147 деца заразени със СПИН от лекари в Узбекистан

Заради лекарска небрежност през 2007-2008 г. 147 деца са били заразени с вируса на СПИН в болници в Узбекистан. Най-малко 14 от тях са починали, съобщиха Ройтерс и АП, позовавайки се на информационната агенция Фергана.ру, разследвала скандала.

Обратно в новината

Коментари - 147 деца заразени със СПИН от лекари в Узбекистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ами като няма там български медици кой им обира парсата!!!! същата работа като арабските мангали са.......какво да е друго....

Докато бяха в рамките на СССР, бяха започнали да стават хора. След като дойде и при тях демокрацията, както и в другите бивши републики от този район, ислямът си свърши работата и се върнаха към родово-общинния строй.

Съжалявам, но нищо не разбрах от неграмотно написания ви коментар.

А в Либия кои бяха заразените? Да не би да бяха слонове?

ДО МЕНЕ: Много знаеш ти как е в Казахстан, ходил ли си?Живял ли си там?Просто парче си, признавам ти го.

Съмнява ме агент Гоце с неговите увъртания в тоя район.Освен с ловуване се е занимавал и с мърсуване.

Той и Казахстан е ислямска държава!От къде и там се появи СПИН?Жените и там ги държат на юлара!Дали и там не питат колко камили имаш.....

Нещастия могат да се случат винаги и навсякъде. А липсата на средства, консумативи и персонал правят тази възможност по-голяма.

Всички се впускат в разни сравнения, а не виждат най-същественото в случая - че са ги разкрили и че в подобна съседна държава дори има наказани. Ха сега някой да се сети в BG дето сме уж ЕС, да сте чули някой да е бил наказан за случаите с хепатит например? Българина няма основна битова култура, за да спазва каквито и да е хигиенни стандарти. Почистването на стаите в държавните болниците например се свързва със замазване на пространството около леглата, а това, че под тях е пълна кочина и леглата в интензивните отделения лепнат от мръсотия, защото никога не се чистят - голям праз. Пациента да си чисти шкафчетата и тоалетните.

Тоз свят

Аве тоз народ се е побъркал май

Предпочитам да ми кажат,че нямат консумативи и да си ги купя от колкото да заразят с нещо близките ми или мен.Друг е въпроса ,като ги купиш дали няма да ги скатаят и пак да ти направят беля.

Мен ако питаш, трябваше и ти да не се раждаш, но какво да се прави...

Tezi ujasni bolesti kato raka sys koito jivota ti pochva da vyrvi nazad. Ili diabet-a. Imah edin poznat bukmeikyr stradashe ot takiva bolesti. Ujasno e prosto nqmam dumi.

Imashe edna reklama na volkswagen tri jenski kraka vyv formata na V izobrazqvat emblemata. Vnimavaite s koi spi te

Скъпа, можете ли да отговорите неемоционално каво е това СПИН и къде намира почва той!

Ще ги направят национални герои! А НЕ - няма да станат герои! Жалко! Не им достигат 250 деца за да настигнат нашите медици.

ужас

Сигурно въпросните узбекски медици ще се срещнат с президента, ще получат амнистия, по един апартамент, ще им се платят всички осигуровки и ще ги обявят за мъченици ... или ще ги осъдят както им се полага ?!!?

mnoog ste prostoi be sharkove li ste farkoev li ste parvo alarmite sa za psehsni sluchai ne sa siglanlizaciq che neshtoe svarshilo i taka da si doydem na dumata ne lekarite vi lekuvat a sestrite ot tqh zavisi vsichko a tozi broy koyto s aostanali is pensioneri po na 80 g koito rabotqt v momenta v bolnicite kakvo ochakavte da vi se sluchi pitam parvo tikvenika shark :)))))))))

нещо се скапа поста ми и пиша пак! преди няколко години лежах в медицинак академия -софия... там една тиквеничка с претенции, че е спасила титаник, ми ръгна работила система... щото мойта даде дефект в чорапчето... почти съм сигурен, че си беше дефектна... но тя отиде да вземе нова и в това време писна аларма от стая и тя изтича до там... обикновено така викат сестра като свърши система. .. почти веднага се появи със система пълна с течност и започна да ми я слага.. осъмних се... чорапчето жълтеееше... и казах, че нещо ме притеснява тая система.. а кучката започна да ми носи вода как е работила в германия ... и всичко е наред... успа ме... но като станах навързах всичко... такъв скандал направих.. на другия ден я уволниха до обяд... но моите притеснения си бяха сериозни.. 3 дни не мигнах а ако се случи да задрема ставах прав ... тя седи и ми се лензи... какво ш'ми направиш? неможел съм да докажа ... мислено се молех да не ме е заразила с нещо... че нямаше как да и кажа... като се случи... колко аз няма да има какво да губя и колко ще загуби тя.... преди мен!!! слава на Бога.. отърва се ... за сега... а преди години ония кучки в ловеч дето бяха ваксинирали цяло поделение с войници... а ония заразените при кръвопреливане в стара загора... защо бе??? защо...

озверявам! оглупявам и само да не ми се мярка некой медицински смъртник... преди няколко години лежах (би трябвало да се лекувам, но лежах) в Медицинска академия в софия... незнам как и викат сега,, една супозитория дойде и ми наръга работила система...мойта даде дефект (спукано чорапче) и текна струйно ... за нея съм сигурен ч

Какво общо намерихте с либийския случай, бре! Това са деца, поне замълчете, след като не ви касае и трогва!

Бенгази ряпа да яде, май!

мотивите на съда в Бенгази още не са разкрити и са засекретени в нашто министерство...

Идиоти

Не знам дали сме Узбекистан, ама със сигурност не сме Централна Европа. Как да отида на лекар, кажете ми?

лакомията е деструктивна и не прощава!

mnogo edenti4no savpadenie ne misliteli

Да се консултират с либийските си колеги.

Да питат нашитесестрички как става работата.

И на три години да ги осъдят, Гоце ще ги помилва тук.