НАТО обмисля изтегляне от Афганистан

Външните министри на страните от алианса очертаха стратегията на НАТО за бъдещо изтегляне от Афганистан.

Обратно в новината

Коментари - НАТО обмисля изтегляне от Афганистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като се изтегли НАТО от Афганистан, накъде ще се отправи.

Тия да не си намерихa макови полета другаде? :D Или са вдигнали мерника на Уго Чавес? 150 хилядна армия и афганците не се дадоха, браво!

"Бъдещето е ясно и обозримо - по-голям афганистански капацитет и повече афганистанско ръководство", бил казал Расмусен от което става ясно, че нищо не е ясно, а ефектът от "тактиката" ще бъде като от дълго и здраво натягана пружина, която да бъде изпусната отведнъж. Идеята НАТО да купува предимно стоки афганистанско производство, т.e. предимно от маково естество е твърде перспективна и най-вече доходоносна.

Този Расмусен е или кретен или нас ни възприема за такива. Мигар не знае, че в момента в който американските рейнжъри покажат носа си от фордовете , и колоните им се проточат през афганските планини ще бъдат изпратени с подобаващия за конолизаторите огън. В тази държава много са си чупили главата. Компрадорското им правителство ще просъществува само няколко дена след напускането на агресорите. ГОВОРЕЙКИ ЗА ТАЗИ ТОЛКОВА БОГАТА НА ИСТОРИЯ СТРАНА НЯМА КАК ДА НЕ ОТБЕЛЕЖА ФАКТА , ЧЕ ОТ НАМИРАЩИЯ СЕ В СЕВЕРЕН АФГАНИСТАН ГРАД БАЛКХ ВОДИ НАЧАЛОТО СИ И НАШАТА БЪЛГАРСКА НАЦИЯ. Балкх се намира в провинция Бактрия и е най стария град на стета. Балкх значи белия град. В този град е роден Зороастър дал религията на древна Пурсия. В този град е родена и Махрам от Балкх (Балкхис) позната ни като Савската царица. ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ПОДОЗИРА, ЧЕ ИЗРИСУВАНАТА В КАЗАНЛЪШКАТА ТРАКИЙСКА ГРОБНИЦА ЖЕНА СТОЯЩА НА ЦАРСКИЯ ТРОН Е НЕ НЯКОЯ ДРУГА , А ОНАЗИ ПРЕМИНАЛА И СЪЗДАЛА ДЪРЖАВИ В ДВЕВЕН ИйЕМЕН И ЕТИОПИЯ ЦАРИЦА НАПЕЧЕНА САВСКАТА. ПОСЛЕДНОТО СЪЗДАДЕНО ОТ НЕЯ ЦАРСТВО СЕ НАМИРА В ДОЛИНАТА НА ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ. Можем като българи да бъдем горди за това, че сме наследници на тази царица родила по подобие на Дева Мария своя син Менелик. Ако ние знаехме истинската си история , ако знаехме корена си нямаше да сме в армията на агресорите. СТАВАЩОТО В МОМЕНТА Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ. Нормално е когато страната ни се управлява от представители на чужди етноси да се стига до подобно братоубийство. Завършвайки ще ви попитам : ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО СМЕ БЛИЗКИ ПО ОБИЧАИ , ПО НАРОДНИ НОСИИ И ПО НАЧИН НА ЖИВОТ С ХОРАТА ЖИВЕЕЩИ В ПРОВИНЦИЯ БАКТРИЯ. ЗАВЪРШВАЙКИ БИХ ПРИЗОВАЛ ТЕЗИ КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ РОДОВАТА СИ ПАМЕТ ДА РАЗГЛЕДАТ ВНИМАТЕЛНО ВСИЧКО СВЪРЗАНО С БАЛКХ И С БАКТРИЯ.

Така е, Крас! Хубаво, все пак, че ще се изнасят. Така или иначе, Афганистан никога не може да бъде завладян - хората там имат достойнство.

Някои хора ще се захапят сами, че една от любимите им теми за плюене ще изчезне...

Майоре, тогава и ти ще изчезнеш защото няма да има кого да коментираш...Ти си толкова майор, колкото аз полковник...

Може и да не съм майор, но съм Major Payne за такива като теб;) Едва ли ще разбереш, но сигурно ще усетиш;)

Щом ще се изтеглят даже по-коректно да кажем щом ще се изтегляме трябва да си зададем няколко прости въпроса . Първият е победихме ли ?Но за да си отговорим на този въпрос първо трябва да си зададем няколко други . Защо отидохме в Афганистан ? С какви цели Нато беше в тази страна и какво постигна ? Мисля че основната цел беше наказание за 11 септември и смазване на тероризма ето резултата смазахме талибаните но засилихме "световния тероризъм" или има две мнение ? Сега да видим колко хора избиха талибаните докато бяха на власт и колко избихме ние това по-добре да го пропуснем че много грозно се получава . Да продължим отидохме да борим терористите трафиканти уха преборихме ги дори назначихме наркотрафикант за президент малко производството се вдигна в пъти ама талибаните са виновни . Отидохме на хуманитарна мисия да спасим изтрадалия афганистански народ от жестоките му тирани и с това се справихме брилянтно малко падат ракети по погребения и сватби но това са случайности пък и убиват само талибани (за тези които не са наясно талибаните се разпознават от стотици километри по миризмата и ракетите целят само талибани и никога цивилни) сега няма да обикалят кадри за това дай пак да пуснем как талибаните разтрелваха жени щото е убила съпруга си . Опа ама те и у Щатите май ги убиват за подобни неща ама не ги стрелят с калашник по стадионите а ги пържат в по скромни местенца . Има и още как стоят нещата с демокрацията там имаме значителен прогрес вече провеждаме избори нищо че и Сталин би се засрамил за методите . Ама забравих те ония са животни а ние сме арийци пардон не сме арийци ний сми иврупейци демек сми върхъ на цивилилизацията . И сме там да ги цивилилизираме както испанците цивилилизираха латинска америка американците северна англичани и французи Африка . Имам само един въпрос откога ООН разрешава на сульо и пульо да напада когото си поиска мислех че само немците имаме право да нападаме без санкции . О да досетих се ние не сме окупатори ние сме на хуманитарна мисия.

