10 дни хайка на КАТ за висока скорост

Засилени проверки за превишена скорост започва от днес КАТ-Пътна полиция.

Обратно в новината

Коментари - 10 дни хайка на КАТ за висока скорост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кога и къде беше проведен референдум за определяне на максималните скорости по магистралите ? Разполагането на тия камери е нарушение на правата на човека, какво спят омбудсмани, парламентаристи и правозащитници ?! Отново ни натрапват недемократични тъпизми !

защо всички се оплакват от знаците? не ви ли минава през ума, че може би има смисъл от тези ограничения? и са сложени нарочно? А ако смятате противното защо не се оплачете по надлежния ред?

Докога лентата за изпреварване по магистрала "Тракия",ще бъде "собственост"на онези тиквеници с "БМВ","Мерцедес","Ауди"?Когато изпреварваш някой "Москвич"или "Жигули"с 130 км/ч ,зад тебе при 100% от случаите ще примига,някой който кара поне със 190 км/ч и се чувства "оскърбен",че си влязъл в неговото пространство!Питам:защо трябва да превиши с 50км/ч максималната скорост,за да бъде санкциониран онзи нехранимайко!Иди в Гърция и превиши максимално разрешената скорост с 15 км/ч и виж какво ще ти се случи!

Поредната милиционерска простотия! Крият се като айдуци из храстите на малкото прави участъци от пътищата на които настилката не е като лунните кратери. Защо не застанат пред някоя от безбройните големи ями и да ми спестят малко пари за ремонт? Защо не виждат, че половината возила са напълно технически неизправни, ауспусите им димят като икарисаж, гумите им са 78-ма употреба? Защо не видят как абсолютно неграмотни мангали вземат книжки? Защо годишните технически прегледи са порнография? На кого е нужно тъпанарското учреждение КАТ? Отговорът е безкрайно прост - на шуро-баджанашкото- братско- сестринско- дъщерно дружество Министерство на Вътрешните Работи. Там единственният случайно попаднал явно е бил Алексей Петров - защото се е ориентирал сам. Всички други 73 хиляди лапачи са навързани като свински чарва. Затова думата полицай е обидна.

не търсете проблем само в хората.Другите европейски държави нямат разбити пътища като нашите. Писна да карам в насрешното платно защото в моето има не дупка до дупка, а трап до трап

Като пазарувам в магазина, стоките с изтичащ срок на годност и в лош вид ги продават с намаление - нормално е! Като си плащам пътния данък и винетката няма намаление, а пътищата са в лошо състояние и с изтекъл срок от много отдавна.

Мотоциклитистите са най-недисциплинирани и създават най- рискови ситуации.Да се забранят шумните мотоциклети.

Ако мине покрай тези полицаи автомобил с 4 или повече еднакви цифри със скорост 4 и повече пъти над разрешената,дали ще го спрат за проверка???

Заглавия от интернет (пишете в гугъл и намирате източника): Високите скорости повишават отделянето на тестостерон при мъжете, което за тях е полезно от здравословна гледна точка. Задръстванията водели до безплодие. 17 хиляди умират от рак годишно у нас . Замърсяваното на въздуха, в резултат на изпусканите от колите газове, е причина за 6% от всички смъртни случаи във Франция, Австрия и Швейцария. Като намерите разликата в предавателното число между четвърта и пета скорост лесно може да изчислите горе долу колко души умират годишно у нас поради по-голямото замърсяване на въздуха поради ограниченията в скоростта (например карат на 4-та с 50 км/ч вместо на 5-та със 60 км/ч). Аз сметнах от началото на годината досега около 50 души.

Има в България СУПЕР КОМПЮТЪР ЗА 6.5 млн.лв. Вържете го за УМНИТЕ камери и възд. контрол и радарите.Веселата част..нарушител кола номер адрес име банкова сметка автом. връзка с шофера потвърждение анализ ГЛОБА съобщение на него или на близките му.И докато стигне изваждане и пак...Като КаЗИНО за хазартни личности.МАЛКА идейка.Нищо лично.

