Доку Умаров пое отговорност за атентатите в Москва

Чеченският лидер Доку Умаров пое отговорността за самоубийствените атентати в московското метро, при които загинаха 39 души, а над 100 бяха ранени, предаде Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Доку Умаров пое отговорност за атентатите в Москва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Минаващия, ти май наистина си вярваш?! Кога за последен път си се чувствал като част от целокупното човечество, т.е .като бял човек?! въобще способен ли си на това!

Не е трудно , за нормален човек , да прецени според манталитета и националните традиции на народа който управлява какво трябва да предприеме , за да живее този народ в мир . Е , точно това КГБ творението ВВП не може да осмисли. Убийства , терор , насилия е единственото , което КГБ монстъра предлага на нещастните поробени народи. Естествено следва ответна реакция . Бог е с жадуващите за свобода ! Те ще се наситят.

Вчера, една доста измислена радиостанция е пуснала аудиозапис. Днес, пускат видео (със звук). Както се изцепи едно говедо по-рано, требе малко и акъл. Ще добавя - може и малко, но навреме.

Последния, широкоскроеното мислене, което се опитваш да демонстрираш е, бих казал, misplaced Ако коментарът ми не ти харесва, не го приемай конкретно , а в общия случай. Поводи за това колкото искаш. И мисля, че към него няма какво да се добави. Пределно съм ясен, без да бъда пристрастен. Защо ли това ти убгв?! И един дружески съвет: избягвай да даваш оценка за хората толкова самонадеяно, защото предизвикваш само досада с несръчността си да се заявиш. Няма място тук за дълги дискусии, затова ти пожелавам да четеш ш да се интересуваш от нещата и да размишляваш в/у тях, без да се влияеш от мнения и медии.

Има един по-подходящ лаф за Караулкин. Този за Мирча и краставицата, и 99% вода. Он си знае за краставицата и все натам извърта. Такива ми ти работи. (а, да. освен акъл трябва и съвест. Иначе акълът става едно обикновено извращение)

Възможно е да го убият Доку Уваров, възможно е да доживее свободата на земята и народа си . Загине ли , просто ще е поредния загинал чеченец като Джохар Дудаев , Аслан Масхадов, Салман Рушидов , Шамил Басаев. Чеченският народ е такъв , че борците за свобода не свършват .А примерът им дава сили и на ингуши , дагестанци, кабардинци , балкарци . Тези дни и в Башкирски град имаше престрелка с бунтовници ... Пари им под краката на руснаците в заграбените земи , защото народите вкупом се канят да отхвърлят руския гнет.

тъп, по-тъп , най-тъп - това си ти

Изглежда не са си научили урока, тези мюсулмански фанатици. С такива взривове могат само да влошат положението на народите от северен Кавказ. Руснаците имат вековни интереси в тези области, а атентати като този водят само до консолидация сред руските граждани и създаване на отрицателна нагласа на останалите по света. От това имат полза само радикалните ислямисти и терористи, докато чеченският народ губи. Да погледне, този боевик, колко като него дадоха фира през последните 15-на години. Просто няма живи да говорят. Не е далеч моментът, когато някой "бавен" куршум от "Винторез" ще прекрати мизерния му живот без даже и да е разбрал. Или ще получи отровно писмо и ще мре месеци. ФСБ са разработили стотици начини за екстерминация на такива вредители и изобщо не изпитват скрупули да ги използват. И вече му дишат във врата.

Hym, само с ядене се става, трябва ти и малко акъл за да разбереш написаното, ама и да го имаш той е промит чалгарски. Е.. учи, еб.. учи, до кога? Няма да е лесно да разбереш.

Официално обявена програма е създаване не територия на бивш СССР голяма мусулманска держава с границите общи с афганистан. Ясно че Русия няма как да не се бори сръщу такъв план. За съжаление чеченците освен да открадват хора и да правят от тях роби и да стрелят не умеят нищо. Само сега се учат в чечения. А доку умаровците се крият в грузинските планини и се подчиняват на усама бен ладен.. Те си замислиха нещо като велика албания, е сега мислете кво пишете тук.

