Абитуриент скочи от 7-ия етаж заради фатална любов

19-годишен абитуриент от Професионалната гимназия по строителство и архитектура в Пловдив се е самоубил, хвърляйки се от покрива на блок заради несподелена любов.

Обратно в новината

Коментари - Абитуриент скочи от 7-ия етаж заради фатална любов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подобни случаи е имало винаги, по всяко историческо време, сложили край на живота си поради несподелена любов; и случва се дамата на сърцето след време да е фуклива, че заради нея какви хора са сложили крлай на живота си. Което означава, че все още има чувствителни, свити, обичащи... въпреки постоянната тотална и целенасочена духовна деградация и разложение. Плюс още нещо, не се култивират интимните чувства, а всичко е оставено само да расте и развива, съобразно вътрешните пориви, подбуди и всевъзпитаващи всекидневни сапунени опери. Иначе образователната ситема и цялата администрация са отрупани с длъжности, за украшение, като "психолог", "педагог", "съветник", "групи", "комисии", "отдели", "инспекторати"... Мероприяти с пари и за пари, медии, пиар, суетня... А църквата се е самоизолирала от общественото развитие и все още смята, че отшелникът е най-добрия християнин. Един случай - поражда размисли и състрадание; но в нашата мила страна всеки ден се самоубиват по най-различни причини, все млади хора - това трябва да поражда тревога, която все още някъде спи в главите на капел майсторите на бюрократите, щото са сити и пияни, а техните подчинени олигофрени. Боже пази България! Амин.

Ех, защо бе братко ! И тя е пълна само с лайна и пикня, нищо друго няма вътре.

Горкото дете... Ето австралийче на неговите години обиколи само света с яхта,а нашите деца се самоубиват... Нямат цели, нямат посока децата.. Жалко за този млад, погубен живот..

Жалко,много жалко за младия живот!Трябвало е някой да си свърши работата като родител и да го въведе в живота без резерви.Имам две големи деца - семейни - с деца вече,но и до ден днешен не спирам да им давам примери за мръсотията в живота.Не са малоумни разбира се,но родителите трябва да имат непрекъснат контакт с поколението си.Жалко,много жалко!Бог да прости обърканата душа1

Лека ти пръст мило дете' Не сме ли виновни всички ние. които се премиряваме да живеем в толкова бездуховно общество. Защо се подмени ценностната ни система. Зашо до теб нямаше приятели с които да изживееш несподелената любов. Защо хората около теб не разбраха и не ти помогнаха, не видяха колко страдаш, Малко са хората които не са изпитали чувствата на несподелената любов. Защо мислим, че грижите за децата ни вкючвата само материално обезпечение. Защо се губи духовната връзка. Знам, че родителите в по голямата си част правят всичко децата им да са щастливи, но разберете най важното е да знаеш какво е в душата на детето. Може една вечер да не се сготви, но научете децата си да споделят с вас. Бог да помага и на родителите да изживеят това изпитание. Бог да прости детето.

Никога не ставай роб на чувствата си! Или както казват руснаците"Паживьом,увидем!".Истината е,че първо трябва да се поживее,а после да се види кой кого заслужава.Жалко за младия живот!Трябвало е родителите на това момче да го подготвят за мръсотията в живота.Но така или иначе с обвинения или не то си е отишло.Бог да му прости лекомислието!

Бог да го прости Даниел!Дълбоко ме покърти тази вест. Не си струва за една. . . / могат да се изредат много епитети и определения / да посегне на живота си.

Глупаво дете, глупаво решение! Жалко :(! Животът е такъв, какъвто е и какъвто си го направим сами, доколкото можем! Но във всички случаи трябва да го изживеем, докато ни е писано и трябва да го изживеем максимално достойно, доколкото е по силите ни. Решението да го прекратим по наше желание е погрешно, глупаво и слабо, не бива :( Жалко за погубената му душица :( Горкото дете, горките му родители :(

Мъчно ми е за тези млади хора , не изживяли живота си , не позналилюбовта заради която се самоубиват. В коментара на ТЯ , се казва че е нелепо да се умира заради жена/мъж/ . Нееее , не е заради това , заради любовта е , това велико чувство , заради което човек си загубва ума и накрая и живота ... сори за тези младежи , дано душите им да намерят покой горе ....

