20 г. затвор за пожара във влака ”София-Кардам”

Окръжният съд в Плевен осъди двама от подсъдимите за пожара във влака "София-Кардам", при който през 2008 г. загинаха 9 пътници. Третият обвинен бе оправдан.

Обратно в новината

Коментари - 20 г. затвор за пожара във влака ”София-Кардам” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БДЖ невинно? Шефовете невинни? Кой смятате че ще повярва? Какво трябва да се случи, че да се опомните бре господа експерти и съдии?

дали от утре да сам шафнер?

Това е терористичен акт.Не може огънят да се прехвърли от задния по посока на движението вагон към предния.

Обвиняемините не са виновни за пожара. Могат да бъдат виновни само за лошо организиране на евакуацията, за което пък не е ясно дали въобще са обучени. Все пак такава ситуация не е настъпвала, а и да е настъпвала трявба много добре да си триниран за да не изпаднеш в паника. На всички е ясно какво е причината ако не е терористичен акт. Вагоните са стари и зле потдържани. Сега трябваше да има изкупителни жертви и точно кондукторът им е виновен.

Надявам се, г-н Цветанов от МВР,да се позаинтересува, защо директора Иванов и в момента ползва служебен телефон от БДЖ въпреки, че от 2 год.е освободен. ДОКОГА.....ще продължава така.

За пореден път продължавам да твърдя, че причина за пожара е пушене във вагона и небрежно "загасена" цигара. Невежи вещи лица. Няма пожар във пътнически вагон от осветление, но от цигари има. Който желае може да направи справка. Персонала е направил даже и невъзможното за спасяване на останалите пътници и вагони. Спалните вагони са "хотел на колела". Няма не заключен хотел през нощно време. Всичко се прави в интерес на пътниците, но и те трябва да се грижат за себе си.

Какво ще рече "шафнер" бе родоотстъпници тъпи ?! Вие на българско училище ходили ли сте някога ? Вие българи ли сте бе,прошляци с прошляците ? "Шафнер" - що е то?

КОНДУКТОРОВ, да те отворя! Шафнер идва от немския език, а кондуктор може би от френски или английски. Руснаците му казват "пороводник" т.е. съпровождащ вагона. За съжаление на български нямаме точна дума. Conductor на английски значи "проводник", а Semi-Conductor "полупроводник". Ако на тебе ти харесва да ти викат "проводник", нямаш проблем. Някой зевезек ще си помисли, че крадеш жици и проводници.

Евала колега, коментара е перфектен от езикова гледан точка!

Безобразие...е*а ти съда!!! тези наистина се подиграват с хората. Мишоци, един престъпник не смеят да осъдят, а на умрял нож вадят

Стигати рева , не били виновни...виновни са , щом работят с хора и те пряко отговарят за тях , значи са виновни. Като знаят , че фирмата не става за нищо и всичко е опасно да не са се хващали там на работа....!!!

Ти си ненормален бе!!!

Защо никой не провери,връзката на директора Иванов и по предишният директор г-н Илчев,че те са баща и син и дала верите им в спални вагони във връзка със ремонтите на сградата на царските вагони.

Преди известно време написах, че не могат да овинят бригадата на влака, че не е успяла да евакуйра пътниците. Също така написах че е необходумо да се провери за колко време състав от същата бригада ще разкачи състава и то в същата крива.Защото ако бригадата не беше разкачила състава и то на две места, започнеше да сваля пътниците от влака при височина най-малко от 1.5м сигурно щяха да изгорят оше два вагона.

Нещо е сбъркано в нашата държава. Ами шефа на БДЖ, който е пуснал такива композиции да се движат няма ли да понесе отговорност?

Пияният кондуктор естествено,че ще поеме цялата вина,а за министъра,немърлив до безумиие,безотговорен ,глупав,нахален и безочлив-нищо,само мъни и то -милиони!

А тези бъзикат ли се ?

Абсолютно нереални присъди! Присъединявам се към тези, които скочиха срещу остарелите и опасни вагони, а не срещу хората!

КОЙ ЩЕ НАКАЖЕТЕ ЗА СТАРИТЕ ВАГОНИ КОЙТО СТРУВАТ КОЛКОТО НОВИ МОНЛОВ ГИ Е ПРОДАЛ КОЙ ВЗЕЛ ПАРИТЕ , А КОКОШКАРИТЕ В ЗАТВОРА.....! ТОЗИ КОЙТО Е ИЗДАЛ МАЛОУМНАТА ЗАПОВЕД ДА СЕ ЗАКЛЮЧВАТ ВАГОНИТЕ Е НЕВИДЕН!!!БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ МАЛОУМНИ УПРАВНИЦИ!

С такива ли хора трябва да пълним затворите? А Стависки?

За Руския пияндурник УСЛОВНА за 2-ма убити, за пернишката съдийка УСЛОВНА за 3-ма убити, а за двамата най-малко виновни в случая - 20г. общо!!!

Дааа, поредното потвърждение на поговорката, че рибата се вмирисва откъм главата, ма я чистят откъм опашката... Шефът, издал заповедта, довела до смъртта на тези хора, се оказа невинен!?