Не ревете,ще продължавам да взимам докато ми давате!

E това е единствения смислен коментар който прочетох!!!!! - Красен ( нерегистриран ) 26.04.2010 20:41 полицаите да не стоят в края на града до табелата, а в кварталаите и в градовете по главните улици

1. Идва гергьовден :) ... трябва да се правят кинти 2. Ше има пак култовия въпрос ... И СЯ ко прайм..... 3. Според мен вина за този процент смъртни случаи най-вече имат пътищата ... караш си със 100 и дупка опитваш да я заобиколиш и излиташ

Несъобразена скорост ли? 5, 10, 20, 50 километра над допустимото ли? Кой ли знае и кой ли го интересува, освен поредния закъсал водач с колата за 5000 лева. Ами огромните скъпи играчки на комплексарите с над 2000 кубика под капака, кой ги спира? Ами паркирането само паркинги и гаражи ли трябва да го контролира? Ох, има хиляди въпроси и ИДЕИ, но кой ли го интересува, че нали едните чучът в храстите, а другите чакат в КАТ и после делят по равно. Колеги от тука прочетеното се съгласих на 100% с вас. Пожелавам ви успехи с "боклуцие" както спомена някой. И само бих добавил че всеки "боклук" ,след смяната си ,би трябвало да пише доклад къде точно има дупка по пътищата, а това в последствие да отива към опщината за да не се оправдават че не знаят едните, а другите, поне някъква работа да вършат! КАТ-Карай Автомобила Трезвен! ;)

Не мислиш ли че проблема ти е във думите ".. караш си със 100"?

Че то си има акция целогодишно, всяка вечер има патрулни коли на работа

Под "акция" се има предвид да бъдат хванати в издънка колкото може повече от водачите за масата безмислени ограничения, а не превеция на произшетствията.

Само за скорост ли??? А за агресивно поведение? Например на левия завой на бул.България към Билла, редовно селяните с джипове се предреждат и правят задръстване защото се мислят за богоизбрани а полицаите ти обясняват че нямало нарушение- най-малкото е че нарушават маркировката. Трябва да се направи телефон за да се съобщава за агресивни шофьори поне по магиистралите. Приствяткане с фарове или сигнализиране с клаксон за да отстъпиш от скоростната лента, пак на селяните с джиповете , при положение че си вече със 130 км. трябва да се наказва като агресивно поведение.

Акция щото някой е наредил...ченгетата ще работят така като за провал на големите.Аз си карам с 120 и тези дупки не се усещат както с ниска скорост.

Само УМНИ КАМЕРИ И ХЕЛИКОПТЕРИ.Долу заградителни групи и белезници. Обективна оценка и действие.ПАТРУЛИТЕ САМО ИЗПЪЛНЯВАТ. След първите 1000 закопчани ГОЛЯМОТО КРОТВАНЕ. Е за Най ПАЛАВИТЕ влачене 1.. 2 км вързани за патрулката.Няма лошо. Справка МАКАРЕНКО.

Само УМНИ КАМЕРИ И ХЕЛИКОПТЕРИ.Долу заградителни групи и белезници. Обективна оценка и действие.ПАТРУЛИТЕ САМО ИЗПЪЛНЯВАТ. След първите 1000 закопчани ГОЛЯМОТО КРОТВАНЕ. Е за Най ПАЛАВИТЕ влачене 1.. 2 км вързани за патрулката.Няма лошо. Справка МАКАРЕНКО.

Защо акция за десет дни? Да направят и заплатите на акция! Десет дни заплати, после цяла година - нищо.

