Полският посланик: Имало е натиск над пилота

Най-лесно е да се хвърли вината върху пилота, защото той отговаря, аз бих се въздържал от такива мнения.

Обратно в новината

Коментари - Полският посланик: Имало е натиск над пилота | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

KAKVO shte kaze CHERNATA KUTIIA? VICHKO e mnogo zalko! Sofi- a Tito idva v Scandinavia-no kato "trashnaha vrata na kolata mu premazaha prastite, ta hodeshe obintovan..." Ozdravia no si go zapomni de!!!

В маса чужди медии се появи информация , че полският президент е наредил на пилота да приземи самолета в мъглата на летището в Смоленск , а да не използува предложеното резервно летище, за да се спести време. Това най-вероятно е записано в "черната кутия " и не може да се скрие.

Навярно упрека ти е отправен към изложената от мен хипотеза, че с използването на специални газове подобни на тези с които бяха обезвредени терористите взели за заложници зрителите в един от московските театри, биха могли да бъдат доведени до безпомощност не само екипажа , но и всички пасажери на самолета на полския президент. Що се отнася до петте опита за кацане демонстриращи перфектното техническо състояние на самолета бих казал, че не е задължително управлението на същия да е в пилотската кабина. Случая с взривените в САЩ кули близнаци доказва, че управлението на съвременните самолети би могло да се осъществи и със сигнал, който автопилота получава извън борда на машината. ЗАЩО ИЗЛОЖЕНАТА ОТ МЕН ХИПОТЕЗА ДА Е НЕСЪСТОЯТЕЛНА, А ТАЗИ С КОЯТО СЕ ПРЕПИСВАТ КАЧЕСТВА НА ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ, ПРАВЕЩИ ГО НА МАЛОУМНИК И ЧОВЕК КОЙТО Е ЗАГУБИЛ РАЗСЪДАКА СИ ДА ИМАТ ТЕЖЕСТ И ДА СЕ ТИРАЖИРАТ С ТАКАВА ЛЕКОТА???!! Ами погледнете летището за което говори посланика. Разположено е до самия град и наоколо няма нито хълмове нито гори. Вижте дължината му - 2,5 километра и широчина 50 метра. Идеална видимост. Знаете ли, че с тези показатели на летището няма никакви проблеми за призимяване на самолета от едни опитни летци каквито без съмнение са били тези на катастрофиралата машина. АКО ПОЛСКИТЕ ПИЛОТИ СА ВОДИЛИ РАЗГОВОР С ДИСПЕЧЕРА ОТ КОМАНДНАТА КУЛА ПО ВРЕМЕ НА НЯКОЕ ОТ ПЕТТЕ ОПИТА ЗА ПРЕЗИМЯВАНЕ МОЯТА ХИПОТЕЗА ОТПАДА. Но ако кулата само е изпращала сигнали и до самолета и от там не е имало никаква реакция по време на тези завършили с катастрофа пет опита за презимяване, аз ще остана със съмнението, че вероятноста да се е случило това за което пледирам е наистина голяма. Не съм превърженик на Качински , но наблюдавайки безпристрастно като трето лице станалото, няма как да не задам въпроса който според Цицерон стои в мотивите на всяко едно престъпление ако има такова в случая : "КОЙ ПЕЧЕЛИ ОТ СЛУЧИЛОТО СЕ?" Отговорете си сами на този въпрос или изчакайте бъдещето то ще легитимира печелившия. Той е и извършителя.

Не мога да повярвам, че има хора, които говорят глупости, просто за да напишат нещо. Трагедията е ужасна и е много жалко за всички хора, които са били на борда. Как обаче болен мозък може от това да реши, че руснаците са го направили не мога да разбера! Имало е мъгла и пилотът е имал изрични инструкции да не каца. Думите на полския посланник са препратка към случая, когато пилот превозващ Качински след инструкции от летището е отказал да кацне. При завръщането в Полша Качински го е съдил. Сегашният пилот, горкия, явно не е посмял да се противопостави.

