България с най-евтини GSM-разговори в една мрежа

България се оказва с най-евтините мобилни разговори в ЕС, ако се изключат Кипър и Латвия.

Обратно в новината

Коментари - България с най-евтини GSM-разговори в една мрежа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз говоря тотално безплатно в групата, извън групатаобаче не ми се вижда много евтино. Разговорите извън групат обаче направо ме морят. Рядко чета този сайт, ама явно вече е станал поръчков. Колко ли струва една такава статия.

Статията е написана за хората които не се интересуват. Ако някой си е направил труда дори да погледне в репорта на ЕК ще видите, че това което са написали дневник е вярно, само дето явно репорта не изглежда реален. Там пише 6 евро цента за цена на минута :) А дали е така, кой ще ни каже?....

Ей на това му се казва бърза ПР поръчкова статия! Вчера излезе част от доклада, който твърди, че имаме едни от НАЙ-СКЪПИТЕ разговори в Европа, и ПЛАЩАМЕ НАЙ-МНОГО за мобилен интернет, а сега в. ДНЕВНИК пише разкошни хвалебствени статии, с положителен оттенък... Ако се сметнат безплатните минути, които получаваш като абонамент на повечето европейски мобилни оператори, разговорите им и в собствената им мрежа ще излязат в пъти по-евтини!

и с най умняи премиер разбира се

Искам да им видя данните на тия, понеже статистиката им е нереална... Аз съм с договор и цената на минута към същия оператор е 0,29 лв... май без ДДС. Откъде ги измислиха тия 5 евроцента? сравняват круши с ябълки! Да не сравняват само цените ами и тукашните заплати да сравнят с тамошните. Да вземат съотношението цена/заплата. Да видим дали тогава тук са най-ниските цени... Поне 80% от нещата тук са на западни цени, само заплатите дето са една 10-20-та от тамошните...

Как може така?Излагаме се пред чужденците!Довчера пушехме най-евтините цигари,обаче Дянковчето коригира тази неправда.ЕЕЕЕЕй,хер Флик,четеш ли тук?Я прасни веднага един акциз и на разговорите,какъв е този лукс?От утре-20 цента /минута +още 50 цента акциз,че бюджета е на червено!Подарявам ти тази антикризисна мярка.

Аз едно знам. В Англия за 30 паунда на месец получавам Motorola Millestone, с 1200 минути (20 часа) към всички мрежи и 1GB интернет на месец с договор за 18 месеца. Тук сходното предложение от Виваком е 70лв(първоначално беше за 10 часа, сега е за 50 часа, но реално повечето са в мрежата на оператора, а само 5 часа са към външни мрежи. Интернета е 100МБ), като си плащаш телефона за 599лв и договор за 24 месеца. Просто страшен абсурд. Да не говорим за плановете на Глобул, които са сходни, но по-ограничени, а за Мтел да не говорим направо чудесия.

О дамм... Много са ниски цените, и как може да не са ниски, като в нашата Държавичка всичко е апсолютно безплатно. И с тея високи заплати. хахаха...Аз лично ходя на работа зашото скучая..иначе парии имам, с една заплата карам половин година. Тея хора не са хора...да не са направили некви клонинг роботи..

Аре стига бе, лъжели. Не, явно статияна е писана за хора които не живеят в България. Те тогава могат да се похвалят, че има и безплатни обаждания в рамките на дадена група. Това означава ли, че в България телефонните обаждания са безплатни?

СМЕШНИЦИ - скъпи ви били разговорите - ами не ползвайте мобилни телефони тогава. Някой да ви кара на сила ?!?! А я си помислете колко клиента има мобилен оператор в англия например и такъв в българия - много ясно, че ако абонатите са повече цените ще са по ниски... Пазарна икономика, АЛО ...

А що не помислим и какви заплати плаща този операторв Англия? Или какви данъци? А изречението като ви е скъпо не ползвайте си го запази за себе си. Сегашната ситуация се нарича спекула и по цял свят се преследва от закона!!!

