Британски политици в скандал с раково болни

Британската лейбъристка партия бе замесена в скандал с неправомерно използване на лични данни на избиратели, пише днес вестник "Таймс".

Обратно в новината

Коментари - Британски политици в скандал с раково болни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като онкоболен с 11-12 години "стаж", съм съвсем наясно с цялата картина. Цитат: "До сега човечеството не е намерило форма за смяна на капитализма с нещо по-добро." Когато се давиш, се хващаш дори и за сламка. Дали ще се нарече социализъм, капитализъм, феодализъм...все си е РОБОВЛАДЕЛСТВО. Заглавията се сменят, същността е такава. Идва времето на "Вятърът на промяната", който ще помете плявата разпръсната по Земята. След три години, за който се съхрани духовно, болестите ще започнат по-рядко да спохождат такива люде. Не така обаче ще е с пасажерите на яхти, летящи чинии, "Бентлита", "Ферарита", "Ролс Ройси". Нека да доживеем до краха на робовладелството, за да видим и ние как "Слънцето изгрява и на нашата улица". А ВРЕМЕТО МУ ВЕЧЕ Е ДОШЛО! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.

нашите главорези - независимо от цвета им и политическото шоу, което разиграват! Единственият изход за здрави и болни е смяна на тази мракобесна система - капитализмът. Рано или късно ще стане, в интерес на обикновените хора е да стане сега.

До сега човечеството не е намерило форма за смяна на капитализма с нещо по-добро. Социализма при източноевропейците след Втората световна воина беше болшевишки израз на "държавен планов капитализъм без пазарни функции". Страните от северна и средна западна Европа в същото време след Войната започнаха да строят и продължават до сега друг вид капитализъм - "държавно планов капитализъм с пазарни функции без експлоатация на труда и силна защита на труда". Той е придружен и с политическия и демократичен модел на едно ново идеологическо течение родено непосредствено след Войната в западна Европа "реалната демокрация". В България 20 години преход и 3 години членство в ЕС все още "реалната демокрация" на европейците не е позната, поради родената от американците Втора студена война след 1989 г. ,в който "Отворено общество" слез своите отровни пипала в над 1200 организации в България спусна нова Желязна информационна завеса между Източна и Западна Европа с цел източноевропейските млади демокрация да не знаят нищо за победилата "реална демокрация" на европейците, призната сега за най-високия демократичен модел в света. ideyazabulgaria.org

с какво трябва да бъде заменен капитализмът? Както и да е било, истината е, че капиталистческите държави имаха респект и се съобразяваха със социалистическите. Заради това се принудиха да направят някои социални реформи. След предателството на Горбачов и ликвидрането на евро-социализма, капиталът отново се появи в истинския си вид - зъл, грабителски, егоистичен, експлоататорски, човеконенавистен. Паралено с това рязко се увеличиха локалните войни и опитите с HAARP - умишлено се умъртвяват милиони хора. Това са факти, които не можеш да отречеш. Онова за болшевиките бла-бла-бла са идеологеми, които не обясняват фактите и явленията. Още по-малко обясняват текущата световна икономическа катастрофа и новото ограбване на обикновените хора по света. Актуалните събития са много опасни за цялото човечество и ти го знаеш. За това твърдя, че капитализмът трябва да бъде сменен с нова система, която да е социално справедлива и да гарантира правата и живота на всички хора, като в същото време репресира и ограничава престъпниците. Не е задължително новата система да бъде свързвана със стари идеологеми (изключвам марксизма от идеологемите, той е наука). Каквото и да е новото ще бъде прогресивно, защото така повече не може да продължава. Иначе ни очаква планетарна гибел.

Това може да се случи само в Англия ,но не и в другите европейски страни. От този случай се вижда ясно, че разлика между лейбъристи и консерватори няма. Англия единствена в Европа се причестява към англосаксонския модел( САЩ и Англия) с този си двуполюсен политически модел, в който също като американските партии" републиканци" и "демократи",разлика между английските "консерватори" и "лейбъристи" няма. Обществения и политическия модел стои върху основата на икономическия модел. Англия излезе от Европа и тръгна по американски пътища, след като Маргарет Тачър- 80 години внесе в Англия американския неолиберален( на Рейгън) икономически модел, като приватизира всичко и унищожи държавата публична социална сфера в областта на здравеопазването и образованието. Двуполюсният политически модел пък определя и по-нискоразвития демократичен модел на англосаксонците"представителната демокрация" намираш се в юношеска възраст спрямо реалната демокрация на западноевропейците от северна и средна Европа, който се базира на "политическия плурализъм" и се изгражда там от Втората световна война до сега.. В"представителната демокрация" липсва четвъртото разделение на властите, което го има при другите европейци- а именно -"отделянето на корпоративните интереси от властта и политиката", което при реалната демокрация се е превърнало в желязно правило и сместването на корпоративните интереси с властта и политиката се счита за огромна корупция. Смесването на тези власти ражда олигархия, за това САЩ и Англия имат олигархия, в развитите европейски страни от северна и средна Европа няма олигархия и явлението "олигархия" не е познато в Европа от Втората световна война до сега. Двуполюсният модел на англичани и американци, вече се е изродил в "еднопартиен", "републиканци" и "демократи" на САЩ, "консерватори" и "лейбъристи" на Англия се различават само по корпорациите, които са ги яхнали и определят тяхната вътрешна и външна политика. Както писа скоро в."Вашингтон пост" : "Републиканци и демократи все повече заприличват на бившата КПСС". България, откак кара американския икономически модел чрез "Плана Ран Ът", върви по американски обществен път, целия политически елит на управляващите партии през прехода се кланя на САЩ,а САЩ и Англия са били техните най-големи крепители. В България 20 години преход и 3 години членство в ЕС все още "реалната демокрация" на европейците не е позната, поради родената от американците Втора студена война след 1989 г. ,в който "Отворено общество" слез своите отровни пипала в над 1200 организации в Блъгария спусна нова Желязна информационна завеса между Източна и Западна Европа с цел източноевропейските млади демокрация да не знаят нищо за победилата "реална демокрация" на европейците, призната сега за най-високия демократичен модел в света. ideyazabulgaria.org

онкологично болните периодично са лишавани от всякакви лекарства - тукашният ескперимент вече намира световно приложение.

Във всяка държава левите са леваци, когато са ориентирани към простолюдието. За съжаление почти навсякъде е така. Баси тъпаците са работническата партия в Англия! А като си помисля колко назад от тях са нашите комуняги, свят ми се завива! И все още има идиоти, които гласуват за тях. Подобното привлича подобно - ясно. Но страшното е че такива са много в страната ни. Задникът да движи главата - опасно е. Политически курвалък.

убийци.

са много изостанали. Кажи на Костофф и Мартинката да си стегнат комунягите. И не пропускай лекарствата!

Гаврата с болни хора и спекулирането със страха от болести са едни от най-тежките морални престъпления и трябва да се криминализират ....И нека Бог да въздаде на всекиму според заслуженото ! ...абе и тези гадове ще умрат нали ?Нека поне да е мъчително.

е спокойно място в сравнение с положението на bg болните от рак и това на техните близки Изпратих в отвъдното моите мили родители преди година и знам за какво става дума Жалкото е че освен липсата на адекватно лечение морала на системата е первезно нисък какъвто беше морала на предишните управляващи алчни и корумпирани Затова и за раково болните има значение кой е на власт

Ха , ми то кво да кажат хората в България

Ебати идиотите .