Смешници... Няма НИКАКЪВ вариант някой да нареди на командира да каца в мъгла. Ако самият командир прецени, че е опасно, никога няма да тръгне на заход. Командир на самолет не е некъв измекяр, да го положиш по врата и да тръгне да изпълнява на бегом. Просто поляците са направили глупостта да се накамарят всички на тушка-та и да отидат в устата на вълка. Оттук нататък технически всичко е възможно - и системата за кацане може да се хакне, и фалшиви черни кутии могат да пробутат, всичко. Руснаците имат толкова технически възможности, че е смешно да се коментира. Преди дни Русия и САЩ подписаха договор, в който се налага и ограничение върху ПРО. Това значи, че поляците, които досега бяха неудобни на руснаците, вече стават неудобни и за америте, понеже твърдо искат да разполагат противоракети.

За първи път ми хареса заглавие на Дира.Ще го коментирам: Нашите позорни управляващи, олигарси или лакеи на олигарси се оказаха по-големи американски марионетки от поляците. Мероприятието на поляците в Катин беше под диригентската палка на американците и насочено срещу Русия. Начело стаеше Качински брат -близнак и картоф-един посттоталитарен политик, с авторитарни маниери нямащ елементарни понятия за демокрацията.Качински управляваше най- бездарно и най-НЕдемократично.Вкара си ПРО, американски бази и въобще не пита народа си за нищо. Досущ като нашите новоизлюпени дИмУкрЯти. От Путин не се различава- еднакви авторитарни и НЕдемократични ръководители. Между тях борбата приличаше на едновремешното противопоставяне Сталин -Титов- съперници,кой да е ръководител на за соц.лагера. отношението на Качински към Путин беше чиста завист и съперничество кой да е ръководителя на НЕдемократичния европейски свят. Качински задмина Путин- стана най усърдния Лакей на чичо Сам, направи и Полша първи неин сателит. Противопоставяше се на подписването на Лисабонския договор с аргумента на "полски националист", а в същност мероприятието пак беше под диригентската палка на САЩ, Когато Германия го заплаши, че ще му спре кранчето субсидии, го подписа за 24 часа, като така и не се разбра причината на неговия"полски национализъм". Авторитарното му поведение беше безгранично и лекомислено, което доведе до смъртта на 97 невинни граждани.Остана като позорно петно в полската най-нова история като първия европейски президент -самоубиец и убиец.ideyazabulgaria.org

Поляците по принцип са доста самонадеяни и тази трагедия е част от манталитета им. Взеха да се иживяват като лидери на Нова Европа - най-печените били те! На практика в Ирак бяхме под тяхно командване и е било доста унизително. А че е имало натиск към пилитите - нама съмнение. Ситуацията при мъгла се променя за минути. Политиците са искали да щракат с пръсти и да им носят кафета! Във въздуха е по-различно. Би било интересно ако се докаже, че е имало натиск дали родните на жертвите могат да поискат компенсации към Полската държава! Жалко за невинно загиналите - КЕЛЕШЛЪЦИТЕ ПОНЯКОГА ИЗЛИЗАТ СКЪПО! И стига с тия глупости, че някой друг им е виновен. Сами си го натресоха кириливите им политици - направиха за смях пред целия свят "дружина польска".