Това са поредните трикове за наивници, пробутани от платени клакьори на нашите мобилни оператори... Мобилната гласова телефония отдавна не е най-ползваната услуга, дори в африканските страни. Достатъчно е да посетите който и да е сайт за софтуер за мобилни телефони... Тука ни оценявате на кило - само за проведеи разговори... А какви са ви цените за GPRS, MMS, за интернет... Хората, отвъд Калотина отдавна се гледат, докато говорят. Разменят си снимки... Отдавна са в постоянна връзка в интернет, където и да са... Нещо повече - направили са си домашни мрежи, с които са 24 часа в денонощието в постоянна връзка един с друг... Я се опитайте да поснете тука един такув пакет... Той ще излезе на цена, равна на цената на самия телеком, ако реша да си го купя на борсата... Откъм комуникации сме на нивото на 30 години - само старите телефони са заменени с подвижни... Интернета ни ко продават на кило, като кило домати на пазара. И то на цени, които могат да те фалират за един месец... Ако решиш истински да споделяш в мрежата, както гласят фалшивите им реклами, то разходите ти ще са малко капиталовложение - около 4000-5000 лева на месец... Хората, дори и в Зимбабве, Лаос и други екзотични страни, са на светлинни години пред нас в областта на мобилните комуникации... За тях това е ежедневна необходимост... За нас е изкуствено насаждан лукс... Просто, защото и трите телекома "са и плюли в устата" и не свалят цените на същинските комуникационни услуги... Правите ни за срам пред целия свят... Както всичко в България и тук МАФИЯТА яко е сплела пипала... Едва ли ще доживея да комуникирам нормално, без това да изисква от мен месечна заплата, равняваща се на месечния дивидент на Бил Гейтс

Ама какви са тези глупости? В повечето страни, разговорите в една и съща мрежа са от няколко години безплатни!

Да , точно така е!

Така е,ама ние от къде да знаем :ДД

С радиокатино зарязавяне и последстнвие рак, се занимамаше старата ДС за убиване на политическите си противници, неудобни на комунистическия режим и знаещи мвого неща. След 1989 г в системата на МВР и ДАНС Луканов остави само старата политическа полиция от бившата ДС и те продържиха да убиват по този начин политическите си противници. Грашков получи от Лукано началниа капитал на "Мобил тел",гя е фирва на БСП и продържава да пъде такава-Грашков бече от хората на Луканов, между които бе разпределен изчезналия валутен резерв от 2 милиарда долара в първото правителство на Луканов. Като носител на много тайни нищо чудно и към него да е прлиложено радиоктивния метод за ликвидиране на неудобните..

толкова много знаеш,ама как не му научи името-казва се Владимир ГрашНов,не Грашков.Явно не е случайна грешка,защото два пъти си го написал грешно.

И какво от това? Грешно изписаното име не променя другите казани истини?

Пълни глупости. Аз плащам по 3 евроцента за разговори в мрежата на O2.

това са глупости,я отворете сайта на водафон англия да видите какви са им цените и колко безплатни разговори дават,по колко карти може да вземеш и как им сменят телефоните с нови

Пълни глупости. Нашие оператори са едни от най-скъпите.

Всичко е най-скъпо в България-ток,телефон вкл. мобилен,вода,храна.Заплатите са най-ниски - средно 400-500 лева.Откъде намирате тогава пари да не излизате от заведенията,да имате по няколко телефона,телевизора,пропуснах и по 2 коли средно на семейство?Този въпрос от години си го задавам и отговора е ,че не всичко е "най-скъпо",а и заплатите не са толкова ниски,колкото декларирате.

Това са нашите "банани", затова са скъпи

Дрън дрън та пляс. Кой нормален човек звъни само на Глобул, Виваком или Мтел? И цените от 2002 година на предплатените са паднали от 60 на 40 ст. - голям прогрес за 8 години. Иначе още от време оно сме имали най-евтините разговори в една мрежа - БТК - 5 ст. на обаждане за колкото си време искаш. Никога нема да го стигнем онова време.

ЕС все повече взе да прилича на Съветския съюз.И там много лъжеха.

