В Киргизстан стрелят на месо. 75 убити

Правителството на Киргизстан е разрешило на силите за сигурност да стрелят “на поражение“ срещу групи, използващи огнестрелно оръжие в зоните, където е обявено извънредно положение.

Обратно в новината

Коментари - В Киргизстан стрелят на месо. 75 убити | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Засега Русия ще окаже на Киргизстан само хуманитарна поддръжка, тъй като конфликтът е на междуетническа почва, т.е. вътрешен конфликт и Русия не вижда предпоставки за участие в неговото регулиране.

Пък ние тук след 4 години руиниране на икономиката теглихме изборен шут на комунистите.

Явно настъпи краят на "цветните революции" организирани от от ЦРУ и МИ-6,а защо не и от МОСАД.

Ей, няма угодия в тая държава. От проблемите за Киргизстан, та до проблечите в България, та до едните против капитализма, другите против социялизма. Няма угодия, ей! Единия искал два телевизора, другия сиренцето си искал. Докато си мерите дължината на езиците и дълбочината на разсъждения, ами не се захванете с две ръце поне едно дърво да засадите или два камъка един върху друг да сложите така ще е. Празнодумия.

Тоя път май номера с платените американски бунтове няма да мине. Нещо им писна на онези страни от американските простотии.

Доколкото схващам, про-американската подлога са я свалили и сега ЦРУ плаща за бунтовете срущу новото про-руско правителство. Киргизстан е важна страна и стратегически и в ресурсно отношение. Нефт, газ, всичко има. Но по е важно положението.

Това е то "....СТАН" !!! Дали ще е Кирги-, или Банту-..... , все си остава "...СТАН"!!! И с тия дивляни сме другарували доскоро!!....Гаварит Масква им даде малко слободия, и сюзерените взеха, та се изпозаклаха, като не знаят какво да я правят. Малей, то това Дивия Запад нищо не било пред Подивелия Изток....

Ама и при нас вече става "СТАН" Булгаристан.

На такижа пишещи "Заводите ги нямало" и други измислени глупости няма смысл да отговаряме, че живяхме в спокойният свят, ядохме истински меса и луканки, сърена и тн. Капитализм бе добър като економическа револция преди няколко века. Сега много страни, както швеция, канада, австралия построиха социализм истински, другите го строят, ну а на нас оставят да работим за тях и да строим капитализм и то със всичките му мутренски притурки. Не искам и не остана да живея под командване на уса. Подобре в социалистическа швеция и ако имам носталгия по още традиционно нещо има и крал и крон/принцесси.

маймините се сбиха. прима!

Лошото е, че ви остана само въображението,/макар че и то е под съмнение/.Проскубани петли...

Да изпратим и ние.И без това повечето ни мъже стават само за бла, бла, простотии и ракиени подвизи.Като ги изпратим, ще тръгнем към благоденствие.Няма да има кой да мрънка, но ще го преживеем някакси.

Информацията от колега от Ош е, че има стотици убити и хиляди ранени.

Да не са луди руснаците да се навират военно в кочина, която лично те финансово уредиха!!!

Прощавай, щом си наясно с трансфера /сигурно през тебе мина/ - дали в кеш или платежно нареждане пуснаха руснаци?

Ей, Хан Соло, пардон, Пукту, ти защо не се обаждаш за Мексиканския залив?

Обаждам се редовно, че там бозата не е на Бритиш Петролум а на Beyond Рetroleum, ама като си тъпо парче какво да те правя?!

Ти например си типичен случай на умствено осакатен, но не от 65-те, а от последните 20! Капиш?....Едва ли!!!!

ПОМООООЩ за БЪЛГАРИЯ Б.Б. ДА ВЗЕМЕ ДА СМЕНИ "С П А С И Т Е Л Я" НАВРЕМЕ И ДА НЕ ЧАКА КАТО КЕРГИЗИЯ... СЛЕД ПОСЛЕ!!! ЧЕ СЪС СЕГАШНИЯ "С П А С И Т Е Л" НЕЩАТА ВЪРВЯТ КЪМ РАЗКОШ ОТ МИЗЕРИЯ, ...ТАКА ДЕ!!!

...с какво ще заплатят безкористната братска помощ? Ние си платихме само с 65 години и осакатени поколения....

Сметката е така: 45 години руска + последните 20 години американска братска помощ. След рускаката помощ останаха много заводи но след американската само разрушения, което скрита форма на геноцид на бългаският народ. Най-тъжното е че ние самите си направихме всичко това. Допуснахме само некъдърни криминални елементи да ни управляват. Бюрократичният социализъм наричахме светло бъдеще а сегашната мизерия наричаме демокрация.

