ДПА: Скъпи балове в бедна България

В най-бедната страна от ЕС една от улиците пред гимназия в София се оказва прекалено тясна, за да побере всички луксозни автомобили.

Обратно в новината

Коментари - ДПА: Скъпи балове в бедна България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На всички ще кажа следното: НЯМА ДА СМЕ ВЕЧНО МЛАДИ И НЯМАМЕ ПО 100 ЖИВОТА! ВСЕКИ СИ РЕШАВА КАК ДА ПРАЗНУВА И КОЛКО ДА ХАРЧИ! ;)

Аз пък ще ви разкажа друга статия от хърватския весник Ютарни лист: та там пише, че по- голяма пасмина от пияните дойчовци няма и най-се обиждали, когато пръднат в ресторант и келнерът не им каже "наздраве"!

И аз, като Джордж Клуни, си взех смокинг под наем...Ако баща ти е селянин от Странджа баир гората, дори бентлито ще ти отива като на свинче нощничка...

Доста обективна статия! Тази година имах абитуриент и присъствах на живо на целия процес - описан е доста точно! Действително журналистът не критикува кой как харчи парите си, а показва как в най-бедната държава в ЕС - официална статистика (!) хората се опитват да изглеждат по-богати и издигнати, отколкото са в реалност! Това по цял свят е израз на комплексарщина и на простотия. Когато това се прави от някаква прослойка на обществото, това не е толкова голям проблем, но когато го правят голяма част от хората, то се превръща в национална диагноза! И този пост не е против българите и България, а против простотията на много хора и против липсата на активна съпротива у останалите.

Какво да им обясним на тъпите немци,че бала и сватбата са единствените що годе приятни спомени в живота на Българина,че те никога няма да проумеят какво е цял живот никога да не си ходил на почивка,или ако си мръднал до морето си носиш храна от село никога пълен пансион,че ще караш цял живот някой грохнал голф на 20 години,и поне веднъж в живота си майка и баща ти искат да те видят в нормално возило и с нещо различно от дънки и анцуг няма да проумеят.То за тях ние сме богати,а сметките ни ги плащат те от евросъюза.Само дето е точно обратното и ни смъкнаха кожите с чрез мултинационалните корпорации НЕК, ОМВ-ТА,МОБИЛТЕЛИ и т.н. дружества с най-скъпите цени на услугите в света.Аре духайте,не на евтина пропаганда.Ich spriza zwische teine grosse busen Deutchland.

затова българина заслужава да гладува ама и тогава няма да му дойде умът в главата. Тъпия мързелив гражданин на майка България .... раждала, ражда и ще ражда българска майка юнашка

хората навън може да разпускат по разни начини но след бирените им фестове пак си е чисто и подредено. а и държавите им са уредени отвсякъде. а нашата се руши отвсякъде.

не съм чела статията но у нас е простотия до шия. Поколението ни става все по аморално, без всякакви ценности задръжки и култура... за съжаление. Ето затова няма да ги стигнем германците и винаги ще си останем на края

Върви в Германия.Няма да ги стигнем,защото има хора с психика като твоята.Никой немец няма да плюе така страната си и народа си,защото някой си писал нещо си в някакъв вестник,че даже и без да го е чел.А има за какво точно те да не бъдат толкова горди и надменни.Ама няма да си го признаят никога.Ега ти безродниците сте вие.Мижитурки.

Що не вземеш да се кастрираш ти,ама откъм главата-горната,че да не се давиш с тази злоба?Може и децата си да кастрираш първо,ако ги имаш ,де,че да не произвеждат повече нещастници като теб.Като им е весело и готино на хората,ще се веселят,без да питат теб и Дойче Веле.Капиш?