ПАРОДИЯ! ПЪЛНА!!! От всичките коментари един няма, който да е съгласен с нагласената статистика в статията. Реалността е съвсем друга от тази, която ни представят господинчовците социолози. Нечувана наглост! В България били евтини разговорите...пълна глупост!!!

За да се получи тази стъкмистика, операторите започнаха да дават по 1000-2000 мин. НО САМО КЪМ ОПРЕДЕЛЕН 1 или 2-3 номера. На тях им е ясно че над определена цифра няма значение колко минути ще дадат защото на никой не са му нужни и не може да използва толкова минути. Останалите разговори са на 32 ст но средната цена се понижава. Кого обаче мислят че заблуждават?

Абсолютно си прав.

Понеже мога да говоря само за Германия, ще говоря само за нея. "Средната цена" би трябвало да се определя не за абонаментите, а за предлаганите предплатени услуги. Ето един пример за Германия "Blau" предлагат предплатена карта (без месечни вноски) с разговори към всички мобилни и стационарни оператори на цена... 0,9 цента (18ст/мин). В момента ако има такава карта в България, веднага бих си я взел, защото освен, че плащам 10лв такса, говоря на 32ст (16цента) към всички, освен някакви си 5 номера. Нека се говори с цифри и тогава да се пишат поръчкови статии - срещу фактите няма какво да се спори, срещу тях и платените "журналисти" мълчат!!!

ще те допалня малко 0.09 цента и кам стационарни телефони в цяла европа включително и балгария за мобилни оператори кам които и да е в бг идва на 0.28цента + парвоначална от 0.15 цента имам блау от 2 години невярвам в бг мобилни оператори да имат такава услуга

Ха ха ха ха ха, тези съвсем за идиоти ни смятат вече!!!

тия май са кьорави, като ни е толкова ефтино да станат абонати на на някой от нашите кожодери, а заплатките? може би и те са ни много високи, я надоле.

Ползвам м-тел прима тарифен план "парти" цена 0,82 лв. за минута. Това ли са най-ниските цени в Европа?

а стига бе

Алоо балоните- айде пак някой от вън инзвънземен ни е виновен!?Това съобщение не може да е от ЕС, понеже именно по въпроса миналата година еврокомисаря то телекомуникация каза пред Европа, че бубарските телефонни разговори са най -скъпи. Това съобщение е на българска телефонна мафия-цялата потънала в мръсни начални капитали, а медиите лакеи и обслужващ неин персонал, я разпространяват.

Мислят ни за идиоти, както при управлението на БКП. Всеки средно грамотен може да пресметне на ум колко евро цента са 44ст. Няма съмнение, че мобилните оператори са образувания на ДС.

Разговорите между GSM операторите ни сред най-скъпите в ЕС - така е!!!! Няма значение дали говориш с Мтел-Глобул или Мтел-Мтел!!!

ДА бе...

как могат така да лъжат ние сме с най скъпи разговори не само в европейския съюз но и в цял свят тия съвсем прекалиха и ни мислят за аборигени

ОМФГ Страх ме е! Явно и в европейската комисия са пълни олигофрени! А това вече наистина е страшно, кви 5 евро ги гонят, кой говори на 9ст/минута?! Дори така наречените безлпатни минути като си ги разделите на таксата не става, да не говорим, че те са към избрани номера....

Една голяма лъжа.Вероятно тлъсто платена на обслужващите само олигархията български медии. В БЪЛГАРИЯ МОБ. РАЗГОВОРИ СА НАЙ-СКЪПИТЕ НЕ САМО В ЕВРОПА- А В СВЕТА. Вероятно мобилната мафия се е развихрила. Абе толкова ли за из простял и зомбиран го мислят народа в България?ideyazabulgaria.org

