България остава сред военнолюбците

В австралийския Индекс на мира за 2010 година САЩ са едва на 85-то място от 149 страни. В класацията България заема 50-то място.

Обратно в новината

Коментари - България остава сред военнолюбците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е някаква шега нали? САЩ на 85-място, България на 50. Едните въоражени до зъби, другите без армия. Смях. Тези които са на първо място по разходи за война и които разпалиха всички по-големи войни в близките 20 години са на 85-то място. Хехехе. Тези статистика е много обективна.

Научете се да четете и после коментирайте. Колкото е по-напред една държава в класацията толкова е ПО-МИРОЛЮБИВА, не обратното!!!

Не се обиждайте на австралийците. Става дума за класация въз основа на 23 /!/ показатели, от които се извежда съответният индекс. Вижте тези, които са натежали в оценката на Б-ия. И колкото и парадоксално да звучи това, че сме по-военолюбиви от САЩ, като се замисли човек за позициите и действията на Б-ия, свързани с конфликтите на Балканите, че дори в Ирак и Афганистан, излиза , че надскачаме малко боя си и правилно ни оценяват.

ПО ТОЧНО-ЛАКЕИ НА ВОЕНОЛЮБЦИТЕ...

Ма тия сериозно ли? И си верват? Може и да ни изкарат по-войнствени от зулусите, например.....И никой не реагира - това е по-тревожното!

Може би се има предвид 1.8 трилиона долара , а не билиона ?

ц ц кога ше ги стигнем американците ...

Това показва само как като набуташ някакви знайни и незнайни критерии, размиваш статистиката и накрая можеш да си избършеш задника с нея. Държавата станала инициатор на всички войни (айде да не се връщам прекалено на зад в историята) от 20 години насам и похарчила за това 2000 милиярда долара (няма да спорим за билион и милияд) била миролюбива - смях ...

НАЙ -ГОЛЕМИТЕ САТЕЛИТИ И ЛАКЕИ НА САЩ, СА В СПИСЪКА НА ВОЕННОЛЮБЦИТЕ! ПЛАТЕНО АМЕРИКАНСКО ПРОУЧВАНЕ!

Погледнете се!Дървени философи.Това е друг критерий

"Изследването има огромна популярност в САЩ," -защо ли?!

"Преди нея са Гана и Египет, а веднага след нашата страна се нареждат Замбия, Малави и Сиера Леоне." Тези дали са ходили в Египет поне на екскурзия, за да видят как военни ескортират автобусите с туристи?! А за миролюбивите и невъорежени жители на Сиера Леоне, всички сме гледали не един и два документални филма :)

Чудно как почти половината от страните в списъка са по-военнолюбци от САЩ. Кви са тия държави дет трепят повече от щатите?

"Най-миролюбивата държава в света е Нова Зеландия." Ха ха ха! Че Нова Зеландия с кого ще се бие бе? С пингвините на Южния полюс ли?

Не си разбрал, пингвините са на първо място по военнолюбивост и затва САЩ сега ще ги бомбардират. САЩ, а не Нова Зеландия..., ама не щото са военнолюбиви, а като мярка за сигурност против тероризма! Иначе те изобщо не са военнолюбиви тия от САЩ- хич!

Ако са толкова миролюбиви,защо участват в Афганистан?Или са на екскурзия???

Как с кого?! България с кого се бие? Да не се бие с Гърците и турците. Що се правиш на прозд? Става дума не само за война със съседи, а и за участия на други места, за настройки сред народа, за толерантност на обществото и т.н. неща, които не си се сетил

Ха ха ха, по добре е да се пише-БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ, КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО С НАРОДА СИ, ОСТАВАТ СЛЕД ВОЕННОЛЮБЦИТЕ. IDEYAZABULGARIA.ORG

Искам да възразя на другарите Австралийци по следните причини : 1 .високото ниво на криминалност и насилие в обществото - факт е че още нямаме масови убийци, 2. твърде лесният достъп до оръжия - в Австралия всеки овчар има пушка - в България къде сте видели овчари с пушки :) 3. големият брой тежки въоръжения на глава от населението - тия па почнаха да броят и тракторите за танкове :) 4. относително високите военни разходи - ний 5-6 самолета не можем като хората да си купим 10 години, а Австралийците купуват по толкова на 6-месеца:) ...... Единствено съм съгласен за високият военен капацитет особенно след като нашите генетици ни изкараха че сме братя с Афганистанците и Иранците - а и нашите момчета в Афганистан и Иран изглежда се представят добре и са им взели страха:)

Пълна идиотщина!!! България е по-войнствена от САЩ!!! Хахахахаа

Не бе, първите в класацията са по-миролюбиви, тези накрая са по-войнствени.

Голямата идиотщина сте ти и този с коментара под теб, след като не разбирате как са класиранията в тази класация :)

България, която няма даже армия на 50-то място. Америка, която през ден обявява война на някого и е избила милиони на 85...

Е ...щом щатите са по-назад от колко ли войни бихме водили...

Моля тези, които превеждате статиите да се научите най-накрая, че БИЛИОН на български се превежда като МИЛИАРД! Така се създава впечатление, че става въпрос за много повече пари, а не е така!

Едно е билион в САЩ друго е Билион в Европа. Тва, че от филмите превеждаме билион кат милиард е щот повечето филми са от САЩ. Американците на нашия ТРИЛИОН викат БИЛИОН. Провери в Международната система за мерни единици SI

Не ти вземи пак си прочети, защото си в грешка 1 билион 1000 милиона, или иначе казано - милиард.

Брей то интересна дискусия стана, че и полза има. Обаче аз наистина взех, че проверих и се оказа, че до 1974 в Англия официално е ползвана така наречената "дълга" система, където един билион е милион милиона. Но 1974 официално я изоставят и сега на всякъде по света официалната система е "късата" където един билион е 1000 милиона. Що се отнася до тези дето се възмущават, че някой ползва билион вместо милиард аз мисля, че българският език може да се променя и при условие, че милиона и трилиона са същите не виждам смисъл да сме оригинални с милиарда... така че нека сме толерантни към тези, които го превеждат като билион.

На книжовен български език: 1 000 000 - милион 1 000 000 000 - милиард 1 000 000 000 000 - трилион БИЛИОН НА БЪЛГАРСКИ НЯМА!!! За справка на редакторите - http://en.wikipedia.org/wiki/Longandshort_scales