Живеем в голям,но все пак провинциален град.Имах абитуриентка миналата година.Дъщеря ми категорично отказа дори да разгледа помпозните рокли продавани по бутиците и магазините.Поиска да и намеря шивачка,която да и ушие рокля за вечерта и рокля за изпращането.Попаднахме на едно бижу -шивачката,млада жена, се оказа невероятна. Избраните от дъщеря ми модели от интернет тя уши без каквито и да е забележки за сромната сума от 150 лв.Материалите ми струваха още 200 лв.Дъщеря ми се сдоби с две невероятно красиви рокли .които може да облича и при друг специален случай ,без каквото и да е притеснение.Каза ,че се чувствала много комфортно и удобно в тях.Два чифта обувки и чанта и струваха 130 лв.Носи си ги с удоволствие и не съжалява за скромната според някои сума, която е дала за тях.Грим и маникюр си направи сама.Беше много красива ,с удобно и подходящо за тържеството облекло.Не се маскира като принцеса от приказките,нито като куртизантка.За сметка на това завърши гимазия с диплома 5,95,взе си матурата по български език с 5,95, а по френски ез. с 5,93.Изкара на предварителен изпит ЕПИ в УНСС 5,99 и 5,04 на изпита по английски език. Веселбата не и попречи на ученето ,нито ученето на веселбата.Въпрос на възпитание и организация.Ние почти не усетихме ,че сме имали абитуриентка и кандидат-студентка.Така,че не е необходимо да обвиняваме децата.Те просто попиват грандоманията на родителите си или тяхната простотия и стремеж за надскачане.Миналата година една майка обясняваше по телевизията ,че тоалетите на дъщеря и не били толкова скъпи- само 5000 лв,а бижутата лично ходила да купи от Лондон. Друг баща тази година разказваше ,как дъщеря му ходила на бал с Кадилак. Простете ,но тази майка и този баща едва ли са пожалили пари да купят средното образование на дъщерите си,нито дипломите им за висше образование.Те, обаче никога няма да изпитат радостта от успеха на децата си.

Мила Гала! Искрено се радвам, че има и деца като Вашата дъщеря! В тях ми е надеждата! Само дето са около 2% от всичките абитуренти... Успехи на дъщеря Ви!

Като разказах на мой познат абитуриент за темата и коментарите по нея,момчето каза просто и ясно-Дойче веле,аре у лево!От мен добавям и топли привети на мутерите им.

Какво са тръгнали да правят сметка на чуждите пари.

Това което немеца въобще ще откаже да разбере, е че лимузините в повечето случая не са наети, а ги дават приятели или приятелите на приятелите и родителите на абитуриента не плаща и лев за това. Даже ако се предложи нещо, било то колкото да се плати бензина, обикновено се отказва. С тоалетите всеки се оправя както може. Тази година на двама приятели завършиха децата. Ами никой от двамата не е дал повече от 500 лева за дрехите и обувките на детето си. А изглеждаха твърде добре и двете деца. Въобще на баловете може и с две, може и с двеста. Единствената задължителна балтия са ресторантите - там са си плюли в устите. Ресторанти, в които една най-обилна вечеря не надхвърля 100 лева, искат куверт за бала поне 200.

И аз искам да си кажа! Сега и преди, пак същите сме си !! Простотия до шия! А циганските оркестри да не ги докарват абитурентите, бре? Питай, кой им дава право да свирят, тия дето пуснаха и циганската каруца да премине пред президенството

От догодина всички на бала да танцуват само под звуците на тиролски певци на йодлер, и да са облечени в кожените къси панталонки с тиранти - ледерхозен, с еделвайсче отпред :D Белким тогава на Дойчевеле им се понравят младежите и напишат хвалебствен репортаж пълен с позитивизъм за България хахаха

Много ми е интересно как хора,който се наричат българи и живеят в България само чакат някой от някъде да даде тон и започват да плюят с кеф страната си,народа си и всичко българско. Ами защо сте тук?Вървете в Германия.Там се танцува само балет,слуша се само Моцарт и никой не пие и пуши.Освен това вие,като емигранти ще бъдете на особена почит и ще се надпреварват да ви хранят и поят.

Браво! Освен това като имигранти ще можете да се хвалите на воля - знаете поговорката "ожени ме, мамо, надалеко, че да се хваля леко!"

Я, колко приказки сте изприказвали тук! Но не разбрах, дали сте против 1)абитуриетските чествания или сте против 2)чалгарията и циганията? Трябва да се признае, че това са две различни явления - едното е традиция, а другото е мода. Питам участниците във форума, мнението на българина, писал за "Дойче веле" не ме интересува.

Много хейтър,много нещо!Върви пиши в немските сайтове да ти се радват швабите,като ги четкаш колко са велики!Ама пак ще си останеш един балкански цървул в техните очи.В нашите си просто мекере.Първо прочети колко пари Германия дължи на България и от колко години и пак лай.

Напълно те подкрепям. Злобата, оказва се, не била само българска черта.