Думите на посланника са в пълна хармония с това, което се тиражира и възприема като официална истина : "Това е едно от многото военни летища, в гората, не виждам тук някаква вина на руснаците. Това са едни много тесни писти, стена от гора в съседство, там е имало много гъста мъгла и оттам е трагедията" ЩЕ ОПРОВЕРГАЯ ПОСЛАНИКА И ЩЕ КАЖА, ЧЕ ЛЕТИЩЕТО НЕ Е В ГОРА, А Е НАПЪЛНО ОТКРИТО, ЧЕ СЪЩОТО Е ДЪЛГО НИТО ПОВЕЧЕ НИТО ПО МАЛКО ОТ 2,5 КИЛОМЕТРА, ЧЕ Е ШИРОКО ТОЧНО 50 МЕТРА И ИМА ИДЕАЛНА ВИДИМИСТ. Имах възможността да чуя изказванията на очевидци според които на летището не е имало такава мъгла !!! Та нали само 20 минути преди президенския самолет се е приземил безпроблемно Як- 40 с журналистите. КАК ЕДИНИЯ САМОЛЕТ Е УСПЯЛ БЕЗПРОБЛЕМНО ДА СЕ ПРИЗЕМИ, А ДРУГИЯ Е ИЗВЪРШВАЛ НЕ ЕДИН А ЧЕНИРИ ОПИТА ЗА КАЦАНЕ И НА ПЕТИЯ СЕ Е РАЗБИЛ. Странното в случая е не само липсата на мъгла , но и липсата на комуникация между руките диспечери и екипажа от военни летци управляващи президенския самолет. Неуспешните четири опита за презимяване и самата катастрофа ставащи пред погледите на пристигналите с Як-40 журналисти няма как да не са били заснети от тях. То не е било един или два опита, те са били общо пет от които последния фатален. НЕ ЗНАЯ ЗАЩО НО СТАНАЛОТО С НЕЩО МИ НАПОМНЯ ЗА ОНЕЗИ САМОЛЕТИ ФАНТОМИ РАЗБИЛИ СЕ В КУЛИТЕ БЛИЗНАЦИ. Имам неприятното усещане, че екипажа и пасажерите са били в безпомощно състояние и някой друг извън борда на самолета е извършил всичко онова, което се е разиграло на летището в Смоленск. Възможно ли е това да се случи с един самолет преминал в Русия основен ремонт. Практически - да, фактически изисква доказване. БЕЗ СЪМНЕНИЕ ВЕЧЕ ПОЛША ДНЕС НЕ Е ТОВА , КОЕТО БЕШЕ ВЧЕРА. И само Полша ли ?? Та нали разбиването на социализма започно от нея, от същия този Лех Валенса, който не се посрами да обвини президента си в поведение, което не е доказано. Не споделям идеите на Качински но мисля,че не е морално да обвиняваш някой в нещо за които не си сигурен и изглеждат толкова правдоподобно , колкото и изложената от мен хипотеза за това, че екипажа и пасажерите са били в безпомощно състояние и самолета е бил воден отвън!!! Не е морално да обвиняваш в нещо някой, който вече не е между живите и не може да се защити. Близкото бъдеще ще покаже не се ли превърна срещата в Прага в пазар на, който изпадналите в криза американци изтъргуваха на безценица на братовчедите си от Русия бившите соц. държави. Вчера бе извършен преврата в Полша , утре ще бъде в България. Всичко ще бъде толкова бързо, че уялата се политическа класа няма да има време да осъзнае какво се е случило. Наблюдавайте как утре през Полша ще премине безпроблемно Северения газов поток. А ЗА ЮЖНЯ ИМАМ УСЕЩАНЕТО , ЧЕ НАС НИКОЙ НЕ НИ ПИТА И РУСНАЦИТЕ ГОВОРЯТ ЗА НЕГО КАТО ЗА СВЪРШЕН ФАКТ. За съжаление тези руснаци не са онези братушки, които ние прегръщахме с едната ръка , а с другата обръщахме джобовете им. Света се промени до неузнаваемост , а ние остаряхме , но не поумняхме.

bravo kras

ДА СЪГЛАСНА СЪМ СЪС ВАС ЧЕ РУСНАЦИТЕ СЕ ОСЪЗНАХА ВЕЧЕ И ПОЕХА ПО НОВ ПЪТ . ДА СЕ ОТЪРВАТ ОТ БИВШИТЕ СИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ПАРТНЬОРИ КОИТО ЗНАЕХА ДА ПОЛУЧАВАТ НАГОТОВО И ВЪПРЕКИ ТОВА БЯХА НЕБЛАГОДАРНИ. НО СТРУВА МИ СЕ ЧЕ НЯКОЙ МНОГО Е ЯДОСЪЛ ДУХЪТ НА СТАЛИН И ОТНОВО ГИ СПОЛЕТЯ НЕЩАСТИЕТО.

Леле колко промити фантазиращи мозъци !Прочети си сам противоречията ( да не ги характаризирам като тъпи ) . Че ти направо може да дадеш гениалните си изводи да бъдат подписани от комисията разследваща инцидента , и направо да приключват със случая . Там в гората е било пълно с очевидци и те всички дойдоха да ти споделят на теб ( дали а не напиша теб с главни букви ? ) , че мъгла е нямало. Обаче пък в следващото си изречение се чудиш , що пък аджеба имало цели 5 захода към пистата . Ами как що бе , имало е извънземни , които са си правили разходка с балон по това време ,и пилотът просто е решил да направи повече кръгчета около тях , че да могат пътниците в самолета да поснимат . О не, забравих ,че на теб очевидците са ти казали (специално естествено ) ,че видимостта е била чудесна и е било ясно и слънчево. Пич , чувал съм , че някои хора като се напушат , особено пък ако има и гъби в тревата, започват да халюцинират , ама ти направо можеш книга да напишеш. За какво си губиш времето и таланта из форумите ? Напиши няколко романа и фантасмагории на конспоративна тематика и изкарай парички за още тревица, че току виж ти свършила и попаднеш в действителността . Да се чуди човек дали да се смее на някои тъпи коментари или да замълчи в памет на жертвите .

