Руснаците се пробуждат

Писатели бойкотират рождения ден на Владимир Путин, актьори и певци обвиняват Кремъл в престъпления, интернет-потребители се възмущават от милицията - след десетгодишна дълбока летаргия общественото мнение в Русия започва да се пробужда, коментира Франс прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Руснаците се пробуждат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това по кой американски план е? Тръц-пръц?!?!

Дано наистина се събудят етническите руснаци от робството и изгонят онова племе от Кремъл! А тези, за които Франс прес лицемерно реве, най-добре е да се изнесат по живо, по здраво в Израел. Тогава може би и за нас ще има надежда....

ти май Полша, чехия и Унгария само по нета ги гледаш като виждам кви тъпни пишеш

той и путин има ДОЛАРИ, кВи ли са му ръцете

Ако бъдем малко по точни, Саркози е унгарски евреин по майка.

Протестите в нормалните западни демокрации са нещо нормално. В Русия това е доказателство, че там става нещо ненормално. Все пак бих Ви обърнал внимание на факта, че в Русия на последните местни избори комунистите на Зюганов спечелиха за пръв път в някои сибирски градове, а във Франция неотдавна проведените избори са катострофален провал за привържениците на Саркози. Що се отнася за пияните руснаци, същият епитет може да се употреби и за поляците (в най-голяма степен), финландците шведите и всички други северни народи.

Много си прав-Велика е Русия,много прости дразкачи които не са били в Русия и не знаят нищо за тази държава. Кои даде горивото на Америка да летят техните космически ракети.Кои се страхува от комунизма които имат милиарди.Нима комунистическия Китай не втора иктономическа държава в света- когато фактите говорят и боговете мълчат...

Абе ,не знам дали руснаците са се събудили ,ама някои от форума са заспали от 1989 г.и още не са се събудили!Точно заради тях ще направя някои менторски забележки за проясняване на съзнанието им ,не че съм особено загрижен!Та ,ако човек проследи внимателно събитията в историята и също така внимателно се вгледа в руснаците ,ще види ,че те са хора на мащабното мислене ,имперски хора!Това не означава нито добро,нито лошо!Просто те са създали преди много години една огромна държава и са приели да я защитават с всички възможни средства!Разбира ,за обикновения човек това означава често пъти смърт!Но аз искам да ви кажа,че руснаците не са обикновени хора в нашия ,български смисъл!За тях обикновенноста има други измерения!И затова въпреки бедността ,войните, жестоките режими Русия е останала велика , а руския народ- велик народ,доказателстват са навсякъде!И за нас е важно да се съобразяваме с това!А Путин наистина е един олигарх,най-вече в духовен и държавнически смисъл!Това ,че отделни хора ,малко или повече изразяват несъгласие е напълно нормално, и в Русия се приема за необходимо да има гражданско общество!Но руснаците предпочитат силната власт пред слободията и това ще си остане поне за още стотина години!

ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА БОШЕ ПРЕСТИЖНО ДА СЕ ОЖЕНИШ ЗА БЪЛГАРИН , СЕГА ЕДНА МОСКОВЧАНКА НЯМА ДА ГО ПОГЛЕДНЕ ! СТАНДАРТА Е СУПЕР ВИСОК И НЯМА НИЩО ОБЩО ОТ МИНАЛОТО ! ДЕРЗАЙТЕ ДА ГИ НАСТИГНЕТЕ ......

РУСИЯ ЗА ДА СЪЩЕСТВУВА ЕДИННА ТРЯБВА СЪСРЕДОТОЧАВАНЕ НА ВЛАСТА И ЗДРАВА РЪКА. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ РУСИЯ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ.

Трябва им нова перестройка на руснаците, но този път истинска, извършена от гражданското общество, а не от мафиотизираните политически и ченгесарски структури.

Мисля си за крайностите свързани с Русия. Много милиардери и много бедни хора. Народа на Русия винаги е страдал. Сравнете средностатистическия руснак, с който и да е друг такъв от Европа, че и от Северна и Южна Америка - ще видите, че руснака е гладен, пиян, бит, унижават и са му потъпквани човешките права. Не харесвам управлението на тази държава и не знам дали някоя е имало човещинка и грижливост към народа при когото и да било от лидерите през годините!!! Да гледам по новините как полицаи бият жени и деца, при това ЗВЕРСКИ, не е хуманно.... имаше една песен на Майкъл Джексън - They Dont Care About Us (образно казано - Всичко, което искаме да кажем, е че те не се интересуват ИСТИНСКИ от нас) , мисля, че този текст от тази песен важи в пълна сила за световната политика, човека просто не е зачитан, но в Русия това е най-очевадно и най-тревожно!

