Москва спира осиновяването на руски деца в САЩ

Русия заяви, че възнамерява да спре осиновяването на руски деца от граждани на САЩ, след като американка върна със самолет в Москва осиновено от нея дете с бележка, в която пише, че се отказва от него, предаде Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Москва спира осиновяването на руски деца в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От цялатя си душа се възмущавам от постъпката на това американско семейство. Да бяха помислили преди да осиновят детето. Та това да не им е някаква стока , която не са харесали и са решили да върнат в магазина - нещо , което с лекота правят в тяхните американски магазини. Помислиха ли какво му е на душата на това дете . Тези хора трябва да бъдат осъдени по всички закони - и по руските и по американските, така смятам аз. Но даже и да не бъдат съдени , има една сила , която ще ги накаже.

От цялатя си душа се възмущавам от постъпката на това американско семейство. Да бяха помислили преди да осиновят детето. Та това да не им е някаква стока , която не са харесали и са решили да върнат в магазина - нещо , което с лекота правят в тяхните американски магазини. Помислиха ли какво му е на душата на това дете . Тези хора трябва да бъдат осъдени по всички закони - и по руските и по американските, така смятам аз. Но даже и да не бъдат съдени , има една сила , която ще ги накаже.

Бях потресена като прочетох вчера тая новина.....и на всичкото отгоре тая "майка" американка била казала на детето, че отива на екскурзия до Москва........ужас!Това не са хора.........

Хахах. Все едно чета сюжета на филма, който гледах преди два дни - Orphan. Едно към едно. Гледайте го. Изключително добър... хорър.

ГАДНО ДОЛНО АМЕРИКАНСКО НЕМОГА ДА ГО НАРЕКА СЕМЕЙСТВО.ТОВА СА НЯКАКВИ ИЗРОДИ И ЗАТОВА ГОСПОД ГИ Е НАКАЗАЛ ДА СА БЕЗ ДЕЦА.ЖАЛКО.

А защо никой не обърна внимание на думите,че са били заблудени американците?детето е от дом намираш се на майната си-кой знае какви грижи са полагани за него... Знам, на приятели се случи същото но в бг-осиновиха бебе от род. дом, лекарка гарантирала здравето и надеждността на родителите на бебето,а после се оказа че има тежко заболяване, генетично, за което се е знаело. Детенцето почина, но каква травма беше за родителите.... А бяха дали не малко пари за...да имат здраво детенце... Така че ..нека не лъжат когато се осиновява-какво ли са си казали-е е, то Америка е далече... не оправдавам тази ,айка-не е това начина, но ядосания човек понякога не мисли и няма граница на реакциите му. Моите познати им идваше да я одушът тази,,лекарка,, но.....

Не е важно, дали семейството от USA ще понесе някакви санкции за това което са сторили. По важно е законовите норми по които се извършват тези осиновявания да не позволяват подобни действия от страна на осиновителите. Пък и всичко това за пореден път показва що за морал имат повечето граждани на USA. Консуматорското общество там явно смята, че акта на осиновяване може да се разглежда и като "сделка". Напарарували сме си дете от някъде, ама видиш ли в един момент предявяваме рекламация. Стоката не отговорила на очакванията. Пък и дали самото осиновяване, не е извършено с идеята да носи ползи за семейството, което в един момент се е оказало, че не е според очакванията?! Сигурно е, че и в други държави се случват подобни неща, но конкретния случай е показателен за "морала" на "най-великата нация".

В така нареченото публично пространство от много години преднамерено и пропагандно циркулираше митът за американската неограничена добродетелност. Ако човек в глупостта си се хванеше в примката често наивно се възхищаваше как американски семейства масово осиновяват психически и физически болни деца и предано се грижат за тях.Това беше една тлъста лъжа с която доста години ни замъгляваха съзнанието. Днес слава Богу тълпата показва призначи на помъдряване и хората само иронично се усмивхат когато пропагандата се опита да пробутва подобна плоска реклама за супермените от САЩ .

