Депутатите изгониха непушачи от парламента

Представители на организация „Гражданска инициатива България без дим” бяха изведени принудително от парламентарната зала, след като опитаха да протестират на балкона.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите изгониха непушачи от парламента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

те винаги са пушели и ще продалжават да пуши сухото дорде не изгори и мокрото, нали така.......

"Днес от Здравната комисия обявиха, че необходимостта за подкрепа на туризма и на тютюнопроизводството налага да бъде отменена пълната забрана за тютюнопушене на обществени места." Welcome in BulgariSTAN!

Аз не разбирам какъв им е проблемът на заведенията. Те не продават цигарите, а човек влиза в тях, за да яде и да пие, в крайна сметка.

Никакъв не им е проблемът.Слага си собственикът табелката на входа-за пушачи или за непушачи ,според желанието и интереса си и толкова.Проблемът го създават тези,които искат да наложат своето виждане и мнение на всички.

Ми щом предпочиташ да продадеш на някой пушач кафенце, а не на някой непушач примерно тортичка с кафенце.... Твоя работа - ти си разбираш явно от бизнеса...

ПУШАЧИТЕ да пушат само у дома си, навън нямат право да тровят останалите непушачи. Бях пушачка допреди 6-7 месеца, но никога не ми е било приятно да влизам в заведения - лисичарници... А най-големия майтап от статията е становището на Здравната комисия в полза на тютюнопушенето. Ами г-да дайте да въведем задължително пушене в РБългария, че иначе бизнеса на тютюнопроизводителите запада !!! Важно е да се пълни хазната, ама за здравето на хората кой го е еня...

Аха, и да се въведе ЗАДЪЛЖИТЕЛНА търговия с цигари, алкохол и наркотици в училищата. Каква е тази дискриминация на децата? А??? И колко се намаляват печалбите на наркодилърите... Това си е направо чудовищна репресия, къде дреме Европарламента? :)

Тия дето са пушачи пък са ЗА за забраната мислят ли, че някой им вярва?! Няма консуматор на нещо, който да се радва, че му забраняват да консумира!

Немога да разбера какъв ви е пробелма на вас непушачите с развлекателните заведния.Според мен собственика трябва сам да определя какво да бъде заведнието ,и без тези глупости места за пушачи и места за непушачи защотот е безсмислено. Всеки собственик да прави своя избор от какъв тип да е заведението , а всеки от нас ще е свободен да избира дали да го посети или не ,кое му е сложното ?!

Чета коментарите и знаете ли кое ми прави впечатление? Пушачите са съгласни да не се пуши в заведенията, но да има и за тях някакво, ако ще и малко място. А непушачите не искат да има дори и едно такова заведение. Мисля, че няма какво да говорим кой е толерантен и кой - не.

Купи си очила и прочети пак. Масовото мнение е "Като не ти харесва да те тровим, стой с вкъщи!" НУЛА ТОЛЕРАНТНОСТ ЗА ОТРОВНИТЕ НАРКОМАНИ!

Г-жо Абена, Прави Ви впечатление това, защото непушачите в продължение на много дълги години страдат и търпят НЕТОЛЕРАНТНОСТТА на пушачите и чашата отдавна е преляла. Сега не е време за тука-има-тука-няма разделяне на заведенията. Сега е време за ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО. Така както са забранени и наркотиците (продажба, употреба...), така би трябвало и цигарите да са 100% забранени за производство, продажба, употреба.....

Писна ми да дишам дима от смръдливите им цигари и да ходя по фасове и цигарени кутии! Писна ми да плащам здравни застраховки за пияници пушачи и наркомани, каквито са повечето ми колеги останали все още живи! Писна ми да гледам жълтокафявите опушени стени и тавани на смърдящи заведения! Защо пушачите които познавам или познавах отказаха цигарите чак като ги тресна инфаркта или рака? Що за малоумни хора са пушачите, след като знаят, че се тровят и парите им отлитат на вятъра, а после и по доктори?