Това,че Франс прес точно сега се занимава с Русия има видима причина.Проблемите на Русия трябва да засенчат пълният провал на дясната политика в Париж.А ние,като послушковци,не пригласяме на истината,а на господарите. Въпрек Путин е руснак,а Саркози в същност е унгарец.

За лъжата и повторението е вярно. Вчера по великия (смятах го за такъв) изторически канал видях как Саддам е бил нападнат заради 'връзки с тероризма???? Нито дума за Оръжия за масово поразяване. Тол за подобни глупости и американските средства за масова дезинформация.

ДО ВСИЧКИ КОНЕ С КАПАЦИ НА ОЧИТЕ- А, бе, вие що за псевдо хора сте, при СОЦИАЛИЗМА, всички честни хора живееха добре, а сега само мошениците живеят много добре!

Идването на власт на Путин (президент от 2000 до 2008 г., а после - премиер) подписа смъртната присъда на големите народни движения от 90-те години, когато протестиращите из улиците бяха стотици хиляди. Не знам коя държава е просперирала от такива вълнания, че да си спомняме с носталгия за тях. Съвременния пример на Балканите е Гърция и не виждам до какво хубаво ще се докара за нея и нас, като комшии.Човек ще каже четейки статията, че войните и революциите са нещо прекрасно, което страшно много липства на човечеството. Тълпата излиза на улицата когато е недоволна, а не когато се пробужда.

Още Гъобелс е казал : една лъжа, повторена десет има силата на истина. Осъзната е силата на масмедиината обработка еърху масите и до ден днешен се използва в нечии интеес. Написаното е в интерес на САЩ за дестабилизиране (или околните да повярват в дестабилизация)на руското правителство. Аз съм Българин, посещавал съм СССР и съмчел произведения на велики руски писатели. Нека не злобеем и да не взимаме отношение по проблеми и неща, от които не разбираме. Русия се опитаха да я източат и унищожат,по същата схема, по която се работи в България. руснаците може би късно, но все пак за разлика от нас се противопоставиха на външната намеса (за разлика от нас, където все още търсим чии задник да оближем) и това не се харесва на демократите. Затова са и тези псевдо-хвалебствия за велико събуждане, което не съм сигурен, колко отговаря на истината.Който желае , може да изтегли и гледа филма - революция, направен от французи!!

Руснаците не се пробуждат. Няма как да стане. Да, сега те боготворят Путин. Преди боготворяха пияницата Елцин, още по-преди полу-идиота Брежнев, а още по-по преди селяндура Хрушчов. За Сталин и Ленин не говорим, те са класическия пример на обожествяване. И то в една традиционно православна държава с вярващи. Къде ви е вярата бе? Къде отиде заветът : И да нямаш друг Бог освен мене. В Русия винаги е имало тоталитаризъм. И като царство и като империя и като СССР. В зависимост от това кой изпълнява ролята на Батюшка- Царь режимът е бил по-твърд или по-мек. Но в никакъв случай демократичен. Култъ към личността също е отколешно достижение на братушките. Това е следствие на робско овчедушие и сляпа вяра в Господаря. Проблемът е в робската психика. Робът не желае премахване на робството, даже и не желае да бъде свободен - той желае да стане робовладелец и да има свои собствени роби, които да му се подчиняват. Това е залегнало дълбоко в психиката на руснаците. Да, имали са, имат и ще имат дисиденти. Много по-значими от нашите (то у нас за какви дисиденти може да става дума- те повече от половината се оказаха агенти на ДС, ама нейсе). Но народът е овчедушен и това че има дисиденти по никакъв начин не променя ибщата ситуация на култ към личността на власт-имащите. В това е огромната разлика между дисидентските движения в Русяи от една страна и Полша, Чехия, Унгария ( и други цивилизовани страни). Там, където има 90% и повече одобрение на някого означава че има нещо нередно. И в този смисъл, едва когато съотношението между привържениците и противниците стане 50% / 50% може да се твърди че нещата са нормализирани. А Русия е безкрайно далече от този момент. Страшното е и друго. Русеи е богата на суровини. Съчетано с догматизъм в икономиката, демотивирани хора и ниска степен на технологичност, този факт който би зарадвал всяка цивилизована държава превръща Русия в суровинен придатък на Европа. За да си суровинен придатък много акъл не трябва. И квалификация особена не е нужна. Така, тоталитаризмът е идеалната политическа система за една такава държава. Ако някой си мисли че в качествено отношение Русия е нещо много повече от Сев. Корея много се лъже. Да, има повече ресурси. Има повече на брой ракети и ядрени глави. И толкова. като идеи за развитие, като технологии, като квалификация Русяи е изостанала повече от 20 години. В компютърите технологии - с 30. В автомобилостроенето - с 50. И това не е всичко. Най-способните им хора си вдигнаха чукалата и избягаха. Кой в САЩ, кой в Западна Европа. И оставиха и без друго изостаналата Русия без научно-технически потенциал. Жалка работа. Руснаците няма да се пробудят. Поне не скоро. и това че тук-там се появява някоя бяла лястовица показва колко назад са всъщност те в обществено-политичес отношение. Там цари някаква странна смесица на капитализъм от 19-ти век с елементи на феодализъм и нео-Сталинизъм. В тази ситуация на руснаците им остава единствено упованието на добрия Батюшка-Царь. Както си е било от време оно.

