САЩ: Инвеститорите търсят стабилна съдебна система

България има нужда от много силен НПК, за да може ясно да демонстрира, че никой не стои над закона, че престъпленията ще бъдат преследвани, а виновните – наказани.

Обратно в новината

Коментари - САЩ: Инвеститорите търсят стабилна съдебна система | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилно, ние приемаме съвети само от безгрешни. Къде е партията майка, която е права дори когато греши?

За да живеем под върховенството на закона ( т.е добре функционираща и развиваща се съдебна система)се иска НЕ силен НПК( в репресивна посока) а РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ както е демократичните общество- с разделение на политическата власт от останалите- съдебна изпълнителна и законодателна. Точно ясно разделение на властите няма в Българската посттоталитарна конституция и българската общество, то вече 20 години живее под шапката на партии, които като дойдат на власт по почина на БКП се изживяват в партия държава и политизирват цялата държавна машина ,като тя започва да играе по тяхната свирка. За това през прохода не се роди истински демокрация в България, а наканва имитация на демокрация, Всички партии управлявали в прехода са посттоталитарни партии, родени от БСП, която пък е носителка на посттоталитарно мислене на БКП .В американското общество няма ясно разделение на властите и се шири корупция в най-голям мащаб. За това американската демокрация се нарича "представителна" и е неразвита спрямо европейската "реална демокрация". В Европа е приложено още едно ЧЕТВЪРТО РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ повече от това на САЩ- разделение на корпоративните интереси от властта и политиката( т.е бизнеса не може да влияе върху политиката и властта)което именно го няма при американците и за това тяхната "представителна демокрация" е на по-ниско стъпнало от европейската- "реална демокрация".Това ли ни предлагате г-н Уорлик? Ние сме в Европа все пак , не жалеем да вървим по американски пътища, а по европейски. При това какви инвестиции ни предлагате, офшорните американски фирми, които докараха банкрута на Гърция? Мерси, но не ни са изгодни такива съвети, тях ги давайте на неразвития и продажен политически елит на България, който САЩ създаде и охрани, но не давайте тези си съвети на българското общество. ideyazabulgaria.org

Драги, американците са най-печените в юридическите дела, ако не знаеш. С добре работеща система, което е добре, но ще ни "съдействат" за някое друго законче, което ще им осигури напълно безнаказан грабеж. В момента, поне на блатото, в което живеем е трудно съвсем да го направят. При американските послушковци, дето ни управляват, няма да е трудно. За да не се разпростирам, американското изобретение, офшорна зона, напълно противоречи на здравата икономическа логика. Средство да не плащаш на държавата никакви данъци. Имаме някакви ползи от корумпираната съдебна система. Което е и смешно, и тъжно , и много тъпо. Хайде да ни осветлиш, какви точно американски инвеститори ще се затичат на тълпи у нас. По каква причина, че имаме ресурси, или изгодни пазари. Или работна ръка изгодна. Та мащабите са ни скромни. Американците имат единствено интерес от колониална територия на Балканите. Както си купиха Косово. За да могат да си играят игрите срещу ЕС и Русия. С подходящите троянски коне. Просто с друго не сме им интересни. Разбира се и за спекулантите, който идват да ударят кьоравото и бързо да се изнесат. Такива са реалностите, за съжаление. Следете внимателно събитията и мислете и пак мислете. Не е нужно да верваме на тоя или оня, или на мен :)). Най-доброто за България ще е, когато американците окончателно и безвъзвратно се разкарат от тук. освен ако не ни забият в някоя войниичка.

Явно не си виждал истински американски бизнес за да ръсиш такива глупости. Измислените инвеститори за които говориш са предимно препирачи, препиращи през офшорки или съмнителни бизнеси изнесените през прехода откраднати български пари. Истински бизнес трудно ще дойде докато не се оправи съдебната система и държавните чиновници не спрат да си просят подкупи. Точно защото е истински и сериозен бизнес и не се занимава с глупости. Посланика тука е прав. Това за ограбването го разправяй на партийните сбирки. Виж колко са ограбени Китай, Ю.Корея. Хонг Конг, Тайван, Малайзия, Сингапур и др. такива с американски и западни инвестиции и тогава плаши във форума.

Струва ми се, че глупостите си ги ръсиш ти. Съвършено нищо не си разбрал от коментара ми. Просто трябва да го препиша. А в добавка, по скоро основно, прочети коментара на Дядо Йоцо гледа. Просто перфектен коментар, който синтезирано описва същността на американските инвазии. Между другото, какво ще кажеш за макдоналдсчетата, KFS, Видима идеал, измамниците в Марица изток, двете коли. Общото е, че са наглеци и идват да дерат кожи тук. Хладно и безогледно. Севлиево май е изключението. Но всички ги водят към сериозния бизнес. Или ще ми разтегнеш локумите за американските финансови измами, като сериозен бизнес. Не успя ли да вденеш, че някой отива да инвестира някъде, където има условия за добра работа и добри печалби. И пак да попитам, от какъв зор ще дойде сериозния американски бизнес. Лозунгите и клишетата си запази за сбирките на дсб и за село. Американския полит-бизнес има съвсем други интереси спрямо нашата страна. И не мисля, че е редно посланик да прави такива изказвания, независимо дали е вярно или не. Такива изцепки си позволяват само американския и турския. Някак странно се получава, сякаш броят страната ни за своя. Ако руския посланик беше направил такова изказване, русофобското малцинство щеше да опищи всичко. И не говори глупости за Китай, колко благоденства от САЩ. Държат САЩ с 1.5 трн във вид на хартийки и се чудят как да се измъкнат. А ако ги прежалят, САЩ трябва да обяви банкрут. Преди 2 дни пак се опитваха да заповядват за курса на йоана. САЩ са фалирали де факто. И не виждам какво толкова са направили за другите страни, посочени от теб. Или и за тях информацията ти е също толкова коректна. И като извадим цялата фалшива сфера на финансовите американски услуги, какво остава. А на азиатските тигърчета, отдавна им омекнаха задните лапички. Не трябва така повърхностно да се мисли и гледа на нещата. А съда, колкото и грозно да е корумпиран, донякъде се явява спирачка за американската агресия и поамериканчването ни. Целта е целокупно да ядем пуканки, да се вдигне потреблението на Кола петорно и да купуваме само холивудски бози за гледане и т.н. България трябва да е пазар за американски стоки и американски кредити.

Ей тъпаци коментатори - точно заради калпавата съдебна система идват само спекулантите, а никой нормален инвеститор няма и да си помисли за БГ ...

Искам да напомня на г-н посланика една сентенция/истина за нашата действителност/ Законите са за коне , а всички ние сме лъвове.

Една единствена фирма от САЩ има комай свястна - концернът, дето купи бившия завод "Стоян Бъчваров" в Севслиево за арматури и батерии. Сравнително дребна инвестиция. Браво на такива. Повечето обаче, които идват тук, са международни мошеници и перачи на пари.

А американските инвеститори търсят къде да си инвестират бомбите и обеднения уран.

Изключително нагъл коментар, но типично по американски! Та кои инвеститори бе, посланик? Американските ли? Колко са те у нас?

Ами нали точно това ти говори и човека, че няма подходящи условия за инвестиции...