Тоя дедо Йоцо верно е съвсем сляп!!! Как да немаме интелигенция у БГ-то "образована в европейски запад, дошла в България и приложила най - добрите обществени правила от там, с това бързо за кратко време извадила България от ориенталското менгеме и руската патриархалност и я направила модерна европейска страна", бе джанъм????!!! К'во ще речеш за Крадливото нищожество с крадлива фамилия, изкрали всичко к'во им попаднало пред погледа, фамилиите на крадливото теле Миленчо, заменило външният дълг на БГ за по-голям, на малкият Мук, на Шулева, Качакова, Каролев... и изобщо всякакви юпита с големи дупета???? СерГей и Кунева и те са много учени, даже и цигането на Цветелин Кънчев се подвизаваше в най-скъпия швейцарски колеж... К'во ли знаеш ти, Йоцо!?

Ще ти отговоря, че според развита и демократична Европа, която живее от край време в демокрация и върховенството на закона, изброените от теб герои, не принадлежат към никаква интелигенция, а само към ОТРЯДА НА КРАДЦИТЕ. Те ще бъдат окачествени в тази Европа като крадци, ще бъдат опандизени за 24 часа и пратени на гилотината. НО, това там го прави народът им, който има развито обществено съзнание и крадци и опетнени ръководители не си избира да го управляват! А народът на България е избрал сам с ВОТА си тези да го управляват, сам им е подарил властта и сам си е турил хомота на врата и продължгава да ги държи ненаказани. А ти не си ме разбрал въобще, защото познаваш Европа до 10-ти км на Запад от Калотино, нито имаш очи да отбереш най -доброто от нея и да го приложиш в България, за да си направиш живота уреден, справедлив и богат като тези европейци. Ти с това си поведение и съзнание също не принадлежиш към новата българска СТАМБОЛОВА интелигенция. Тя още я няма в България- не се е родила! Чиърз! ideyazabulgaria.org

В четири след обед/наше време /дедо Йоцо вече е на чийърз..Това обяснява защо пише като пияна жена с ....си.Този същият Велчев твоята развита и демократична Европа го избра за финансов министър номер едно на годината,Пръмовица,която като пудел се въртеше и повтаряше ЙЕС на всичко пак твоята Европа я направи Еврокомисар номер едно и я отрупа с похвали и привилегии ,всичките юпита,вместо да им режат там главите им бяха дали разни постове из банките на Европа...Ха по-кротко,че и ние четем и помним,пък и не се наздравяваме от толкова рано.

Върни се и прочети статията за английския гей-министър,имаше и други скандали с английски депутати,че и с евро.Тях българи ли ги избираха?А пък най-големият интелигент,който докарал тук Стамболов бил един пиян австроунгарски поручик от бардаците на Виена,че го направил и княз/цар след това/.

И да добавя- за да бъдат определени като крадци въпросните другари от политическата дружинка, това може да стане само ако действат в обществото железните обществени правила на истинската демокрация, които започват и свършват с ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА. В България 20 години не действа нито едно правило на развитата демокрация, действа само хаоса и безправието, което изкарва на повърхността пяната на обществото, дава възможност на криминални типове да захванат ключови постове в управляниетто на държавата и обществотои, да определят криминалната дейсвителност и живота на другите. За това другите европейци се наричат "развити демокрации" ,живеят в уредени общества и са богати и проспериращи, а българите остават"неразвита демокрация", превърнали страната си в кочина и клозета на Европа с най-ниски доходи и стандарт. ideyazabulgaria.org

ами така е защото според моите наблюдения искат да приличат на големите си идоли - поп-фолк "звездите"

То пък всички немци приличат на Гьоте и Брамс и слушат само класика.

Кога съм споменала немците изобщо, че не разбрах нещо

"Не е ли същото прахосничество да купиш сребърна лъжичка и бродирана салфетчица за 250-300 EUR, рокличка или костюмче за 500 EUR и да спретнеш ...." НЕ, НЕ Е!!! Не е същото, защото тези, които купуват такива неща не са с нашите доходи и не им се налага да живеят мизерно в следващите месеци и години, за да върнат дълговете си! Затова е статията - за комплексарщината и манталитета ни, а не за това, как си харчим парите!!! И е вярно, че сме бедни - но най-вече духом!!!

