Терорист се самовзриви в Ингушетия

Най-малко двама души са жертвите на двете бомбени експлозии, разтърсили тази сутрин руския град Карабулак, в република Ингушетия, в Кавказ, предаде ИТАР-ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - Терорист се самовзриви в Ингушетия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В никакъв случай не мога да се съглася,че свободата на един народ може да се замени с нещо,па било и възможността да забрави какво представляват кофите за боклук!Ако ти можеш да замениш национална свобода с парче хляб -аз не!Затова и Мигел де Сервантес е най-великия в световната литература!Не сте забравили надявам се:"Свободата,Санчо е на върха на копието!"Още повече,че аз съвсем не съм съгласен,че руското робство ие гаранция за висок жизнен стандарт!Това ,което казваш навярно важи с пълна сила само за неселението на Хавайските о-ви,Бахамските о-ви,Пуерто Рико,американско Вануату,американско Самоа!руската система носи единствено мизерия,подтисничество и пълно обезличаване!Очевидно не си проучил по-подробно съдбата на чеченците през 30-те год.на 20-ти век,на народностите с шведско,германско и др.самосъзнание,на останалите в русия от "чешкия корпус!Позаинтересувай се столица на кое е Биробиджан и защо е на това географско място на което се намира!Всички дивотии на т.н. "Национален въпрос" намерил разрешение от великия генералисимус са толкова много,че не могат да се изброят!Но уроците на историята могат да се четат само от непредубедени умове!Но хора погълнали отровата на комунизма,не могат да дават обективни и справедливи оценки на факти и събития!

По логиката за свобода на всички ще се стигне до градове-държави като в древността. А след това до села държави. По-скоро е необходимо да се разбере, че с убийстовото на невинни хора, свобода не се получава. След т.н. свобода на тези общности ги чака краен фундаментализъм, крайна беднота, крайна степен на липса на образование. Особено за жените. И КРАЙНИ ВЪТРЕШНИ противоречия, кой да води бащина дружина. Използвайки псевдоидеали тези, които организират тези атентати, не взривяват никога себе си и свои близки, защото техния живот е най-важния. Тези невинни хора, които умряха в атентата те ли са причината за нереализраните им мечти? Дано се осъзнаят, че това, което правят със своите и враговете не се различава.

"n", грешиш много сериозно!Ще ти дам един пример:Когато шведите колонизират Финландия ,финландците са били полудиви племена и са живели в горите.Когато видяли как шведите дебаркират на брега, финландците не се бият, а просто навлизат по-навътре в горите.За да ги накарат да излязат оттам шведите се принуждават да им построят селища,да им предложат работа и фактически те стават причина за цивилизоването на финландците.И досега финландците уважават шведите и ги считат за приятели, макар, че фактически са КОЛОНИЗАТОРИ.Подобно е положението и в Русия-да ,със сила са завоювали бившите съветски републики, но всъщност са спрели постоянните войни между тях, донесли са им култура и са им помогнали да се цивилизоват.На много от тях са дали и азбуката-на Монголия например, създали са граматиката и на финландците -даже са направили езика им официален.В същото време са запазили и развили националните им култури.С две думи ползата от колонизацията на тези държави е много по-голяма от вредата.Даже Прибалтийските републики, които най-много скачаха срещу руснаците сега закъсаха много яко-Латвия е с 20% безработица в момента, а и другите не са по-добре.А по време на СССР те живееха по-добре и от "колонизаторите" си.Ами в България? У нас не знам някога хората да са ровели в контейнерите за боклук да се прехранват, по време на социализма ние бяхме на едно от първите места в Европа по раждаемост и на едно от последните по смъртност.Сега в България в 21 век хората орат с магарета и сеят на ръка, внасяме плодове и зеленчуци от къде ли не и т.н.Сега у нас около 10% живеат богато, а идете в селата особено и погледнете какво става там.Но да се върнем към Русия-там тия камикадзета, терористи и другите така наречени "борци за независимост" не са никакви борци, а престъпници,които САЩ обучават, тренират, плащат им, за да създават постоянно напрежение в Русия и да налагат Исляма където може.И войната с Грузия, и глупостите, които правиха миналата година украинците с газа и войната в Югославия и Ракетния щит са части от основната стратегия на САЩ за постепенно ерозиране и по-нататъшно раздробяване на Русия със цел завземане на огромните и природни богатства.Те постоянно я обграждат със страни, вражески настроени към Русия, даже пробутаха свои агенти на ЦРУ за жени на Ющенко и Саакашвили.Мога и още да пиша,но мисля , че и това е достатъчно да те накара да помислиш по- трезво.

Всичко е много хубаво, докато не изтърси глупостта, че САЩ били обучавали и пращали терористите в бившите съветски републики. В това отношение си с разбиранията на политагитатор от средата на миналия век.

Всяко общество носи бремето на проблемите,които само е създало!Руското общество носи товабреме!Руският империализъм няма равен по света,но десетки години ,по своя характерен начин наричаха империалисти американците,които нямаха нито една колония!Сега русите берат горчивите плодове на дървото ,което посяха!За да се отърват по-безболезнено-да дават свобода на поробените народи,каквито са ингушетите,чеченците,кабардинците......

Отново пишете глупости! Та има ли по-голям империализъм от американския? Интересите и апетитите му се простират във всяка точка на планетата. Навсякъде военни бази, самолетоносачи... Къде ли не американската военщина не е оставила кървави следи. И днес води две войни на хиляди километри от границите на САЩ. Това ако не е чиста проба империализъм, кое е? А що се касае до "поробените" ингушети, чеченци, кабардинци... и хабер си нямате от бита и историята на тия народи. За тях, за тяхната култура,образование, труд и спокоен живот, съветската власт изхарчи милиарди рубли.... Или може би искате да се върнем в епохата на племенното разделение и родово-общинния строй.

и кви "народи" могад да бъдат тия утайки -конекрадци моля???

По същия начин се произнасяха и за нас българите,когато се е поставял въпроса от "Великите сили",дали си заслужава този народ от конекрадци,дали си заслужава да се освобождава от игото на мюсулманите!Нищо не ти дава право или основание да си високомерен към многомилионни народи!

за всеки случай да се прави анализ за използване на спец вещества за упояване на хора наричани покъсно самоубиици или терористи или шахидки или