Опашки пред полицията за новите документи

От днес започна издаването на новите документи за самоличност. Биометричните гишета за обработка на личните данни вече са инсталирани, припомниха от МВР.

Обратно в новината

Коментари - Опашки пред полицията за новите документи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напълно подкрепям РИС в Младост София беше много зле. Проверете действително колко са минали през гишетата. Цифрите които бяха съобщени не отговарят меко казано на истината.

Никъде в Закона за Държавните такси не е дори и споменат вариант за плащане през банков клон. Начините са само два - в брой и с държавни таксови марки. Там, където няма каса на учреждението (не банка, а каса), следователно таксата се заплаща чрез държавни таксови марки за стойност равна на исканата такса (купуват се от всеки пощенски клон). В случая с ЛК 18лв = 3 марки по 5 лв + 6 марки по 0.50 лв. Това е положението. Държавните ведомства, подчинени на различните Минситерства са ДЛЪЖНИ

Чл. 2. (1) Държавните такси са прости и пропорционални. Те се заплащат с държавна таксова марка или в брой. Министърът на финансите определя как се унищожават таксовите марки и в кои случаи таксите се събират в брой

Palna tragediq cqla sytrin izgybih i ni6to sistemata blokira , na saprygat mi neiska da my prieme EGN, a pak slyjitelkite si nqmat na ideq kak se raboti.

Моля, кажете къде се плаща за документите? Банките отново ли прибират тлъсти такси

В 12.30 ходих до 2-ро РПУ.Имаше опашка от 60-70 човека!Толкова бавно става,че небяха влезли още тези от 8.30 часа.Хайде МВР да се понапъне малко и да отвори гишета и в събота.А коконите работещи на гишетата,да ги дисциплинират защото се туткат и излизат да пушат вместо да работят.Ако неискат-вън,има достатъчно желаещи за местата им.Но те нали са все на някои МВР началник жени и трябва да ги търпим!ДОКОГААААА???

Минах тази сутрин покрай опашката пред 9 РПУ-София. Много хора, стоят като добитък от ранни зори пред вратата на БДС службата, чакат ред /чакат Михаля/. Служителите отвориха вратата с десетина минути закъснение, системата не била включена. Не издържах и си тръгнах. Предлагам на следящите форума МВР служители. Няма да е лошо да предложите на началниците си работното време, което сега е от 8.30 до 17.00 ч., да се поудължи малко. Например да стане от 7.30 до 19.30 ч. Не се движете по чиновническото работно време, г-н Цветанов, излезте от коловоза, нали реформа правите. Я направете сметка колко време ще е необходимо да минат 120-140 хиляди възрастни люлинци през две гишета.

mi zna4i ne e ot komunizma,elemebntar

еииии... стадо бе. хем знаят че и старите им важат до датата на изтичане хем се натискат за нови.

Пред 2ро РПУ срив в системата.Хората чакат с часове,защото средно 40-50 минути се оброботва един човек,а и плащането става в друга сграда връщаш се и отново чакаш.Убеден съм,че днес ще минат не повече от 20-30 души.В следващите дни очаквам да се появят посредници които срещу определена сума да ти спестят чакането.

Като гледам как пишете наместо Щ ШТ, си мисля ...не лични документи а печати жигосани на задниците трябват.

В 04 РПУ като отидеш в 7.30ч минаваш в 10-10-15ч., като една от служителките я обучаваха днес!!

Изглежда, че и тази кампания ще потече по същия начин - по български:))

Много бавно работи системата иначе бумаштинаняма но ситемата трудно обработва данните.Отидете след като и личната карта с сумпс са с изтекъл срок през това време си извадене медицинско за сумпс и се подават и двете.Снимката е на място първо левия палец и после десния.Около 15 минути до много хора Бавно Бавно

Благодаря за информацията беше много полезна за всички от кв.Лозенец и кв.Витоша . Знаеш ли в 4-то дали ще издават и шофьорски книжки в статията пише ,че ще се издават но сигурност никаква- щом е лудница в 4-то какво ли ще е в КАТ.

