Силен скок на заплатите у нас, но от ниско

2,90 евро на час - толкова са средните разходи на работодателите в България за надниците и заплатите на работниците. Това поставя страната на последното място в поредната класация на страните от ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Силен скок на заплатите у нас, но от ниско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ко речиии?

А защо не проверят уважаемите немци как плащат на българите в България и те колко взимат????

Или сметнато средната заплата в Германия е 5191.2 евро. Докато в България е 500-600лв, а в София 700-800 средни запалти. Или взето спрямо София германиските заплати са с 7 пъти по-големи. Само за справка килограм свинско каре е 5 евро/кг. в Германия. Тук сега в кризата малко падна, но последните 2 години се движеше 11-13лв./кг.!!! Да не говорим, че имаше и предиод миналата година, когато доматите в България бяха по 5лв./кг., докато в Германия бяха 1.99 евро/кг. Мога да сравнявам цени цял ден! Но мисля да не го правя да не вгорча и без това вгорченото настроение на хората.

В Англия минималната заплата за час е 5.6-6 паунда.Това прави по 40-50 паунда на ден и това говорим за най-простите работници(помощник сервитьори,чистачи и т.н.)Това прави по 200-250 паунда на седмица от които 100 за квартира, 100 за ядене и пиене (за 100 паунда се пълнят 2 колички от супермаркет) и 50 паунда за дрешки примерно и пак повтарям става въпрос за най-простите работници. В Германия положението е още по-добро. Нека някой ми каже в България, в супермаркет за 2 пълни догоре колички с покупки колко пари ще даде - 2-3 минимални месечни заплати....повече не коментирам. Да живее "Ъпсурдистан".

винаги ще сме последни

Много лесно се управлява народ, на който жизненият стандарт пада!-1998год.-Иван Костов!

ВЪПРЕКИ ,ЧЕ ТОВА НА ВСИЧКИ Е ЯСНО НЕКА ДА ПРОДЪЛЖАВА ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ГОВОРИ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ !!!???? СРАВНЯВАТ Я С ЗАПАДНИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ, НО НЕ СРАВНЯВАТ ЗАПЛАЩАНЕТО ИМ И СТАНДАРТА НА ЖИВОТА ТАМ !!!

Кой не може да смята или тези сметки са за хора които работят за чуждестранни фирми. Тези сметки ако бяха верни хората нямаше да имигрират и да робуват по света, а щяха да си работят тук при близки и приятели.

Четейки тази статия се сещам за една позабравена песен на Тодор Колев "Как ще ги стигнем..."

ДДС в Германия не е 15% не се изказвайте неподготвени. БЕШЕ 16 но го вдигнаха на 19, т.е. почти колкото нашето ДДС. А че сме най-бедните и най-корумпираните е ясно много отдавна, това благодарение на комунистите!

Трябва да благодариш не на комунистите, а новоизлюпените алчни капиталисти (бивши мутри и крадци), за жестоката ексолоатация на наемния труд, каквато няма никъде по света!

За 1-ви Април ли тренирате??? С PR aкции на правителството изгорялата техника ли ще избивате ??? Имате 4 топ позиции за новини и Вие сте ми сложили приказки от хиляда и една нощ! Стига сте ни подценявали!

Данъкът добавена стойност (ДДС) в Германия бе увеличен от 16% на 19% от 1.01.2007 г.. За определени стоки има и намалена данъчна ставка. За хранителни продукти и учебници ДДС-то възлиза на 7%. От 2005 година правителството обмисля увеличаването на ставката на данъчно облагане, включително и ДДС, както и премахване на преференциалните условия за учебници и определени видове хранителни продукти, които поради високата си цена не могат да бъдат причислени към групата на потребности от първа необходимост.

"Германската" статистическа служба, също така позната като ПИ АР агенцията на ГЕРБ!

Във всички лоши класации България винаги е на първо място, а във всички добри класации България винаги е на последно място!

Статията малко преувеличава, понеже в момента средна заплата за Германия е 1750 Е + осигуровките и т.н. прави не повече от 13Е на час. Колкото и да се правим на черноглди колко е ужасно тук, мисля че бъркаме. Работил съм в Германия три години в IT сектор (но не като IT специалист) и мога да кажа че парите които взимах не надвишиха 3200 Е като това за източна германия се води висока заплата. Тук взимам повече. Сами си правете изводите за заплащането в Европа

така че не дейде да го коментирате. Колко процента от германските заплати отиват за ток, вода, парно, данъци и храна? ( основните разходи )

ДДС в Германия е от години 19 процента. За основните храни е 7.

2.9 EURO x 1.9558лв. = 5.67лв за 1 час. 5.67 x 8 работни часа = 45.37лв. на ден. 45.37лв x 20 раб. дни = 907.49лв за месец. КОЙ потам аз взема такава заплата ?

STATIA KAZVA, KOLKO STRUVA NA RABOTODATELA EDIN RABOTNIK SREDNO NA CHAS, A NE KOKLO VZIMA SUHA PARA. AMAN OT PROSTI HORA.

И к'ва стана тя сега? Немският бюргер за 1 ден изкарва колкото средностатистическия БГ учител например за цял месец. Не че не си го знаем де... Ма иначе скока е "лъвски" - 13,4% - да умреш от ... плач! Май само нЕкои държавни чиновници и подбрани доктори от иначе мизерните ни държавни болници могат да стоят гордо до немеца.;о(

Не мога да повярвам - че ако наистина на час се плаща по 2.90 евро - то никои нямаше да напуска България и щеше да си пръска задника от работа - ТОГАВА ДА ВИДИМ ИМА ЛИ МЪРЗЕЛИВ НАРОД.Ние работим за жълти стотинки и ако говорим за средна заплата като "свинското със зеле" - някои ядат само месото, а зелето за простолюдието........

2008 и 2009 - голям ръст. А, това не беше ли времето на тройната коалиция. Хаха.

хи-хи-хи...през сълзи!....

Това прави средна заплата 880 лева. Повечето хора в страната взимат 300. Нещо са ви много криви сметките.

Напротив точни са.У нас икономиката не е национална а е икономика на шест големи града в които само пенсионери се хващат за 300 лева да си турят некой лев към пенсията.Извън тия шест града няма никой и нищо-африка сомалия афганистан пясъци пустиня и небостъргачи върху дядовите ниви на комунистите.А на вас шопски цигани една хубава атомна бомбичка и айде обратно у село.

хаеххахахаххахахаххахахахахаххахахаххахахаххахаххахаха