Пчелите освирепяха

Необичайна агресия при пчелите се наблюдава тази пролет, предупреждават медици.

Обратно в новината

Коментари - Пчелите освирепяха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До бармалей: Не се изказвай неподготвен. Вземи прочети някоя книжка.

пчелите, става нещо опасно и ненормално в селището. Хората да бъдат нащрек!

През 2000 г. германският професор Катц, водещ германски зоолог, публикува изследване, показващо, че гени, използвани за модифициране на маслодайна рапица, са се прехвърлили в бактерия, живееща в стомаха на медоносните пчели. Променената бактерия може да мутира и да причини увреждане на пчелите с непредсказуеми последици.

НЕ ЗНАМ КАКВО СИ УЧИЛ И КАКВО СИ ЧЕЛ,АЗ ОТ ГОДИНИ ГЛЕДАМ ПЧЕЛИ И ТАКОВА ЧУДО НЕ Е БИЛО!ВСИЧКО ЗАПОЧНА ОТ ЗАСЯВАНЕТО НА ГМ РАПИЦА-ПЧЕЛИТЕ СА АГРЕСИВНИ И ПРОСТО ИЗЧЕЗВАТ.ИМА ИЗСЛЕДВАНИЯ КОИТО ДОКАЗВАТ ВРЕДАТА ОТ ГМО ВЪРХУ ПЧЕЛИТЕ-МОЖЕ ДА СЕ ПОИНТЕРЕСУВАШ ПРЕДИ ДА СЕ ИЗКАЗВАШ ТОЛКОВА КОМПЕТЕНТНО!

То да беше само че са супер агресивни, ами и меда който правят в момента е направо течен. Направо го хвърляш. И за това има причина и това е рапицата. Навсякъде където има пчелини близо до рапица са се побъркали. ТОЧНО ТАКА Е!В МОМЕНТА СЪМ ПРИНУДЕН ДА ВАДЯ И ИЗХВЪРЛЯМ МЕДА ОТ РАПИЦА,ЗАЩОТО ПЧЕЛИТЕ МИ НАПРАВО ПОЛУДЯХА ,АГРЕСИВНИ СА И ЗАПОЧНАХА ДА СЕ РОЯТ.

То да беше само че са супер агресивни, ами и меда който правят в момента е направо течен. Направо го хвърляш. И за това има причина и това е рапицата. Навсякъде където има пчелини близо до рапица са се побъркали. ТОЧНО ТАКА Е!В МОМЕНТА СЪМ ПРИНУДЕН ДА ВАДЯ И ИЗХВЪРЛЯМ МЕДА ОТ РАПИЦА,ЗАЩОТО ПЧЕЛИТЕ МИ НАПРАВО ПОЛУДЯХА ,АГРЕСИВНИ СА И ЗАПОЧНАХА ДА СЕ РОЯТ.

или отровени или г л а д н и!!! а може и "озлобени" и са "решили" да си отмъстят на кои да е.... гледах филм- страхотни са в много неща.

Трябват да се взимат спешни мерки! Пчелите-убийци ги има навсякаде и това е факт!

?!? ... с 10 ужилвания убили КОН... а хората са оцелели, тия трябва да ги изследват, много яки хора ще да са ... или коня е бил алергичен?!?! ... а тая ампула с адреналин кво да я правят, да я заврат на автора на станията нейде ли?

Преди около седмица даваха по някоя от телевизиите, как в Пловдив (или Пловдивско) някакъв пчелар отглеждал съвсем законно в 70-100 кошера с АФРИКАНСКИ пчели. Те са много агресивни, убиват обикновените пчели и нападат всичко живо. Летят на рояци, завземайки нови територии. Отровата им е много токсична. Преди година-две това стана огромен проблем и в САЩ. Сега тези пчели се развъждат у нас СЪВСЕМ ЗАКОННО - били за износ! Не зная кой неграмотник е разрешил това, а още повече как в България НЕ ЗНАЯТ НИЩО за тези смъртоносни пчели!!! Колко е голям е човекът спрямо коня, убит моментално от десетина пчели. От Африка те са достигнали по някакъв начин до САЩ и се размножават необикновено бързо. А какво да кажем за разстоянието Пловдив - София? Или не голямата ни територия те могат да превземат за нула време. Явно някои чиновници чакат да започнат масови нападения и смъртни случаи, за да си размърдат неграмотните мозъци...

Намазваш се с изпражнения и няма да те нападат и спокойно си ходиш и си свиркаш :)

Дали това не е начин да се справим с кучетата?

Пак някой се прави на ощипан. Беше казано, че има пчелари, които отглеждат такива пчели и изходът е един. Тези кошери с пчелите трябва да се унищожат, а пчеларя санкциониран. Тази безотговорност е опасна за хората.