321 , НАТО в мисията си в Афганистан няма общо ръководство, там САЩ се опитват да командват и за това западняците се изнасят, не желаят да бъдат под командването на САЩ. Западняците блокираха НАТО още след Югославската война, като видяха последиците от вейната( и която беше ръководена от САЩ) От тогава НАТО не е взимал решение по нищо, понеже взима решения с консенсус, западняците са висоразвити демокрации, политиците са там задължени да питат по всичко народите си, те блокираха НАТО , блокираха и САЩ в него- САЩ стана "един от тях".Въобще, след Югославсяка война западноевропейците се отделиха от САЩ и започнаха да водят независима външна политика от САЩ- пример дава съседна Гърция. В Блъгария управляват вече 20 годино ПРОамериканки насочени правителства, АБСОЛЮТНО НЕдемократични, които едностранно, без да питат народа си привързаха България към американската ос и я поставиха в положение на ПЪЛЕН САТЕЛИТ. ideyazabulgaria.org

Което изтегляне (дали да не го наречем "бягство" на бит...) ще бъде представено на смаяната общественост като велика победа на демокрацията, хуманността, западните и общовешки ценности и изобщо - традиционните лъжи. Убитите ще бъдат забравени, но бляскавата "победа" ще даде хляб на множество ниско- и восокобюджетни произведения, възхваляващи подвизите на, да ги наречем за разнообразие с истинските им имена, окупаторите. Ще останат някои въпроси обаче. 1. Като избягат окупаторите колко точно дена ще се задържи на власт марионетното правителство на Карзай, преди членовете му да бъдат изловени и избесени? Или и то ще избяга с господарите си далеч от народната любов? 2. Как така САЩ ще изпуснат контрола на производството на хероин? Нали под тяхното зорко око и могъщо крило производството на хероин в Афганистан превиши двойно световното производство (!) преди нашествието им там. Вие нали не си представяте, че брадати талибани с ранички и самарчета пренасят всичките тези тонове хероин през кози пътеки и пустини, за да го докарат до потребителя? Вярно, може да има и такива (прочее, талибаните разстрелваха за такива неща), но основната част от стоката се доставя с транспортни самолети, а от летището нищо не излита без знанието и разрешението на окупационните власти. Тъй че, нещо не ми се вярва този бизнес да бъде ей така изведнъж изоставен.

Та какви точно стоки ще купуват от Афганистан? Там основната стока е дрогата.

Пореден урок - като не ни стиска да се бием и да влагаме средства, като не сме готови на жертви, нека въобще да не се захващаме. Крайно време е да разберем, че нашите стандарти, бит и морал, трудно се възприемат от аборигените и затова трябват години, усилия, средства и жертви. А дали си заслужава? Има нещо по-просто - желязна завеса. нека си живеят както искат и да еволюират постепенно; без да са угроза за нас; а който желае да живее по нашите правила, е добре дошъл.

Не разбрах изтегляте ли се или бягате.И как ще стане тази работа първо стреляте а после хайде да търгуваме.Изглежда този който ги решава нещата има спец. пропуск или тъпа физиономия.

А защо изобщо НАТО отиде в Афганистан? Единственият ефект е, че загинаха много повече хора - афганистанци /главно мирни жители/ и натовци, отколкото щяха да загинат, ако НАТО си беше стоял мирно. Откакто се активизира след разпускането на Варшавския договор този пакт има едно престъпление - Югославия, и един провал - Афганистан. Какво още е нужно да стане, за да се разбере, че е не просто излишен, но и вреден в съвременния свят?

Афганистан се оказа корав залък и за Запада.Жалко само дето избиха толкова хора и потрошиха огромни средства.Ако им изкупуват опиума ще им излиза много по-евтино.Политиците обаче се учат само от собствен горчив опит (всъщност на народите им които плащат всяка цена).Все пак оръжейния бизнес спечели -той винаги печели когото си купи политици.

НАТО не "обмисля", понеже не може да вземе никакво решение, решенията в НАТО се взимат с КОНСЕНСУС. От времето на Югославската война до сега НАТО не е взел никакво решение. Обмислят излизането си от Афганистан всички западноевропейски държави и стари демокрации - не искат да стават повече играчка в ръцете на САЩ, който поиска от тях да му плащат войната в Афганистан, за да се обогатява неговия военнопромишлен комплект. Вероятността 90% след прекратяване на Афганистанката операция, НАТО да се саморазпусне или да се влее в изграждащата се Общоевропейска отбранителна система, независимо от напъните на САЩ и Англия да не допуснат това. Времето на НАТО е безвъзвратно отминало. ideyazabulgaria.org

Да бе, да... Ама за кренвиршите им вярвам ;)