........абе народ, който се напива с бира, да дава акъл на народ, който изтрезнява с бира........не върви

С поведението си все повече заприличваме на цигани. Пари няма, ама "облечените със западни дрехи младежи блъскат кючек". Това е неграмотността и безхаберието на младите хора, най-вече към родителите, които ще отгладуват средствата. Бях на един от сеансите пред "ХИТ". Уплаших се истински от пукотевиците, съпровождащи нашите бъдещи черноработници на Европа, защото за друга работа нямат знания и акъл. Срам ме е,че има такива граждани нашата родина, която е една от най-старите в Европа

Какво толкова умувате, че чак 280 постгинга изписани и оплаквания от"Дойче Веле"? Яко наплюхте германеца, а той не е виновен, защото казва истината. С една дума германецът НИ казва- НА ГОЛ ТУМБАК ЧИФТЕ ПИЩОВИ Европа нази гледа и с право се смее на глас! Българинът има едно много странно качество- не може да се види отстрани-на фона на Европа в какъв клозет с дупка стои. Голямата беда и нещастие за България сега е в това, че тя няма интелигенция от рода на Стамболовата интелигенция , образована в европейски запад, дошла в България и приложила най - добрите обществени правила от там, с това бързо за кратко време извадила България от ориенталското менгеме и руската патриархалност и я направила модерна европейска страна. ideyazabulgaria.org

Таман се чудех какво ми липсва днес? Всеки е господар на ума си,на парите си и на вкуса си.От попикани бирени шкембета акъл не ща.От слугите им-още по-малко.

Какво толкова умувате, че чак 270 постгинга изписани? С една дума германеца НИ казва- НА ГОЛ ТУМБАК ЧИФТЕ ПИЩОВИ Европа нази гледа и с право се смее на глас! Българинът има едно много странно качество- не може да се види на фона на Европа в какъв клозет с дупка стои. Голямата беда и нещастие за България сега е в това, че тя няма интелигенция от рода на Стамболовата интелигенция , образована в европейски запад, дошла в България и приложила най - добрите обществени правила от там, с това бързо за кратко време извадила България от ориенталското менгеме и руската патриархалност и я направила модерна европейска страна. ideyazabulgaria.org

мнохо хубав кментар.браво! аз на бала си пръснах за рокля и аксесоари около 600 лв и отидох с форд ескорт - това са възможностите на моите родители

AБитуриентите били обечени в западни дрехи :))))))))))). Тия там щот' само с фракове си ходят.

Аз също изказвам възмущение от тези харчове,които правят родителите!Много важно-бал -завършили средно образование!Е, и?Изпращахме абитуриентка-в "Кемпински Зографски!-цигански оркестри пред хотела свирят чалга,та се късат!Абитуриентките иначе много нагиздени и важни слизат от лимузините и започват да извъртат кючеци!ОТВРАТ!ЕЛЕМЕНТАРНО!

Защо да не празнуват децата-с такъв зор са научили за 12 години да броят до 12.И какви са тези мрънкания за парите-та аз на ден печеля по 7000,защо да не дам на гаджето си абит. няколко хиляди да похарчи,нищо че съм на 61 години.Само ме е яд ,че сутринта задължително правят групов секс .А пазарджиклията правилно е отговорил,че е абориген т.е.местен жител.

Съгласна съм,че в последните години по абитуриентските балове ставт големи "изхвърляния" граничещи със смехория и простотия. Но традицията с баловете е стара ,винаги е била сериозно перо в семейния бюджет това не е нещо ново от последите години,заради кризата. Но това са си наши проблеми и не е работа на никоя чужда медия да ни казва как и кога да празнуваме. Не бива да очакват,че ще празнуваме както те искат. Не сме германци /слава богу/,та няма опасност да заприличаме на техни "празнуващи". Виждала съм ги и то в Германия,не само по нашите курорти. Така,че всеки да си гледа собствения двор.

Е, що сега се сети да ни критикуваш??? Оно си е все така от време на развитио социялизъм, дето го минахме, та и сега у дивио капитализъм!!! Преди обаче одихме на екскурзии до ГДР да си купим обувки и разни др. подходящи за бала неща, сега сичко има, пари да имаш!!! Добре поне, че отмениха военната служба, че и тогава големи свадбарски веселби падаха с лакордеоно, че щел да оди да служи на Родината!!! Разменяхме си кърпи и партенки!!!

Прост народ - слаба държава! В пълна сила важи най-вече за абитуриентите. България се владее от чалгата и всички ще търпите последиците от това! Добре че се махнах от БГ!!!

Махни се и от форума, че не ти понася.

