Предлагат Гуантанамо по кавказки

След серията от атентати в Москва, Дагестан и Ингушетия партия "Единна Русия" ще предложи на президента Дмитрий Медведев да бъдат разширени пълномощията на специалните служби и внедрени нови технически системи за сигурност.

Обратно в новината

Коментари - Предлагат Гуантанамо по кавказки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обичайните глупости по широката страна.

Та Русия си има Сибир! Нека да заточи там родата на терористите - хем няма да правят поразии, хем ще се научат и на труд. Кавказките маймуни са отколешни длъжници на цивилизованото общество!

Интересно дали "руското Гуантанамо" ще запази първите две буквички от американското. Сещам се за един вариант на име, ама ще ви оставя да се сетите.

Ясно е, че Русия знае кой подстрекава въпросните екстремисти. Ясно е, че като казва "Това не са САЩ и западноевропейските страни" всъщност не казва точно това. Обаче просто е решила вече да мине на "огледално ГО" - тактиката да местиш фигурките точно така, както ти ги местят на теб. След като бутнаха социалистическите управления в половината свят, Щатите си останаха без враг, с който да оправдават войните си из всички точки на планетата, които им харесат за нещо. Затова си създадоха нов враг: "световния тероризъм". С него пак спокойно могат да си оправдават войните по света, въоръжаването и отглеждането на сепаратисти из чужди територии от "стратегически интерес" за тях. С идеята за "световния тероризъм" даже си имат 2 в 1 - още по-груба намеса в териториите-подстъпи към Русия и още по-хард оправдание за присъствие във всякакви други територии. Какво й остава на Русия при това положение? Най-лесното е да подеме и тя "репликата" за "тероризма" и да направи същото, с което на нея й се правят на тарикати. Като викне и тя: "Ми всъщност, да - тероризмът наистина е световно зло, прави са САЩ, и ние почваме да се борим с него със същите методи"! Така съзнателно ще изпусне да се ядоса за това, че САЩ оправдават така войните си в ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ през девет земи в десета, а Русия брани собствени територии от зорлем отглеждани отвън терористи. Но другото - разобличаването на "истинската истина" е прекалено трудоемко. Не може да се укорява тази велика страна, че накрая и на нея й е писнало все с логиката и правото. На практика само с пунтирането на САЩ Русия ще може да изиграе именно САЩ - тези, които се опитват да изиграят нея с протърканата им риторика, пози и демагогия. Като цяло така нещата стават по-кофти за света. Но за това отново са виновни САЩ - нормално е, че на Русия вече й писва да обяснява очевидни неща, докато други се гъбаркат с нея. Нормално е накрая и тя да влезе в ролята и позата, с която й излизат на нея. В Грузия видяхме каква е действителната истина, но е уморително тя да бъде доказвана като за интелигентни хора. По-лесно е по холивудски и по американски, особено ако не й е оставена друга възмажност.

За първи път чувам за правозащитници, предлагащи създаването на специални затвори... Може би руските еколози пък искат повече открити мини. ;-)

Само да не забравят руснаците за кадрите! Непременно да привлекат прокурора Роман Василев, защото техният Вишински отдавна се спомина, а американските герои от Гуантанамо май си ги опандизиха.

Русия винаги е била тюрма на народите. И не знам дали е случайно но първите две букви на Гуантанамо сувпадат с други две първи букви - на ГУЛАГ. И макар че двете неща да са съвсем различни, то споменът за ГУЛАГ явно е дълбоко вкоренен в сърцата и душите на руските управници. В Русия е лесно - тя никога не е била демократична държава- издава с еуказ, декрет или нещо подобно и хоп, ГУЛАГ е възроден. И тук възниква основния проблем. Проблемът, който прави лагерите такова отвратително място. Проблемът с политическите затворници. Всъщност, лагерите са създадени с най-добри намерения - да се въдворяват там хулигани и дребни престъпници, които законът не ги лови. Хем да се спази процедурата, хем да ги запрат. Хитро. Но впоследствие, основната маса от хора в лагерите с еоказват политзатворниците. Много често криминалните елементи вътре изпълняват репресивни функции над политическите затворници в много по-голяма степен отколкото управата на лагерите. Аз не знам какъв е точно ефектът на превъзпитание в лагерите. Но 70 години ГУЛАГ са насадили такъв ужас в руското общество че са им избили от главата всякакви мисли за демокрация. И което е още по-лошо, наблюдава се класически случай на Сткхолмски синдром - жертвата започва да съчуства на своите палачи. Иначе няма как да бъде обяснена всенародната любов към бившите номенклатурчици от КПСС и агенти на КГБ. Всички управници в кавказаките републики в състава на Русия са назначавани от Кремъл. Даже и когато формално са избирани - много добре знаем как се провеждат избори в Русия. Хората ги мразят, но ги е страх. И когато някой бива системно тероризиран от държавата, пътят до колана с експлозиви не е много дълъг. Терористи има. Само че докато за Русия те са терористи, за съответните народи това са борци за свобода. То, Левски също е съден за тероризъм, и по отношение на Високата порта сигурно е бил терорист. Но за България той е най-светлото име - Апостол на свободата. Че САЩ и Израел подпомагат терористични образувание се знае отдавна. Също както СССР и по-късно Русия. Какви са палестинците? Или различните там партизански образувания в Латинска Америка. Нищо по-различно от партизаните в Чечня, само че са финансирани от руснаците, пряко или косвено. Също както партизаните в Чечня се подкрепят от САЩ и Западна Европа. Така че тази тработа с тероризма е много тънка, Той и Нелсън Мандела е бил терорист, пък после стана президент на ЮАР, пък му дадоха Нобелова награда. За Русия спекулациите с тероризма са опасни. Тя не е правова държава и скоро няма никакви индикации да стане такава. Така че борбата с терроризма е едно много удобно пшрикрите за насаждане на нео-тоталитаризъм. Любимото отроче на нео-болшевиките. От друга страна Русия е много повече азиатска страна, отколкото европейска. И няма смисъл да ги съпоставяме с европейците. Те просто нямат авропейската ценностна система. И не се стремат към нея. Е, ако станат малко по-демократична държава от Сев Корея и това ще е от полза.