Летял съм и на ТУ-154М и на Ту-134 мога да кажа че са перфектни машини. В този случай няма място за съмнение в професионализма на пилотите и наземните екипи. Просто някой от началниците на борда са се вживяли прекалено много в ролята си и са взели решение вместо командира на самолета. Жалко че загинаха толкова хора мир на праха им.

наистина за жертвите на тази авиокатастрофа,но не смейте да пишете глупости за руската авиационна техника.Тя е създадена от достатъчно високо ерудирани хора.А Ту-154м ще остане в историята на световната авиация,като един от най-надежните пътнически самолети. З нам,че не съм единствения,но по стечение на обстоятелства около 15г. съм обслужвал този самолет и много добре знам за какво става въпрос.

ту 15чм е последня борд(модификаця) на сущия такав от както се е започнал да се произвежда.освен това практиката и статистиката показват че това е много надеждна машина. може да не е много комфортна но е надеждна.тази последна модификация е с последно поколение авионика + нов (последно поколение) радар + по мощни двидатели.да не говорим че преди да буде варната машината обратно на полязците от основен ремонт в руся, кадето е прозведена са били изваршени тестови полети от военен пилот изпитател!!! именно за да се проверят всички параметри на машината.след това разбира се е бил удалжен летателния ресурс на машината, което е естествено. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Президент самоубиец и убиец!

След този случай, напълно оправдавам другаря Ким Чен ИР, че пътува винаги с влак в чужбина. Може да е по-бавно, но пък е славно :)

Колкото по-скоро това се случи и в други държави,толкова по-скоро народите ще се отърват от дембелите,чиято единствена грижа е да се шляят нагоре-надолу по света и да дрънкат врели-некипели докато обикновените хора с пот на челото си изкарват хляба...Я да си бяха седяли на задниците,да видим щяха ли да загинат в самолетна катастрофа!...Ама не - нали трябва цял живот да се правят на много обществено полезни,боклуците му с боклуци дето си въобразяват ,че с тях и съмва,и се мръква!

Има един недолюбван Велик българин изписан в списъкът със 100 -е най-велики американци и името му е Асен Йорданов.Той изобретява сляпото кацане и пръв го пробва!

доколкото е известнтой недолюбвал Уйлям Боинг - един от най-некадърните му ученици.....

След като полските журналисти, полският посланик, а вероятно и записите от черните кутии говорят, че самолетът е свален от полския президент, въпреки указанията на руснаците, въпреки мнението и на самия екипаж (който три пъти е отказал да се приземи), какво друго трябва, за да се потърси мтетка, макар и посмъртно. Или ако някой взриви самолет с 97 човека на борда и се окаже талибан - е "убиец", а се окаже полски политик - ще е "жертва"?! И ако е талибан, може Щатите да оправдаят цяла война с него, наричайки го "терорист", а ако е полски, "свалил" собствения си самолет, това ще е само повод да си поискат нови самолети?! Какъв абсурд, каква простотия в главите на някои драскачи! Ако се потвърди, че не пилотите на своя глава са предприели приземяването, а това им е било заповядано от началниците им, последните са буквално убийци.

докато ние четем и се гневим,или недоволстваме от проявите на пилота,главна причина досега за катастрофата,или на намесили се висши държавни военни и граждански лица,може би някъде се анализират резултатите от успешното "мероприятие"!Не е за учудване подобен сценарии,още повече ,че определени мотиви макар и нелесно могат да се намерят!

Не е изолирано явление хора с власт дори обикновени началници -тъпунгери и собственици да налагат на подчинените си да нарушават правилата за безопасност и да създават условия за аварии.Когато лошото стане обикновено всичко се приписва на работника (или съответния изпълнител)а истинските виновници се измъкват безнаказано защото такива заповеди са винаги устни.В този случай поне отговорноста е солидарна.Бог да прости невинните жертви.

разполагаше с два Ту-154М, единият от които катастрофира. Това са много стари самолети, освен тях има и самолети Як-40, които са още по-стари и ужасни", призна посланикът Ne gospodin Poslanik ne sa ujasni, pri edno dobro podurjane i modernizirane!