Мобилните разговори между клиенти на различни оператори в България остават сред най-скъпите в Европейския съюз, докато обажданията в рамките на една мрежа са едни от най-евтините. Това показват данните от доклада на Европейската комисия (ЕК) за състоянието на телекомуникационния пазар на Стария континент през 2009 г., който бе обявен официално днес. Причината за тази разлика е, че българските мобилни оператори поддържат най-високите цени за терминиране в Европа, което продължава сериозно да оскъпява безжичните разговори. Под "терминиране" се разбират таксите, които телекомуникационните компании начисляват върху тарифите на едро за разговорите, които идват към техните мрежи. За България тези такси са средно 12.14 евроцента, докато в Кипър страната с най-ниски цени за терминиране, те са едва 1.95 евроцента, или шест пъти по-ниски. Цените на мобилните разговори и графикът, по който те трябва да бъдат намалени, от няколко месеца са ябълка на раздора между операторите и Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). Държавният телекомуникационен регулатор наказа с глоби двата водещи мобилни телекома ("Мобилтел" и "Глобул") през януари, защото според него те не намаляват тарифите си на едро със скоростта, с която са обещали. Санкциите бяха в размер на 5000 лв. еднократно и по 500 лв. за всяка просрочена седмица. И двата телекома обжалват наказанията пред Върховния административен съд (ВАС). Според плана на КРС в момента цените за терминиране трябва да са 20.5 ст. на минута в силен трафик и 15 ст. - при ненатоварен. Следващото намаление на тарифите трябва да се случи през юни. Когато бяха санкционирани, от "Мобилтел" и "Глобул" обявиха, че цените на едро в България са 12 ст., което ни прави втората най-евтина държава в Европа. Председателят на КРС Веселин Божков обаче уточни, че в тези разчети не влизат фиксираните такси, които всеки абонат на мобилни комуникации е принуден да плаща. "Мобилният пазар продължава да е най-динамичният в телекомуникационния сектор, въпреки че растежът се забавя и се забелязват индикации за насищане", се казва още в обявения вчера евродоклад. Около 62.8% от приходите в българския телекомуникационен бранш идват от безжични разговори. Въпреки че степента на проникване на мобилни комуникации е висока, цените за крайни клиенти за обаждания в рамките на една и съща мрежа продължават да са чувствително по-ниски от разговорите с абонати на други оператори, уточняват наблюдателите на ЕС. Това принуждава повечето клиенти в България да имат повече от един мобилен телефон. Затова и степента на мобилното проникване в страната е 138.9% при 121.9% средна за ЕС. В евродоклада има и очакване регулаторните мерки на КРС най-накрая да осигурят достъп на алтернативните оператори до инфраструктурата на историческия монополист на фиксирания пазар БТК. От Момчил Милев източник:дневник.бг

А за цените от стационарен абонат към мобилен защо не се споменава нищо? Освен това за тези 5 цента от кой източник се е разбрало. Пак платени мекерета с неверна информация. Гръцкия балон се спука, да видим кога това ще стане и с българския.

Това е абсолютна лъжа !!!!тук е толкова скъпо да говориш по мобилен ,че ако имаше вариант да не ползвам мобилен -с удоволствие нямаше да имам.Но животът го изисква,а операторите издевателстват върху нас с цени.

Абсолютни, лъжи. Ако си мислят че безплатните минути като ги съберат с тези от по 0.2, 0.3лв. на минута и направят средна чена, ще заблудят нас потребителите.. много се заблуждават. А ЕВРОПА да си огледа методиката за определяне на цените на мобилните разговори...

Тва може да го повярва само човек който никога не е излизал от БГ. Тия ни мислят,че още ядем доматите с колците. Само пример: В англия- 15 паунда-няколко хиляди минути с всички в англия +неограничен интернет и скаип, и някакво огромно количество разговори с европа+ много хубав телефон в цената. Договора беше за 1г.

Моля????? Въобще не са ниски цените на разговорите. При предплатените карти цените са много високи. Аз плащам за предплатена карта по 44 стотинки на минута.

първо е точно обратно, както непрекъснато се пише в пресата. второ що не направят съотношение спрямо заплатите тук и там. и да видим къде е скъпо и къде е евтино

А бе какви са тея данни.........хората плащат сметки мин. по 20лв че инагоре...няма такива тарифи в БГ!!!!! Махнете статията че се излагате!

бааа тия наще от какво са лъгали та цени 5 евро цента са изкарали :) или са пуснали че има само loop мрежа в цяла България и всички си говорим на по 1 стотинка.