Украйна пак заговори на руски

Отменя се монополното положение на украинския език, като в украинския ефир се завръщат руските канали.

Обратно в новината

Коментари - Украйна пак заговори на руски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много ми се щеше да не отговарям на глупостите на червената сган, но извинявайте, много големи глушпости пишете. Първо ще отговоря на "Русская девочка" (а може би пък е "тетя"). Персонажът "Доярка Дуся" съм го заимствал от руските си приятели. Колкото и да не ви се вярва, уважаема, аз съм русофил. Но русофил, който цени това, което наистина е ценно, и ненавида цялото "хамство". Знаете за какво говоря. Москвичът е символ на пълната техническа немощ на СССР в процеса на технологичното му развитие. Освен автомобили, както добре знаете в СССР и Русия не могат да произвеждат и бръснарски ножчета, и свясна бяла и черна техника, телевизори, и още какво ли не. Изключая ядрените бойни глави не знам какво могат да правят на световно ниво (и за ядрените бойни глави не съм съвсем сигурен). Що се отнася до ракетите, с които Русия се гордее, ако не беше Вернер фон Браун да направи ракетата Фау-2, а после руснаците да я изкопират (апропо, след окупирането на Германия са пленени десетки ракети Фау-2 плюс цялата технологична документация за производство и експшлоатация. В продължение на повече от 3 години руснаците не могат да произведат действащ модел. Браво на тях. Умници!), сега щяха да купуват фойерверки от Китай. Най-ярката изява на технологичната импотентност на СССР е че за всичките години на съществуването си не са направили нещо найстина революционно. А уж били революционери. Глупости! Пардон, извинете, има едно нещо - ГУЛАГ. Системата от лагери, която страна претендираща че строи социализъм върна робовладелското общество - 2000 години назад върнаха болшевиките обществото в Русия. "Рускинята" скача 1 метър от място като ги чете тези неща. Русофилите от червената сган с пяна на уста псуват. Защото това е истината. И то казана от руснаци - достойни хора като Солженицин Сахаров, Булгаков. И още много други. Но пък всеки има избор. Един харесва Нобеловия лауреат Солженицин, друг селянина Хрушчов, трети престъпника Сталин, четвърти полуидиота Брежнев. Как говорят русские: "На вкус и цвет товарищ нет"

Киевская Русь, Малороссия и т.н. - Украйна и Русия винаги са си били едно /Гогол е човекът пример за това/ и тяхното разделяне беше едно от най-неестествените явления от края на 20 век. Надявам се щетите да бъдат постепенно преодолени.

И нека никой не забравя че в Украйна и Русия, живеят хиляди българи, прокудени от османската империя. Тя е нашата опора, тя е нашта висота./ най великия поет на България/ Нормално е и в българия да има много руснаци, украинци, беларуси и т.д. Обзалагам се че нито един от вас не може да напише правилно едно изречение на Руски както е написала" рускиня", разбираемо и чисто.

"Украйна пак заговори на руски" ! Велика мисъл!!! Аз ще я продължа: "Австрия пак заговори на немски", "Босна пак заговори на сръбски", "Кипър пак заговори на гръцки", Нова Зенландия пак заговори на английски " Ако не ви харесва на английски , може и на австралийски.

До: рускиня Ако искаш България да стане чиста държава, тогава виж колко е чисто в Швеция, колко е чисто в Германия, дори колко е чисто в Англия, въпреки че Англия минава за много мръсна държава в сравнение с Германия! И не само чистотата им е за пример за нас - правилата за движение се спазват, никой не гази пешеходци както е у нас. И ако искаш да си казваме истината право в очите - Русия също не можеш да даваш за пример, защото съвсем наскоро беше станала една страшна катастрофа в Русия, в която виновни бяха "правоимащите". В Англия не може да се случи подобно нещо!

Не давам Русия за пример , но почети коментари от този форум и ще разбереш защо аз се включих в дискусия. Единствено което не споменали тук е че ядем малки деца и ходим в мечи кожи - друго май всичко изсипаха.

не се занимаваи повече с тоя глупак, не виждаш ли че е един и същ, които пише под различни имена... каквото и да му казваш, тои пак ще си повтаря простотиите... иначе за тия тъпанари които се пишат осведомени: за някаква украинска идентичност почва да се говори чак през 19-ти век... аз съм работил известно време в украина (транслитерацията я пише с малка буква, не аз!!) и всеки един знае руски перфектно, а украинския си го говорят за домашна употреба

Уважаема, Споменаването на Богдан Хмелницки буди в огромната част от световния политическия елит неприятни асоциации, напомнящи му за холокоста. Иначе нямам нищо против тази историческа личност, както и против естествената връзка между праводлавните народи. БЪДИ ЖИВА И ЗДРАВА.