всички полицаи в балгаря начело с кат са пални смечници и клоуни да го духат аз карам с радар и като подмина патрулката удрям една по на долу и пала гумите,спазвам всички смислени ограниченя но има и толкова безмислени че просто ако ги спазвач ставач опасен за другите учасници в движението и тогава идват клоуните и ти пичат акт взимат ти точки и главно просят просят пари за мен те са просяци *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Минах баирче и усетих как се отлепям от пътя.Когато се върнах ги видях в ниското.Единия така се хвърли,че му падна каскета.Добре,че стартира бавно защото иначе щях да го прегазя.Молих ги за снимка,но ми отказаха-педерасти.Трябва да ги инструктират да внимават повече на пътя.

КАКВО СТАНА-КОИ Е ВИНОВЕН ЗА ИНЦИДЕНТА С КОЛАТА НА НСО

Има огромна, ама ОГРОМНА разлика между ПРЕВИШЕНА и НЕСОЪБРАЗЕНА скорост. Забелязахте ли, че статистиката за ЕС е за превишена скорост, а българската - за превишена ИЛИ несъобразена скорост. Всъщност понятието НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ служи за вменяване на вина на водачите, които иначе са спазвали правилника и няма за какво друго да се заядат за да бъдат изкарани виновни.

полицаите да не стоят в края на града до табелата, а в кварталаите и в градовете по главните улици

Предлагам да е на метър, защото 5км. над позволеното при пътищата у нас...

Това не трябва да е акция, ами нон-стоп работа на пътната полиция. Радари, камери и солени глоби. След половин година всички ще карат с 50 км/ч.

На излизане от Димитривград към Пловдив,еднопосочно движение, три ленти, знак 40. Заптиетата се крият в трънките с включен радар, единия написал даже фишовете предварително, а другия такива шпагати прави,Анелия Раленкова булгур да яде.

За ПЛОВДИВ през Хасково ли мина или през Горски извор или презГОРНО УЙНО и къде си ги видял тия три ленти бе к.елеш!Димитровград -Хасково пътят е двулентов!

хайката трябва да е и в градовете (и селата). Особенно сега след като се затопли всички идиоти с мотори и "бързи" коли се сътезават кой да е по-по-най.

И каква е хайката? Стоят в шумата на празен хубав път, излизащ от града, за да хванат някоя жертва, пътуваща с 64 километра в час. Глоба и това е най-големия престъпник. Или да поставят камери пак на такива места и да прибират мангизите автоматично. Истината е, че тези боклуци трябва да пътуват с необозначени автомобили и да дебнат по пътищата на България за откачалки, каращи опасно, както за самите тях, така и за останалите участници в движението. Тази хайка ще бъде просто поредният рекет и няма да предотврати нито едно ПТП. Ебати цинизма, винаги когато почнат да правят такива хайки, ни навират в очите статистиката за произшествията с висока скорост, а те не са предотвратили нито едно такова. Боклуци.

Преди 15-тина години претърпях ПТП.Дефектна гума ме преобърна в канафката.По скоро се наложи да вляза там за да не ме удари насрещен автомобил.Малко смачкана ламарина,някое леко натъртване и драскотина и толкова.Идва КАТ и пише -НСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ. "бе вие добре ли сте?"викам на катаджията "ако карах бързо щях да се пребия"А той си знае неговото.Добре Отивам в съда и се жалвам.Идват онези и съдиата ги пита:" подържате ли констатациите?" Онези-"ДА".Пита мене "Признавате ли вината си?" Казвам- "НЕ".Господин съдя от акта не е видно колко е разрешената на дадения участък скорост и колко е моята.Не е видно и колко е СЪОБРАЗЕНАТА и с колко съм я превишил.Според закона тежестта на наказаниети се определя от тежестта на нарушението.Каква е гаранцията,че не съм превишил съобразената скорост с 1-2 км/ч.Наложеното ми наказание е поне за 50 км/ч превишение."Вярно ли е това което казва господина?"-пита съдята куките. Амииииии.?!? и толкова.Че като ги лепна оня ти ми съдя,чете им едно конско и ги изгони от залата.Акта ми падна, но това не ме стопли особено защото тъпата квалификация и до ден днешен дреме в закона.След години подобно нещо се случи с мой приятел,но без произшествие.Засекли го преди табелата за населено място,а го таксуваха,че е карал с толкова след знака.Оня доказа в съда,че ако е минал край табелата с засечената скорост те изобщо не би следвало да имат време да го спрат,а излезе,че са го засекли 200м преди табелата и после "ела, че ни трябваш".Ей такива все още работят в КАТ и предават опита си на новобранците.За това и тази акция ще е само едно мероприятие за отчитане на дейност и прибиране на някой лев преди 06.05.Нормална практика в нормалните държави е постоянен контрол на опасни места и санкции за всички нарушители.Ако това се случи и тук може би ще има ефект.Може би....