Този емир бая се е напушил... И какво очаква сега - ще нахлуят две моторизирани дивизии и ще изтрепят 500 "бойци", ще сринат десет села, ще унищожат няколко скалда с оръжие и наркотици! А и него ще докопат - това не е Осама! До сега не се е случвало някой да се изгъбарка с Русия и да не му видят сметката... Но в дадения случай трябва да изтрепят и родата му до девето коляно. А труповете да бъдат увити в прясноодрани свински кожи (което автоматично им реже пропуска за Рая) и да бъдат подредени на площада в Грозни. И да видим дали ще има други желаещи за въоръжена съпротива и бандитизъм!

Грузия си играе с огъня...

tova e graf DUKU ot mejduzvezdni voini

Съвършенно невъзможно е да се решат тези проблеми със силови средства!Проблема с чеченците е създаден от Сталин и Медведев може да го реши с ум,а със сила не може да постигне нищо,защото този горд народ живее с усещането ,че към него се отнасят несправедливо!

Защо в такива ситуации винаги невинни хора загиват? защото най-лесно и "най-геройски" е да тормозиш невинните хора, а дали е правилно и честно е друг въпрос. Едно време по-време на война в цял свят най-отпред на армията са били съответно царе, крале, старейшина, а сега най-многото( напр. във война на фронта ) са лейтенанти. Другите се справят с невинни хора.

Монолог Докки Умарова Чеченец я! И ужас россиян Не кончится, пока Чечня под игом. Мой путь не знает термина «изъян», А страх меня не помнит даже мигом! Я встречу смерть с оружием в руках! Мне так чужда гнилая нить позора, И жизнь моя останется в веках, Как искра ясноглазого дозора… Когда враги обрушили металл На ДегIасту, подобный камнепаду, Я ринулся к истоку всех начал – К великому чеченскому Джихаду. По истребленью кафиров я – дока, Пусть знает враг, что жив Умаров Докка… (Автор – чеченский поэт Билал Алканов)

Караулкин, за какво всъщност говориш?

еха, как американските мекерета обръщат лопатката, когато не става въпрос за САЩ и двете кули... като истински двупосочно сексуални.

Сега слона ще стъпче мравката

Другари ислямисти, няма нищо достойно и мъжко в тези акции с/у мирни хора – те нищо не са ви сторили. Ако искате да отмъщавате за сторена злина изберете подходящ обект – армия , сили за сигурност, които са въоръжени като вас, така ще се проявите като мъже, премервайки сили с враг, който може да ви отвърне, а не да демонстрирате сила пред беззащитни хора. С тези „акции” само доказвате безсилието си и несъстоятелността на каузата и религията си. Външните полови белези – бради, мустаци, перчеми и пр. все още не са белег за мъжки достойнства.

Другарю Наблюдател,супер сте заблуден във вярванията си за естеството на конфликта и пр. Вие не сте виновен за нищо,всъщност- просто нямате правилният поглед върху ситуацията /което се дължи най-вероятно на факта,че сте по-интелигентен от мен със сигурност- и моля да ми повярвате, че последното не е казано от мен в кавички, а напълно искренно/. Именно интелигентните хора се връзват на грубата /в случая -руска/ пропаганда,която в днешно време ни се сервира като "новини". Вчера въпросният Д. Умаров отрече участие и касателство в атентатите, обвинявайки за тях ФСБ. Естествено,гласът му се удави в целия порой,изсипан отгоре от руските медии.Сам още кажа,че няма случай шахид да е пропуснал да поеме отговорност за стореното от него-това все пак му вдига реномето както след братята му по вяра и кауза,така и собствената му самооценка като войн на Аллаха ила каквато там му е манията. Не ми пука нито за каузата му,нито за него /това не е моя война/,но все пак ми става кофти когато интелигентните хора, които очевидно четат и пишат по форумите, са пуснати по пързалката по такъв елементарен начин. Вие всички /ние всички/ ще сме вечно лъгани, но нека направим услуга на себе си и на разпрастранителите на пропагандата и да не вярваме на абсолютно всичко,което ни се хвърля като информация- или поне не още от първия път. Нека ги накараме да вдигнат малко нивото на професионализма си,защото в днешно време само им "разваляме формата",както казват шахматистите. Въоръжете се с малко здрав скептицизъм-ще е от полза и за двете страни,когато насреща си имат по-силни противници. Прощавам на Вас и останалите "форумчани" всички нападки,които ще изсипете отгоре ми след публикуването на този пост. Най-вероятно всичко,което напишете срещу мен, ще е вярно.Колкото до брадите и другите вторични полови белези-бъркате причината и следствието.