Като окупирали България на 06.09.1944 г. пияните руснаци плъзнали по селата. Баба ми разправяше, че в селото един човек се усетил и закарал магарицата си в планината. Руснаците яли, пили - жив кон не останал, камо ли прасета и др. Като се разкарали от селото мъжът с магаричката направил в селото бизнес - пренос превоз.

а баба ти как така не са я изяли? стига с тия свободни съчинения, моите баби и дядовци също помнят тия времена но не са ми разказвали нищо подобно!! Иначе аз също не одобрявам сталинската окупация след 9.9.1944 но за това може да се сърдим също толкова и на Чърчил и Рузвелт, които са подарили България на Сталин

Аз съм украинка.И не разбирам Вас,българи,какви са тези "злобарски нападки по повод затоплянето на връзки ..м/у Москва и Киев.Крайно време беше това да стане факт.Ние,обикновените хора,няма какво да делим помежду си.Политиците са тези,които ни противопоставяли.А що се касае историята ни.....спомнете за Богдан Хмелницки и Переяславска Рада...Справка--в интернет.Извинения за не дотам добър български .

Ne im obryshtay vnimanie, towa sa prostaci koito izbivat kompleksi

СЛЕД КАТО НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ЧАВДАРЦИ И ТЕХНИЯ ЦАР СИ ОТИДАТ В ИСТОРИЯТА И НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ЗАГОВОРИМ НА РУСКИ.

Браво на Путин и Янукович!!!Кръвта вода не става! Русия и Украйна са една плът и кръв. Тяхното разделяне и противопоставяне е отколешна мечта на ционистките им врагове, западните хищници и сега зомбираните до малоумие демокрадски лумпени. Е, има Бог и няма да стане!

речник, богат на мухлясали изрази, като: "западни хищници", "ционистки врагове"... Това, драга госпожо, говори за дълбоко увреден, комунизиран мозък. Дано нямаме възможност повече да се "наслаждаваме" на кръвното ни, православно родство с онази страна на североизток. А пък украинците да правят каквото щат, мен повече ме притеснява унесеният брътвеж на почитатели на Русия в България. Дали не са готови отново да колят и бесят, в името на Русия, както го направиха през 1944 и след това?

Конкретно кого обесиха в името на Русия - или пак баба те каза че вуйна на стринка подшушнала че имало един човек дето пострада от руснаци. Конкретно моля

До: рускиня Засягам се винаги когато рускини се опитват с менторски тон и назидателно да ни изтъкват недостатъците и да ни учат на нашата история. Много често ми се е случвало. А иначе съм съгласен за "българка" че нейния коментар е доста краен и безразсъден.

Назидателен тон нямам - а недостатъци посочвам защото сама тук живея. И най интересно кое мое най-голямо желание България да стане чиста , красива , икономически силна държава - инео заради това че децата ми ще живеят също тук - а те са българи.

Украйна и не е спирала да говори на руски. Тимошенко и Ющенко искали да се представят пред Запада и ето до къде го докарали. Иначе на времето /не знам как сега е/ В Украйна е имало училища и ВУЗове с преподаване или на руски или на украински език. Всеки можел да избира. Средното образование е било перфектно /учех там от 4-7клас/, обаче след 4 клас до 10 кл. задължителни матури, перфектно обучение по англ. език-много добри учебници, учител в класа е говорел само на английски, тези знания все още ми вършат работа. Не знам защо всички мислят ,че СССР е бил подтисник на съюзните републики, всяка от тях имала собствена конституция, закони, правителство, никой не ги е лишавал от правото да изучават родния си език, история /в училища и ВУЗове/ да говори на него, всяка република имала два официални езика /руски и роден/.

Не е въпрос за подискането на СССР, въпрос е, че Сталин роди по изкуствен начин Украинската държава, украинската език и нация, както роди "македонизма" и македонската нация ideyazabulgaria.org

До: m Украйна навремето се е казвала Киевская Русь, защото на руснаците тогава са им казвали Московци.

На руснаци никога не казвали московци. Защото Русь е обединение на княжества Новгородско и Московско , като княжество Новгородско е заема доминираща роля.