Похвално е, но не трябва да е акция, а редовна практика. Голям проблем са и мотористите. Те са и адски шумни - прочетете тази петиция и подкрепете инициативата за по-добър живот в градовете: http://www.bgpetition.com/shumovo_zamarsiavane/

Моторите са с високооборотни двигатели - нормално е да са по-шумни.

Въобще хайката за висока скорост трябва да е винаги..убиици хвърчат по улиците на София с 100-120км/ч, а нас нормалните хора ни глобяват за някакви безподобни глупости....

Ала бала КАТ-Пътна полиция щели да правя хайки. Първо да вземат да се проверят един спрямо друг те самите дали са изрядни с личните си МПС/много от тях карат без винетки, без технически прегледи и сигурно без застраховки/

Струва ми се, че трябва да се глобят и виновните за дупките (както и за контейнерите, които се намират на улицата). Дупките по пътищата са условие за челен удар - при опит за избягването им, се навлиза или в насрещното платно, или се излиза от платното. Само аз, от февруари - тази година, съм сцпил 2 гуми - и то при скорост от 30 км/ч, при едната, а при другата, след спиране на стоп и тръгване. Това е ужас, но на никои не му пука. Мойте дупки още не са запълнени. Вчера отново ги видях.

Това го кажи на сгазените и пешеходци и размазнаите шофйори. А й дори сами да се размажат в някое дърво не съм длъжен да им гледам разчленените трупове по пътя. Да ходят да се самоубиват (правят удоволствието) далече от пътищата.

Ако някой ми обясни защо при еднопосочно движение знака е 80км,а обратно в другата лента се мъдри знак с 60км. Аман от абсурди.

На изхода след Горни Богоров,на отбивката след разклона/там дето вардят КАТ/едни румънци-мамалигари направиха обратен завой и тръгнаха срещу насрещното/явно бяха пропуснали отбивката непосредствено след последните къщи/.Изпраи ми се косата-бях първа кола,а след мен идваха още коли!Къде бяха КАТ тогава?

А вчера, в Красна поляна, един направи обратен завой на 1 -2 м от трамвая...

Това с радарите и камерите е чист РЕКЕТ. Не съм против тях, но както някой по-долу беше написал, ПЪРВО трябва да се създадат условия за спзване на закона. Няма магистрали /ако има са трагични/, има ограничения на всяка безиностанция и отбивка, има безброй дупки, няма маркировка, няма мантинели /за сметка на това има безумни дървета покрай пътя :-D/. Достатъчно сме наказани вече, заради некъдърността ви господа държавни служители, спрете да ни наказвате допълнително, че и да се хвалите с това. :-( :-( Основната цел на държавата се е сбъркала тотално вече. Вместо да създава условия да живеем по-добре, ни рекетира по всеки възможен начин и продължавата да измислят нови и нови. Вече и мангалите започнаха да емигрират...