дс

Ето тук има отговор на повечето въпроси, но за съжаление не пише нищо за медицинските. http:

ОТИДОХ В 04-РПУ СУТРИНТА ДА СИ ВАДЯ НОВА КАРТА,ЧЕ ЩЕ ПЪТУВАМ В ЧУЖБИНА ДР.МЕСЕЦ,А ТАМ-ПОВЕЧЕ ОТ 100 ЧОВЕКА.КОЙТО НЯМА НОМЕР,КАЗАХА ДА СИ ТРЪГВА,ЕЛАТЕ УТРЕ!ЗАЩО У НАС ВИНАГИ ИМА ОПАШКИ ,НАЛИ СИ ОТИДЕ КОМУНИЗМА!

a 40 leva za biometri4na karta ot de da gi zemem???? q ni kajete kade gi davat teq 40 leva za da gi vzemem i da si platim kartata

Не се хабете да дремете на опашка, върнаха ни понеже днес не приемат за бърза поръчка-само за обикновенна. В 8мо РПУ София вместо от 8.30ч започнаха от 9.30ч

Защо пред паспортните служби сутринта имаше 100 човека и нагоре?!? абе хора не разбрахте ли, че дори и да ви изтича валидността на ЛК или свидетелството за управление на МСП, срокът на валидност се удължава и на двете с 6 месеца? Какъв е този наплив да си подадете заявленията още първия ден?

Ако някое знае, моля да обясни. И аз искам да знам какви документи трябва да нося със себе си. По-специално как стои въпроса с медицинското за подновяване на шофьорската книжка - трябва ли, от кои лекари, стар или нов образец, и т.н. Вместо да повтарят едно и също, нека ни дадат малко информация - да не се разкарваме по два пъти..

Не е започнало изнудването, а ИЗДОЯВАНЕТО за новите документи!

Тия там нямат ли си каса? Задължително ли е да се внасят парите за такса през банка? В кой закон пише, че парите за такса за лични документи задължително трябва да преминават през банка?

А аз пък в бързината прочетох-Започна изнудването за новите документи.

защо, след като в т.нар. нови лични карти НЯМА биометрични данни, а са като предните, има УВЕЛИЧЕНИЕ от 8 лева??? Кое/какво ги оскъпява почти двойно?

в Цената на документа влиза хартията за разпечатване на заявлението,както и снимката

Защо не пишат и цените на банките за превод на таксите?По телевизията коментираха,че е цената,по 2?Значи ли,че ще струва 2 пъти по-скъпо!

Абе напишете какви документи трябва да представи човек. Искат ли акт за раждане, някакъв друг документ? Това, което пишете вече беше публикувано 10 пъти и не представлява никаква полезна информация!

защо като починаха родителите ми млади поради хубавия живот в тази държава им взеха личните карти а сега трябва същите да се плащат след като всъщност не са наши??

Моля за повече информация, нужно ли е да се изважда нова лична карта ако пътуваш до германия например.

Няма нищо за разказване...,отидох зъзнещи 50-60 човека и се прибрах вкъщи,да си свърша другата работа...,все пак си взех неплатен ден.

Няма нищо за разказване...,отидох зъзнещи 50-60 човека и се прибрах вкъщи,да си свърша другата работа...,все пак си взех неплатен ден.

Айде, който е минал да разкаже как е

Защо никъде не пише в какъв срок ще се издават новите документи?

Интересно как никога не съм си подавал заявления за лична карта в първо РПУ. Винаги е ставало в общината!

a na jeni kak moje?a?#^^(&^%%$$##

Ето отговор на повечето въпроси: http://www

а удостоверения за банкянска мутра или мангал къде се дават, че само за такива документи си заслужава да ходи човек?