Това, че има засадени ГМ растения, не води до по-голямата агресивност на пчелите. Прочетете статията за африканизираните пчели и ще се убедите. Иначе ми е омръзнало от пишещи хора, които не са запознати с ГМО. Смешни сте. Все едно да се изказвам за икономика и счетоводство, когато никога не съм учил за това.

Ха, ха поредната изсмукана новина:)

това, че пчелите са африкански не ги прави гмо !

А може да не са изцяло африкански, тогава дали това ги прави ГМО?

Миналата седмица патувахме с колата, когато цял рояк пчели се бласна в предното стъкло, беше нещо страшно! След това имаше пчели навсякаде по колата, изпитах неописуем ужас!!!!

OT RAPITSATA E. NE CHE E GENNOMODIFICIRANA!MNOGO E LYUTIVA !!! PODOBNO NA RYAPATA !

Рапицата е виновна. Може би и климатични особености на пролетта - валежите бяха добри и растенията напреднаха в развитието си. Лакомия българска. Сметки трябват. Колко ниви и ливади има в района, какво се сее и колко пчели се полагат. Да не се гледат колкото и където си поискаш пчели. Те сега просто се роят на поразия и търсят дупки за кошер. Нямат си работа към момента пчелите и за това е така. След месец ще затънат в работа и няма да са така агресивни.

всичко това се дължи на несвършената работа на Националната Служба по карантина,защото се пръска с препарати /рапицата/ които побъркват нервната система на пчелите.Няма африкански пчели а мързеливи чиновници!

това за светлите дрехи не е правилно- аз съм с много бяла кожа и руса и познайте цяло лято все ми кацат по главата- мисля че и шампоаните и цвета на дрехите има значение. Това са африкански пчели които избиват естествената популация и заемат мястото. Да силно са агресивни и е добре тези които са доказано алергични да се пазят. Притеснява ме че децата незнаеш дали са или не са алергични. Тук рапиците и другите цъфтящи като липи и треви ги привличат заради прашеца и няма нищо общо с ГМО (благодарение на генетиката много хора са на този свят и е хубаво преди да се коментира за ГМО да се прочете по обстойно да не излизат само глупости).

като четете толкова обстоино,явно сте пропуснали факта че гмо увреждат нервната система на пчелите,тяхната ориентация и навсякъде е факт,че при поява на такива култури пчелите изчезват!

По принцип нося до 5-6 ухапвания от пчелички без проблем - ако много те боли малко мокра кал за първа помощ е о.к. . Обаче напълно е възможно някой пестицид с който пръскат рапицата да лудва пчеличките.

Пчелите маркират потенциалния враг с вещество, което се разпознава от останалите и те също го нападат. Трудно е да се разминеш само с 4-5 ухапвания след първото.

За всичко е виновен VIVATEL.

Това е от честотата на предавателите на VIVATEL.

Това е от честотата на предавателите на VIVATEL.

За да ви стане по ясно ,какво е станало с създаването на нови видове пчели,гледайте този документален филм:http://hellp.aydaforum.ru/forum-f5/topic-t203.htm Този филм е разказ за един експеримент ,който доведе до фатална грешка с опасни последствия.Експеримент,който създаде пчелата -убиец

Трябвало е Станишев и Масларова да са там!!

това да на се африкански пчели?

А възможно ли е африканските пчели, които са известни с агресията си, да са стигнали до тук и вече да са се разпространили хибриди? Поведението доста ми напомня тяхното.

човеската лакумя , само тя ще оправи вида ни ! ебаваме се с природата ама тя после тъпкано ни го връща. отделно, че в нормал,ите дъряви хората са си измислили закони, които регулират какво и къде може да се засацжда... това е така, защото някои е седнал преди това и е мислил с главта си, а не с гъза!

ами и пяелите са изпаднали в криза от управлението на ББ и рестрикциите ма хер Флик ахахах

"...Пчелите освирепяха" Не само пчелите, и човеците!

Хайде сега давайте на воля...убийте пчелите, смърт за пчелите....

Айнщайн категорично е заявил,че човечеството може да просъществува максимум 4 години след като изчезнат пчелите

Всъщност глупост като тази (не е доказано и никъде няма данни да е казвал такова нещо) дискредитира еко-мисленето

btw, тази глупост да се приписва такова твърдение на Айнщайн е доста тъпа. освен това е официално опровергана.

това е резултат от генно модифицираната рапица,забележете че навсякъде има жълти полета от нея.За съжаление всеки пчелар наблюдава този факт

Точно така е.

Прочетете в Гугъл "Behavior Characteristics of the Africanized Bees, Apis Mellifera"

Нали? Просто поредният подарък от САЩ. Благодарим на Вожда!

Какво общо има САЩ? Става въпрос за африкански пчели, които са се преселили и на други континенти.

То да беше само че са супер агресивни, ами и меда който правят в момента е направо течен. Направо го хвърляш. И за това има причина и това е рапицата. Навсякъде където има пчелини близо до рапица са се побъркали.

Пчелите се дразнят от теобичайни меризми,така че внимавайте с парфюмите