”Таймс”: Все същата песен - балканци срещу викингски съюз

Те наричат себе си "Голямата четворка", пише британският вестник "Таймс".

Обратно в новината

Коментари - ”Таймс”: Все същата песен - балканци срещу викингски съюз | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе не гледайте резултата, а кой народ как гласува.Вярно си казва" Тамс"-ТОЧНО така се гласуваше..Германката задмина минимално турците, за които гласува дружно цялата турска емигрантска общност в Европа вече над 20 милиона, с един диригент- Ердоган!ideyazabulgaria.org

И кво стана... Лена спечели и догодина в Германия. Големи анализатори тея в Таймс :D:D:D:D

Спечели германка. И сега как ще избите комплексите?! Пак с Ирак, може би! Вече го използвахте след предходната Евровизия. Като започнете да правите хубави песни и да изпращате талантливи изпълнители, може и вие да спечелите.

Дълбоконеуважаемият автор на статията да вземе и да коментира снощния финал.Кой казва ,че и в "Таймс" не се пишат глупости.

Стига сте ни занимавали с тази Евровизия. В цяла България се интересуват от това само няколко певеца и майките им.

Най-добре е България да не участва повече в този домашен табланет. Пълен цирк, въпреки резултатите на финала. Пълен отказ - нямаме пари. Или ако участваме, да се изпратят да пеят деца, регистрация на най-малките певци на евровизия - поставяне на първия рекорд. Концепцията да се разработи, не от мераклии от домашната телевизция и други самовлюбени експерти, нямащи никакъв международен опит, а от Елица и Стунджи, те да бъдат нещо като треньори на тези деца и те да пеят в техния стил. С много малък бюджет, без реклами и друга фукня. Пък каквото стане, поне децата ще се научат на нещо и изберат път на развитие. В тези нагласени конкурси се видя, че певците и песните ни са слаби, изостанали от развитието на европа с години, поне да участват непознати, съвсем млади лица е триста пъти по-добре. Дайте път на децата.

"При сегашната система за гласуване нито германците, нито британците ще спечелят." !!!

авторите на тази статия явно нямат понятие от света..би трабвало да си я скасат на парчета и изядат..нищо от написаното не се случи тази вечер! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Айде сега, след резултата, писалия статията във в. Таймс да се вземе да се гръмне, а вестника да се закрие...

Интересна статия. Но, струва ми се че "Джош, който е на 19 години и идва от Есекс" всъщност не "идва" , а "е роден в" или " е родом от" Есекс ;)

Песента нищо не струваше, но момчето миро се беше постарал за финала и даде всичко от себе си. По-добре от това не можеше да се направи. Но който е избрал именно това да бъде българската песен на Евровижъна-- явно не е наясно за какво става въпрос.

Има ли още малоумници, които да се вълнуват от Евровизия?

Добре го е написал автора на статията . В общи линии няма какво да се добави.

Тези от Таймс нещо са се объркали. Румъния не гласува за Гърция, а за Молдова, а Македония (и по специално албанците от Македония) гласува за Албания, но не и обратното. Албания гласува за Гърция. България също гласува за Гърция. До сега винаги сме давали най- много точки за Гърция. Само миналата година заради Люси Дяковска дадохме 10 точки за Гърция и 12 точки за Германия. Когато Елица и Стунджи взеха пето място ние с гърците си разменихме по 12 точки. Те гласуваха за нас, а ние за тях. Гледайте довечера и ще видите, че гласуването пак ще е "блоково".- А ние по балкански обичай ще гласуваме за Гърция, въпреки че аз харесвам Лена от Германия.

http://www.facebook.com/group.php?gid125258860837215&refts Миро е истинският победител на Евровизия!Miro - true winner of Eurovision!

Не знам защо хората толкова се вълнуват от този тъп конкурс, но ако трябва да си отговорим защо отпаднахме рано рано от състезанието то отговорът е очевиден - певецът ни не можеше да привлече с нищо вниманието макар да се беше издокарал като Елвис, а песента му беше типичен пример за посредственост и бездарие с каквито напоследък ни измъчват нашите композитори.