И защо решихте от този текст, че детето е било болно. Вижте то е на 7 години и е расло в сиропиталища, със сигурност има голяма травма и не е бебе за да отмине бързо. А тези тъпи родители, какво са очаквали да бъде едно 7 год.момченце, расло без любов и внимание, и само се е борило за отцеляване /защото всяко сиропиталище, луксозно бедно липсва най важното - любов, внимание, няма кой да ги научи тези деца че има и такива чувства/. Ако са ставали за родители, биха проявили търпение, разбиране и внимание, и сигурно детето щеше в един момент да се приобщи към тяхният бит и начин на живот, и да ги дари с обич. Ама то за да получиш обич, трябва и да дадеш. За мен такива дето връщат деца, не трябва да им се разрешава да осиновяват повече. Че те тези тъпи утре може и с някое българче така да постъпят. Забрана на подобни осиновители повече да им се дават деца. Те са неспособни да отгледат обичат и възпитат нормално дете.

Явно не си прочел добре поста - лекарката ги е заблудила, че детето е здраво. Никой не казва, че болните деца нямат право на грижи. Но съгласете се, че и Вие ако вземете дете за което казват, че е здраво, а то се окаже болно (при това тежко) и по-късно почине - това е травма и за родителите.

Да, казват че има нечитави щатски жители, че и доста от тях били реално несъществуващи по документи . Да, цял свят разбра че в последните двайсетина години се изсипа каква ли не човешка ... благодат (или друго де) из/в Америка, докарала невиждани (и неописуеми най-вече) неща и по недвижимата собственост, и по (извънземно)пръкнали-се компании (че стигнали и до борсата) . И не : -- не е правилно да cе спестят данните (от всички осведомителни агенции, включая Ройтерс) че в случая има много симптоми за добре-подготвен компромат (както напоследък казваме у нас)

Гледах подробности по руската ТВ, дете е съвсем читаво, симпатично и няма никакви психични отклонения. Да пукнат тия американски родители - дебили. Направили са го за парите, които получават от държавата за осиновено дете, ама после им е натежало. Това дете поне не са го били, както почти всички правят във "великата" страна.

Какво странно видя?! Хората са искали здраво дете. А се оказа, че са ги метнали. Това нормално ли ти се струва?! Да нямаш дете, да чакаш N години, за да ти позволят да осиновиш, да му се порадваш малко и накрая да умре. Разбира се, че и болните деца имат право на живот и любов. Но тук иде реч за съвсем друго.

кой знае баща му по колко водки на ден е обръщал, а майка му дали не проституира. Я си вземете деца от България и циганчета да са пак са по светни от руснаците.

до простачката, която одобрява да пазаруват деца : много си семпла умствено и всашност така им се пада на твоите приятели дето си ваобаразява че, децата се пазаруват като в супермаркет.пошло и скоцко! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нямам думи за това ! Скоро даваха за американци,осиновили дете с недьг от БГ,дано и с него не постьпят така!!!...Каквото и да е правило детето, не е този начина да го наказват!ЛУДИ ХОРА -друго определение нямам,може пьк така е по добре за детето!!!!!!

Каквито и да са били проблемите на детето, да бъде връщано по този начин, все едно връщат негодна стока в магазин е абсолютно нечовешко. Биологичните майки не знаят какво дете ще им се роди, но въпреки това не могат да си го напъхат обратно в утробата, ако не е читаво, нали?

Какво ще внасяме на тези мангали славяни?!!!

Изключително тъпо е да се генерализира за морала на всичките 309 000 000 американци заради постъпката на един или двама. Интересно как ще реагираш, ако някой нарече 7 000 000 българи убийци-психопати като ги сравни с убицийте на сестрите Белнейски, например.