на т.нар.руснаци са им казвали москали.Московското княжество ,населено с угро-фински племена,е създадено от монголите в ср.на 13 в. ,а за 1 княз е поставен един от синовете на верния татаро-монголски васал Александър Невски.;Московията започва да се нарича Росия чак през 1713г.с указ на лудият тиранин Петър1.

Преди време четох един анализ как Русия няма как да стане "империя" отново без Украйна а последната изглеждала толкова отдалечена от Русия че нямало никакви изгледи за зближаване и само 2-3 годинки по късно каква стана тя . Те украинците да внимават че и без това половината им територия е руска . А някой духльовци да гледат как се води външна политика . Щото руснаците в Украйна не ходят в кремъл да протестират срещу думата или Путин . Ето ви разликата с България .

Украйна и Казахстан.

Аз съм изненадан от заглавието на статията !А от историческата неграмотност,гарнирана с безогледна омраза на KGB просто съм смаян!KGB иди да се прегледаш на психиатър!Въпрос - кога Украйна / Окраина,Украина/ е била независима държава!Кога се появи украинския език и всъщност това не е ли диалект на руския,макар и твърде видоизменен!Защо голяма част от сегашните украинци нито говорят, нито разбират украински ,а още по-малко искат да го научат!Столицата на Украйна -Киев -не е ли рождена люлка на руската държава - Киевская Русь!Това ,че руснаците не създадоха продаваем автомобил ,не означава че Москвича може да бъде символ на социалистическата епоха!Може би танка Т-34 е по-точен символ!Ако Мерцедесите са символ на Германия,то символа на Русия са ракетите!Можем да критикуваме колкото искаме СССР и руснаците,но това но това няма да ни направи по-велики!Така или иначи България е една дребна държава ,бедна и слаба,зависима от всички велики сили ,в т.ч и СССР, и сегашна Русия и ние не сме тези, с които великите държави са длъжни да се съобразяват!Както казва Путин "Ако една държава не е силна ,всички я бият!"Нека да си дадем сметка колко сме силни сега!

Те са глупави като овце, като магарета са.

До "шах и мат!". Не може да си представиш колко си прав в тези въпроси. Украйна е създадена 34 г, когато Сталин ражда теорията си "за нови нации , етноси и държави" и започва безапелационно градене в СССР ( вътре и околни територии) на нови нации , етноси и нови държави. По същото време е създадена теорията и за "македонизма", основаваща се на същата сталиновска теории. Започва да се изгражда и новия украински език, който населението не разбира и сега и не желая да говори, защото е изкуствено променен в лабораториите на Сталин. По същото време в лабораторията на съветския професор Берщайн започва изграждането на "новия македонски език"- на основата на западно наречие в българския език, напълнен изкуствено с турцизми и сърбизми и писмената му форма остава трудна за мислене сега от населението, то продължава в бита си да говори на стария български език. По същия начин се изгражда и новия украинския език. Браво на украинците, това е тяхно ново начало- те започват да отвъртят постепенно една съветска сталиновска догма и се връщат в своето цивилизационно начало. ideyazabulgaria.org

щото по съветско време бяхме много силни, нали? Колкото до Украйна - това което прави Янукович там само ще омерзи още повече украинците и ще видиш ново шоу само след година. При Русия никой не ходи, освен насила.

Политически може да не отидат при Русия( и е правилно докато Путин е на власт ,защото Путин е спирачка за демокрацията в Русия), но цивилиозационно трябва да отидат. Защото силата на една нация е в цивилизационните и корени.ideyazabulgaria.org

Ей! Туй момче, дедо Йоцо много знай. Много "начетено" брей! Само му зачекни нящо и глей му сеира. Нема узъптане. Кото луда свинка у тикви е.

Дядо Йоцо на Гачовци дори сопола не си подарява, камо ли да общува..

Украйна си е Русия и нищо не може да промени този факт. Имали са конфликти през вековете, но украинците винаги са си били руснаци. Още при създаването си през 9-ти век страната се казва Киевска РУСЬ. Да отричаш произхода си води само до обезличаване и още по-големи беди.

m,точно така, да отричаш произхода си означава да останеш без история и историческа памет- просто се обезличаваш и загиваш..

Дори името"рус" не е славянско, а идва от "руок", което е със скандинавски корен, но нищо! Ние знаем, че от степите на варягите винаги идват най- големите неща: най-големите революции, най-големите аварии, най-големите армии! Но знаем също, че Европа никога няма да говори русский...