Защо пък си мислите, че песента на Миро задължително трябваше да спечели?

тези скапанязи естествено отново намериха причина засто техните некадарнизи се осират. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бе, чудя се, вие идиоти ли сте, що ли?! Нима сте очаквали нещо друго? Миро- на финал? Можеше, ако беше с британски или холандски паспорт, ама то - от някакъв си ПОЛУостров......!

не съм наясно какви мозъци определят песните и изпълнителите!За мене Миро и песента му определено са изключително слаби и беше ясно,че ще последва тотална загуба!Абе кой е този нещастник,който може да си мисли ,че с тези подвиквания това момче може да впечатли някого!Тази серия от подвиквания в никакъв случай не е песен-без текст,тоналност,съзвучие...Поне 5 души от участниците в "България търси таланти"щяха да се представят по-добре от нещастния Миро!

ЗАЩО ГОСПОДА, НЕ СЕ ГОВОРЕШЕ КОГАТО БЯХМЕ 6, А СЕГА КОГАТО ПРАЩАМЕ НЕКАДАРНИЦИ С КАХЪРНИ ПЕСНИ, ДРУГИТЕ СА ВИНОВНИ.

Както винаги нас ни няма!Таймс са в грешка!!!Гърците гласуват за нас и ние за тях!Така е и винаги ще бъде така заради големия брой Българи живеещи там!Май ни объркаха с Румънците!!!

Две неща стават ясни от този материал - първото, че музиката няма абсолютно никакво значение на евровизия и от парчето-победител дори не се очакват музикални достойнства, което косвено означава, че Европа си признава своята импотентност по отношение на съвременната поп-музика; второто нещо, което става ясно, че в коплотаджийските истории на континента и на полуострова в частност, ние, Българите, както винаги сме аут от играта... Нали знаете, в училище има терикатчета, които движат заедно, пазят си гърбовете и винаги са вървежни. Може да има две, три и повече такива групички. Но винаги има и безнадеждни смотаняци, които са си все сами, борят се с живота поединично, не влизат в подигравчийски заговори с никого и винаги са аут ъф дъ гейм... Що се отнася до музикалните достойнства на нашите участия последните години, истината е, че имахме едно добро и стойностно парче и то се класира доста добре, като се има предвид, че никой, ама никой не ни обича и не гласува за нас по някакви приятелски съображения... Автентичното и добре представено етно (да не се бърка с чалгария) няма как да не спечели овации - жалкото е, че малцина изпълнители могат да покажат нещо..., не и вървежните, дето ги пробутват на Евровизия...

Толкова унизително се почувствах,и то заради Миро.Защо трябва да участваме,защо трябва да се унижаваме.Кой в Европеейския съюз ни зачита,и кога.Стига унижения.Горе главата Миро,ние те обичаме и слушаме твоята музика!

Песента и изпълнението на Миро бяха на високо ниво.Момчето показа професионализъм, на който другите изпълнители може само да завиждат.И хореографията беше страхотна, и костюмите.Браво на екипа на Миро!С голямо удоволствие гледах този мини-спектакъл!Пък онези на запад нека си дрънкат, каквото щат...не ми пука!

И въпреки всички коалиции и мурафети, песента не личеше, че е българска. Трябва национален елемент - етно, типично, народно (ако ще с овцете и гайда за акомапанимент), т.е. идентичност (но не смесица от култури - османска, сръбска и гръцка), съчетана с модернизъм (само да не е някоя тупалка). Колко години не можаха да го разберат нашите изпълнители и родното жури. Когато обаче ги имаме тези неща, вградени в една песен, все някога и нас ще ни "харесат" (заради балканската коалиция и ротационния принцип в нея).

Прави сте, песента не впечатлява с нищо, но и другите не бяха добри.Как да избереш нещо от нищо...В последните години няма нито една песен, която да се запее.Пълна, катастрофална творческа немощ,- аааааа, ооооо,трака-рака.Това сътворява чалгаджийското поколение, за друго, се искат качества, които му липсват.Пък после,- изригванията, протуберансите, политиците, ала-бала, познатата и втръснала песен на българите.