иска им се на франс прес и прочие поръчкови западни помияри. 10 000 протестиращи в Калининград- на куково лято! бяха само 20-30 и станаха за посмешище, даваха ги по всички медии, като палячовци и зле прикрит гей парад. А какво плачат нереализирани артисти и писатели за мафиота хадорковски? всъщност това са дърти педерасти ,а не интелигения. Когато и в българия тази псевдо-интелигенция започне да риве на умряло, тогава значи нещата са се оправили, така както е момента е в Русия.

Русия е велика държава.Само хора с ниска култура и простащина може да пишат простотии.С Русия се съобразяват всички държави вкл.Америка,Франция, и др.При Горбачов и Елцин създадоха олигарсите в Русия но този път не се нрави на руския народ и избраха Путин който им пресече пътя, затова не е удобен- но нашите журналисти и медиите не отразяват нищо за Русия .Но и за Китай не се пише, и за Куба и за Венецуела и т.н. Защо... има ли цензура у нас отговорете си...За тези които не са чели и не знят нищо... Чърчил е казал за Сталин че от бедна земеделска страна е създал велика държава... Рузвелт е бил в близки отношения по време на воината. Така че трябва да бъдем реалисти...кои строи е по добър и това го разбират руснаците и няма да се подадът на провокации...

Чел съм много романи от Борис Акунин. Много добър писател! Браво!

Протестите срещу властта се определят като провал от опозицията в Русия. Едва няколко хиляди души (под 5) са се събрали на протеста в Москва а в другите градове са били десетки (но не хиляди). Това е добре че се пише против Русия, показателно е че пак е заплаха за САЩ и някои западни държави което военните използват много добре а и не само те. Но ние мишоците си тълкуваме нещата по мижитурски начин от дупчиците където сме навряни от 20 години.

Прав си! А къде няма сган? Друг въпрос е колко и какви умове има сред тази сган, процентно..

Ah..tii 4ort vozmit 4APAEW...ti si za mene edna 4ervena SKATINA....strahlif si i shubelia..A ia MOLODEC

Всички от исброените са Евреи!!!

Това е пълна тъпотия. А, някой чувал ли е за анти-правителствени протести в САЩ??? Пак иде реч за двоен стандарт.

Прав си,не всеки може да управлява една пияна и затъпяла сган. Трябва да си или цар- батюшка или кървав сатрап-садист.Най-ма сифилистичен чифут.

Прави ми впечатление, че в българските медии или пишат негативни новини за Русия или не пишат нищо ?!?

почвам и аз да се събуждам и ми става ясно защо не трябва на този етап да се обвързване ссъс сегашната икономическа власт в ресия ,а наште соц-гмота нека си плямпат

Хидрата на контрареволюцията отново надига глава, затова трябва да бъде смазана в зародиш!