Ето го мръсния червен кумоноид дедо ви Йоцо. ... вижте го. Лъже и маже. Украинският език не е производен на руския и всяка аналогия с българския в БЮРМ е неадекватна. Кумоноидите създадоха Македония, но не кумоноиди окупираха Украйна през XVIII-XIX век, когато такива шизофренични и пагубни идеологии, като кумоноиидизма не са съществували. Твърденията на червения мракобес са все едно да се твърди, че има руска култура преди XVII век, и че книгите до XVII век, които са декларирани като руски да са наистина руски, защото всеизвестна истина е, че тези руски писмени паметници са добре коригирани и преправени български такива. Украйна като земя владяна и управлявана от българи в течение на 1000 години има право на самостоятелно самоопределение и няма нужда тия комуноиди йоцовци да казват от какво има нужда.

"синя идея" отдавна няма в България, има само "напикана без цвят останала идея"

...а хапчето ти, къде е ?

Идейкин, как ще ми обясниш думата "кумоноид", която явно използваш като обида. Това от common, от куман или от нещо друго произлиза? Не казвай, че е от кумуна, защото ще се изложиш!

Не учи нас българите какво и как да правим. Ако не ти отърва тука си отивай в Русия. Вън руски окупатори. Заради вас затънахме. Дойдохне през 1944 г. и наложихне дивашки режим, наложихте простаци и диваци на управленски постове. Разкарайте се, руснаци. Вън от България !

Аз пък мислех че в демократична страна мога да изкажа мнението. Глупак като тебе където не търпи чуждо мнение няма да тръгне напред

Моля, не обръщай вниманието си на един пълен дегенерат!

Аз ще тръгна но мърсотия и простащина ще се остане - тя не дошла от мене. Дали разбираш за какво говоря?

Русия много е цакала България. Неслучайни всички наши възрожденци са антируски настроени. Разбрали са що за стока е Русия. Не ни се мешайте в нашите работи, руснаци. Вие няколко пъти играете срещу България в полза на Сърбия. Пак ти казвам - заминавай си оттук. България е на българите. Вън !!!

Е тази затънала в мръсотия страна създаде азбуката, на която пишеш в момента. А Москва не е Русия, така че кал и простотия има доста и при вас.

Тази информация трябва да се изпрати на "Македонците". И да им се повтаря многократно. Те си знаят защо.

Това е началото на отцепване на Украйна от американската политическа ос, към която я привърза Ющенко по най-недемократичен начин- без да пита народа си и връщането на Украйна в лоното на Европа, европейските демократични ценности и своето естесвено цивилизационно лоно.ideyazabulgaria.org

След 2 години нова революция и така докато си направят стена помежду им.....

няма да има издигната втора Бериленска стена, няма възможност за такава, след като първана е срината...

така ще бъдат изритани всички американски мекерета от всякъде!!

Това е началото на отцепване на Украйна от американската политическа ос, към която я привърза Ющенко по най-недемократичен начин- без да пита народа си и връщането на Украйна в лоното на Европа и европейските демократични принципи.ideyazabulgaria.org

"европейски демократични ценности" и Русия!!! Ти добре ли си? Поне бъди откровен и си кажи, че Русия пак си прилапа Украйна. Ако на украинците им харесва - тяхна си работа. Само не ми говори за Русия, европейски ценности, та и демокрация, взети заедно.

хахаха, "цивилизация" и "демокрация" са две различни неща-не ги бъркай!На тази тема не желая да споря с профани. Русия е част от европейската цивилизация и ще си остане такава винаги. Достоевски, Чехов, Набоков, Новиков, Тургенев, Толстой , Горки, Маяковски, Солженицин... не слизат от европейските и световни сцени. В Русия няма демокрация и това вдървява Европа към Путин. В Европа общото мнение е, че "Демократична Русия" няма бъдеще в "Путинова Русия". А с този акт, Украйна се връща в своето естествено цивилизационно място - Европа и европейската цивилизация.ideyazabulgaria.org

Едно не резбират пещерните антикомунисти: Украйна се сближава с Русия, защото здравата е загазила. От Запад получиха само потупване по рамото за антируската си политика, а от Русия ще получат нещо реално (намаляване на цените на газа, поръчки и т.н.). А онези, които казват, че сближаването с Русия означава връщане назад, нека помислят, но да помислят, а не да повтарят като папагали разни глупости, колко сме напреднали ние, след като вече не сме с Русия? Къде ни е селското стопанство, къде ни е военната промишленост, къде ни е второто място в света по износ на цигари (след САЩ), мога да изброявам още много. Заслужаваме си да живеем в калта!