А къде гаранция че информация от медии дато Умаров отреча свое участие е истинска. Или той това сподели в личен разговор с вас? Защо точно руски медии лъжат а медии които ползвати вие говорят истина

Хха миринижители в Чечня смях нещо...значи за 4 - 39 ...ми като поразстрелят 4000 за 39 ще го видим "емирът" кви ще ги запее

Руските спецове трябва да се прекръстят на "Смешназ" - гърмят ги като зайци:))))))))))))))))))!!!!!!

Смешназ тр\бв дасе прекръстят бойчетат от филмите ония печените дето влизат в самолети по въженце по време на полет и все спасяват света щот са най на й най великата нация нали се сещаш))))) ама зла участ на 11 09 нещо в отпуска ли са били ??не са могли да ги намерят лиии ???...историята мълчи по случая)))))

наясно ли си, че от създаването на Алфа ще станат 36 години, а имат само 24 жертви. Провери в какви операции са участвали. После направи подобна статистика за останалите спец части в света и после може да си говориме.

Не разбрах, какви руски спецове са гръмнали?

ходи да опитай да гръмнеш поне 1 спецназ като заек. Слабо - пубер пъпчив

Тоя Доку Урумов бая бой ще изяде преди да го гръмне спецназа.

Умри, Доку Умаров, да ти.....!

Когато ежедневно те малтретира някой по - силен от теб,единственият изход е да му теглиш ножа изненадващо от засада.Едните го наричат тероризъм,а другите борба за свобода.Въпрос на гледна точка.

За каква гледна точка говориш, ти да не си болен....или не разбираш...

Този кретен си въобразява, че е герой. Въобразява си, че има кауза, вяра и ...велика идея - със своята битка за някаква си негова си изкълчена на Лубянка справедливост. Всъщност, той е само един жалък, окървавен до лактите с невинна кръв клоун. При това Сталински клоун. Срамно чучело на мисленето на Бащицата на народите, който твърдеше: "няма човек, няма проблем". По същия начин разсъждава и неговият "кръвен враг" Путин. Реално, двамата са от едно и също тесто. Тежко на невинните! Невинните горяха в танковете на втората световна война като животни ..."за родину, за Сталину", мряха като кучета в нечовешки студ, хранеха се с труповете на своите починали от гладна смърт братя и сестри. Гниеха в лагерите. Фронтът срещу "захватчика", битката срещу него, алкохолизира за во веки веков цяла една велика нация. Кой враг и окупатор би й причинил всичко това!? Нима окупаторите горяха живи хора във Франция, Белгия, Чехия и т.н. Нима "окупаторът" щеше да успее да удържи една толкова голяма територия, ако тя се съпротивляваше безмълвно и безкръвно!? Колко време щеше да продължи подобно ...робство!? ...Цялата тази политика на героизма и "мы все помрем, но Родину не сдадим" е една величествена, апокалиптична глупост, която не спира да се трансформира от управнление на управление в тази наистина велика страна. Няма ли кой да си отвори очите най-сетне и да спре този кървав ковпак!?

аве смешник от караулката кви глупости дъркаш бе...че при Сталин са ги изселили НКВД за една нощ на 23 02 1944 500 000 души и никой нищо не е разбрал...пък в Казахстан ги позаселил бившият комисар по националностите, по казахските степи и сети се кво е станало ...тъй кат тез горди планинци освен да крадат друго не могат ..почнали да крадат конете на казахите и ония леко, леко ги посъкратили с бая проценти...нали се сещаш в степите как стават тия работи....... тъй че не пиши тук простотии, ами чети историята

Невероятно е колко много глупост, лъжа и злоба си събрал в постинга си. Интересно е в резултат на какви дегенеративни процеси в главата ти са се родили тези, хъм, мисли. И поради что си решил да излееш цялата тази помия на всевидение? Пожелавам ти да видиш къде "цивилизованите" окупатори са горили хора от цяла Европа. Но понеже това го знаеш и премълчаваш, пожелавам ти да изгориш в катастрофирала германска кола, но да не умреш, само да станеш 95% инвалид, за да съжаляваш всеки ден че си жив. Може би тогава ще помъдрееш, въпреки че...едвали.

Абе то на тоя некролога му е напечатан от няколко години ама засега не е разлепен още.Тоя доста бели ще направи докато не го увият и него в бял чаршав

Може да му отпечатате некролога на тоя. Заминаваме в Чечня на поредната командировка.