нищо ново , добре написано

Хората не че искат да слушат етноритми. По-скоро не искат да слушат поредното подражание на стила на някой вече известен изпълнител. А в България можем единствено да подражаваме или направо да крадем. Миро не че пее зле, но маниерът му е на американски поп-изпълнител, а такива ги има десетки и стотици в чартовете на САЩ, и на Европа. Колкото до подкрепянето - не мога да си представя, че сериозен човек ще тръгне да праща смс с глас за песен в някакъв конкурс на другия край на континента. На който не му харесва този вид на Евровизия, може да превключи канала или направо да спре телевизора.

статията участието на България? Не, нали? Май сме белорусите с грамадните криле на пеперуда. Май сме всичко друго - румънци, македонци, сърби, белоруси, но не и българи. Май не искат дори да ни споменават като нация. Защо ли? Дали не сме пре-много безлични, малодушни, продажни и сервилни, та вече открито се гаврят с нас! НАРОДЕ ????

Английските медии ни подминават винаги с презрение - но не трябва да им се вързваме - те са си просто остатъци от една деградирала империя.

'ТАИМС' Кога да разбиете тези даржави ви беше добре,а сега проблеми...

А ние към коя част на света принадлежим,че не разбрах ?! Средновековна Африка?Поне Сомалия да гласува за нас,че от континентална Европа само румънците ни смятат все още за хора.

Паднах от смях!

Централната балканска държава (България) изобщо не я споменават.

да-а-а, те много добре знаят за какво става въпрос. този конкурс е безмислен. за какво тогава да преживяваме толкова некласирането на миро. по-добре просто да се откажем от конкурса. все повече страни го правят - италия, луксембург, австрия, чехия, унгария и т.н. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мими, няма българска дума безмислен. Думата е безСмислен, безсмислен...Като не знаеш добре майчиния си език, недей да пишеш тук и да ставаш за смях.

О да балкански съюз като знам как се любят особенно в бивша югославия статията на тоя човек има голям смисъл сърби хървати и словенци се любят кат руснаци и поляци па като знам как се обичат . А Поляците как се харесват с украинците малииий скандинавците не ги знам ама като знам колко години са били под шведска власт надали и там се харесват много . Истината е че За големите страни като Англия Франция Германия и Испания евровизия няма такова значение защото те имат огромни пазари и за изпълнителите конкурса не е така важен като за някой изпълнител от източна европа (без Русия ) защото по този начин изпълнителя излиза на общия европейски пазар .Просто малките страни вземат конкурса много насериозно докато големите им е през ...

Беше очевидно, че песента на Миро е обикновена добра песен. Но тя е лишена от онези характеристики, които щяха обективно да я поставят поне над много други песни, ако не почти на всичките. Фактът, че не бе допусната в двадесетицата за финала потвърждава току-що казаното. "Вода" очевидно беше над другите и комбинациите в конкурса на й разрешиха да го спечели, но я допуснаха на финала и дори от кумова срама и дадоха петото място. Върху това трябва да се замисли българската телевизия. Освен това песента по никакъв начин не показа, чее българска... Това също има своята роля при гласуването.

Миро е пълен клоун, а парчето тотална скука и бездарие. Закономерно отпадна.

А бе Авромов, ти няма ли да се спреш най-полсе? И на малкото пръстче на Миро не можеш да стъпиш...те лудите като тебе под път и над път в нашата родина, но да караш цялатта си фамилия да пише по форумите?Леле....трябва да ти увеличат лекарствата.

"Вода" трябваше да спечели първо място, защото беше наистина добра, а и хората в залата я харесаха. Но......спечели пето и то не защото заслужаваше, а защото същата година ни приеха официално в ЕС. Не знам защо никой не го разбира това. По принцип нямаме никакъв шанс на Евровизия- много сме малки. 2007-ма просто ни пуснаха гювеч.