Това, че Гуантанамо е символ на грубото погазване на човешки права беше ясно на целият свят, с изключение на Дж. Буш. Мисля, че администрацията на президента Обама е на път да преосмисли отношението си към тоя цирей. Грешка ще бъде, ако Русия започне сляпо до копира всички идиотски действия на предишната американск администрация.

Ценностите са ядрото на всяка култура. Само невежите могат да си представят европейската култура без Русия. Но на тях и да им обясняваш, няма да разберат. Защото мно-о-о-го книги са пропуснали да прочетат.

Ти сигурно си станал "наясно", че Русия не била "правова държава" след гледане на видео с пускането на атомната бомба над Хирошима - най-демократичната бомба на света, ръсенето на напалм над Виетнам с цел изгаряне на живи хора - най-демократичното горене на хора в света, избиването от американци на иракчани в Ирак - най-демократичното избиване на хора в света, хвърлянето на бомби над родилни домове и мостове в Сърбия - най-демократичното взривяване на болници в света, взривяването от американско оръжие на "български доброволци" и пр. военнослужещи на страната на щатите в чужди държави - т.нар. "приятелски огън, - най-демократичния "приятелски огън" в света... Човешката жестокост в различни епохи има различни обяснения, затуй прескачам негрите и индианците в Щатите... Тъй че, що не се концентрираш и ти над "най-демократичните" ЦРУ-практики от последния век, а?

KGB, Много ти е раздвоен аршина с който мериш, както и езика! Значи, щом един лагер е руски, той е лош. Но щом е американцки, то той е най-доброто нещо на света. Значи терористите създадени от САЩ (в Афганистан например) са добри, а тези подкрепяни от Русия са лоши. Значи войната срещу нямащия оръжия за масово унищожение Ирак е добра, а защитата от Грузия(подкрепяна пак от САЩ) е лошо нещо?! Псевдонимът ти KGB май повече прилича на ЦРУ, а? Но тези с раздвоените езици са си такива...

А бе ти като че ли си обиколил целия северен Кавказ и всички места на терористични актове в Русия. Я не се бъркайте в работата на великите руснаци. Те много добре знаят от къде им идват всичките проблеми. Чичко Сталин изнесе половината чеченци в безкрайните сибирски простори и ги пусна там да пасат. Проблемите им спряхя по онова време. Значи и опит си имат. И с американците се разбират и се обичат. Виж като ги помолиха да не слагат ПРО в Полша и Чехия как се отказаха САЩ. Явно политиката не е за теб.

Моля да не се изказваш от името на руснаци, кого ние обечаме или мразиме. Не съм чула че реснаци направили те за говоритеу на руски народ. Вместо да пишеш за ГУЛАГ - който отдавна история по-добре напиши за действащи американски затвори в Куба, Ирак , а също така ярко опишеш какво правят там американски войници с затворници. Гаден спекулант - това си ти

комисарят по националностите вече гое правил тоя номер...щот е бил много тъп и страдал от мания за преследване сигур..на 23 02 1944 като попчета са се переселили всичките тия мангали около 500 000 н аброй в казахстан ...и там понеже друго освен да крадата не умяет казахиите са им разказали играта и бързо и евтино и удобно....де пусти права н ачовека де...