Сега се сещам, че Тито не отиде до бившия СССР нито веднъж

Прекалено голямо доверие имаме на техниката.Да не забравяме какво беше и с американските совалки и с Еарбъс.Що се отнася за руските самолити мисля че не отсъпват.

да се изпърди компетентно по въпроса за новите правителствени самолети....ееех де късмет де и унас...

Какво ще каже господин премиера сега, като обвини преди време бившето правителство в разхищение на средства за закупуване на нови самолети за правителството?

Ми какво да каже освен: Благодаря! След като се чудеше откъде да събере толкова хора за да напълне самолета, сега лети сам с него от софия до Пловдив.

ту 5м е в пъти по от 7з7 и това е мение на спецялисти и конструктори! а че събитието е важно и не може да чака... рип ;)катин е двожно 9вее0 проклето място! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Може да прозвучи кощунствено в такъв момент, но Лех Качински, Яросляв Качински и Лех Валенса така управляваха и държавата си. И резултатът за съжаление ще е същият!

Случая " Качински" ми напомня по нещо на " Титаник" - човешката глупост, арогантност и високомерие ВИНАГИ биват наказани! Иначе мир на праха им, жалко за наистина нелепата им гибел!

Значи трагедията от преди 70г. на това място се повтори !!!

Ситуацията с тази катастрофа е илюстрация на вредата от опитите политиката да е елемент от техническите решения наместо грижата за техниката и техническото развитие да е елемент на политиката. Политиците често се самозабравят и се опитват да командват и природните закони. ... И да ОБЯСНЯВАТ на историците историята и на инженерите техниката и на свещениците - какво има предвид бог. Те се изживяват не като служители на обществото, не като макар и важен, но все пак елемент от механизма на обществото, а като негови господари и душеприказчици. Думите им, за служене на обществото са само ... думи, за фасон.

Да, прав/а сте! "Вредата от опита на политиката да е елемент от техническите решения..."-Смесването и влиянието на политиката върху ВСИЧКО, НЕ САМО ВЪРХУ ТЕХНИЧЕСКИТЕ РЕШЕНИЕ Е ВРЕДНО И ПЛОД НА НЕРАЗВИТИТЕ ДЕМОКРАЦИИ. Това ви казва високоразвита Европа, където действа от 60 години "реалната /истинската демокрация" като демократичен и обществен модел, и чийто сила се състоя именно в това СИЛНО И ЕФЕКТИВНО РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ ( ОТ ПОЛИТИКАТА). Двамата Качински са НЕразвити демократи и изповядваха американската "представителна демокрация"- стояща на много по ниско стъпало от европейската реална демокрация чисто и просто -превърнаха с тази си политика Полша в сателит на Америка. ideyazabulgaria.org

От къде пишете драги? И аз съм напълно съгласна с SS, но с добавените дитирамби от Вас- не. И аз живея на Запад, та знам много добре как стоят нещата. Нямам време за дълги обяснения и ще се огранича само с това, че тук, все повече нещата заприличват на ранния нашенски социализъм, когато всеки бе тръгнал да показва кой е по- по- най. И е хубаво хората да прочетат Макиавели, живял преди 500 години и да се запитат где са били тогаз комунистите, руснаците, бат Бойко и т.н. А за идея за България тоз човек не е имал ни идея. Бъдете здрави, добри и човечни. И всеки да си знае мястото, щот виж кви работи стават...

Това е една от гадно написаните статии!Трудна е за четене,толкова е натоварваща,чеее...вместо да улесните читателя,Вие го натоварвате и обърквате!

Прав е човека....

