Евродепутати: Отворете пазара за българи

Евродепутати от комисията по вътрешен пазар призоваваха държавите в ЕС, прилагащи трудови ограничения за българи, да преразгледат позициите си за това.

Обратно в новината

Коментари - Евродепутати: Отворете пазара за българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

по нашите географски ширини отдавна хората се продават като животни, кога от свои - кога от чужди, никои да не се заблуждава , че изборат на 3 000 000 млади хора , да се скитат немили-недраги е техех личен, друг е вапроса колко от тях го сазнават.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Въпросът не е да се изнесе младежта вън от България но да се развие бълг. индустрия за да се запази младежта тука - иначе България от пслу-колониална държава днес - ще стане 100% колониална утре. СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ държавници !!!!

ОТВРАТИТЕЛНО!!!! ПРИЗИВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ - ОТВОРЕТЕ ПАЗАРИТЕ ЗА БЪЛГАРСКИ СТОКИ!!! ПОМОГНЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ ДА ВЪЗСТАНОВИ ИКОНОМИКАТА И ДОСТОЙНСТВОТО СИ! ВСИЧКО ОСТАНАЛО СА ТЪНКИ СМЕТКИ НА НАШ ГРЪБ.

Най лесно е да избягаш от трудностите, а защо не се пребориш с тях, ако така разсъждаваше целия български народ , кой ще остане в тая страна, , вие младите бягате от трудностите, а знаете ли след военно време ние от набор 1940 г. - 1950 г. как сме работили за да построиме тая страна , как мислиш, че ни е лесно , когато гледаме как е разграбват страната , бъдете по отговорни и се преборете с тия трудности.

"Най лесно е да избягаш от трудностите" - ти наистина ли смяташ, че да емигрираш и да си стъпиш на краката в чужбина е лесно? А и в крайна сметка имаме само 1 живот и всеки си решава сам как и къде да го изживее. Лично аз не вярвам, че ще доживея да видя една нормална България, децата ми също..

Вие старите ( До Додо)гласувате с нефелния си мозък и докарвате тези на власт, после младите( Додо) ви били виновни? Е как младите ще се преборят без вашия ГЛАС? Младите са малцинство в тази държава, в избирателите мнозинство са СТАРИТЕ ,поради това, че се изгониха над 3 милиона хора навън и сега ще ги лишават и от право на гласуване?! Вие старите в България сте коне с капаци, гласувате за мускули и красиви личица и сте докарвали на власт тези партии, които докараха България до сегашното състояние на катастрофа!

много героично звучиш, разбрах и че имаш самочувствието на "изградил страната". Искам да ти кажа 2 -3 неща: 1. Страната си беше изградена и преди комунизма. После, заради режима на "изграждащите страната" милиони напуснаха България. 2. Понеже "изграждащите страната" при комунизма нито си отидоха след 1989, нито някой беше наказан за безобразията, България се влачи 20 г. в някакъв странен, пост-социалистически коловоз и хората продължават да я напускат. 3. Мнозинството от напускащите България се махат не толкова заради ниските доходи, а заради калпавото образование, мутращината, простотията и мръсотията, несигурността, престъпността и липсата на нормална среда. 4. Светът става все по-глобален и все по-малко национален. Разбирам хората, които не искат да си губят времето с милионите чалгари тук, а искат да учат, работят и развиват в страна, където техните ценности съвпадат в по-голяма степен с ценностите на съответното общество. Ако тези хора бяха усетили съвсем малко желание за промяна и развитие у техните сънародници, със сигурност биха посветили енергията си на България.

Браво! Изказвате голяма част и от моето мнение.

Моите родители изграждаха България цял живот за да не могат да свържат двата края с пенсиите си. Аз я изграждах 40 години и я напуснах с 1000 долара назем, 2 деца и малко снимки. Смятам остатъка от живота си да го посветя на себе си и децата.

Е,тия затова ли ги пращаме да ни предлагат като животни на пазар?Вместо да лобират за произвоодства в страната ни,те ни "разселват"тъй както им харесва.Помияри скапани...

На никого не му трябва да се връща тук. Който може да се изнася по бързата процедура и да не се обръща назад. От тук трябва да се бяга като от Содом и Гомор. На 25 години съм и ненавиждам България от дъното на душата си. Имам причини много.

защо?

Най-сетне дочакахме и ние като белите хора да отидем да работим без огрпаничения.Ате мангалите отдавна са там даже и с ограничения,защото са много хитри и тях ограничение не може да ги спре.

Най-сетне дочакахме и ние като белите хора да отидем да работим без огрпаничения.Ате мангалите отдавна са там даже и с ограничения,защото са много хитри и тях ограничение не може да ги спре.

българите зад граница, са към 3 млн. и наистина искат да се върнат, все питат разпитват по-добре ли е станало... и малко им трябва..остналото компенсира носталгията...Ако държавата се опита да ги привлече да дойдат всеки един средно ще си дойде със 50 000Е...колко прави това като инвестиция в икономиката?

ако имат 50 хилки хората в бг ли ще ходат бе при престъпници и мутри

пешо по принцип си прав, но имам малки корекции. 1 наивно е да се каже че всеки балгарин в чужбина има толкова пари, нека да бадем реалисти, повечето от нас едвам сварзват двата края и в чужбина. 2. знаеш ли колко много родоодстъпници и помяри живеят в чужбина, за какво са ти обратно в бг? в българия трябва да се освободи иницятивата на българина и държавата да претане да краде труда му и всичко ще си доиде на мястото. поздрави на всички патриоти!!!

Какъв пазар да отвори Европата за българите ве - в Бившата България - сега колкония не могат ли да се развива селското стопанство, животновъдството - да има фабрики и високотехнологични заводи за да има работа за народа или е продадена за сметище на Европата - па и от емигрантите повече полза има - пращат издръжка на немощните си родители гурбетчиите и явно това е по добре от колкото да се произвежда нещо тук ама то все някога ще секне - нищо вечно няма - и нищо не се носи в отвъдното

Защо ли г-жа Илиана Иванова е по-наивна и от мене?! Най-големият инвеститор за България са емигрантите и гурбетчиите. ЕС ни превърна в нетен донор, блокира с квоти селското ни стопанство, опитва се да ни глобява за различни "бездействия"...все елементи на "копринената завеса", заменила някогашната "желязна завеса". Моят път към "мраморния град" е ясен. Кога ГЕРБ обаче ще направи програма за заплати и пенсии като европейските, а не да пише някакви си декларации. Времето на ГЕРБ иначе ще свърши съвсем скоро, като "Правителство на малцинството".

Ти в момента в България не можеш да си купиш български зеленчуци и то през лятото а говориш за квоти за износ - проблема е изцяло наш на този етап.

Заплатата се изкарва, а не се дава. Камо ли на политически принцип. Никой не те спира като работодател да даваш по 7 хиляди паунда заплата на работниците си в България. Никой не те спира като работник да вземаш 7000 паунда заплата в България. Всичко е въпрос на договорка, в която държавата няма глас.

razbirase 4e trebvat ograni4enia.togava vsi4ki mangali ste se urnat besprepiatstveno. a i koi ste raboti v bg- turzite ot anadola li.

много си глупав да ти кажа,но сигурно си го знаеш - те циганите ,които е искал сее изнесал !!!тука са останали мързеливите роми !!!!