винаги съм казвал, че в Русия русофилите са по-малко, отколкото в България. Само тук (вкл. и във форумите), човек може да види/чуе/ прочете такива нелепи хвалебствия към една олигархично-мафиотск империя. При това - доста изостанала технологично и икономически.

Putin e silen, da ne mu se barkat njkakvi pijni seliani ot ruskite stepi, egati i Moskva stana kato Sofia palna s neobrazovani seliani:)

Има една поговорка за написаното от Франс Прес:Гладна кокошка - просо сънува! Никога през последните 20 години руснаците не са били по-добре. Огромното болшинство от тях боготворят В.Путин и съвсем не спят! Така че, по-полека с опитите за измама. Има хиляди източници за информация и ако някой от тази агенция наистина е написал горния пасквил, ега ти и агенцията!

Ей паплачи,стига сте обсъждали руснаците,дайте да гледаме ние кво ще правим

Te ako sa 200 milioma piqni kolhoznici nie sme 6 miliona piqni kompleksari.

Ама толкова си далеч от реалноста че направо си смешен! Лошото е че половината от тези протести на контролирани от службите и просто се прави видимост на опозиция. Каквото и да е за съжаление в Москва е по-добре.(5 години работя за чуждата икономика)

Я, тук някои дежурни драскачи пак видяха западната конспирация! В шокова простотия се гърчат определени балкански държави и то от векове! В Словения не се оплакват и не блеят по соца - същото е и в Полша, Чехия, Унгария! В Русия винаги е имало истински дисиденти и умове от световна величина - за разлика от нашите шушумиги! И милиони българи заминаха към гадните капиталистически страни, а не почукаха на вратата на Путин! И не виждам никой от драскачите тук да се е запътил към Русия - освен виртуално!

цървул потурест, кво си напъваш кухата шамандура??

Не пипайте Русия с ръце изцапани от долари. Русия е велика и такава ще бъде.По -добре да гледаме нашите о...ни задниции и да не плачем с крокодилски сълзи за неща ,които не разбираме.

Parvu da PUZDRAVA DIR.BG za ultra -MEGA ideata za tos NOF LOOK...OUTFIT...P I R F E K T N A idea.....Rosnatciti : STAVAI STRANA OGROMNAIA-WAKE UP,LITTLE SUZY.!!! Vremi beshi da sa poutarsite-mi NI li im umrazna na rosnatciti da sa po-TAPKANI i od NAS Balgariti....Shto neshtu e istarpiala Neubiatnata Ruska dosha,eeeiii!!!

Хахахаха - тука си имаме бг-родни защитници на путин (идолът на тъпите руски ченгета....) - ви ли плюете и срещу Бойко Борисов - сигурен съм, че сте вие........Руснаците най-сештне трябва да спрат да живеят като алкохолизирани свине и да се цивилизоват!!!!!!!!! крачка е да махнат путин!!!!!!!!!! Повелавам им успех!!!!!!!!!!!!!!!

Имали са икономически разтеж защото преди това са били на дъното. И ние така имахме 6-7%, но си останахме най-бедните в ЕС.

Само като прочета текста под снимката и ми става ясно колко е наясно списвачът на статията със ситуацията в Русия. Отиди и кажи на руския милиционер полицай и ще си на опашката с протестиращите...

Между другото, нещо което не много хора предполагат, но творците - хората на изкуството, певци, некадърни актьори и други такива непотребни - всъщност те са руските мутри. Навремето бях потресен от това - при нас разни борци и спортисти, а при братушките - певци и актьори бяха т.нар. новые русские - както те си наричат мутрите. Те препираха парите на държавната мафия, а народа им ръкопляскаше. Въобще, всичко е по един сценарий, с който КГБ и апаратчиците прецаката не само собствените си страни, ами и Европата, и даже Америката. Всъщност прецакаха обикновените хора, които така или иначе са прецакани. Иначе 1 е прав - много ми хареса: Тот кто умер - пробудится не сможеть! Като евангелистка истина е това. жалкото е че е пълно с много хора, които ядат и живеят добре, а всъщност не виждат че са умрели.

Най-накрая!!! Жалко само, че в руската история има такава цикличност - сякаш никога няма да успеят да излязат от този омагьосан кръг...

Да протестират, всеки има право на мнение..но не всеки може да управлява Русия! Много бързо забравиха 90те години..