Фактите обвиняват Качински ( нерегистриран ) 11.04.2010 12:25 Първо: моля всички любители на конспиративните теории да угасят за малко налудничавия блясък в очите си. Атентат се прави, когато самолетът е високо във въздуха, а не при кацане, за да е сигурно, че никой няма да оцелее и че пораженията ще са най-големи, а следите най-малки. Второ: моля русофобите за малко да изтрият пяната от устата си и да се вслушат във фактите, които не са в полза на полската делегация. Кулата ЧЕТИРИ ПЪТИ не е позволявала на самолета да извърши кацане. Четири пъти!!! Предложили са им алтернативни летища!!! До последно са искали да ги отклонят от гибелна опасност. Пилотът на президентския самолет е бил длъжен по устав след втория неуспешен опит за приземяване да уведоми за това най-важния пътник на борда, в случая президента Качински, който е и ВЪРХОВЕН ГЛАВНОКОМАНДВАЩ. Изключено е пилотът да е взел такова свръхотговорно решение на своя глава, знаейки кого вози. Има и нещо по-лошо: възможно е покойният вече президент да бъде обвинен посмъртно в непредумишлената смърт на над 80 души от държавния елит. Всякакви инсинуации за руска намеса в тази работа са напълно безпочвени с оглед изнесените доказателства. Анализите от черните кутии ще разсеят всякакви съмнения в злокобни заговори от руска страна. Не съм адвокат на руснаците, нито са ми кой знае колко симпатични. Но поляците са трезв народ и съм убеден, че след края на траура ще изригне истински вулкан от обвинения срещу Качински. Поклон пред паметта на загиналите братя славяни! Най-дълбоки съболезнования към техните семейства, приятели и близки! А вие - МИСЛЕТЕ ТРЕЗВО!!! Боже, колко идиоти има в България!

Да знаете само колко сте прави. Руснаците вече установиха, че самолетът не е имал никакви технически проблеми, черните кутии са намерени и се разшифроват, разговорите с кулата са записани и прослушани, работят заедно полски и руски екипи, а на летището вече кацнаха няколко пъти други - по-малки самолети от Полша, братът на Качински беше там, опозна го, и тялото беше изпратено с военни почести обратно в Полша. Путин е на мястото, както и полският посланик в Москва, журналисти имат достъп - изобщо - всичко се разследва при пълна прозрачност. Засега всички данни сочат намеса в работата на пилотите от страна на "високите чинове и самия Качински" и съответно неправилно решение, това е, няма какво да се съчиняват страшни истории. Няма нищо по-страшно от самонадеяността, съчетана с болни амбиции, какво да се прави, това не е новина, но политиците все си мислят, че са богоизбрани и защитени във всичките си глупости, които правят! Жалко за хората, невинно загинали.

тикваъта си ти.Хич нямаше да ми пука ,ако на Гоце му се беше случило.Без туй никаква полза от него

А каква е ползата от тебе бе ненормалник.

не защитавай говорящата тиква моля...или и ти си едно понасрано герберче??тогава може!.

Какво Ти е виновен Пьрванов,бе?много си е точен човека,друг е вьпросьт,сега наистина ли има права,или само на книга?Нещо като пилота на злополучния самолет...Пилотьт управлява,но друг отстрани дава наставления

Някои хора не могат да четат, а си позволят да пишат и да дават коментари. Щом посланикът на Полша признава за пилотска грешка че каца в мъгла. За какви проблеми със самолета става въпрос. Няма самолет който да може да кацне сам в състояние на мъгла ако няма летището система за кацане в мъгла. Толкова ли не помните проблемите на нашето летище когато самолетите не можеха да кацнат и се пренасочваха за другаде.

Ако само премиера беше против - добре. Но 99 % от озверелият, глупав, оскотял народ също е против това някой да харчи пари щом не са за него.

Не съм съгласен, че руските самолети Ту-154М и Як-40 са стари и ужасни. Наистина те са от по-старо поколение, по-шумни и неекономични са, но имат строго определен летателен ресурс. Логично е правителствените такива да не се ползват много и да са годни в продължение на доста години. И в Америка има дървени електрически стълбове, а също работещи трактори от Втората световна война, но никой не се тръшка да ги сменя. Всичко е въпрос на трезва оценка, а не на модни самоцелни залитания. Иначе, както се казва, по-добре Як-40, отколкото Мек-20.

Спомням си колко лаеше една тиква, настоящ премиер за закопуването на правителствения самолет...Ама докато има умни тикви ще има и жертви...За това тиквата да не се прави на умна и да приеме закона против пушенето-да спаси и той няколко хиляди човека годишно а не само да краде и да плаче...

И ти си тиква, но от друг сорт. Забравил си да предположиш, че пилотът е пушел, докато е приземявал и затуй се стигна до тоз трагичен резултат. Ти колко живота си спасил, че даваш акъл? И що си мислиш, че цигарите са по- вредни от четенето и слушането на кретенизми? Ако нещо застрашава живота на някого, добре е да опита сам да се справя, вместо да чака на премиери, президенти и ред други, които виждаме как се самосъхраняват, а покрай това, чак невинни гинат. Съветът ми е- бягай далеч от пушачите, та да спасиш и себе си, и тях.