"Какво лошо има да я наградя за положените усилия, тя загуби детството си от тОва учене" Ако наистина мислите, че времето за учение е "загубено" за едно дете, значи нищо добро не трябва да очакваме и от детето ви! Точно за този вид мислене е статията. Статията не е за парите ви, а за пропастта между ценностите на западната цивилизация и нашите "ценности" - общо манталитета ни. Каква е разликата между разбирането на циганите, че "най-важното е днес да си направим купона, а за утре - ще му намерим цаката" и българското - веднъж се живее, веднъж си млад ...? Затова и в Европа не правят разлика между "българин" и "циганин". А има ли разлика наистина?

За съжаление по-малък процент празнуват, че са добили някакво образование, каквато е първоначалната идея на тези така наречени балове. Куха помпозност, елементарна показност, маймунджулъци и простотия овенчават края на образованието на младите българи. Много жалко наистина. Според мен е парадокс как по случай завършването на училище и получаването на грамотност могат да се подарят силиконови гърди например! И много родители вкупом подпомагат силиконовия старт в живота. Чудесна насока няма що....!!!

Абсолютна истина!Но за съжаление манталитет!На гол тумбак,чифте пищови!

Ти май никога не си бил на 18. А това за силикона е наистина прекалено. Можеш да си сигурен, че в родината на силиконовата хирургия има много повече тийнеджърки с пластични корекции от тук.

И аз като майка на абитуриентка искам да кажа да се спре с тази показност. Никой не е казал да се отменят баловете, но нека се правят с мярка. А не всяка година да треперят родителите и да вземат кредити непосилни за връщане. Какво ще кажат после хората-ето това изречение е разковничето на всичко. За едно средно образование, с което после никъде не може да си намериш работа, ако не продължиш да учиш. А с какви средства ще издържат студентите тези родители, които изнемогват и които са затънали в дългове , за да се представи добре тяхното чедо пред хората.

от хапчето е!нема значение каде живее.

Като майка и бивша абитуриентка мога да кажа само, че има някаква истина в коментара, но като общо е тенденциозно злоблив. Как ще отпразнува, който и да е важен момент в живота си, за всеки е различно и да се обобщи едно впечатление, най-малкото, не е професионално от страна, на който и да е журналист или аматьор такъв. Вярно е, че се харчат доста пари за тържаства, но така е и в Германия - на сватба, кръщене, рожден ден или конфирмация. Не е ли същото прахосничество да купиш сребърна лъжичка и бродирана салфетчица за 250-300 EUR, рокличка или костюмче за 500 EUR и да спретнеш официален обяд за около 1000 EUR по случай църковната кръщавка на едно сладко, дебелобузо германче, което даже поради невинната си възраст няма и да разбере нищо от празника, а най-много да оцапка прекрасното ново костюмче, което между другото също ще се използва само веднъж. Е, ще му останат 1-2 снимчици и арамагани, които също няма никога да ползва. Дали ще има чалга или поп музика също е избор на празнуващия и зависи от възпитанието, а колко ще се охарчат мама и тати - те сами решават. На празнуванията в Европа също не се пуска класическа музика, а хардрок-а едва ли става за танци. А българите имат и добри страни - тези същите абитюренти доста добре запълват европейските университети, справяйки се с чуждия език като допълнително натоварване. Колко "западняци" го правят? Празнуването е чувство и не може да се подхожда към темата така повърхностно. Много е жалко, че някой нямат добри финансови възможности, но това се отнася за всичко и за навсякъде - по-имащите се обслужват по-качествено и в Германия, и в България. И там някой харчат на вечер в най-обикновен ресторант заплатата на някой пощальон или ватман, а за букет или парфюм - половината пенсия на някой "гедераш"!!! ПРАЗНИКЪТ Е ЕМОЦИЯ, НЕ Е МАТЕРИАЛНО ИЗРАЗИМ! Нека децата ни пристъпят в живота с една весела емоция и запазят един хубав спомен от дългия съвместен ученически живот! Те са БЪДЕЩЕТО! ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ АБИТУРИЕНТИ!

Много добре казано!

на запад тези пари не са няколко месечни заплати и второ, след като празника е нематерялен, защо се отделя такова внимание на материалното?

Почти всички абитуриенти са пълнолетни и по презумпция - достатъчно отговорни. При едно добро възпитание, те би трябвало да са загрижени за безпаричните си родители не по-малко, отколкото родителите за тях. Да, ама не!Защо?Всички знаем, нали?!

