В първата експлозия, станала около 8,15 часа московско време /7,15 часа българско време/, атентатор-камикадзе се взриви пред регионалната дирекция на министерството на вътрешните работи в града и уби най-малко двама милиционери.
Други двама милиционери бяха ранени в първото нападение, посочва БТА.

Камикадзето се приближило до охраната, състояща се от двама милиционери на входа на сградата. Те се опитали да го спрат, защото им се сторил подозрителен и тогава той задействал експлозивите, които носел. Двамата милиционери, на караул пред входа на милиционерското управление, са двете жертви на нападението.

На мястото на атентата са пристигнали оперативно-следствени органи. Докато те обследвали зоната в търсене на улики, стана втората експлозия. Взриви се кола, натъпкана с експлозиви и паркирана в близост до сградата на регионалната дирекция на министерството на вътрешните работи. Колата-бомба е била задействана с дистанционно устройство. При второто бомбено нападение е ранен следовател, който е бил част от екипа, обследващ района.
 
Двата атентата от тази сутрин са извършени в момент, когато в милиционерското управление в Карабулак са пристигнали и около 50 инспектори от Държавната автомобилна администрация. Те трябвало заедно с местните милиционери да започнат изненадващи проверки в града.
Първият атентат стана точно, когато милиционерите и инспекторите се бяха събрали на сутрешна проверка в двора на управлението

. Нападенията се вписват в серията от атентати в Москва и Кавказ от миналата седмица. При двете експлозии в московското метро на 29 март, когато се самовзривиха две атентаторки-камикадзе от кавказки произход, загинаха 40 души. На 31 март двама атентатори-камикадзе се самовзривиха в град Кизляр, в Дагестан, като убиха 9 души и раниха 37 души. На следващия ден двама души загинаха при експлозия в лек автомобил в Хасавюртовския район в Дагестан. Един човек беше ранен при това нападение.