Коментари - Игнатов: Дойде времето на добрите ВУЗ-ове | dnes.dir.bg
назад

Игнатов: Дойде времето на добрите ВУЗ-ове

Крайно време беше държавата да премахне опеката си върху университетите и научните организации.

Обратно в новината

Коментари - Игнатов: Дойде времето на добрите ВУЗ-ове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дерибиете от ВАК най-после вън. Специализираните комисии и подкомисии-вън. Не може друг да подрежда къщата в която аз знам какво искам. специализираната комисията по педагогика е пълен абсурд с такива имена като "професор"-интригант 1 Ирина Колева и паплачта от ФНПП. Изключение е само проф. Б. Ангелов-почтен и честен.

не знам какво време очаква министъра,но практически за последните 20 години образованието ни е разбито.

Да публикува закона и да кандидатства с него за титлата "професор".

"Игнатов посочи, че е автор на 80% на текстовете в законопроекта. "

Ами именно - човекът е подготвил закон за всички българи. Нека пък в НБУ да си изпитат задруднение от този закон, те ще намерят решение - повярвай ми. Който не е учил там, той не е разбрал качествената разлика в сравнение с остарелите ни, прашлясали държавни "университети". Сега ще имат възможност да се доказват - който е добър ще се разраства, който не е - ще запада.

Murat-idiot, stanal si nachalnik, nali ?

Първата "Професор-ка" (и то на 23) ще бъде дъщерята на Бойко Борисов, (Евалла, "таквиз професори язи тачим" ...) ашкоосум ... аферим, маша-а-а-ла .... !!!!

Завършил съм ТУ -София.Тогава се казваше ВМЕИ Ленин.В момента там учи синът ми,а баща ми е завършил също там.За три поколения учебната програма не се е променила.Мисля ,че коментарът е излишен,трагедията е пълна и ми е много интересно кои са тия ВУЗ-ове в България които стават за нещо?

Приеха един временен закон.В най-скоро време, ако герберите останат на власт, което между другото е малко вероятно, този закон ще се се окаже пагубен за българското висше образование и трябва да се променя.Той облагодетелства единствено свободните университети, чиято издънка е сегашният министър на образованието, а закопава получилите международни признания т.нар. държавни университети.Който има парички, ще може да получи международни акредитации на специалностите си и висока оценка от акредитационните комисии.А това са естественно свободните университети, които получават освен големи държавни поръчки, вземат от студентите и големи такси.Така такива университети разполагат и със средства да си заплащат достатъчно на държавните експерти при акредитирането и да получават предложения за високи оценки при институционалните акредитации.Могат да генерира и високи доходи, да предлагат на преподавателите високи заплати и независимо от слабия си в научно и интелектуално отношение преподавателски състав, ще получават високи оценки при акредитацията си.С други думи ще стават все по-богати и по -богати свободните университети, които сами формират таксите си , държавата ги толерира покрай сегашния министър.

Нсеки университет става едно малко НБУ. Като не са качествени университетите -защо не направят обективна акредитация и да закрият неефективните. Така няма да се харчат излишни държавни пари. И от това закрепостяване на преподавателите не виждам каква конкуренция ще се роди. Започва голямата далавера с подкупи на членове на журита.

НБУ е най-добрия университет в България.Преподаването е на много високо ниво и базата е просто страхотна.Преподават много доценти и професори от УНСС и СУ.Това ,че много хора не могат да си го позволят да учат там не означава, че трябва да се обижда този ВУЗ.Имам много колеги,които са се прехвърлили от СУ и УНСС в НБУ заради недоволството във всяко отношение от техните вузове.

кажи кои са

Kога че се мерим с останa лите 26 дурзави в европеиската обчност

Най-после ще закрият новия български уриверситет !!

Този го подкара като в НБУ:псевдоуниверситет с псевдостуденти. Айде сега вече ще има и псевдопрофесори. Да закачим по една жалейка за нещастното българско образование! Тоя иска всички ВУЗ-ове да станат на нивото на НБУ, демек псевдо-учебни заведения.

Да им е честито на навоите професори! След като "студентите" ни вече не са студенти, и "професорите" ни вече няма да са професори.

Този Игнатов е страшно простртъп и огранчен човечец.Защо не си стои в нбу там при останалите простаци и да ги прави ако ще и на 5 години.Но то само като му видите физиономията толкова тъп изглежда,пък и някои преподаватели от помиината ямя нбу сами казват,че по-тъп и огранчен човек нямя.Също и тоя абсолтно според мен и много дреги преподавагели дои от негоия университет твърдим че титлите са му дадени малко по другия начин!

Браво Игнатов - съвсем довърши образованието в България! Поне да знаем на кого го дължим. Аз ти предлагам даже на 15 г. да ги рпавите професори - тъй-де какво ще им губите времето! То друго от тебе не се и очакваше - като ти знаем НБУ що за университет е и колко мутри и мутреси си получиха дипломите срещу пари ....

много си ограничен да знаеш. От къде си толкова запознат с НБУ? ти ли го акредитира и изобщо как еднин човек може да се произнесе за толкова сложна структура като един ВУЗ? А за мутресите - ами те нямат ли право да има дипломи, къде да ги получават, в някакви специализирани университети за мутри и мутреси ли?

Г-н Игнатов, оставаме с впечатление , че се занимавате единствено с висшето образование.Очакваме конкурси за директори,превърнали се в местни училищни феодали ,които са на пост пожизнено Ще има ли такива? Положението е нетърпимо и хората ще започнат саморазправа по места .