Дори са малко тези години! Всеки трябва да е наясно, че носи огромна отговорност на работното си място. Никакви хашлашки стъпки, защото иначе загиват невинни хора, и после следва затвор!!!!! Във всички държави има ред, ред трябва да има и тук!

Граждани на България, докога ще търпиме тези подкупни съдии, та не се надигнеме и главите им да смажеме. Тези хорица работят за нищо пари, семейства издържат, не мога нищо да направят, защото са дребни и ако възроптаят при какви условия работят ще бъдат уволнени и за тяхното място чакат много, накрая те са изкупителната жертва на държавата. Трябва като няма съд в България да се жалват в Брюксел. та на тях да се плати за стреса които са изживяли.

Ужасно! Нито един от двамата осъдени не е виновен! Вината е на тогавашния министър на транспорта и на шефовете на БДЖ! Трябва да се подеме гражданска инициатива срещу тези присъди! Пътувала съм много пъти в тези вагони и за съжаление те са си все същите и е въпрос на време да се повтори тази трагедия!!!

Както винаги пешкира го опраха обикновенните хора.А бетерина издал заповедта-невинен.Няма що-справедлив съд си имаме.

Браво на съдиите! Пак показаха своята пристрастност и оневиниха някой който е късал трудови договори заради неизпълнение на заповеди. А същият е заповядал да се подсили заключването и с щифтове. Браво господа съдии. Дано и за вас има възмездие с изпепелени ваши близки а защо не и самите вие да горите в АДА. Трижди да сте проклети с вашите тъпи решения!

защо са наказани изпълнителите на заповедта, ане човека който е издал малоумна заповед за заключване на вратите. тези хора са наказани за това ,че са изпълнили заповедта на своя работодател. за пореден път нашето правосъдие съди според всичко друго но не и според фактите.

Много големи присъди за хората който почти нищо не са могли да направят ... и тука се показва как съда е просто една гадна и корумпирана инстанция, след като не могат да осъдят истински престъпници убили сумати народ а осъдиха евала горките железничари на който освен че не им плащат редовно заплатите явно отговарят и за животите на всички във влака, дайте им едно наметало на супермен и от утре всички на работа с пожарогасители. В случая глоби за БДЖ, но не и присъди максимум отсраняване от работа за тях , а сега им прецакахте живота ей така ще е в тази държава явно крадците и мафиотите ще се измъкват а простите хорица ще лежат ... за кокошка няма прошка явно.

jingiby

Да, а пияният Максим Стависики, който уби двама душ след като беше спиран малко преди това от полицията за превишена скорост - 3 години условно!

Чета и ПРОТЕСТИРАМ уважаеми дами и господа които управлявахте,управлявате и ще управлявате тази държава!Не може най-ниският в йерархията отново да го отнесе...за да се возим в тези непригодни и остарели вагони вина имат тези които не са ги подновили,защото пари имаше...но ги окрадохте ,за да създадете собствения си уют!Не може един кондуктор да носи наказателна отговорност,за нещо за което няма вина!Къде са онези които купиха за по 600 хиляди евро на старо вагони..???ТЕ СА ВИНОВНИТЕ ... ТЯХ СЪДЕТЕ!

Съгласна съм, дедо, ма с този "независим и безпристрастен" български съд няма да ни се получат нещата...

Значи кретенът който е издал заповетта за калючването на вагоните минава метър. А в панделата ще влязат нещастниците които блъскат от тъмно до дъмно. Ебати шибаното правосъдие. Що ли не съм учуден.

zashto????

Съжелявам за загиналите! Но тези присъди са огромни! Не може да се иска от тези хора да проявят огромна саможертва. По думи на пожарникари били на мястото, огънят е горял с бял пламък, което пък означава температура над 1000 градуса. Господа съдии Вие бихте ли скочили в огъня?

Смешен съд - шафнера и началник-влака ще лежат, щото не са организирали извеждането на пътниците от горящия вагон, който по заповед на оправдания от съда заместник-директор е бил заключен не само с ключ, а и с щифтове, каквото и да означава това. Е, тоя шафнер през дупката на тоалетната ли е трябвало да ги изкарва? "Костадинова и Георги Георгиев.... не са осигурили изправни противопожарни средства на достъпни места." Това не е ли задължение на БДЖ? А като БДЖ нехае - шафнера как да ги осигури - да си донесе от вкъщи ли?

Бих казал не просто смешен, а жалък и лицемерен. Ще лежат не главните виновници отново....сега е момента за PR на ББ ама с уволнения и санкции за съда в случая.

Срам за страната да съдят тези нещастни служителчета на БДЖ. Стависки уби пиян двама и го пуснаха да си развява байряка, а тези хора какво са могли да направят, като всичките ни влакове са разкапани и не стават за нищо. Дано правдата да възтържествува.

Дано да е окончателна. Пак е нещо.

момченце, наясно ли си какво са 8 години и 100 хиляди? няма да се върнат хората, а и главният организатор е ОПРАВДАН (не като стависки с условна а ОПРАВДАН). Това, разбира се, ако се абстрахираш от тезата за тероризъм, която не е сериозно разследвана - а трябваше.

за едни 8-9 години, а другият - оправдан. Това му се вика правда....

За някои няма прошка, явно....