Извадиха неизбухнал куршум от главата на войник в Афганистан

Американски лекар е извадил неизбухнал бронебоен куршум от главата на афганистански войник с необичайна и мъчителна операция, предаде Асошиейтед прес.

Обратно в новината

Коментари - Извадиха неизбухнал куршум от главата на войник в Афганистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Eх, а на времето чичко Ленин какви операции правеше! А очите му топли, топли...

Май не си европеец, а Марсианец! Прочети се какви глупости си написал! Написаното от тебе показва само колко ти е празна кратуната! Ето защо "не върви" футболът в България!

Какво да чета чети ти данеби операцията да е направена от любимите ти вечно пияни руски ушанки бе

Нещо обичайно поредния успех на западната наука Руските пияни ушанки едвали са и чували за подобни операции ,то въобще и за неврохирургия чували ли са

Егати стоманената тиква е имал този

Поклон пред спасителите на човешки животи! Нека бъдат благословени от бог! Нека се опитаме поне малко да бъдем и ние по-добри един към друг!

Явно в тази страна се срещат не толкова рядко такива бронебойни глави щом до сега нито един завоевател не е постигнал военна победа там.

бронебоиня не може да осаществи експлозя тои е сас стоманен сардечник и е предназначен при саприкосновение с броня и разкасване на медната обвивка силата да се поеме от стоманеня сардечник и да преодолее бронята на саответната бронирана машина на пехотата ,затова и се използва на куполите на пехотните машини ,а не по танковете,деиствително става вапрос наи-вероятно за боеприпас т.н дум-дум които при саприкосновение с по-тварда преграда се самовзривява,е явно главата му е била мека на авганистанеца и не се е получило-това е довело до касмета му *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Талибаните преди се наричаха муджахидини,но масата е една и съща,идеологията /шариата - основен закон,корана - конституция/ - също,начина на набиране на доброволци и воюване - също. Сигурно съм прост, но считам че след като и Осама преди е бил муджахидин а сега талибан, това е едно и също. Разликата е само в позицията на чичо Сам.А това че на някой му е харесвала гадната игра на последния в миналото,сега цената са квчезите, които скоро ще станат колкото на руснаците на времето.

Талибан в превод означава ученик. Всъщност талибаните са наследниците, включително биологични, на муджахидините, воювали срещу съветските окупатори на Афганистан. Бин Ладен никога не е бил муджахидин, а основател, ръководител и спонсор на муджахидинска организация набираща и обучаваща доброволци за войната в Афганистан в края на 80-те години на миналия век. После организира Ал-Кайда и след изтеглянето на руснаците и нападението на Ирак над Кувейт повежда джихад срещу САЩ и съюзниците и, а на практика срещу всички немюсюлмани намиращи се на територии считани за мюсюлмански.

Бронебоен? Нещо се омотах.

Това е американски калибър.Вероятно от предишните доставки за талибаните в съпротивата срещу руската армия.С техните камъни по техните глави.

Информирай се и мисли преди да говориш за доставки на американците до талибаните. Аман от беспросветни овце. Талибаните са започнали съществуването си след 1990, когато американците практически са излези напълно от Афганистан.

14,5 mm е и калибъра на руската картечница ПКВТ-Владимиров. Има я по танковете като зенитно средство, а също така по БТРите и БРДМите и т.н. Талибаните са достоен наследник на муджахедините.

Сигурно и КПВ(КПВТ) Владимиров 14.5 мм е по американския стандарт???

При дължина на куршума 5 cm, той трябва да е стоял в забит главата му като антена.

за чий с жилетки след като куршума е бронебоен ?

Робот не човек

Бронебойните куршуми не избухват!!! Сигурно говорите за куршум дум-дум (бум-бум)....

За чий ... е присъствувал сапьор?

За да каже на лекарите къде да не пипат.Ти логическа мисъл нямаш ли?