Толкова си глупав,колкото менторски и диктаторски е тонът ти.Никой не знае от какво ще се разболее и ще умре един ден.От инфаркт и рак умират и непушили през живота си хора.Не предизвиквай съдбата.Като не искаш дич не ходи в кафенета,стой си на село.На нивата чист въздух, колкото щеш.

Виж го ти наглеца. "Като не искаш да те тровя с наркоманията си, се разкарай". Защо? Откъде накъде? Защо ти не се разкараш с отровата си? Ти си вредният за околните, а не обратното. При 90% от заболелите от рак на белите дробове това е предизвикано от тютюнопушене. ФАКТ.

Добре бе, пич, ти ще умреш здрав - успокой се!

През живота си не съм палил цигара адски ме дразнят цигарите но не ми е такъв проблем от това че ще премахнат пълната забраната . Защото тя просто не се спазва . Дано поне новите по-леки ограничения се спазват .... Защото ми писна да си нося дрехите на терасата или да кашлям сутрин като съседа дето пуши по две кутии на ден , защото цяла вечер съм дишал дим .

балгаря е европеислкя сауз но снаще прости депутати и стехните (конфликт на интереси)гласуват закони с които сме като стана от така нареченя трети свят.в евопеиските даряви е забранено да се пуши на публични места,защото мислят за хората си и живеят нат 80 години а при нас ако мине ш0 е много.това е добре за правителството ни ,защото така се плащат по малко пари за пенсии.ако отмехят този закон те невече депутати от еропеиска дарява защото нямат европеиско мислене,ие срам за нашите депутати.

Не разбирам, оплакват се че народа боледувал и се харчело много за болнични от държавата а в същото време поощряват тютюнопушенето. Луда работа

Абе като ви пречи дима вървете сред природата, какво се ръгате при пушачите в кафетата.

"Прекален светец и богу не е драг" - казва народът. В САЩ има хиляди забрани и милиони техни нарушители са в затворите - там не могат да се справят нито с алкохолизма, нито с наркоманията, нито с тютюнопушенето, нито с всякакви изнасилвания, педофилия и пр. Не понасям пушачите, но ме отвращават малоумниците, които искат да се забрани пушенето на открито - стадиони, паркове, площади и др. подобни "обществени места". Законите и наредбите против тютюнопушенето тук в момента са достатъчно добри, просто трябва да се спазват - нека там да си насочат усилията милите ни управляващи.

Премиерът 'Аз' е глупак, че допусна това връщане.

ми не ходете по заведения като не ви изнася, драги непушачи. То не е задължително и не глобяват, ако не отидеш.

Ти си идеалният пример за нагъл наркоман пушач - искаш другите да се съобразяват с ТВОЯ отровен навик. Ти вредиш на другите, а не те на теб, следователно ТИ трябва да не влизаш в заведенията.

Честно казано, не разбирам крайните мнения - и на пушачи и на непушачи. Всичко зависи от културата на един човек, било то пушач или непушач. Аз съм пушач, но съм ЗА забраната за пушене на обществени места. Вкъщи не се пуши. Първо, че не желая къщата ми да ухае на пепелник и по - важното - не искам да давам лош пример на децата си. В работата имаме специално място за пушене. Така не тормозим колегите непушачи

точно преди 2 седмици, докато си плащах бензина в Bayern, Germany, 3-ма души най-спокойно си пиеха ВЪТРЕ В БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА кафето и пушеха...

по-нагли, безотговорни, нахални, безочливи и гионсурати от тютюнопучачите са само комунистите /пардон-созялистите/. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На следващите избори ще гледам не от коя партия е депутата ми, а дали са му пожълтели пръстите от никотина. И също ще гледам да гласува каквото мисли, че е редно, а не като овца подкарана от Дянков и Борисов. Срамота е това което става сега! За да се закърпи бюджета да се гласува закон вредящ на здравето.