Rusia sie bila i si ostava nai golqma strana v sveta ::)))

Тази "рускиня" с всеки свой пост доказва колко е неграмотна. Това че не може да пише нормално на български го разбирам - трябва да ходи на уроци по български. Това че не знае езика на дъжжавата чиито хляб яде е срамно, но и него ще го пореглътна някак си. Но тов. "Русская девочка" научитесь писать Болгария по болгарский, как говорят англичане: "With capital letter". Понятно? Но стига с уроците по руски - за една руска колхозничка от типа "Доярка Дуся", те са почти толкова безполезни, колкото уроците по класическа музика за чалгаджиите. И така, последно, обяснявам за ротата - пише се България, с главна буква. Освен че е обидно да с епише с малка е и неграмотно. Разбирам възторга на червената сган - Русия покори още една територия!. Но в политиката не се знае кога печелиш и кога губиш. Ето, СССР победи Германия и Япония във Втората световна война. Къде са сега същите тези Германия и Япония не си струва да коментираме - те са толкова далеч напред че от Русия не могат да ги видят. А в Русия продължават с Москвичите. Москвичът не е само кола, той е начин на мислене. като се започне от некадърното копиране, премине се през полуграмотното проектиране и се завърши с производсво на ниво 19-ти век, ето това е Москвичът. Това е ценностната система на Русия. Е, в Украйна избраха Москвич пред Мерцедес. Да им е честито. По стар славянски обичай те пак избраха трудния начин - също като нас. Що се отнася до езика, ако я подкараме по този начин и полския език ще го изкарате диалект на руския (защото белоруският език е значително по-близък до руския от украинския). И ако такова нещо кажете в Полша със сигурност ще си изкарате боя. Накрая все пак с еопитвам да разбера "советская девченка". Защо, скъпа си дошла да живееш в България, като толкова обичаш Русия. Ще ти кажа. Защото за теб България е сбъднатата мечта на всяка цена да избягаш от това отвратително място наречено СССР. Пълно с тоталитаризъм, шовинизъм и простотия (за тези които не знаят да поясня, Москва и Санкт Петербург не са Русия, даже те нямат нищо общо с Русия, ако погледнем по-широко). И да дойдеш в една страна като България (е, не е Швейцария, Австрия или Германия, но все пак е в Европа) където няма да те е страх да пишеш по форумите. Това е.

Тази "рускиня" с всеки свой пост доказва колко е неграмотна. Това че не може да пише нормално на български го разбирам - трябва да ходи на уроци по български. Това че не знае езика на дъжжавата чиито хляб яде е срамно, но и него ще го пореглътна някак си. Но тов. "Русская девочка" научитесь писать Болгария по болгарский, как говорят англичане: "With capital letter". Понятно? Но стига с уроците по руски - за една руска колхозничка от типа "Доярка Дуся", те са почти толкова безполезни, колкото уроците по класическа музика за чалгаджиите. И така, последно, обяснявам за ротата - пише се България, с главна буква. Освен че е обидно да с епише с малка е и неграмотно. Разбирам възторга на червената сган - Русия покори още една територия!. Но в политиката не се знае кога печелиш и кога губиш. Ето, СССР победи Германия и Япония във Втората световна война. Къде са сега същите тези Германия и Япония не си струва да коментираме - те са толкова далеч напред че от Русия не могат да ги видят. А в Русия продължават с Москвичите. Москвичът не е само кола, той е начин на мислене. като се започне от некадърното копиране, премине се през полуграмотното проектиране и се завърши с производсво на ниво 19-ти век, ето това е Москвичът. Това е ценностната система на Русия. Е, в Украйна избраха Москвич пред Мерцедес. Да им е честито. По стар славянски обичай те пак избраха трудния начин - също като нас. Що се отнася до езика, ако я подкараме по този начин и полския език ще го изкарате диалект на руския (защото белоруският език е значително по-близък до руския от украинския). И ако такова нещо кажете в Полша със сигурност ще си изкарате боя. Накрая все пак с еопитвам да разбера "советская девченка". Защо, скъпа си дошла да живееш в България, като толкова обичаш Русия. Ще ти кажа. Защото за теб България е сбъднатата мечта на всяка цена да избягаш от това отвратително място наречено СССР. Пълно с тоталитаризъм, шовинизъм и простотия (за тези които не знаят да поясня, Москва и Санкт Петербург не са Русия, даже те нямат нищо общо с Русия, ако погледнем по-широко). И да дойдеш в една страна като България (е, не е Швейцария, Австрия или Германия, но все пак е в Европа) където няма да те е страх да пишеш по форумите. Това е.

