"...и свободни.....а вии провеждаите още операзии

случаи, в които пациентите не знаят, че са в болнични, добави министърът. Законът изисква точно това в случаите , когато е имало болнично лечение и пациентът не иска болничен му се издава въпреки неговото желание и се праща на работодателя. Със здраве .