Стига с тоя популизъм!! До когатрябва да се съобразяваме със кафенета,заведения,ресторанти? Какава наглост само за да не обеднеят и им спаднат оборотите те са да се продават цигари.Нима не знаят какви последици следват от това.Какво им пука на тях,важното е да са на далавера.Ако не им изнася да грабват мотиките и на нивата,аман от тъпанарски истории.То по тази логика да започнат да продават и наркотици ще бъдат на п голяма далавера-глупаци...

Хубава работа, ама българска. Нищо не правим докрай и както трябва. Защо не остане и забраната да не се пуши в административните сгради. За кафенетата и ресторантите има аргумент - ще загуби бизнеса. А здравето на работещите в учреждания? Защо трябва непушачите да дишат дима на пушачите, които уж имат обособени помещения, но никой не проверява, дали се спазва това изискване. Пуши се и в стаи, където има непушачи. Радикалното решаване на този проблем, както е решен в Европа, е въпрос на социална култура и интелигентност, които в България изглежда са дефицит особено много при депутатите.

Аз предлагам да се забрани производството на захар. Така де, знаете ли колко хора умират от диабет и колко заради алкохол? Излиза че захарта е по-вредна от тютюна. Да се забрани или поне да стане 20 лева килограма!!!

Абе, идиот, ти явно нямаш нищо между ушите... Не се заболява от диабет заради консумация на захар, глупако! Хайде стига с простотии "чул-недочул". Да, захарта е вредна В ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА и често консумирана, но поради съвсем други причини. Аман от недоучили келеменца...

Сега ще стане ли ясно на м-р Цветанов, че депутатите защитават картелни интереси?! И ще има ли разследвани? Превръщат България в страна от третия свят, не заради отмяната на забраната, а заради това, че не приема установените в ЕС норми.

Всяка нормална дървава се грижи за здравето на своите граждани, но явно това няма да важи за България ако депутатите отменят вече приетата забрана.Искам да си пия кафето без да ме опушват с цигарен дим.Направете цигарите 10лв. за кутия и повече.Направо не мога да разбера как си дават парите за да гълтат пушек.Нямам думи!

Аз съм вегетарианец и искам месото да стане най-малсо 50лв. Направо не мога да разбера как си дават парите за да ядат плът.Нямам думи!

Аз също не ям месо от години. Направо да го забранят,защото не искам като ида в ресторант да ми смърди на скара и да гледам как разни мършояди ръфат животински трупове.Да плюскат у тях.Месото -200лв килограма!

МОЛЯ, НЕ ДИСКРАМЕНИРАЙТЕ ПУШАЧИТЕ !

Защо?

Нормално е да се приемат закони, които да защититават здравето на хората ! Но сега целта е да се създаде закон, който да защита частни интереси на търговците на цигари ! В допълнение ще кажа, че АЗ СЪМ ПУШАЧ, НО ИСКАМ ДА СЕ ЗАБРАНИ ПУШЕНЕТО НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА / ЗАВЕДЕНИЯ !!!

Във Турция и Македония е забранено пушенето на обществени места-замислете се къде сме ние...

Нима само заради пушенето се различаваме от европейците?!Не може да става сравнение между живота у нас и в Европа!Това е явна дискриминация.Нали и зависимите ,и малцинствата имат права!Всеки да си избира къде ще яде и къде ще пуши1

Знчи самоят факт,че е забранено пушенето въ ввсички НОРМАЛНИ страни към които България иска да се числи,е достатъчен факт за осмисляне на идеята за забрана за пушенето на обществени места.

Обръщам се към всички пушачи-ами пушете си,не караййте околните и те да пушат единствено заради вашето удоволствия,ако не за вас и за нас,направете го за децата си,да нямат и те здравословни проблеми...

"Депутатите изгониха непушачи от парламента" Е не е редно, но все пак това е български палрамент, какво се чудим...