Отговарям по точки от твоя постинг: 1. България с малка буква написах погрешка - уважавам страна и българи които не се давят със злобна плюнка, когато чуят дума "руснак". А такива са много. 2. Това че живота тук е сбъдната моя мечта надявам се и сам не вярваш - стига да се огледаш наоколо, след което отиди до Санкт-Петербург и направи сравнения. Така че и това твое твърдение е лъжа. 3. Това че ям хляб на България също не е вярно - плащам данъци, работя и ям хляб който аз сама заработих. Както се сещащ нямам право на никакви помощи , на които разчитват български майки например. 4. Във всеки един постинг споменаваш за Москвич - наистина ли го караш? 5. колхозничка от типа "Доярка Дуся" - със сигурност има повече образование и по разностранно отколкото уважаем KGB, твои опити по руски също доста плачевни. 6. И накрай един съвет - отиди сега в Русия - погледни дали което ти твърдиш е истина и след това плюй . Защото кекто ти правилно забелязал когато те плюят става обидно - и не само на тебе но и на мен

рускинята има право да е неграмотна по български език. Ама е срамота да се пише "белуруси" и "средноазиятски"

До: рускиня Ти не ми давай примери с България, щото аз ще ти кажа на тебе че оная игра "Тука има - тука нема" за пръв път във Великия Съветски Съюз я видях - тук в "боклучивата" България и понятие си нямахме от такива мошенически измами! Освен това, думата "рекетьори" за пръв път от руснаци я чух, и като видяха че не знам какво означава започнаха да ми се подхилват и да ме уверяват, че ще разбера скоро какво означава! Да не говоря още колко примери - алкохолици, опашки за алкохол по магазините, и рускини кичещи се със всякакви дрънкулки...

Не разбрах защо толкова се засегна? Поне в едно мое твърдение да съм излъгала? Не споря че алкохолизъм и простотия има и в Русия. Но "българка" преди да съобщава с менторски тон какъв ужас за народите е Русия - да се поогледа и да се замисли, дали има право да бъде съдник.

Забравяте, че в Украйна живеят огромен брой етнически руснаци (освен, че и за много украинци майчиният език е руският). Естествено, тези хора не искат да се "украинизират" - апропо, в уж демократична Украйна смениха имената на хората без ги питат - Владимир стана Володимир, Дмитрий - Дмитро и т.н. А в училищата и казармите, с пропагандна литература, писана от американски съветници, промиваха мозъците на младежите, че руснаците винаги са били най-големите им врагове. Вестниците, пишещи за Русия , много напомнят стила на македонските вестници, пишещи за България...

Нещо ми се губи какво е ставало с руската култура преди 17 в. и дали авторите ва "Слово о полку Игорьеве са чакали пра - пра - пра - дядото на Синятя идея да ги ограмотява. Ама не това е темата на статията. Темата е "Какво става с Руско - украинските отношения в началото на 21 в." А става това, което трябваше да стане - Украйна да се обърне към естественият си и проверен съюзник - Русия. Навремето щабовете на Клинтън и Буш се опитаха да размътят главите на украинците и за момент даже успяха. А това че САЩ използваха Украйна за дестабилизация на Русия и цялото постсъветско пространство нямаше да доведе до никакъв резултат, освен до разпадането на самата Украйна. В това отношение Обама е стъпил много по-здраво на земята. И това , че САЩ оставиха украинците на мира бе една от предпоставките за по- добри отношения между Обама и Медведев. Сега не става нищо друго освен, че нещата идват на собствените си места. Това е добре за Русия, изключително добре за Украйна, но е много важно за Европа и в частност за нас. Няма да се повтарят идиотщините от януари 2009 г. с газовите доставки. Не съм сигурен дали това нормализиране на отношенията няма да обезмисли прескъпият "Южен поток", което не е добре за нас, на тук вече наисина нищо не можем да направим...това е геополика, в която сме прекалено дребви винчета , за да влияем

Слава богу, че свалихме серГей Дмитрич, защото и той ни бе насочил на там. Сега остава да изритаме и Агент Гоце и да си отдъхнем малко от подобни полови изненади.