...дай-дай, опа-опааа, жик-так, шукар маане за ХабитЮрент/ка ...гъци-гъци... В този контекст има супер яко видео на очакванията за реализация на тазгодишните ХабитЮренти. Намира се в human capital на jobs-а. http://www.jobs.bg/hc/advices/1101

Аз не знам какъв зор имат германците за нашите празници или делници.Да си гледат техните проблеми.Може нашите да играят кючек,ама пак е по-добре от техните фашизирани скинхедчета или пиянските им бирфестове. Освен това те ни дължат бая парици от войната насам и то с лихвите,ама Дойче веле хич не отваря тази тема...

Към края на 2-та световна война за извършен, но неплатен износ са ни дължали 25 милиарда райсмарки. След войната България плати и личния заем на Фердинанд в златни белгийски франкове, а нас Белгия ни отне дори мърлявите пристанищни съоръжения като репарации. Само такива като бащата на Стефан Савов са си получили от германците 10% комисиони от доставките към Германия през войната

Съгласен съм. Освен това какво очакват децата на фюрера - да стискаме пари в евро, те да се обезценят заради техните простоти и накрая - ни пари, ни бал. Я да се ш.. отзад!

Не мога да разбера какво ги бърка Немците как си празнуваме празниците А пък още по малко мога да разбера какво толкова се претиснихме от мнението им в краина сметка това е личният старт на всеки абитуриент и не виждам защо да не стартира с ЛИМУЗИНА

Нищо не ги бърка обикновените немци. Тези статии се пишат тенденциозно, за да има какво да се цитира тук. Там никой не ги чете.

Не мога да ви разбера защо гледате на хората в джоба. Колко били похарчили? Така са преценили така са решили. Всеки от нас ходи на работа и накрая на месеца си взима заплатата като награда(отплата) за положения труд. По същия начин е и за децата. години наред са се трудили- учили защо да не ги наградим с един ден - живот като на кино. Нека да видят колко е хубаво да си облечен прекрасно, да си с хубава кола и пари във джоба и да имат желание и те да го постигнат като започнат работа. Естествено , че не всички ще успеят но е и хубаво да видят , че ако се потрудят може и така да живеят. Аз имам дъщеря в 7 клас от 2 години ходи всяка седмица на школа и два пъти през седмицата е с частни учители. Взехме акъла на детето заради тая глупост с кандидатстването след 7 клас. На изпита ще има 5 или 6. След този по математика я заведохме на пазар, купихме и доста дрехи и други неща и след това на ресторант - нещо като мини бал. Какво лошо има да я наградя за положените усилия, тя загуби детството си от тва учене. И по същия начин ще бъде и като стана абитурентка. Не само ще я облека ами и лимузина ще му взема на детето, тя го заслужава. всеки трябва да знае за какво се е трудил и , че ако се труди ще живее като бял човек. някой казват било селско и просташко. не. нека просто да видят децата , че има и хубав живот а всеки да си прецени за него дали ще се потруди да го постигне. Аз дойдох гол и бос във софия и много исках като на абитурентския си бал да съм с костюм и докаран и с хубава кола. много учих и много се трудих и успях. И много от тия дето викаха селяни и тем подобни сега работят сега за мен. Така, че ще си наградя детето за да иска и то да се труди и да живее добре. Нищо че съм бил от село и бай Ганьо.

традицията повелява- веднъж в живота да се превърнем в принцеси. Хубаво е да си Пепеляшка,ами представи си че учелиш и Малкия принц.

Не си спомням по национална медия да е имало призив: да съберем пари за ОБУЧЕНИЕ на талантлив и ученолюбив български младеж! В последния месец зрителите на национална телевизия бяха съпричастни и сбъднаха една "мечта" - красив тоалет за социално слаба абитурентка! А можеше мечтата да е: стипендия за добро образование? Можеше ли това да е мечта на млад човек днес в България? Поправете ме ако бъркам!

Защо, да не би във Варна, Бургас или Пловдив да е по-различно!?

немчурата няма защо да брои чуждите пари. но е истина, че всеки абитуриент дали е тъп чалгаджия или първи отличник, си чака тази вечер. А кой как празнува и колко пари пръска за това, си е негова работа, може и с по-малко пари и без цигански оркестри да се отпразнува този ден.

Когато бях абитуриент не можех да си разреша" лукса" да се напия повече от една вечер.След двете абитуриентски започаваше здраво учене,защото всеки ден беше важен за кандидатсването във ВУЗ.Сега тръгнали по екскурзии и това е така,защото приемат всички за студенти.