А защо тогава като държите непушачите да не ви се дими се бутате в заведеня кадето е задимено? от 2 годими има разделение на заведенията на маси за пушачи и непушачи- защо масите за пушачи винаги са заети- а Вие въпреки че не пушите сядате там? хепи е заведение кадето има таова разделение и вентилацията им е ок- та как става така че се омирисвате? по скоро подемете кампания за чистота на хорицата-защото все още има хора дето сапун виждат 2 в седмицата / пушачи и непушачи/, от това ще има по-голяма полза. а дали трябва да пуша или не- това е мой личен избор всеки ще умре нявга, а и не е доказано със сигурност че тютюнопушенето води до ракови заболявания. Да спомага за тяхното развитие да но не и да се заболява. хай с здраве

а ти броил ли си колко маси има за непушачи и колко за пушачи? при налични 2-3-4 маси за непушачи в най-забутаните ъгълчета, мазета и подземия на заведенията, какво очакваш да изберат хората.

Пушачите да си пушат у тях си.Писма ми да ме опушват по кафетата.Да даваш пари за да гълташ пушек-е това ми е много трудно да го разбера.Нямам думи.

В нормалните страни,е забранено пушенето отдавна,замислете се дори в Турция и Маекедоия е за бранено-въпрос на време е,а щом е въпрос на врме ,колкото по бързо толкова по добре...

За какви загуби от цигарите говорят, нали 90 % са без бандерол и без платен акциз.....

ПО-НАХАЛЕН ОТ ПУШАЧА Н Я М А . НЕГО НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА НА ОКОЛНИТЕ ПРИЯТНО ЛИ ИМ Е КАТО ДИМИ ИЛИ НЕ. ВАЖНОТО Е ТОЙ ДА СИ НАПРАВИ КЕФА. НЕ ГАСИ ЦИГАРАТА ДОРИ В АСАНСЬОРА. ХВЪРЛЯ ФАСА КЪДЕТО МУ ПАДНЕ. КАЗВАЛ СЪМ НЕВЕДНЪЖ: ВСЕКИ ПУШАЧ, В ХИГИЕНИЧНО ОТНОШЕНИЕ, Е ЕДНО ПРАСЕ , АКО ЩЕ ПРЕЗИДЕНТ ДА Е! ИМАЙКИ ПРЕДВИД ВСИЧКО ТОВА ЕДВА ЛИ ЩЕ СИ ПРОБИЯТ ПЪТ В ПАРЛАМЕНТА ДЕЙСТВИЯТА НА Представителите на организация Гражданска инициатива България без дим!

Искам както в Ингланд да имам два клубс - единият който да посещавам и другият който да не посещавам... Без избор няма демокраси.

Другите държави могат да развиват туризъм без цигари ние обаче не можем. То ние ко можем?

представете си, какво тъпо племе сме, доброволно да тровим себе си и околните....щом в Македония и Турция забраниха пушенето, а ние неможем.......

бягай в Турция и в Македония тогава.Какво правиш още тук?

Да се пушат само пури!

Имам заведение и в него искам да се пуши ,като който не му е приятно не го каня .Собственик съм така че аз искам да решавам дали да се пуши или не.Явно искат и това да ни вземат щото като сложат забрана за цигарите хората дето идват за цигара и кафе ще си го пияр в къщи за какво им е да са на заведение като няма да им усигорим удобството което желаят.

Според мен в заведенията до 100 квадрата трябва да е забранено пушенето. Ако оставят на собствениците да избират, всички ще изберат да се пуши и лукса да си непушач, ще означава, че трябва да ходиш само в големите и скъпи заведения. Другият вариант е в заведенията, където се сервира храна да не се пуши, а там където се сервират само напитки да се пуши на воля. И без това пушенето по време на хранене вреди страшно много и на самите пушачи. А между другото здравната комисия какво се е загрижила за туризма, те трябва да отстояват интересите на здравеопазването, комисията по туризма (или както там се казва) да му мисли как да се справя с положението.

на булгарина му трябва хляб и вода,хляба са му цигарите водата му е ракята :) дано исчезне тази долна расса на пушачи и алкохолици !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.