А бе Жоро,погледни великите сили как се подмазват на една Либия! За 10г престой в СССР съм установил,че по-големи авери от руснаците и по-яки пички от рускините за Българина няма!Ама,има едно ама-трябва да си мъжкар,ТЪПУНГЕР!

А бе Жоро,погледни великите сили как се подмазват на една Либия! За 10г престой в СССР съм установил,че по-големи авери от руснаците и по-яки пички от рускините за Българина няма!Ама,има едно ама-трябва да си мъжкар,ТЪПУНГЕР!

Ти дето ми даваш акъл по история:Случайно би ли ми казал Тарас Булба какъв се води.Че е донски казак донски е ама в името на коя държава се е сражавал срещу "ляхите".Ако си беше направил труда да проичетеш и статията да видиш,че става въпрос за Севастопол ти господин американофил знаеш в руската изтория Севастопол каква роля играе?Знаеш ли?Вие дето защитавате чичо Сам сте като Уефскарите.Само плямпате без факти!!!И винаги идеите са ви голи за без пари!!!Нормален човек не се занимава с вас!!

не знаеш историята, другарю, но като истински съветчик продължаваш да бръщолевиш лъжи до откат. Прочети малко за Жеч Посполита, за Полша и Русия и тогава плещи глупости. Освен това, по "логиката" на приказките на повечето тук, които мислят като теб, може би и България не би трябвало да съществува самостоятелно, може би пък и Румъния (Влашките княжества са били васални на средновековната българска държава и даже официалният език е бил български до 16 в!). Или Белгия и Нидерландия (те са били изконно испански, хахаха)? Ех, вие, имперски съветчици, всичко е руско, всичко е ваше. Само че в ХХ в. светът е едно голямо село, а любимата ви руска империя може след някое и друго десетилетие да се поразпадне.

Няма лошо. Поне повечето от възрастното население над 35 години така и така знаят руски. Зер в СССР руският беше задължителен. То за украинци и белуруси беше лесно - близки езици, фонетично се разбираха и без превод. Но какво да кажат естонците, пък и другите Прибалтийци. Или грузинци и арменци. Или пък Средноазиятскте републики. Не е проблемът в това че в Украйна ще се говори на руски. Проблемът там е че ще се привържат към колесницата на Русия. Което в момента е губещ ход. ОК! ще им намалят газа. Но за сметка на военни базаи и обвързване на икономиката. Така, Украйна ще забави присъединяването си към Европа. А това не е добре. За украинците главно. Така Украйна за известно време ще се превърне в пост-дъветска република, каквато е Беларусь и самата Русия. Ясно е че тази работа е в интерес на Русия. Ако нещата бяха на основата на взаимно-изгодно сътрудничество, тогава украинският език трябваше да стане официален и в Русия. Но както казваше един наш журналист: "Да, ама не". Украина избра трудния път. По стар пост-съветски обичай. Обвързването на Русия ще ги направи една технологично-изостанала страна за десетки години напред. И мечтите им за нормално развитие ще отидат в кошчето за боклук - ще карат Москвичи и Лади и ще си мислят че са хванали Господ за шлифера. До следващата Оранжева революция.

За москвичите и ладите не сте прави ... Елате и вижте ... Хората предимно карат джипове ... Просто манталитета на хората е друг ... А Киев ще скрие топката на много градове из Европата ...

Ти пак ли милия за Лади и Москвичи дрънкаш .

Скоро трябва да очакваме две държави - Украйна (малка прополски и проамерикански настроена) и Окраина (западноруска провиция)

Грешиш, Западна Украйна е настроена провсякакси, но не проруски.

Правиш ли разлика между западно-руски и западно-украински територии? Юго и източно -украинските са проруски, а западните още ги боли задника, защото който минал...

Е и те не попаднаха на политици като нас - само лапачи, а сега крачка назад с 50 години. Кой е видял добро от сближаването с Русия?

Каква крачка на зад бе малоумник. Ти като не си вече под "ботуша на Кремал" и си брат Америка сигурно чакаш лятото туристи от америка на Черно море та да мръдне малко икономиката ни, или са ти отворели пазар за БГ стоки. Двете страни са много близки и Украйна се възползва от евтин газ. А ти тъпако чакаш от Америка ли - щото европейчите не те счетат за равен.

Много си прав.В Ирак през ден има фоерверки от радост в чес на демокарацията наложена от братския американски народ.