А има толкова много жени/мъже. Има си време за всичко. Възможно е да не е имало кой да му го обясни...

Няма нищо по-велико от живота... Но трябва да се поживее за да се разбере.Жалко за всеки загубен млад живот.

Колко са глупави тези деца!!! Нима си струва ,заради една жена /мъж/ да се слага край на живота? Макар и труден животът е прекрасен,особено пък за младите,защото е пред тях.Жалко ,че все по-често има самоубийства заради несподелена любов.Бог да прости Даниел!!!

Не. Децата ни не са глупави. Според мен в програмата трябва да бъдат заложени и такива теми, а не какво е мислил Яворов, какво е искал да каже Дебелянов. Точно в тази възраст с децата ,или тпо-точно младежите, трябва да се говори свободно и прямо. Може би трябва да има часове в които да влиза професионален психолог. Но ........ Бог да го прости милото детенце и да даде сили на родителите в този труден момент.

АКО ИМ БЕШЕ ОБЯСНЕНО КАКТО ТРЯБВА КАКВО МИСЛИ ЯВОРОВ И КАКВО Е ИСКАЛ ДА КАЖЕ ДЕБЕЛЯНОВ.БОТЕВ,ВАЗОВ И ОЩЕ ЕДНА ПЛЕЯДА ОТ НАШИТЕ ПОЕТИ А НЕ НЕПРЕКЪСНАТО ГОВОРЕНЕ ЗА ПАРИ КАРИЕРА НЕДОВОЛСТВО И Т.Н НЯМАШЕ ДА СЕ УНИЩОЖИ ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА НА МЛАДИТЕ И ТЕ ЩЯХА /В ПО-ГЛЯМАТА СИ ЧАСТ/ ДА ИЗЖИВЕЯТ И ДА СЕ РАДВАТ НА ЖИВОТА

Нелепо и тъжно.Дано душата му намери покой!Съболезнования на близките.

Не я заслужаваш ? Да беше се постарал и поживял и да разбереш дали пък тя те е заслужавала. Трябва вместо да изпадат в депресии в младежите да се изгражда желание да се борят и да се доказват. Но тези 15 год на скапано образование и деградирали ценности развалиха едно поколение от иначе нормални си деца. Държавата разруши умишлено образованието и здравната система и осигурителната и пенсионната. Както и да е дано поне четящите тук не гледат редовно Биг Брадър , ако ме разбрахте. Лека работа днес .

Съгласна съм с тебе. Побеснявам, когато в сутрешните и не само блокове на телевизиите, се изтъпанят някакви субекти - сициолози, политици т.н., които с дълбокомислен вид започнат да ни обясняват за , най-общо казано, липсващата ценностна система на младото поколение. И същите тези телевизии, в едни други блокове и часове забълват бъркочи и простотии от сорта на Биг Брадър, Разбиване, латински , турски и американски сериали със съмнително качество. И послеОле-ле! поколенията се израждат - този заклал, онзи скочил, третия изнасилил... А какво гледат и какво им предлагате?

Държавата!! Ти къде беше, че не промени нещата - плямпа по форумите!

Не се опитвай да ми излизаш с приказките на един от Кенеди семейството. Какво даде държавата на мен ? Аз плащам данъци и осигуровки за да осигури тази държава специалисти от нашите отчисления, които да се заемат с проблемите. Ако можех да получа власт и да разчистя тази пасмина сигурно не биха останали и 10 % от тях. Има хора все още, които не се чудят кое как да откраднат. Срещал съм и в общините много отзивчиви служители. Не е тема за тук .

дори и в къщи да се говори има и по-чувствителни деца ,а и е нормарлно то да иска да е с връсниците си ,за жалост атаките са точно към тези не напълно оформени деца полу мъже полу жени ,но и още деца ,всички имаме вина трябва да се борим с бездуховността в обществото и подмяната на ценностите,бог да прости детето и даде сили в мъката на близките ,бог да пази българия

Децата още не знаят, че животът е хубав и има още много жени, респективно мъже, с които да го споделиш.

чудесен постинг, Mария. и аз винаги така съм мислила. има много знаини и незнаини неща пред теб в живота ти. Hикога не се отчаиваи от настоящето. Tо е само временно.

Бог да прости бедната ти объркана душица. Лека ти пръст младо момче