Да, тук иде реч за факта, че детето е върнато като бракувана стока. Каквито и да са му били проблемите, не е редно да се постъпва така. Дори да го върне, не е трябвало да е по този начин.

Случилото се е наистина ужасяващо и показва, че има пропуски в системата за осиновяване. За конкретния случай няма много информация и не искам да взимам отношение, въпреки че могат да се зададат въпроси от рода на "Защо родната майка на детето се е съгласила на осиновяването?" или "Как да се възприемат заплахите на дете на тази възраст че ще запали къщата и ще изгори вътре всички живи?" А може ли наистина да го направи? При всички случаи въпросното семейство се осъжда масово и в самите САЩ. Накрая искам да кажа, че преди да се правят обобщения за цяла нация трябва да се вземе предвид, че само през миналата година от американски семейства са били осиновени 1,600 руски деца, а откакто процеса е започнал - повече от 60,000. Очевидно това е първият подобен случай, иначе тази практика да е приключила отдавна.

абе плюйте по американското семейство, но едни мои роднини също осиновиха дете ,което в последствие се оказа с церебрална парализа и искаха да го "сменят". Такива ги има на всякъде!

А хилядите руски деца,които са щастливи и живеят прекрасен живот в САЩ?Заради показната политизирана поза на обиденост на безразлични руски бюрократи,които кой знае защо не са осиновили това дете?!И колко хиляди деца ще живеят жалко,нелекувани,с недъзи и т.н. заради това,че дебелият самодоволен руски шопар играе поза на обидена девици!Стига политика!Децата не са виновни за нищо и не трябва да обслужват политическите интереси на шепе негодници!Това са деца,те имат право на щастие!Сигурен съм,че никой от тези критикари във форума,не е взел от улицата дори едно коте да отгледа,но сега лее крокодилски сълзи за детето"стока"!

Това американско семейство са някакви пълни дебили и ако както пише "по жицата" детето ги заплашило да им запали къщата ако тея идиоти се връзват на подобни неща значи те са за психиятрията не детето аз по скоро бих запитал какво би предизвикало едно дете да плаши с палежи това е по-важния въпрос .

повечето от дезата, които се осиновяват от руски сиропиталища, са с тежки психически проблеми в ресултат на така нареченя алкохолен фетален синдром-те са деза на алкохолизи, с тежки генетични заболяваня и често созиопати в ресултат на нечовешките условя и мизерята в руските сиропиталища.тези агензии за осиновяване са мотивирани от печалба и вероятно както в доста случаи тук истинската картина за здравословното сустояние на тези деза е скрито.руся преди да се вузмущава, да спре да изнася генетично увредени деза по сумнителен начин, аз напулно подкрепам торрянн хансен защото в ресултат на психопацки изблизи и агреся на осиновеното дете са били застрашени сигурността на родното и дете и семеиството и.не е избрала наи-добря начин, но безспорно е наи практичня.а американзите трябва да спрат да осиновяват деза от руся, защото много от тях са созиопати, и този факт се прикрива от русназите за да се отурват от тях именно чрез осиновяваня в чужбина. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А колко са убитите в САЩ осиновени руски деца с влезли в сила присъди за пишман родителите ?Мисля 14 и в момента тече 15-стото!

Всъщност това не е първият случай, затова руснаците реагират толкова остро. През последните няколко години има поне 4-5 случая, където американци са убили осиновените от тях руски деца.

Така е. Хора убиват собствените си деца, та какво остава за осиновени. Затова системата за осиновяване трябва да се подобри за да се избират по-добре осиновителите и да има възможност за контрол след осиновяването.

Право е американското семейство, блядовете са им пробутали изрод. Не трябва да се осиновяват деца , без да се проучи произхода, нравите, поведението. Има увредени деца, от които нищо не става.

Право е американското семейство, блядовете са им пробутали изрод. Не трябва да се осиновяват деца , без да се проучи произхода, нравите, поведението. Има увредени деца, от които нищо не става.