Тея новите "украински" управляващи са по--долни и от българските комунисти.янукович е по-гнусен и от първанов-гоце.В такъв ден се гордея,че съм българка.

В българия разрешено деца на 10 години да раждат. Не се наказва ако куче наръфа детенце. Столица потъна в боклуци и мизерия. Коли - паркирани по тротуари. Чалга дъни от всека 3 кола. Възхитена съм . В такива случаи се гордея чче съм рускиня.

Да не би Янукович те съблазнил и изоставил? Милата - та ти направо за президентски пост

ми оди се похвали на Боко, Цуци и Цецка само че местата вече са заети щот лапачи и балъци като теб бол хи хи

Украинският език е един диалект на руския, право казва долния -нещо като сравнението "македонски" и българския. Украйна е изкуствено създадена държава от Сталин 30-те години с цел империята му СССР да печели един глас повече в ООН. Тогава СССР бе представен от три държави в ООН- Русия, Украйна и Беларус. Редно и демократично е да се върне в корените си. ideyazabulgaria.org

Brei, ti chuval li si Ukrainski, che da kazhesh che e dialekt na Ruskia ? Ukrainskia e po - blizo do Polski !!!

смешник в Лвов може амав Донецк хич май нее близък драги

Човече на кой свят се намираш? Чувал ли си украински през живота си? Бил ли си някога в Украйна? Познаваш ли украинци? Украинския по-скоро е диалект на полския отколкото на руския.

Браво на Путин-върна си Украина и Киргистан.Американците да го духат!

Напразните обещания на САЩ дадоха кураж на Украйна да се пъчи на Русия, макар, че е безкрайно зависима от нея. Американците ги бива само на обещания и си дойде логичното - Русия си връща старата територия, дето без нея е умряла от глад.

Браво, най накрая!Там където се говори за демокрация, нато и сащ, няма нито пари, нито образование нито демокрация.Много се радвам че Украинците си направиха верният избор.Жал само че за 5 години си сринаха икономиката и си развалиха отношенията с Русия.

Жалко е. И страшно, че една държава като Украйна сега пак стана руски сателит. Забравиха какво им причини Сталин през 30-те години на 20. век. Но...животът е такъв, какъвто си го направим. Дано да се справят.

Такива глупаци като тебе, които след 65 години само спомнят за Сталин без да гледат напред за бъдъщо развитие на страна. А да те напомня какво сталин причинил на Русия? Сега какво да обвиним грузинците ? Имаш интелект на ниво на мехленска история

Ей, рашка, тук все пак предпочитаме да си говорим цивилизовано, без просташки квалификации и епитети.

А какво причинил Ющенко за 5 години - Сталин може само да завиди. Да съсипеш държава за толкова кратък срок - заслужава адмирации

Мадали са забравили .Но всеки ден СЕГА живеят стова което им носи така наречената демокрация и май нещо не им харесва много.

Сталин е грузинец мойто момиче, не руснак!!! Няма за какво да мразят руснаците!!! Не забравяйти, че 45 процента от жителите на украйна са етнически руснци!!!

И песен ще пеете даже.Украинците сте нещо като нашите македонци.Ама иначе 15 години под амеркианска диктовка се ежихте на братята си.То запорожието и донските казаци как да ги напишеш че са украинска а не руска история.Забавно беше тези години да се наблюдава как се репчат украинците.Е логичния завърше си дойде на мястото.

не познаваш историята, драги съветчик.

Не съм съгласна, че украинците са като нашите "македонци". Съвсем различно е. "Македонците" са си наши българи, по силата на историческите обстоятелства и нашата глупост и простотия останали да страдат под чужди интервенции. А украинците са си народ от много векове. Те са отделно славянско племе. Но и те не знаят какво искат понякога. Историята не винаги е учителка на народите.

ГлЮпости на търкала. Липсва ти исторически поглед върху нещата- първо се образовай на тема "културна история" и после прави такива бомбастични изводи, с голама доза криворазбран национализъм.

ми да те от много векове са "окраина" тоест покрайнина на Русия айде по тъничко че ще ти спрат паричките от Козяк 16

Всички грешите ... Украина е създадена от славянските племена в миналото като фор-пост (хамериканска думичка, щото вие славянски вече не разбирате ), за да защитят територията си на изток от западната култура и религия ... Т.е. от католицизма и кръстоносците ...поляците и шведите ... И именно щото е създадена от няколко племена и езикът е смес от няколко езика ... Така че ... сами си правете изводите ...