Тъпанар! Ти виждал ли си България някога да е по-добре от сега, даже и да е в криза?! Помня опашките за маслини и захар, за портокали и банани, за телевизори и годините чакане за автомобил. Помня как чакахме лекарства от чужбина. Помня как гледахме през витрините на Кореком. Как ни забраняваха да излизаме в чужбина. Виждам днес панелките от времето, което очевидно харесваш - не знам по каква уродлива причина, скрита в мозъка ти. И ги сравнявам с моето нови жилище, което ми носи комфорт и здраве за детето ми. Днес пенсионерите на село имат по 2 телевизора, по 2 пълни с храна хладилника (и дебелеят от простотия пари друг път не видели), някои от тях работят извънредно и си добяват приходи. На всичкото отгоре сме в най-дълбоката рецесия от 30 и някоя година насам в капиталистическия свят. Усещам сладкото на капитализма и искам да си остане! Дай Боже на всеки нормален в главата човек да си живее в капитализъм! А онези, които обожават да ги лъжат и лъжите могат да заменят благата - да отидат в Куба, в Северна Корея... Има къде да получат гаранции за социална справедливост и за стабилна комунистическа икономика. Вместо това гледам все към Западна Европа бягат, както и към САЩ. Що като сте толкова умни комунистите, не ми дадете пример за накой емигрирал към комунистическа страна, дето СССР й е помогнала и има заводи, както ти споменаваш? Баси тъпите копелета, дето сте. Изродени мозъци!

Те пък какво делят. Там територии колко щеш.

наш Боко крал Банкянски разсъждава

Ти па от оригиналност направо нищо не каза! Дълбок си като ресторантска чиния.

Ми към кой да се обърнат!? ООН? САЩ? НАТО? Може да е Киргистан ,но не са тъпи хората. Ще искат помощили от Русия или от Китай. Все пак това са близките суперсили. Още княз Борис се сетил(не че е бил първия), че в конфликтни ситуации е по-добре да си приятел със саседите.

сега руснаците ще ги освободят завинаги

Б.Б. ДА ВЗЕМЕ ДА СМЕНИ С П А С И Т Е Л Я НАВРЕМЕ И ДА НЕ ЧАКА КАТО КЕРГИЗИЯ... СЛЕД ПОСЛЕ!!!

Еми, като има прости - разделяй и владей!

Говориш за България, нали.

М-да феодалния манталитет се нарича иначе корупция. Напомням за избягалия президент и опита му набързо да обхване властта с роднини. Колко са ни роднини не знам, но манталитета им май е доста близък до нашия. Разликата е, че ние поне образуваме "приятелски" кръгове, иначе си е същото носят се дарове на рождения ден на шефа, свободния пазар се възприема като свободен за нашите хора, демокрацията е средство да провериш колко е прихванала пропагандата по телевизията... Абе Русия да си прибира отрочетата, каквото и да стане по-малко кръв ще се излее под Руския ботуш, отколкото в гоненето на щастието по средновековен начин. Колкото до американците, те и без това вече не могат да се оправят с кашите дето забъркаха, още една може да прелее чашата.

М-да феодалния манталитет се нарича иначе корупция. Напомня ми за България и защо аз не живея там.

Много се радвам, че не живееш вече в България. Ако всички като теб емигрират, ше останем малко, но пък ше живеем царски, щото мрънкалата и дърветата ще пречат на друти.

Интересно коя/каква е цитираната госпожа ; и най-вече -- как се е озовала на този пост, а не знае че си има правила за изискване на помощ !? (която задължително е независима/неутрална ... иначе е нещо съвсем друго)

ами ако не знаеш коя/каква е Роза Отумбаева, е просто смехотворно да коментираш изобщо!!! това е жената която свали и предишния президент на Киргисзтан Акаев, за да дойде Бакиев на власт! била е и външен министър, така че със сигурност знае повче от теб как се изка чужда миротворческа помощ! и слава богу че иска такава от руснаците, а не от хахавите американци!

Тая госпожа Роза явно чака рушвет да и дадат, за да знае точно кои "миротворци" да покани. Явно най-големия за момента е от Русия.

И по какво е 'явно'? А рушветите ги раздават американските емисрали. Като се завъртят някъде и веднага почват извращенията.

дано се изпратят някакви международни сили не само руски а и други за да не се стигне до етнически прочиствания .

Прочистването си е в ход от стотици години. Само, че не етническо ами религиозно.

Трябва и ние да пратим миритворци - наште роднини от Памир са луднали :))))

Трябва да изпратим. Така ще се овободят няколко маси в кръчмата :) :) :)

Влезе ли бати Стьопа ,с голямата сопо всичко ще е наред.