Дупките изнервят водачите, а възможноста да се измъкнеш с подкуп създава чувство за безнаказаност. Кампанията е средство да получат ченгетата не регламентирани премиални. В Канада например до 20 км над разрешената скорост не те глобяват само те предупреждават какво ще ти се случи ако превишиш с повече. А караш ли с над 20 км над разрешеното ти конфисуват колата и ти прибират шофьорската книжка. Като не разбираш от дума, вози се с такси.

Няма друга държава,в която да има понятие : ДВИЖЕНИЕ С НЕСЪОБРАЗЕНА С ПЪТНИТЕ УСЛОВИЯ СКОРОСТ - просто защото нашата държава няма измерител какво е условия,и ако утре заради дупка на пътя аз отскоча с колата и убия дете край пътя ми се цитира това ! Защо КАТ като контролен орган се интересува от наличието на гражданска откговорност,което на практика е частен договор м/у мен и частна компания, и дали я имам или нямам не променя моята отговорност по закон ? Защо щом КАТ заема страна не проверява дали при злополука застрахователя изплаща коректно и в срок обезщетенията ? Ами много просто : КАТ е държавен инструмент за попълване на бюджетни липси.

Жалкото е ,че ако се направи една статистика на всички атове направени по пътищата ще се окаже че са поради неправилно поставени знаци по пътищата и на мета с 80 км си превишил страшно много скороста. В същото време малоумници карат с 120 и 150 км излизат в насрещното движение и да те пази господ, но на такива места не съм видял полицай а те клечат зад погрешно поставени значи и чакат някой да им бутне пари. Колко жалки са нещата в България. За убийците по пътищата няма препятствие.

Те не са неправилно и погрешно поставени.Те са ПРОСТО КАПАНИ.

не е скороста а дупките бе хора. да приемем че ме глобят за скорост,това е добре според тях, а аз кого да глобя за две-те гуми които нарязах с 60км/ч на магистрала варна. кажете ми. Ако някои иска и снимки ще ви пратя да не кажете че е лъжа

Малееее, и аз пострадах много яко на магистралата към Варна. Дупките са с над 15 см дълбочина и с квадратури като боксониери

Най-много да те глобят, че си шофирал с много ниска скорост на магистралата. Ама няма страшно. Целта на дупките е да направи двулентовите пътища еднолентови, а след това да изчезнат нацяло. Тамън ще имаме само 2/3 магистрала и хем ще си плащаме винетките и таксите, хем ще си трошим колите и нервите. Ама катастрофите ще секнат с по една на ден щото след това магистралата ще е затворена и ще сме пак в евро нормите. Само броя на самообесените от мъка ще се увеличи ама те не влизат в докладите.

Викаш КАТ да ти съставят протокол и после отиваш при който поддържа пътя да ти оправи щетите.

Двес сутринта, докато чаках пред един офис на бул. "Сливница", за 15 минути двамата катаджии на пресечката със "Софроний" отбиха на гюме поне толкова коли и ги глобиха, че са навлезли в жълтата лента на буса.....Просто си стояха като паяци на пусия и чакаха жертви, без да си мръднат задниците нещо да изрегулират в калабалъка.....Това е то служба по европейски, ама ние НЕ сме свикнали и ще видим като как ще реагираме оттук нататък.....Да внимават все пак какви и точно кои колиш спират, че пропуснаха тежки лимузини, а се осмелиха да сират само жени или залумпени дядонци с брички 5-та ръка!Като си напълнят прегладнелите гушки 10 дена - пак по старому, кой както си знае.....

А глобените що са карали в жълтата лента?

Защо не глобят министър Аню Ангелов заради превишена скорост, когато стана инцидента на бул.България. Добре би било да се започне безкористно и с пример откъм управляващи

a, za6to nikoi ne kazva, kolko policai sa u4astvali v ptp-ta , kolko sa zaloveni s privi6ena skorost, i kolko sa hvanati murtvo pqni. otgovor nqma , ili pone ne e realen, za6toto sa si kolegi, i ne se globqvat vzaimno.